Pihenje ki a mindennapok fáradalmait Prága egyik legvarázslatosabb helyén! A Hotel William *** egy festői kis utcában található, mindössze néhány lépésre a Károly-hídtól és a Petřín hegytől. Az egész napos városnézéshez pedig a szálloda bőséges büféreggelije biztosít majd kellő energiát.

A szálláshelyről

A Hotel William *** Prága szívében, a Mala Strana kerület mesés utcácskái által közrefogva található. Engedje, hogy elvarázsolja a kivételes történelmi atmoszféra, és használja ki, hogy a metropolisz leghíresebb látnivalói a szálláshelytől csupán pár lépésre csodálhatóak meg.

A szálloda közvetlen közelében emelkedik a város felé a híres Petřín hegy, amit több látnivaló miatt is érdemes felkeresni. A turisták egyik kedvence például Petřín park, ahol bájos séta közben vizsgálhatja meg a park lenyűgöző növényvilágát. Továbbá kevesen hagyják ki Petřín kilátótorony (1 km) meglátogatását, hiszen onnan olyan kilátás nyílik a városra, amit sehol máshol nem tapasztalhat meg. Ha családosan érkezik, akkor tükörlabirintus is mindenképpen ejtsék útba, hogy gyermekei kedvükre szórakozhassanak a különleges látványosságban. A hegyre egyébként gyalog vagy felvonóval (200 m) is fel lehet jutni. A Prágai vár (1,2 km) is könnyen megközelíthető gyalogosan, de lerövidítheti az utat villamossal. A közeli Károly hídon (600 m) átkelve juthat a Moldva folyó túloldalára, ahol például a Óváros tér a csillagászati órával (1,7 km), a Vencel tér (1,8 km), a Vyšehrad (3,2 km) vagy az egyedülálló Táncolóház (2 km) található.

Ha tartózkodása alatt szeretne valami újat tanulni, látogasson el az újonnan megnyitott Nemzeti Múzeumba (2,5 km), a Nemzeti Műszaki Múzeumba (2,6 km) vagy az Ázsiai, Afrikai és Amerikai Kultúrának szentelt Napstek Múzeumba (1,5 km). De nem dönt rosszul akkor sem, ha Madame Tussauds viaszmúzeumot (1,8 km) vagy a Papilonia Pillangóházat-ban (2 km) keresi fel. Ha pedig kulturális élményekre vágyik vegye az irányt Nemzeti Színház (900 m), a Rudolfinum (1,7 km) vagy a Prágai Nemzeti Galéria (3,5 km) felé. Ezen kívül az Állat- és botanikus kert** (6 km) is megéri a rászánt időt, tömegközlekedéssel ez a nevezetesség is könnyen megközelíthető.

Az adventi időszakban a karácsonyi vásárok számítanak a város legkedveltebb nevezetességeinek. A leghíresebbek az Óváros téren (1,7 km), a Vencel téren (1,8 km) vagy a Köztársaság téren (2,1 km) találhatók. A meghittebb hangulatot keresőknek azonban, a Miru téri (3,5 km) és a Jiriho z Podebrad téri (4 km) vásárok felfedezését ajánljuk.

Hol fogok aludni?

Szállását a hotel saját fürdőszobával rendelkező kétágyas szobájában foglalhatja el. A fából készült bútorokkal, TV-vel, WiFi kapcsolattal, telefonnal és hajszárítóval felszerelt szobákban a kényelemre biztosan nem lesz panasza.

Milyen fogásokat kóstolhatok meg?

Kezdje a napot minden reggel a bőséges büféreggelivel, amit a szálloda éttermének mesés környezetében szolgálnak fel. A menü sós és édes friss péksüteményeket, felvágottakat, zöldségeket, gyümölcssalátákat, tejtermékeket, gabonaféléket, kávét, teát, gyümölcsleveket és egyéb finomságokat tartalmaz.

Hotel William ***

Hotel William ***

Hellichova 455/5, 11800 Praha 1 - Malá Strana , Praha
Csehország

A szálláshely üzemeltetője:
Horské chaty s.r.o. Cégjegyzékszám: 04084799


+36 1 955 5866

info@travelking.hu

Bejelentkezés
14:00-től
Kijelentkezés
10:00-ig
Háziállat
500 Kč/foglalás
Akadálymentesség
Nem akadálymentes
Parkolás
Parkolás 600 Kč/éj

Szálláshely szolgáltatásai

Kártyás fizetés lehetséges
Ingyenes WiFi
Hajszárító

A szálláshely környéke

Távolság a központtól
0,2 km
Busz megálló
40 m
Aquapark
17 km

Utazási tippek

Prága

Prága Utazási tipp

A gazdag történelmű cseh főváros a Moldva partján terül el és számtalan kulturális emlékkel büszkélkedhet. Ennek köszönhetően Európa egyik legkáprázatosabb városa 1992-ben fel is került az UNESCO világörökség listájára. Nem is csoda, hiszen évente több millió turista is megfordul itt a világ minden tájáról.

Mely látnivalókat kell mindenképp meglátogatnia:

  • Prágai vár
  • Károly híd
  • Óváros tér az orlojjal (csillagászati óra)

További híres látnivalóként tartják számon még Josefov zsidó negyedet, Petřín hegyet kilátójával, vagy Vyšehrad városrészt. Kultúrálódását a Nemzeti színház biztosítja, gyermekei biztosan élvezni fogják a prágai állatkertet és a Troja nevezetű kerület botanikus kertjét, illetve az Aquapalace Praha élményfürdő vízi attrakcióit. Télen pedig javasoljuk, hogy látogassa meg a híres prágai karácsonyi vásárt, amelynek egyedülálló hangulata biztosan elbűvöli majd.

És egy tipp a végére: a száztornyú Prága felfedezésére legalább egy hétvége szükséges, hiszen annyi csodás látnivalót rejteget.

További információ
Prágai vár
Prágai vár
Petřín és a Petřín kilátótorony
Petřín és a Petřín kilátótorony
Károly híd
Károly híd