"A Hold másik oldala" ösvény

A horvátországi Pag szigetének földrajza és növényzete nagyon változatos és szélsőséges. A Druga strana Mjeseca, vagyis a Hold másik oldala nevű kék jelzésű túraútvonalon megismerkedhet a sziget egy érdekes és új arcával. Az ösvény neve több mint beszédes - a kopárnak tűnő sziklás tájon sétálva, valóban úgy érzi majd magát, mintha a Hold felszínen járna.

Az útvonal Pag északi végétől indul. Sziklás dombon keresztül vezet egy régi templom romjaihoz, majd Mikula városához. Ezt a túra útvonalat egyedivé teszi a számtalan öbölre, néptelen strandra és a fenséges Velebit-hegységre nyíló gyönyörű kilátás.

Ugyanezen az útvonal visszamehet Pag városába, de tovább is folytathatja az útját, és átkelhet a Ledenik-hegyen keresztül vezető, "hegygerinc útvonalon". Bár a neve alapján egy hegyvidéki túrát képzelhet el, aggodalomra semmi ok, a legmagasabb dombok, amelyeken át az útvonal vezet, körülbelül 300 m tengerszint feletti magasságban vannak, így a túra nem túlságosan megerőltető. A gerincről elénk táruló látvány miatt azonban, mindenképp megéri!

Akár a rövidebb, akár a hosszabb útvonalat választja, mindenképpen viseljen jó minőségű túrabakancsot. Az útvonal sziklás talaja nem alkalmas szandálban vagy papucsban történő gyaloglásra. A túrázáshoz ezen felül, mindenképpen vigyen magával bőséges mennyiségű vizet, naptejet és valamilyen fejfedőt is.

Térkép megjelenítése

Ezt a javaslatunkat a következő helyeken találod meg:  Észak-Dalmácia, Pag sziget, Dalmácia, Horvát szigetek,

Ajánlataink a környéken

További ajánlatok

Kirándulási ötletek a környéken

Elfelejtette jelszavát?

Kérjen újat!

A közösségi oldalán keresztül is bejelentkezhet:

Facebook vagy Google fiókkal való regisztrációm kapcsán kijelentem, hogy elfogadom a Felhasználási feltételeket és elolvastam az Adatvédelmi szabályzatot..

Regisztrálni szeretnék

Szeretne Facebook vagy Google fiókkal regisztrálni?

Facebook vagy Google fiókkal való regisztrációm kapcsán kijelentem, hogy elfogadom a Felhasználási feltételeket és elolvastam az Adatvédelmi szabályzatot..

Elfelejtette jelszavát?

Ne aggódjon, csak adja meg e-mail címét, ahova küldünk egy hivatkozást, így megadhat egy újat.

Tento e-mail u nás není zaregistrovánVytvořit účet