Fedezz fel a történelmi hangulatú Český Krumlov csodálatos látnivalóit. A Krásné Údolí panzió egyedülálló korhű szobáiban igazi főúrnak érezheti magát. A finom reggeliken túl a bájos kertben való üldögélésre is számíthat. Kerékpárját pedig hagyja nyugodtan a hotel tárolójában.

A szálláshelyről

Az időszakos nyitvatartó Penzion Krásné Údolí Český Krumlov csendes részén található, mindössze egy rövid sétára a Moldva partjától, 1,5 km-re a város várától és kastélyától, és kb. 1 km-re a várkerthez, ahol híres forgó színpad is megtekinthető.

Tartózkodása alatt feltétlenül látogasson el a város gyönyörű műemlékeihez. A kastély mellet található bájos parkja és impozáns kastélytornya, valamint a kolostoregyüttes (2 km). Nem érdemes kihagyni a Szent Vitus templomot (800 m), a Kvítkův Dvůr kastélyt (2 km) és a zsinagóga (650 m) sem. Új ismeretekért keresse fel a viaszmúzeumot (800 m), a Meseházban található bábmúzeumot (900 m), az Egon Schiele Művészeti Központot (850 m) vagy a Seidel Fotóstúdió Múzeumot (700 m). A kalandvágyók merészkedjenek alá a Grafitbányába (2 km) és utazzanak az izgalmas bányavonaton.

Ha hosszabb kirándulásra indulna, a utazzon el környék olyan népszerű turisztikai célpontjaihoz, mint a Ptačí vár (2 km), a Dívčí kámen vár romjai (12,6 km) vagy a Lipno nad Vltavou-ban található lombkoronasétány (31 km). Vagy másszon fel a Klet' torony (9,1 km) tetejére ahonnan Český Krumlov és környékére nyílik csodás panoráma. A Lipnói víztározó (30,8 km) remek hely egy nyári fürdőzésre, ráadásul számos sportolási lehetőség, bobpálya és egyéb szórakoztató programok várják a víztározó környékén. Télen a Skiareal Lipno (29,6 km) vagy a Skipark Frymburk (22,6 km) invitálja síelésre a téli sportok szerelmeseiz. A kevésbé nagy kihívást keresőknek a kisebb Kozí pláň (13,5 km) síterep lejtőin érdemes kipróbálniuk ügyességüket.

Hol fogok aludni?

Szállását a vendégház egy hangulatos, történelmi hangulatú szobájában foglalhatja el. Minden szoba egyedi kialakítású, de közös bennük, hogy mindegyik rendelkezik saját fürdőszobával, mini hűtőszekrénnyel, kávé- és teakészlettel, TV-vel, valamint WiFi kapcsolattal.

  • A Kateřina szoba franciaággyal, íróasztallal és fotelekkel berendezett ülősarokkal rendelkezik, a belső tér narancssárga árnyalatokkal díszített.

  • A Viktoria szoba vörös színű díszítéssel, franciaággyal, íróasztallal és dohányzóasztallal, valamint fotelekkel rendelkezik.

  • Az Eleonora szobában egy lenyűgöző festmény látható, amely Eleonóra Schwarzenbergi hercegnőt ábrázolja egy farkas társaságában. A szoba egy franciaággyal és egy kanapéval van berendezve.

  • A Josefina szoba romantikus hangulatát a franciaágynak, a kanapénak és a foteleknek köszönheti.

Milyen fogásokat kóstolhatok meg?

A vendégház nem rendelkezik klasszikus étteremmel, de finom reggelit szolgálnak fel, amelyet felár ellenében a szobájában is elfogyaszthat. Napközben a környék népszerű éttermeinek egyikében töltődhet fel.

Mi teszi egyedivé a szálláshelyet?

Tárolja biciklijét biztonságosan a vendégház udvarán vagy kertjében. Birtokba vehet egy kényelmes kültéri ülősarkot is, ahol kiválóan lehet pihenni a nyári napokon.

Penzion Krásné údolí

Penzion Krásné údolí

Spojovací 187 , Český Krumlov
Csehország

A szálláshely üzemeltetője:
Pension Krásné údolí Cégjegyzékszám: 41904451


+36 1 955 5866

info@travelking.hu

Bejelentkezés
15:00-től
Kijelentkezés
10:00-ig
Háziállat
250 Kč/éj ellenében bevihető
Akadálymentesség
Nem akadálymentes
Parkolás
Ingyenes

Szálláshely szolgáltatásai

Ingyenes WiFi
Kerékpártároló
Minibár

A szálláshely környéke

Távolság a központtól
0,8 km
Busz megálló
0,6 km
Aquapark
22,7 km
Sípálya
12,8 km
Sífutás
5,3 km

Utazási tippek

Český Krumlov városa (UNESCO)

Český Krumlov városa (UNESCO) Utazási tipp

Český Krumlov Csehország déli részének gyöngyszeme, és méltán az egyik leglátogatottabb hely az egész országban. Ez a romantikus, gazdag történelmű város impozáns kastélya a Moldva folyó partján fekszik, ami az egész helynek mesebeli hangulatot kölcsönöz. A történelmi városközpontban és a vízparton csodaszép épületek, kiváló éttermek, korabeli üzlet és számos kulturális intézmény található. A város ezen negyede, amelyet "Šumava kapuja " néven emlegetnek, 1992 óta az UNESCO listáján szerepel.

Mit nem érdemes kihagynia, ha Český Krumlovba látogat?

  • Cesky Krumlov Várkastély
  • A kastélykert és a forgó színház
  • A kastélytorny
  • Látogatás a panoptikumba, a 3D Múzeumba, az Egon Schiele Művészeti Központba, a Szent Vitus templomba vagy a helyi sörfőzdébe.

A régió legfontosabb kulturális eseményei közé tartozik a Český Krumlov Nemzetközi Zenei Fesztivál vagy a Barokk Művészetek Fesztiválja.

További információ
Český Krumlov Várkastély (UNESCO)
Český Krumlov Várkastély (UNESCO)
Český Krumlov Forgószínház
Český Krumlov Forgószínház
Český Krumlov Grafitbánya
Český Krumlov Grafitbánya