Személyesen ellenőrizve: Vendégvélemény a Hévízen található Hotel Palace **** szállodáról

Utazzunk Martinnal a Travelking csapatának egyik tagjával a Hévízen található Hotel Palace **** szállodához. Most mindent megtudhatunk a szállásról, az ellátásról és a környékbeli kihagyhatatlan látnivalókról.
Személyesen ellenőrizve: Vendégvélemény a Hévízen található Hotel Palace **** szállodáról

Alapinformációk az utazásról

  • Mikor jártál itt?: 2022.09.09. - 2022.09.11.
  • Hol szálltál meg?: Hotel Palace ****
  • Hol található a szállás?: Hévíz
  • Kivel utaztál?: A partneremmel
  • Milyen volt az ellátás?: Félpanziós ellátásban volt részünk
  • Mivel utaztál?: Autóval

Hová és hogyan utaztatok?

A barátnőmmel úgy döntöttünk, hogy eltöltünk egy kellemes hosszú hétvégét Magyarországon. Reggel 10:00 óra körül indultunk Brnóból. Úgy terveztem meg az utat, hogy a szállodába (némi pihenővel) kb. a bejelentkezésre érkezünk, ami 14:00 órakor van. A 322 km hosszú út körülbelül 3 óra 40 percig tartott. Tudtam, hogy Szlovákiában és Magyarországon is fizetős szakaszokon fogunk áthajtani, ezért az indulás előtti este megvettem a szükséges autópályamatricákat. Ezeket online is meg lehet vásárolni, a legrövidebb érvényességi idő 10 nap volt. A két matrica ára egyébként hasonló, összesen kb. 4 000 Ft-ba kerültek.

Az egyetlen megállónk az út során a szlovák-magyar határ átlépése után volt, ahol egy MOL benzinkút és egy McDonald's található. Itt egy kicsit megpihentünk, majd feltöltődve neki indultunk az utunk hátralévő részének, ami kb. 130 km volt. Az út nagy részét autópályán tettük meg, így gyorsabban és elkalandozás nélkül sikerült odaérnünk. Csak az utolsó 40 km-en haladtunk gyorsforgalmi úton, de szerencsére a forgalom teljesen normális volt, így időben megérkeztünk Hévíz városába és a kiszemelt szállodánkba.

Milyen volt a parkolás?

Érkezéskor a szálloda előtt parkoltunk le (3 autónak van hely). Ez a parkoló csak a bőröndök kipakolására és a recepción való bejelentkezésre szolgál. Itt be kell jelenteni az autó rendszámát és éjszakánként 4000 Ft díj ellenében ezután a szálloda alatti garázsban lehet parkolni, ahol garantáltan van hely. Ez igazán jó ötlet, mivel Hévíz fürdőváros, és sok a látogató, ezért nem annyira egyszerű parkolót találni a városban.

Mi az utolsó napunkon a szállodától nem messze parkoltunk le, mivel kijelentkezés után még elmentünk a termál tóhoz. Ezért a parkolásért kb. 500 Ft/órát fizettünk.

Hol szálltatok meg?

Hotel Palace **** szálloda Hévíz főutcáján található, amely tényleg csak egy rövid sétára van a híres termál tótól, ami hatalmas plusz, szerintem. A szálloda körüli utcák tele vannak üzletekkel, kávézókkal és éttermekkel, így minden szempontból nagyon vonzó helyszín.

Amikor először beléptem a szobába, meglepett, hogy milyen nagy és tágas. A helyiséget egy kényelmes franciaágy uralta, ami olyan volt, mintha egy kastélyban szálltunk volna meg, valamint volt egy ülősarok is asztallal és székekkel. A hálórészen kívül azonban volt egy konyhasarok kerámialapos főzőlappal és edényekkel is, ami nagyon jó ötlet szerintem azoknak a vedégeknek, akik készíteni szerettek volna valami egyszerűt, vagy esetleg melegíteni valamit a gyeremekük részére. Mi ezt most kihagytuk, ugyanis a csomagunkban kapott félpanziós ellátás teljesen elég volt számunkra. :-) Kiemelném a szobához tartozó erkélyt, ahol nagyon jó volt a meleg estéken egy pohár Proseccoval a kezünkben pihenni. A szobához természetesen zuhanyzós fürdőszoba is tartozott, amely kellően tágas volt. Nyugodt lelkiismerettel mondhatom, hogy nem csak a szoba, hanem az egész környék nagyon tiszta és rendezett volt, teljesen megvoltunk elégedve.

Mesélj az ellátásról!

Utalványunknak köszönhetően félpanziós ellátásban volt részünk, de aki igényli temészetesen van lehetőség, hogy a szállodában ebédeljen. Mind a reggeli, mind a vacsora svédasztalos formában került tálalásra. A reggeli választék klasszikus volt, sós és édes péksüteményektől kezdve a rántottán, omletteken, kolbászokon, különböző felvágottakon és sajtokon át a tejtermékekig, friss zöldségeken és gyümölcsökön át, mindenből lehetett választani. Az édesszájúaknak zabkása vagy rizskása is volt, az italok között pedig tea, kávé és gyümölcslevek szerepeltek. Vacsorára négy főétel közül lehetett választani - különböző húsok, köretek (sültrkumpli, krokett, ...), zöldségek, gyümölcsök, valamint bőséges desszert- és süteményválaszték, amelyből talán több mint 10 féle volt. Nehéz volt mindent megkóstolni, amikor az ember azt tervezte, hogy vacsora után a szálloda gyógyfürdőjébe megy. :-) Viszont azt kell mondanom, hogy nagyon jól esett és ízlett is az étel.

Napközben hol ettetek?

A reggelit és a vacsorát a szállodában fogyasztottuk el, ebédidőben a termál tóban voltunk, de a reggeli annyira feltöltött bennünket, hogy így nem ültünk be ebédelni a környező éttermekbe. De azt megjegyeztem, hogy a szálloda közelében legalább 5 különböző étterem van, ahova el lehet menni megkóstolni a helyi és nemzetközi ételeket.

Milyen wellness lehetőségek voltak a szállodában?

A szálloda úszómedencével, pezsgőfürdővel és háromféle szaunával felszerelt wellness-részleggel várja a vendégeket. Kellemes felfedezés volt, hogy a szoba fürdőszobájában két fürdőlepedő és fürdőköpeny várt ránk, így fürdőruhában egyenesen a fürdőbe mehettünk. A wellness a földszinten található, ahol nem szükséges előre bejelenteni az érkezést. Úghogy ha kedvet kap a kikapcsolódáshoz, akkor csak irány a wellness. A medence vize kellemesen meleg volt, és bár az úszómedence nem volt a leghosszabb (úszóknak), nagyon jól éreztük magunkat itt. Meglepődtünk, hogy este 7 óra körül a fürdő többé-kevésbé üres volt, így élvezhettük, hogy csak a miénk volt az egész.

Szerinted merre érdemes kirándulni a környéken?

  • Miután péntek délután megérkeztünk, a bejelentkezés után rögtön elmentünk egy szálloda felfedező sétára. :-) Elmentünk a szálloda lobby bárjába, ahol ittunk egy pohár finom sört, közben pedig megterveztük a következő napot. Kitaláltuk, hogy elmegyünk a magyar tengerhez a Balatonhoz, ami Hévíztől mindössze 15 km-re van. Amikor ideértünk, látszott, hogy vége van már a szezonnak, ugyannis teljes csend volt. Így élvezhettük a mólón a pihenést és nézhettük a vízfelszínt, ami a hullámoknak köszönhetően kicsit a tengerre hasonlított. :-)

  • Visszafelé a kb. 20 km-re lévő Hévíz városába tartva megálltunk Sümegnél, ahol a híres várat szerettük volna felfedezni. A Sümegi vár egy dombon áll és nem lehet nem észrevenni. Mi is bementünk egy túrára, amit mindenképpen ajánlok.

  • Természetesen nem szabad kihagyni a legfontosabbat, ami nem más, mint a helyi gyógytó meglátogatása, ami csak egy rövid sétára van a szállodától. Mi az elutazásunk napján itt töltöttünk néhány órát, teljesen feltöltött bennünket a tó forró vize, amit nagyon élveztünk!


Röviden hogyan foglalnád össze a Hotel Palace **** szállodában szerzett élményeket?

"Csak ajánlani tudom a Hotel Palace **** szállodát. Hévíz egy gyönyörű fürdőváros, legnagyobb nevezetessége pedig a helyi gyógytó, teljesen elvarázsolt minket. Mindenképpen ajánlom, hogy ha a városban jár ne hagyja ki a tó meglátogatását. A szálloda szobája tágas volt, sőt még saját konyhasarokkal is rendelkezett. Minden belső tér tiszta volt, a személyzet pedig mosolygós és mindig mindenben szívesen állt rendelkezésünkre. A svédasztalos ételek is nagyszerűek voltak, nagyon megvoltunk elégedve velük. Abszolút pozitívan értékelem az egész ottlétet, és szívesen visszajönnék máskor is."


👍 A Hotel Palace **** szállodát Martin, a Travelking csapatának tagja személyesen ellenőrizte, és nyugodt szívvel ajánlja mindenkinek. További személyesen ellenőrzött szállásaink ide kattintva megtekinthetőek.

A cikket írta:

Frissített: 26. 4. 2024

Érdekes cikkek

Legnépszerűbb ajánlataink

Nézze meg az elmúlt hét legkelendőbb ajánlatait

Elfelejtette jelszavát?

Kérjen újat!

A közösségi oldalán keresztül is bejelentkezhet:

Facebook vagy Google fiókkal való regisztrációm kapcsán kijelentem, hogy elfogadom a Felhasználási feltételeket és elolvastam az Adatvédelmi szabályzatot..

Regisztrálni szeretnék

Szeretne Facebook vagy Google fiókkal regisztrálni?

Facebook vagy Google fiókkal való regisztrációm kapcsán kijelentem, hogy elfogadom a Felhasználási feltételeket és elolvastam az Adatvédelmi szabályzatot..

Elfelejtette jelszavát?

Ne aggódjon, csak adja meg e-mail címét, ahova küldünk egy hivatkozást, így megadhat egy újat.

Tento e-mail u nás není zaregistrovánVytvořit účet