Személyesen ellenőrizve

A Travelking csapata a szállodákat személyesen ellenőrzi, így biztosíthatjuk, hogy nem lesz része csalódásban.

Hogyan ellenőrizzük a szállásokat?

A személyesen ellenőrzött jelvénnyel rendelkező szállásoknak legalább két kritériumnak meg kell felelnie, az alábbiakból:

 • Szálloda személyesen ellenőrizve a Travelking csapata által

  Mindent kipróbáltunk, így tudjuk mit kínálunk.
 • Vendégeink elégedetten térnek haza üdülésükről

  Értékelése fontos számunkra. Már a 4/5 értékelés is tükrözi elégedettségét.
 • Vendégeink több mint 100 alkalommal foglaltak a szállodába

  Hisszük, hogy ha egy szállodába több mint 100 alkalommal foglaltak vendégeink, az valóban minőséget tükröz.

Hévíz: Kirándulási tippek és érdekes helyek

A világhírű Hévíz mindössze 6 km-re fekszik a "magyar tengertől", a Balatontól. A világ legnagyobb termálvizű tavával büszkélkehet, amelynek hőmérséklete még télen se csökken 22°C alá. A környéket számtalan turisztikai ösvény szeli át, amelyeknek köszönhetően bejárhatja gyalogosan, vagy akár kerékpáron a természeti kincsekben gazdag Balaton-felvidéket és a vulkanikus eredetű csúcsokat, medencéket. A város történelmi fontosságú központját boltokban, kávézókban és éttermekben gazdag sétányok tarkítják. Híres termelői piacok is kerülnek itt megrendezésre, ahol többek között hazai kolbászok, sajtok, pálinkák és kiváló borok között válogathat.

Hévízi Tófürdő Legkedveltebb utazás

A világ legnagyobb természetes termálfürdője Hévízi tó. Magyarország számos gyönyörű gyógyfürdőt és tavat kínál kikapcsolódásra, ám a Hévíz-tó egyedülálló. A tó természetvédelmi területen található, Hévíz városának területén, amely csupán néhány kilométerre fekszik a Balatontól. Hévíz kisváros, ám biztosan nem lesz kissebb élmény az itt töltött idő a nagyobb és luxus fürdővárosokhoz képest. A gyógyfürdő gyönyörű wellness-kertekkel és egyéb wellness-látnivalókkal büszkélkedhet.

Nyáron a tó hőmérséklete 38 ºC-ra emelkedik, és még az év leghidegebb napjain is 22 -⁠ 24 ºC hőmérsékletű a víz, ezért egész évben látogatható. A gyógyvíz 38 méteres mélységből folyik, és ásványi anyagokban gazdag. A természetes tartalmú ásványi keverékek puhítják a bőrt, enyhítik a fájdalmat, jól kezelik a gyulladást és erősítik a porcok rugalmasságát. Ez az egyik oka annak, hogy a helyi gyógyvíz a legjobb a reumatikus problémák és a mozgásszervi rendszer problémáinak kezelésére. A legkülönlegesebb a vízben, hogy kis mennyiségben radont tartalmaz amely lassan bejut az emberi testbe, és serkenti a hormontermelést és segíti az idegrendszer jobb működését.

A tófürdő minden nap 09:00 és 17:00 között tart nyitva . A napi belépőt 6000 Ft-ért (17 €) lehet megvásárolni.

A Hévíz-tó meglátogatása után ezeket is fedezze fel:

 • Történelmi mozi, amelyben 3D-ben is vetítenek
 • Rákóczi utca, ahol található egy ivóvíz-szökőkút
 • Szentlélek-templom (Szentléleki templom), amelyet 1999-ben készítettek el. Modern megjelenése ellenére számos neogótikus elem található benne.
 • Egregy északi része szőlőültetvényekkel és borkóstolókkal
További információ

Hévízi Termelői Piac Legkedveltebb utazás

A mezőgazdasági termelők piacai egyre népszerűbbek a világ minden táján. Itt lehetősége van valódi helyi ételek kóstolására, és vásárlására. Teljesen biztos lehet a minőségben és a frissességben. Látogasson el a termelői piacra ha Hévízen jár (minden kedd reggel, csütörtök délután és szombat reggel), és élvezze a jó ételeket és persze a remek hangulatot is.

További információ

Térkép utazási tippekhez 7 utazási tipp

Hévíz: Kirándulási ötletek

Elfelejtette jelszavát?

Kérjen újat!

A közösségi oldalán keresztül is bejelentkezhet:

Facebook vagy Google fiókkal való regisztrációm kapcsán kijelentem, hogy elfogadom a Felhasználási feltételeket és elolvastam az Adatvédelmi szabályzatot..

Regisztrálni szeretnék

Szeretne Facebook vagy Google fiókkal regisztrálni?

Facebook vagy Google fiókkal való regisztrációm kapcsán kijelentem, hogy elfogadom a Felhasználási feltételeket és elolvastam az Adatvédelmi szabályzatot..

Elfelejtette jelszavát?

Ne aggódjon, csak adja meg e-mail címét, ahova küldünk egy hivatkozást, így megadhat egy újat.

Tento e-mail u nás není zaregistrovánVytvořit účet

A webhely további böngészésével hozzájárul a sütik feldolgozásához a Adatvédelmi szabályzat. OK