Ha a természet szerelmese és szeretne egy kicsit kiszabadulni a dolgos hétköznapok nyüzsgéséből, látogasson el Szilvásváradra és szálljon meg a Szalajka Fogadó ***-ban, amely mindössze rövid távolságra található a gyönyörű vízesésektől, az erdei kisvasúttól, és a mesés látnivalóktól. Utalványunknak köszönhetően bőséges svédasztalos reggelivel indíthatja a napot és csodálatos kikapcsolódásban lesz része a medencékkel és szaunákkal felszerelt modern wellness-részlegben. Ha további vízi élményekre vágyna, akkor a közeli fürdővárosokat is felfedezheti, mint például Egert és Egerszalókot.

A szálláshelyről

A Szalajka Fogadó *** a mesés Szilvásváradon található, mindössze néhány lépésre a festői Szalajka-völgytől (750 m). A Bükki Nemzeti Park egyik legszebb és leglátogatottabb helye, ahol megcsodálhatja a gyönyörű tájat és a gazdag látnivalókat. Megnézheti a helyi vadrezervátumban élő muflonokat és dámszarvasokat, meglátogathatja a gyönyörű Fátyol-vízesést (3,7 km) és a titokzatos Istállós-kő-barlangot (6,5 km), ihat a Szikla-forrásból (3,5 km) és megkóstolhatja a helyi halastavak hagyományos sült pisztrángját. A környékkel is jobban megismerkedhet a Szabadtéri Erdészeti Múzeum (2,5 km) révén, a gyerekek pedig a Békebéli erdei vasút által kínált utazást fogják nagyon szeretni.

Kiránduljon el Csipkéskútra (29 km) is, amely a legendás fehér lipicai mén tenyésztéséről híres. A tapasztalt túrázók viszont meghódíthatják Bánkútot (24,8 km), ahol elérhetnek Magyarország egyik legmagasabb pontjára. A kikapcsolódásra Eger (27 km) felé vegye az irányt, ahol megkóstolhatja az egyedülálló helyi borokat, és lazíthat a gyönyörű termál- vagy törökfürdőben, amelynek története egészen a 17. század elejére nyúlik vissza. Másrészt egy teljesen modern wellness-komplexum várja Önt Egerszalókon (34 km), amelyet egy egyedülálló természeti adottság - az ásványvízforrások által létrehozott Só-hegy - ural. Hasonló jelenséggel a világon csak körülbelül két másik helyen találkozhat.

Hol fogok aludni?

Szállása egy hangulatos szobában lesz, amely semleges színű belső térrel, privát zuhanyzós fürdőszobával és természetesen WiFi-csatlakozással várja.

A Kétágyas szoba 21 m²-es, amely egy franciaággyal vagy 2 egyszemélyes ággyal, TV-vel, minibárral és íróasztallal van felszerelve. Egyes szobákhoz saját terasz is tartozik.

A Háromágyas szoba 23 m²-es, amely egy franciaágyat, egy egyszemélyes ágyat, TV-t, íróasztalt és minibárt tartalmaz.

A Négyágyas szoba 28 m²-es, amely 4 egyszemélyes ágyat vagy egy franciaágyat és 2 egyszemélyes ágyat, TV-t, minibárt és íróasztalt tartalmaz.

Az Ötágyas szoba 41 m²-es, amely 2 különálló szobából áll, amelyekben vagy 2 franciaágy és egy egyszemélyes ágy, vagy egy franciaágy és 3 egyszemélyes ágy található, továbbá TV, íróasztal és minibár is tartozik hozzá.

Milyen fogásokat kóstolhatok meg?

A Szalajka Fogadót a Szilvásvárad vidékére jellemző hagyományos ételek és alapanyagok inspirálják, amelyeket a részletekre odafigyelve és kreativitással készítenek el. A helyi vad- és halkülönlegességek mellett hagyományos magyar és nemzetközi ételeket is kóstolhat. Ajánljuk továbbá, hogy kóstolja meg a kiváló magyar borokat is.

Hol kapcsolódhatok ki?

A modern wellness-részleg a kikapcsolódás igazi paradicsoma lesz, ahol 12 személyes hidromasszázs-pezsgőfürdő, fedett medence, finn szauna, infraszauna, masszázsszék és jáde kövekből készült masszázságy várja. További kényeztetésért profi relaxáló masszázst is foglalhat. A szálloda specialitása az az úgynevezett hangmasszázs, amely a fémtálak rezonanciáját használja, hogy nem csak a test de az elme is ellazulhasson.

Milyen lehetőségek vannak gyerekeknek?

A gyerekek a szálloda kertjében kialakított mini-kalandparkban szórakozhatnak. A szállodában található egy gyermekjátszószoba is, így rossz idő esetén is garantált a szórakozás.

Mi teszi egyedivé a szálláshelyet?

A szálloda a kutyabarát szálláshelyek közé tartozik, ahol a négylábú kedvenceket is szívesen látják, és tökéletesen gondoskodnak a kényelmükről.


SZ19000703

Szalajka Fogadó ***

Szalajka Fogadó ***

Egri út 2 , Szilvásvárad
Magyarország

A szálláshely üzemeltetője:
Szalajka Team Kft. Cégjegyzékszám: 1009024103


+36 1 955 5866

info@travelking.hu

Bejelentkezés
14:00-től
Kijelentkezés
10:30-ig
Háziállat
2 400 Ft/éj ellenében bevihető
Akadálymentesség
Nem akadálymentes
Parkolás
Ingyenes

Szálláshely szolgáltatásai

Kártyás fizetés lehetséges
Ingyenes WiFi
Jacuzzi
Szauna
Extra szolgáltatások
fürdő
Étterem
Gyerek sarok
Játszótér
Minibár
Wellness
Fedett medence
Kültéri medence

A szálláshely környéke

Távolság a központtól
0,2 km
Távolság a fürdőtől
25 km
Busz megálló
0,3 km
Aquapark
25 km
Sípálya
0,7 km

Utazási tippek

Bükki Nemzeti Park

Bükki Nemzeti Park Utazási tipp

Sűrű erdők, cseppkőbarlangok és történelmi emlékművek. A Bükki Nemzeti Park Magyarország egyik első nemzeti parkja, amely az Északi-középhegységben, a Bükk-vidéken fekszik.. A Bükki terület több szempontból is kivételes - az ország legerdős és hegyvidéki területe, ugyanakkor tökéletesen összeköti a természeti és kulturális turisztikai célpontokat, így ideális hely egy kellemes családi kiránduláshoz, távol a tömegtől. És a téli hónapokban is rengeteg szórakozás várja, többen között például a Bánkúti sípályákon.

A Bükki Parkban a táj kivételes, mészkőhegyek alkotják a jellegzetes tájat, barlangokkal, szakadékokkal, karszttavakkal és vízesésekkel. A park területén 1100 barlang található, köztük 45 fokozottan védett is. A legjobban kiépítettek a kiépített lillafüredi Anna-barlang és Szent István-barlang, a miskolctapolcai Tavasbarlang (Barlangfürdő). Szabadon látogatható az ősember-leleteiről híres Szeleta- és Balla-barlang.

A parkot 94%-ban erdő borítja, legjellegzetesebb faja az esüst törzsű bükk fa, a park jelképe azonban a fokozottan védett szártalan bábakalács. Állatvilága is különlegesen gazdag, a szilvásváradi lipicai ménes is a park területén található, valamint számos ragadozó madár, valamint Európa csúcsragadozói a farkasok is visszatelepültek a területre, és időnként medvék is átlátogatnak Szlovákiából.

Milyen kulturális és természeti turisztikai célpontokat érdemes felkeresni a Bükk-hegységben?

  • a legmagasabb csúcsa Szilvási-kő (960 m tengerszint feletti magasságban), de ez a földtani sajátosságok miatt folyamatosan változik
  • a második legmagasabb csúcs Istállós-kő (959 m), kilátótoronnyal, ahonnan gyönyörű kilátás nyílik a hegyre.
  • Fátyol-vízesés a Szalajka-völgyben, Szilvásváradon
  • a romantikus Lillafüred az ország legnagyobb vízesésével és a Hámori-tóval
  • Miskolc városa Diósgyőri várral, barlangfürdővel és számos történelmi emlékkel.
  • a Szent István, Anna és Istállós-kő cseppkőbarlangjai
Szalajka-völgy és vízesése
Szalajka-völgy és vízesése
Eger
Eger
Egerszalók Gyógyfürdő
Egerszalók Gyógyfürdő