Karlobag

Karlobag egy festői üdülőhely az Adriai-tenger partján. Közvetlenül Pag-szigettel szemben fekszik, amelytől az 1,8 km széles Velebit-csatorna választja el. Nem messze a város mögött emelkedik a Velebit-hegység, amely Horvátország az egyetlen olyan területe, amelyet az UNESCO bioszféra-rezervátummá nyilvánított. Karlobag így ideális hely a tengerparti nyaralás és a túrázás összekapcsolására.

Az üdülőhely nem túl nagy és nagyon csendes, a turizmus csak az utóbbi években kezdett virágzásnak indulni a kompkikötő bezárása után. A tenger tiszta és a part menti strandokat nemrég parkosították. A parton többnyire beton mólók találhatók parkosítottlejárókkal a vízhez. Természetesen a vízi sportok kipróbálásához, mint például a vitorlázás, a szörfözés, a búvárkodáshoz is nagyszerű lehetőségek állnak rendelkezésre.

A háborús múlt miatt Karlobagban nem sok történelmi látnivaló található. Itt található például a Kapucinus kolostor a Szent József templommal a 18. század elejéről, amely a kegytárgyak kis gyűjteményének és egy könyvtárnak ad otthont. A város fölött egy középkori vár maradványai is láthatóak, valamint Karlobagtól délre a Vidovi vár és a Szent Vitus-templom romjai találhatók.

Térkép megjelenítése

Ezt a javaslatunkat a következő helyeken találod meg: Észak-Dalmácia

Ajánlataink a környéken

További ajánlatok

Kirándulási ötletek a környéken

Elfelejtette jelszavát?

Kérjen újat!

A közösségi oldalán keresztül is bejelentkezhet:

Facebook vagy Google fiókkal való regisztrációm kapcsán kijelentem, hogy elfogadom a Felhasználási feltételeket és elolvastam az Adatvédelmi szabályzatot..

Regisztrálni szeretnék

Szeretne Facebook vagy Google fiókkal regisztrálni?

Facebook vagy Google fiókkal való regisztrációm kapcsán kijelentem, hogy elfogadom a Felhasználási feltételeket és elolvastam az Adatvédelmi szabályzatot..

Elfelejtette jelszavát?

Ne aggódjon, csak adja meg e-mail címét, ahova küldünk egy hivatkozást, így megadhat egy újat.

Tento e-mail u nás není zaregistrovánVytvořit účet