Észak-Dalmácia: Kirándulási tippek és érdekes helyek

Paklenica Nemzeti Park Legkedveltebb utazás

A Paklenica Nemzeti Parkban érintetlen, vad, meredek sziklákkal, zöld növényekkel és vízesésekkel teli természetben sétálhat. A legjobb kiindulópont Stari Grad - Paklenica, ahonnan könnyen eljuthat a hegyvidéki terepen átvezető ösvényekhez. A park a Velebit-hegység része, és jellegzetessége a két kanyon, a Velika Paklenica és a Mala Paklenica, amelyeket egy 500 m magas fennsík választ el egymástól. A legjobb idő az itteni kirándulásra május, június vagy szeptember. A forró nyári napok nem ajánlottak, mivel a helyi vízfolyások ilyenkor kiszáradnak. Tipp: Ne hagyja ki a vízeséseket, mert olyat láthat, mint a Vinnetou-filmekben!

További információ

Pag szigete Legkedveltebb utazás

Pag szigete Horvátország egyik leglátogatottabb üdülöhelye, amelyet főleg azúrkék tengervizének, romantikus strandjainak, vízi attrakcióinak és sportolási lehetőségeinek, illetve kiváló konyhájának köszönhet.

A napsütötte sziget (az év 280 napján a sziget napsütésben fürdik) az Adria azon kevés helyeinek egyike, ahol a hagyományos kavicsos tengerparton kívül homokos strandokkal is találkozhat Stará Novalja, Potočnica és Povljana (keleti részén) üdülőhelyein. A sziget észak-keleti részén találkozhat a híres, homokos stranddal rendelkező Zrće öböllel, amely világhírre tett szert az éjjeli élet kedvelői körében.

Pag szigetén nagy közkedveltségnek örvend a búvárkodás és szabadtüdős merülés is, amely közben temérdek állatfajjal találkozhat, mint például rákokkal, tengeri kökörcsinnel és tengericsillaggal. Pagon töltött nyaralását Lun falucska százéves olivaültetvényeinek meglátogatásával teheti még érdekesebbé, vagy megtekintheti hogyan készül a Kolan sajt, esetleg ellátogathat Pag történelmi városába is.

Természetesen a környező szigetek körüli hajóutat se hagyja ki, amelyek közben ebédet is szolgálnak fel és nem marad el a fürdőzés sem.

További információ

Térkép utazási tippekhez 5 utazási tipp

Észak-Dalmácia: Kirándulási ötletek

Elfelejtette jelszavát?

Kérjen újat!

A közösségi oldalán keresztül is bejelentkezhet:

Facebook vagy Google fiókkal való regisztrációm kapcsán kijelentem, hogy elfogadom a Felhasználási feltételeket és elolvastam az Adatvédelmi szabályzatot..

Regisztrálni szeretnék

Szeretne Facebook vagy Google fiókkal regisztrálni?

Facebook vagy Google fiókkal való regisztrációm kapcsán kijelentem, hogy elfogadom a Felhasználási feltételeket és elolvastam az Adatvédelmi szabályzatot..

Elfelejtette jelszavát?

Ne aggódjon, csak adja meg e-mail címét, ahova küldünk egy hivatkozást, így megadhat egy újat.

Tento e-mail u nás není zaregistrovánVytvořit účet

A webhely további böngészésével hozzájárul a sütik feldolgozásához a Adatvédelmi szabályzat. OK