Észak-Dalmácia: Kirándulási tippek és érdekes helyek

Paklenica Nemzeti ParkLegkedveltebb utazás

A Paklenica Nemzeti Parkban érintetlen, vad, meredek sziklákkal, zöld növényekkel és vízesésekkel teli természetben sétálhat. A legjobb kiindulópont Stari Grad - Paklenica, ahonnan könnyen eljuthat a hegyvidéki terepen átvezető ösvényekhez. A park a Velebit-hegység része, és jellegzetessége a két kanyon, a Velika Paklenica és a Mala Paklenica, amelyeket egy 500 m magas fennsík választ el egymástól. A legjobb idő az itteni kirándulásra május, június vagy szeptember. A forró nyári napok nem ajánlottak, mivel a helyi vízfolyások ilyenkor kiszáradnak. Tipp: Ne hagyja ki a vízeséseket, mert olyat láthat, mint a Vinnetou-filmekben!

További információ

ZáraLegkedveltebb utazás

Zára Észak-Dalmácia fővárosa és Horvátország legrégebbi állandóan lakott városa. Ide nem csak a tenger miatt érdemes ellátogatni, hanem a helyi látnivalók miatt is. A város legnagyobb része a szárazföldön épült ki, a történelmi jelentőségű városközpont pedig egy kisebb félszigeten található.

A pazar fürdőzésen kívül érdemes meglátogatni a város temérdek emlékművét is. Ezek közé tartozik a Szent Donát-templom, a gyönyörű Szent Anasztázia-katedrálist, különböző római korból fennmaradt és reneszánsz építmények. A történelmi központ egyik legjelentősebb látnivalója a Kalelarga bulvár. Zára ezen legősibb és legszélesebb utcája a város nyugati és keleti részét köti össze és felfedezése közben rengeteg emlékművel, kávézóval és étteremmel találkozhat.

A dalmát építészet bástyái mellett érdemes meglátogatni az úgynevezett tengeri orgonát is. Az isztriai parton található feltűnő lépcsők valójában sípokat rejtenek, amely igazán az esti órákban válik különlegessé. Szokássá vált, hogy napnyugtakor kiülnek az emberek a jó meleg kövekre és onnan nézi végig, hogy nyugszik le a nap és közben hallgatják a természet zenéjét.

További információ

Térkép utazási tippekhez10 utazási tipp

Észak-Dalmácia: Kirándulási ötletek

Elfelejtette jelszavát?

Kérjen újat!

A közösségi oldalán keresztül is bejelentkezhet:

Facebook vagy Google fiókkal való regisztrációm kapcsán kijelentem, hogy elfogadom a Felhasználási feltételeket és elolvastam az Adatvédelmi szabályzatot..

Regisztrálni szeretnék

Szeretne Facebook vagy Google fiókkal regisztrálni?

Facebook vagy Google fiókkal való regisztrációm kapcsán kijelentem, hogy elfogadom a Felhasználási feltételeket és elolvastam az Adatvédelmi szabályzatot..

Elfelejtette jelszavát?

Ne aggódjon, csak adja meg e-mail címét, ahova küldünk egy hivatkozást, így megadhat egy újat.

Tento e-mail u nás není zaregistrovánVytvořit účet