Fedezze fel Horvátország legjobbjait, és inspirációdjon a következő adriai nyaralásához!

Oblíbené 0

Még nincsenek kedvenc ajánlatai.

  • Bármikor visszatérhet a mentett ajánlatokhoz
  • Egy helyen megtalálhatja kedvenc ajánlatait
  • Értesítéseket kaphat az ajánlatok változásairól

Személyesen ellenőrizve: Vendégvélemény a Hotel La Luna **** szállodáról

Utazzunk Marketával a Travelking csapatának egyik tagjával a horvátországi Pag-szigeten található Hotel La Luna **** szállodához. Most mindent megtudhatunk a szállásról, az ellátásról és a környékbeli kihagyhatatlan látnivalókról.
Személyesen ellenőrizve: Vendégvélemény a Hotel La Luna **** szállodáról

Alapinformációk az utazásról

  • Mikor jártál itt?: 2024.06.01. – 2024.06.03.
  • Hol szálltál meg?: Hotel La Luna ****
  • Hol található a szállás?: Prága
  • Kivel utaztál?: A férjemmel
  • Milyen volt az ellátás?: All inclusive ellátás
  • Mivel utaztál?: Autóval

Hová és hogyan utaztatok?

Pag az egyik kedvenc horvát szigetem, ezért nagyon örültem, hogy a nyári szezon elején visszatérhettem erre a különleges helyre. Az utat autóval tettük meg Splitből, és mivel el akartam kerülni az útdíjfizetést, az autópályát elkerülő útvonalat választottam. A navigátor szerint az autópályás út 2:45 óra, míg az autópályán kívül 3:15 óra volt, ami nem tűnt nagy különbségnek. Pag előnye, hogy híddal van összekötve a szárazfölddel, így nem kell a kompra várni. A híd a sziget déli oldalára vezet, míg a szálloda a sziget északi végén van, így átkeltünk az egész szigeten. Szerencsére a hotel már nagyon hamar ki van táblázva, így még GPS nélkül is könnyen meg lehet találni.

Horvátországban egyébként az autópálya-szakaszokért az autópályadíj fizetőkapuknál kell fizetni (készpénzzel vagy kártyával is lehet). A horvát fővárosnál, Zágrábnál csak térjen át az A3-asról az A1-es autópályára, amely szinte egyenesen a dalmát tengerpartra és a Kvarner-öbölbe vezet. Pagra az A1-es autópályán kell menni, és közvetlenül Zadar előtt, Posedarje város közelében a Paški Most (Pag hídra) kell felhajtani.

Milyen volt a parkolás?

Parkolási lehetőség közvetlenül a szállodánál fizetős. A szabadtéri parkolás ára 12 €/éj, garázs esetén 15 €/éj. Különösen a főszezon alatt érdemes előre foglalni parkolást a szállodánál.

Hol szálltatok meg?

Ha először látogat Pagra, valószínűleg meglepi majd az egyedülálló „holdbéli táj ”, amelyet Horvátországban sehol máshol nem láthat. A sziget első 2/3-a sziklás és kopár, amit növényzet is csak nagyon ritkásan borít. Emellett az Adrián Pagnak van a legtagoltabb partvonala, így számos öblöt és strandot kínál, ahol szinte teljesen egyedül lehet. A Hotel La Luna **** azonban a szigeten egyedülálló buja mediterrán területen található, közvetlenül a népszerű Novalja mellett. A szálloda környéke egyszerűen gyönyörű! A természet mellett Jakišnica festői kisfaluja is olyan, mint egy képeslap! Jakišnica szinte minden háza újonnan épült, vagy felújított. Az első gondolatom, amikor megérkeztünk az úti célunkhoz, az volt, hogy a szálloda még szebb, mint a fotókon. Minden terület kívül és belül makulátlanul tiszta, rendezett és jól karbantartott volt. És rögtön tudtam, hogy nagyon jól fogjuk magunkat érezni!

A kiváló első benyomást csak fokozta a kellemes fogadtatás. Minden fontos információt megtudtunk a recepción és segítettek eligazodni a környéken. Kaptunk 2 szobakártyát, 2 karszalagot az all inclusive étkezésekhez és 2 kártyát törölköző kártyát is, melyet a strandlepedők bérléshez használhattunk.

Egy prémium szobában szálltunk meg a szálloda 3. emeletén. A szoba tágas volt, kényelmes franciaággyal, íróasztallal és székkel, valamint minibárral. Tartozott hozzá egy privát fürdőszoba is, WC-vel, nagy mosdókagylóval és káddal. A szobához erkély is tartozott, ahonnan csodálatos kilátás nyílt a türkizkék tengerre és a szemközti Cres szigetére. A tiszta és jól karbantartott belső terek mellett nagyra értékeltem, hogy a szoba nagyon csendes volt.

Mesélj az ellátásról!

A csomagunk all inclusive ellátást tartalmazott, amely magában foglalta a reggelit (7:00-10:00), az ebédet (12:00-14:00), a délutáni snacket (16:00-17:00) és a vacsorát (19:00-21:00), amelyet az étteremben szolgáltak fel, melynek teraszáról a tengerben gyönyörködhettünk. Az étteremben étkezés közben saját magunknak tölthettünk italokat, de emellettt napközben két bár is nyitva volt 10:00 és 23:00 között - a recepció melletti főbár és a medence melletti strandbár. Az all-inclusive ellátás korlátlan italfogyasztást** is tartalmazott, pl: üdítőket, sört, bort, különböző likőröket és kávét. Meg kell hogy mondjam, hogy a csapolt sör (Ožujsko) és bor is jó minőségű volt és mindig jól behűtve kaptuk. A bárpultnál felár ellenében prémium italokat is lehetett rendelni (melyek ára egészen jó volt).

A svédasztalos reggeli bőséges volt, és mindent tartalmazott, amit csak kívánni lehetett: friss kenyér, sajt és felvágottak, gabonapelyhek tejjel vagy joghurttal, sült zöldségek, rántotta, gyümölcsök és zöldségek és egyéb ételek. Friss palacsintát vagy rántottát is ehettünk, amit a séf közvetlenül előttünk készített el. Az édességes asztalon finom croissantok, házi sütemények és különböző lekvárok voltak. Érdekesnek találtam, hogy többféle tejből is lehetett választani - a tehéntej mellett többféle növényi alternatíva is volt (pl. szója, mandula stb.). Ami az italokat illeti, az automatából kávét, teákat, de emellett akár sört és bort is fogyaszthattunk.

Az ebéd és a vacsora hasonlóan történt. A büféasztalokon különféle húsételek és köretek voltak - például sült hal, tengeri saláta, ropogós sertéssültek, csirkecomb, marhagulyás és még sok más. Volt többféle leves (pl: marhahúsleves tésztával) és salátabár friss zöldségekkel, valamint különféle elkészített salátákkal, amelyek igazán finomak voltak. Édességként a mini desszertek, friss gyümölcsök, vagy süteményes fagylalt valamelyikét fogyaszthattuk. Összességében nagyon élveztük az ebédeket és a vacsorákat. Én személy szerint szerettem volna egy változatosabb választékot a vegetáriánus ételekből, mivel én a húsmentes étrendet részesítem előnyben. De ettől függetlenül mindig tudtam választani.

Délután 4 és 5 óra között az étteremben délutáni snacket szolgáltak fel. Ez a menü elsősorban a gyermekeknek kedvezett, például sültkrumpli, rántotthús, spagetti és fagylalt közül lehetett választani.

Hol ettetek a környéken?

Útban a szálloda felé megálltunk a híres Gligora sajtgyárban és ott ebédeltünk. Egy 2 személyes sajttálat kaptunk, és azt kell mondanom, hogy nagyon megküzdöttünk azért, hogy belénk férjen (pedig elég nagy evők vagyunk). A helyi sajtok közül a leghíresebb a Paski sir, amely a hivatalos rangsorok szerint az egész világ 10 legjobb sajtja közé tartozik. Ez a Pagon szabadon legelésző juhok tejéből készül. A táplálékuk alapját képező fű és gyógynövények egyedi ízének és aromájának köszönhetően, valamint a tengervízcseppeknek, amelyeket az erős „bora” szél rendszeresen a szigetre fúj. A sajtüzemnek van egy csodálatos étterme, ahonnan gyönyörű a kilátás. Az ajándékboltban pedig a kiváló sajtok mellett dalmát pácolt sonkát, helyi borokat, isztriai gint, füge lekvárt és sok más finomságot is lehet vásárolni.

Milyen tengerpartok vannak a környéken?

Közvetlen tengerparti elhelyezkedésének köszönhetően a szállástól szó szerint csak néhány lépésre van a tenger. A szállodának saját betonozott strandja van napozóágyakkal és napernyőkkel, amelyek a vendégek számára ingyenesek. Mivel a szálloda Jakisnica legvégén található, a strand csendes, sőt, ott tartózkodásunk alatt szinte egyedül voltunk rajta. Közvetlenül a szálloda előtt van egy nagy kültéri medence és egy kisebb gyerekmedence is, rengeteg napozóággyal és napernyővel körülvéve. Bejelentkezéskor kaptunk egy kártyát, amivel akár naponta többször is tiszta törülközőket kérhettünk.

Pag azonban egy olyan hely, ahol számtalan kis eldugodt öblöt tud felfedezni. A sziget partvonala ugyanis nagyon tagolt, így rengeteg kis eldugodt öböl van. A szállodából gyalogosan eljuthat a Krcalo, Slatina vagy Vajerna strandokra. Emellett a Ručica, Šimuni és Bosana a legnépszerűbb strandok Pagon. A leghíresebb mind közül a Zrće Beach, amely a fürdőzés és a vízi sportok mellett véget nem érő bulizás helyszíne is.

Milyen wellness lehetőségek voltak a hotelban?

A szálloda alsó szintjén található egy modern wellnessközpont nagy beltéri medencével és pezsgőfürdővel, amely rossz idő esetén jól jön. Az üvegfalnak köszönhetően a medencéből csodás a kilátás. Közvetlenül a medence mögött kapott helyet a szaunavilág (finn, gyógynövényes, gőzfürdő és sós gőzfürdő) található. Én legjobban a sófürdős gőzfürdőt élveztem. A szaunázás után a kellemesen fűtött nyugágyakon pihenhet. A nyári szezonban a szállodában egy tapasztalt indonéziai masszőr dolgozik, így a masszokat mindenképpen érdemes kipróbálni.

Milyen gyerekberát szolgáltatások vannak?

A Hotel La Luna **** kiváló választás gyermekes családok számára! Minden szobatípus elég tágas, még pótágyazás esetén is. A gyerekeket a benti játszószoba, a medence mellett és szálloda strandján, illetve a kültéri játszótéren is várja a szórakozás. Nyáron a szálloda animációs programokat** kínál kicsiknek és nagyoknak egyaránt.

Szerinted merre érdemes kirándulni a környéken?

  • A hely, amit mindenképpen meg kell látogatni Pagban, számomra a Gligora sajtgyár. Hétfőtől szombatig gyárlátogatásokat vezetnek, amelyek 11 és 13 órakor kezdődnek, és 10€-ba kerülnek személyenként. A látogatás során megismerkedtünk a sajtkészítés folyamatával és bepillantást nyerhettünk a sajtüzembe. A vezetést angolul tartják, de nem bonyolult, így ha legalább alapszinten beszél angolul, akkor mindent megért. Ezután többféle helyi sajtot kóstolhat az étteremben.
  • Ha vonzódik a titokzatos helyekhez és a természeti csodákhoz, a Paški háromszöget (Paški trokut) meglátogatását is ajánlom. Ez az egyedülálló jelenség, egy háromszög alakú, kb. 500 m²-es fennsík. A felszínen található kövek alakja és színe eltér a környező területétől, amit egyesek a természet csodájának, mások szerint földönkívüliek művének tartanak. A háromszöget a Časka és Vidalići települések közötti egy félórás séta után lehet elérni.
  • Metanja városából egy gyönyörű piros jelzésű túraútvonal vezet. Az ösvény kb. 9 km hosszú, és egy festői sziklás tájon vezet keresztül, ahol szabadon legelésző juhok kísérik a túrázókat. Az ösvény egyik oldalán a Ručica strandtól, a másik oldalán pedig a futballpályától indul.
  • Pag sziget fővárosának szélétől kezdődik a kékkel jelölt Hold másik oldala nevű körút (horvátul: Druga strana Mjeseca). Az útvonal neve találó, mert időnként valóban úgy érzi majd magát, mintha egy kietlen holdbéli tájon járna!
  • Gyönyörű kilátást kínál a sziget legmagasabb pontja a Szt. Vid csúcs (349 m), ahová a piros jelzésű ösvény vezet Kolan városából.

Röviden hogyan foglalnád össze a Hotel La Luna **** szállodában szerzett élményeket?

A Hotel La Luna **** szálloda teljesen felülmúlta az elvárásaimat. A hotel Pag szigetének legzöldebb részén található belterei pedig ragyognak a tisztaságtól. Az erkélyes, tengerre néző szobánkban otthon éreztük magunkat, és nem hiányoltunk semmit. Az all-inclusive ellátás felülmúlhatatlan volt - reggeltől estig rengeteg finom étellel és itallal kényeztettek. A hotel saját partszakasza, de a kültéri medencéje is hűsítő volt. Hűvösebb időben a wellness részleg pezsgőfürdőjében és szaunáiban lazíthat. Igyekeztünk felfedezni a környéket, de még szívesen visszatérnénk, annyi a látnivaló!


👍 A Hotel La Luna **** szállodát Cindy, a Travelking csapatának tagja személyesen ellenőrizte, és nyugodt szívvel ajánlja mindenkinek. További személyesen ellenőrzött szállásaink ide kattintva megtekinthetőek.

A cikket írta:

Frissített: 5. 7. 2024

Érdekes cikkek

Legnépszerűbb ajánlataink

Nézze meg az elmúlt hét legkelendőbb ajánlatait