Horvát szigetek: Kirándulási tippek és érdekes helyek

Gligora sajtmanufaktúraLegkedveltebb utazás

A jó ételek szerelmeseinek a horvátországi Pag szigetén járva meg kell kóstolniuk a híres Paški sirt, vagyis Pagi sajtot. Ezt az ínyencséget gyakran nevezik a legjobb horvát sajtnakis, és számos gasztronómiai rangsor a világ 10 legjobb sajtja közé is besorolja. A pagi sajt a szigeten mindenütt megtalálható, a sziklás hegyoldalakon legelésző juhok tejéből készül. Pagon számos család és gazdaság foglalkozik sajtgyártással. A leghíresebb kétségtelenül a világhíres Gligora sajtmanufaktúra.

A festői Kolan faluban meglátogathatja a manufaktúra ajándékboltját, valamint bepillantást nyerhet a sajtgyártás folyamatába a manufaktúrában tetti kirándulás során. A hagyományos pagi sajt mellett a Gligora manufaktúra számos más sajtfajtát is készít, a klasszikus sajtoktól az olyan szokatlan finomságokig, amelyeket máshol nem lehet megkóstolni.

nyitvatartás:

  • minden nap (vasárnap kivételével) 10:00 és 16:00 között
  • A sajtüzemben 11:00 és 13:00 órakor kezdődnek a vezetett túrák.
További információ

Szt. Vid csúcsLegkedveltebb utazás

A Sveti Vid (vagy Szent Vid) csúcs az Észak-Dalmáciában elhelyezkedő Pag szigetének legmagasabb csúcsa. 349 méteres magasságával a Szt. Vid nem jelent nagy kihívást a túrázóknak. Ennek ellenére a csúcsról csodálatos kilátás élvezhető a sziget öbleire és a Velebit-hegységre.

A csúcsra két piros jelzésű túra útvonal vezet. Az első a tengerparti Sveta Marija faluból indul, és egy elég meredek és sziklás ösvény, amelyet elsősorban csak tapasztalt túrázók számára ajánlunk. A második Kolan faluból vezet a csúcsra, és kellemesen emelkedik, könnyű terepen. A Szt. Vidbe vezető tútaút festői tájakon vezet keresztül, kőfalak alatt, borókabokrokkal rózsabokrokkal és cserjékkel szegélyezet utakon. A túra során nagy valószínűséggel találkozik majd egy-két békésen legelésző birkanyájjal, amelyek a dombok között elterülő réteken és a hegyi lejtőkön legelésznek.

További információ

Térkép utazási tippekhez7 utazási tipp

Horvát szigetek: Kirándulási ötletek

Ajánlataink a környéken

További ajánlatok

Elfelejtette jelszavát?

Kérjen újat!

A közösségi oldalán keresztül is bejelentkezhet:

Facebook vagy Google fiókkal való regisztrációm kapcsán kijelentem, hogy elfogadom a Felhasználási feltételeket és elolvastam az Adatvédelmi szabályzatot..

Regisztrálni szeretnék

Szeretne Facebook vagy Google fiókkal regisztrálni?

Facebook vagy Google fiókkal való regisztrációm kapcsán kijelentem, hogy elfogadom a Felhasználási feltételeket és elolvastam az Adatvédelmi szabályzatot..

Elfelejtette jelszavát?

Ne aggódjon, csak adja meg e-mail címét, ahova küldünk egy hivatkozást, így megadhat egy újat.

Tento e-mail u nás není zaregistrovánVytvořit účet