Töltődjön fel energiával a Marienbad mellett található, családi vállalkozásként üzemeltetett Hotel Pelikán ***-ban. Pihenje ki a hétköznapokat a finom félpanziós ellátás, a kávé, a desszertek, az ivókúra, a pezsgőfürdő, a szauna és az úszómedence segítségével. A tökéletes élményért pedig ne hagyja ki a wellness-kezeléseket sem, amelyeket a tartózkodás hosszától függően akár 4 alkalommal is igénybe vehet!

A szálláshelyről

A családi vállalkozásként üzemelő Hotel Pelikán *** a Karlovy Vary régióban, a festői Marienbad központjától mindössze 2 km-re található. A híres oszlopcsarnokok, parkok, kávézók és műemlékek 10 perc alatt elérhetők a 10-es és 13-as tömegközlekedési járatok segítségével, de akár gyalogosan is megközelítheti őket.

Tartózkodása alatt semmiképpen se hagyja ki az Éneklő szökőkútat (3,9 km), hogy élvezhesse a káprázatos esti zenés fényjátékot. Látogasson el a Park Boheminium (4,9 km) szabadtéri múzeumba ahol a legszebb cseh műemlékek díszes miniatűr festményeit tekintheti meg. Járja végig a Smraďoch tanösvényt (9,1 km) is, amely az azonos nevű természetvédelmi területen keresztül vezet, útközben pedig tartson pihenőt a Farska kyselka forrásánál (9,8 km).

Marienbad és környéke híres az ott található több száz ásványvízforrásról. Kóstolja meg Ön is az olyan híres kolonnádok vizét, mint a Křížový (4 km), a Ferdinánd (2,7 km), a Lesní (4,3 km), a Rudolf (3,8 km), a Karolina (3,9 km), a Prelát (3,3 km) vagy a Medvědí (2,7 km). Mindezt vezetett túrák keretein belül is megteheti.

De nem szükségszerű csak Marienbadban kirándulnia. A környéken több olyan turistaparadicsomot is talál mint, Konstantinbad (34,6 km), Franzensbad (37,8 km) vagy Karlovy Vary (55,7 km). Ezen kívül szép kirándulást tehet Metternich herceg egykori székhelye, a Kynžvart kastély (12,5 km) felé, de felfedezheti a Becov kastély (29,2 km), a Loket kastély (47,2 km) vagy a Teplá kolostor (19,1 km) titkait is.

Travelking Tipp: Téli utazást tervez? Akkor ne hagyja ki a Mariánka síközpont (6,5 km) lejtőit és a Zimním Stadion (2,9 km) jégpályáját, vagy élvezze az ünnepi hangulatot a varázslatos Karácsonyi Vásárban.

Hol fogok aludni?

Szállását a 22 darab 17 m²-es, a marienbadi kolonnádokról elnevezett szoba egyikében foglalhatja el. Ezek mind TV-vel, telefonnal, WiFi-vel vannak felszerelve, a privát fürdőszobákban pedig zuhanyzó található. Némelyik szoba pedig pótágyazható illetve akadálymentesített.

Milyen fogásokat kóstolhatok meg?

A szálloda étterme változatos étlappal várja a vendégeket. Kóstolja meg a hagyományos cseh konyha remekeit, vagy a hal- és vegetáriánus ételeket, illetve a salátákat. Étkezés után pedig jól esik majd egy frissítő csapolt sör vagy egy frissen főzött kávé.

Hol kapcsolódhatok ki?

Használja ki, hogy közvetlenül a szállodában élvezheti a forrásvizes ívókúrát, a masszázsokat, a különböző kezeléseket, a pakolásokat a pezsgőfürdőt és az aromafürdőt is.

Ha pedig ez sem lenne elég, tölsön el egy napot a városi uszodában, ahol a "25" úszómedencén kívül gyermekmedence, vízicsúszda, pezsgőfürdők és szaunák gondoskodnak pihenéséről.

Hotel Pelikán ***

Hotel Pelikán ***

Tř.Vítězství 197 , Mariánské Lázně-Hamrníky
Csehország

A szálláshely üzemeltetője:
Josef Šolc Cégjegyzékszám: 10340807


+36 1 955 5866

info@travelking.hu

Bejelentkezés
12:00-től
Kijelentkezés
10:00-ig
Háziállat
200 Kč/éj ellenében bevihető
Akadálymentesség
Részlegesen akadálymentes
Parkolás
Ingyenes

Szálláshely szolgáltatásai

Ingyenes WiFi
Extra szolgáltatások
Étterem
Játszótér

A szálláshely környéke

Távolság a központtól
3 km
Távolság a fürdőtől
3 km
Busz megálló
0,2 km
Sípálya
4 km
Sífutás
3 km

Utazási tippek

Marienbad

Marienbad Utazási tipp

Marienbad fürdővárosban parkok, collonádok, gyönyörű építészeti művek, számtalan kultúrális program és elsősorban több tíz gyógyvízforrás collonade várja, hogy felfedezze. A legismertebb közülük a Ferdinand forrás, amely az elsőszámú kezelésekre használt forrás a gyógyfürdőben, további források még például a Lesní és az Ambrož. Ivókúrákra a Křížový, Karolinin és a Rudolf források az alkalmasak. Marienbad már a régi időkben is nagy közkedveltségnek örvendett a hírességek és a nemesség körében. A leghíresebb látogatók közé tartozik VII. Eduárd brit király, vagy a világhírű J. W. Goethe. Jelenleg a második legnagyobb fürdőváros Csehországban.

Melyek a város legékesebb kincsei?

  • Éneklő szökőkút
  • A fürdő fő collonádja (Maxim Gorký kollonádja)
  • Ferdinand forrás kolonnádja

Látogasson el a Boheminium Parkba is, ahol a cseh emlékművek miniatúráit csodálhatja meg. Kellemes sétát ígérnek a Sziklakert gyümölcsös (Skalníkovy sady), a Lesní forrás parkja, vagy a Királyi út (Královská cesta).

A városon kívül remek kirándulási lehetőségnek ígérkezik Loket vára, vagy a Bečov nad Teplou várkastély, ahol Szent Mór relikviáit őrzik.

További információ
Éneklő szökőkút
Éneklő szökőkút
Boheminium Miniatúrapark
Boheminium Miniatúrapark
Római fürdők Marienbad-ban
Római fürdők Marienbad-ban