Lengyel Óriás-hegység: Kirándulási tippek és érdekes helyek

Az Óriás-hegység lengyel oldalán gyönyörű gleccsertavak, vízesések és festői hegyi városok találhatók. A Krkonoše-hegység legszebb hegyi kunyhója állítólag a Malý Stav-tónál található - Chata Samotnia. Meglátogathatja a Chojnik-kastély romjait, a Sztolnia Kowary elhagyott uránbányáiban található kiállítást vagy a fából készült Wang-templomot, amelyet 1842-ben Norvégiából szállítottak ide.

Síelés a lengyel Óriás-hegységbenLegkedveltebb utazás

A lengyelországi Óriás-hegységben tökéletes síelésben lehet része. A térség kevésbé ismert a turisták körében, de mindenképpen érdemes ide ellátogatni és nem csak télen. A lengyel Óriás-hegység remek lehetőségeket biztosít a téli sportok szerelmeseinek. A térségben kisebb síközpontok találhatóak, így a síelést felesleges sorban állás nélkül élvezheti. A helyi sípályák remekül karban vannak tartva. Következő nagy előny a síbérlet ára, amely lényegesebben alacsonyabb a környező államok síközpontjaiéval összehasonlítva. Hasonló a helyzet az éttermekkel és a panziókkal is.

A lengyel Óriás-hegység síközpontjai:

  • A Szklarska Poręba Lengyelország egyik legnagyobb síközpontja. A Szrenice csúcson összesen 6 sípálya és 20 felvonó található. A tapasztaltabb síelők értékelni fogják az 50%-os lejtésű FIS pályát is. A központ leghosszabb sípályája a Lolobrygida, a maga 4,4 km hosszával.
  • Ski & Sun Świeradów Zdrój valamivel kisebb, de annál hangulatosabb központ, amely nyolcüléses felvonója az 1 060 m tengerszint feletti magasságba juttatja el a síelőket. A kezdők számára fenntartott sífelvonó sem maradhat el. Élvezze az éjjeli síelést is, az elegendő hóról a 20 hóágyú gondoskodik.
  • A Ski Arena Szrenica tökéletes körülményeket biztosít mindenkinek, még gyerekeknek is. A központ 12 sípályával rendelkezik, amelyekről összesen 8 felvonó gondoskodik.
  • A Karpacz síközpont kisebb, de annál korszerűbb központ, amely a 2011-es évben épült. Elsősorban gyermekes családok számára ideális. A központban 3 sípályával találkozhat, amelyet hatüléses felnovó szolgál ki. A kellemes és biztonságos éjjeli síeléshez elengedhetetlen megvilágítás sem hiányozhat.
További információ

Síelés az Óriás-hegységbenLegkedveltebb utazás

Hódítsa meg Csehország legmagasabb hegyét, a Sněžkát! A síelés szerelmesei bevehetik az Óriás-hegység környező sípályáit. A környéken számos gyönyörű területet talál (Spindler's Mill, Pec pod Sněžkou), amelyek kiváló síközpontokat kínálnak, hangulatos szállásokkal. Akár egyedül, akár barátokkal, párban vagy az egész családdal utazik, ez a környezet remek kikapcsolódási lehetőségeket kínál.

Hová menjünk síelni az Óriás-hegységben?

  • Harrachov - Čertova Hora síközpont, Csehország egyik leglátogatottabb síközpontja az Óriás-hegység nyugati részén található. Négy különböző nehézségi szintű, összesen 6,5 km hosszúságú lejtő, ülőfelvonók és tökéletesen karbantartott felület várja.
  • Két síközpont tartozik a Ski Resort Rokytnice alá - a kisebb Studenov (3,5 km hosszúságú pályákkal) és a nagyobb Horní Domky, ahol 10 km-rel több kék, piros és fekete pálya áll rendelkezésre.
  • A Strážné Síközpont egy modern síközpont 800-1300 m tengerszint feletti magasságban Špindlerův Mlýn felé, négy sípályával a kéktől a fekete nehézségűig, található egy gyermeklift és egy könnyebb gyakorló pálya is.
  • A Családi Sípark Žacléřben az egész család és az iskolai oktatás számára készült. A pályák kezdők és középhaladók számára is alkalmasak. Az üdülőhelyet nem véletlenül hívják Family Parknak, mert itt az egész család jól fogja érezni magát.
  • A Síközpont Malá Úpa egy romantikus hegyi üdülőhely 1250 m tengerszint feletti magasságban, ami Csehország egyik legmagasabban fekvő üdülőhelye. Egész szezonban garantálja a minőségi havat, így a 6,1 km hosszú lejtők teljes hosszában élvezheti a havas kikapcsolódást.
További információ

Térkép utazási tippekhez28 utazási tipp

Lengyel Óriás-hegység: Kirándulási ötletek

Elfelejtette jelszavát?

Kérjen újat!

A közösségi oldalán keresztül is bejelentkezhet:

Facebook vagy Google fiókkal való regisztrációm kapcsán kijelentem, hogy elfogadom a Felhasználási feltételeket és elolvastam az Adatvédelmi szabályzatot..

Regisztrálni szeretnék

Szeretne Facebook vagy Google fiókkal regisztrálni?

Facebook vagy Google fiókkal való regisztrációm kapcsán kijelentem, hogy elfogadom a Felhasználási feltételeket és elolvastam az Adatvédelmi szabályzatot..

Elfelejtette jelszavát?

Ne aggódjon, csak adja meg e-mail címét, ahova küldünk egy hivatkozást, így megadhat egy újat.

Tento e-mail u nás není zaregistrovánVytvořit účet