Pag sziget: Kirándulási tippek és érdekes helyek

Pag szigeteLegkedveltebb utazás

Pag szigete Horvátország egyik leglátogatottabb üdülöhelye, amelyet főleg azúrkék tengervizének, romantikus strandjainak, vízi attrakcióinak és sportolási lehetőségeinek, illetve kiváló konyhájának köszönhet.

A napsütötte sziget (az év 280 napján a sziget napsütésben fürdik) az Adria azon kevés helyeinek egyike, ahol a hagyományos kavicsos tengerparton kívül homokos strandokkal is találkozhat Stará Novalja, Potočnica és Povljana (keleti részén) üdülőhelyein. A sziget észak-keleti részén találkozhat a híres, homokos stranddal rendelkező Zrće öböllel, amely világhírre tett szert az éjjeli élet kedvelői körében.

Pag szigetén nagy közkedveltségnek örvend a búvárkodás és szabadtüdős merülés is, amely közben temérdek állatfajjal találkozhat, mint például rákokkal, tengeri kökörcsinnel és tengericsillaggal. Pagon töltött nyaralását Lun falucska százéves olivaültetvényeinek meglátogatásával teheti még érdekesebbé, vagy megtekintheti hogyan készül a Kolan sajt, esetleg ellátogathat Pag történelmi városába is.

Természetesen a környező szigetek körüli hajóutat se hagyja ki, amelyek közben ebédet is szolgálnak fel és nem marad el a fürdőzés sem.

További információ

Zrće StrandLegkedveltebb utazás

A Zrće strand Pag szigetének leghíresebb helyszíne. Az Európa minden tájáról, és azon túlról érkező fiatalok jól ismert szórakozó és üdülőhelye. Ezért is nevezik gyakran a "horvát Ibizának", hiszen a buli, a tánc és a jó idő itt is garantált, elérhetőbb áron.

Maga a Zrće strand az egyik legszebb, legnagyobb és legjobban gondozott strand Pag szigetén, és talán egész Horvátországban is. A strand sima kavicsokkal borított, a partszakasz lassan mélyülő és a tenger kristálytiszta. Csodaszép természeti környezetben és egy csendes öbölben található, kellő távolságra a legközelebbi falvaktól, lehetővé téve ezzel a hajnalig tartó bulizást. Bár a strand elhelyezkedése miatt alkalmasnak tűnik a gyermekes családok számára, a klubokból és diszkókból áradó zene éjjel-nappal szól, így nem alkalmas a csendes kikapcsolódásra.

A strand ingyenesen látogatható, ahogyan az öltözők, zuhanyzók és mosdók használata is.

További információ

Térkép utazási tippekhez5 utazási tipp

Pag sziget: Kirándulási ötletek

Ajánlataink a környéken

További ajánlatok

Elfelejtette jelszavát?

Kérjen újat!

A közösségi oldalán keresztül is bejelentkezhet:

Facebook vagy Google fiókkal való regisztrációm kapcsán kijelentem, hogy elfogadom a Felhasználási feltételeket és elolvastam az Adatvédelmi szabályzatot..

Regisztrálni szeretnék

Szeretne Facebook vagy Google fiókkal regisztrálni?

Facebook vagy Google fiókkal való regisztrációm kapcsán kijelentem, hogy elfogadom a Felhasználási feltételeket és elolvastam az Adatvédelmi szabályzatot..

Elfelejtette jelszavát?

Ne aggódjon, csak adja meg e-mail címét, ahova küldünk egy hivatkozást, így megadhat egy újat.

Tento e-mail u nás není zaregistrovánVytvořit účet