Pozsony: Kirándulási tippek és érdekes helyek

Szlovákia fővárosa Európa második legnagyobb folyójának, a Dunának partján terül el, karnyújtásnyira az osztrák- magyar határtól. A város szimbóluma a négy toronnyal ékesített pozsonyi vár, az egyedi Szlovák Nemzeti Felkelés hídja, amely sokakat egy UFO-ra emlékeztet. Ellátogathat számtalan további emlékhelyekre is, mint például a káprázatos Dévény várához, a pozsonyi városközpont mesébe illő terére, az extravagáns Szent Erzsébet templomhoz (más néven Kék templom), vagy a Mihály toronyba, ahonnan pazar kilátás nyílik a városra. Pozsony híres az út menti szobrairól is, amelyek különleges módon tarkítják a várost.

PozsonyLegkedveltebb utazás

A szlovák főváros, Pozsony a Duna két partján húzódik. A város gazdag kultúrális eseményekkel, színházakkal, történelmi emlékművekkel, múzeumokkal és sport eseményekkel várja látogatóit. A nevezetességek többsége a történelmi belvárosban található.

A leglátogatottabb helyek Pozsonyban:

  • Pozsonyi vár
  • Szent Márton-dóm
  • Óvárosháza
  • Prímási palota
  • Ne feledkezzen meg a Pozsonyi állatkertről és az UFO-ról (a jellegzetes kilátó torony) sem, amelyeket évente több ezer turista látogat. A kilátó toronyból kiváló kilátás nyílik az egész városra.

Tartózkodása során megvásárolhatja a Bratislava City Cardot is, amely által a szlovák főváros jellegzetességeit kedvezményes áron látogathatja. És melyek is ezek a kedvezmények? Korlátlan ingyenes utazás a tömegközlekedéssel (100-as és 101-es zónákban), ingyenes körbevezetés a belvárosban és kedvezmények 59 intézmény látogatására (múzeumok, fürdők, éttermek, stb.).

További információ

Pozsonyi várLegkedveltebb utazás

Pozsony egyik legismertebb épülete, amely ezen felül nagyon könnyen meg is közelíthető. A négytornyú hatalmas erődítmény ugyanis a város központjában található, és autóval, vagy tömegközlekedéssel is feljuthat ide. A vár történelme nagyon különleges, az első írásos emlék róla a 10. századból származik. A parkok egyszerűen lenyűgözőek, szó szerint egy romantikus sétára teremtettek, az udvarról pedig gyönyörű kilátás nyílik a Dunára.

További információ

Térkép utazási tippekhez26 utazási tipp

Pozsony: Kirándulási ötletek

Érdekes cikkek

5 csodás karácsonyi vásár a szomszédunkban

5 csodás karácsonyi vásár a szomszédunkban

  • TIPPEK AZ ÜNNEPEKRE
  • 23. 11. 2022

Egyedi ajándékokat keres a szeretteinek? Részese szeretne lenni egy igazi karácsonyi hangulatú forgatagnak? Akkor várják Önt is a Közép-Európa legszebb és legkülönlegesebb karácsonyi vásárai. Következzen most 5 csodás karácsonyi vásár!

Elfelejtette jelszavát?

Kérjen újat!

A közösségi oldalán keresztül is bejelentkezhet:

Facebook vagy Google fiókkal való regisztrációm kapcsán kijelentem, hogy elfogadom a Felhasználási feltételeket és elolvastam az Adatvédelmi szabályzatot..

Regisztrálni szeretnék

Szeretne Facebook vagy Google fiókkal regisztrálni?

Facebook vagy Google fiókkal való regisztrációm kapcsán kijelentem, hogy elfogadom a Felhasználási feltételeket és elolvastam az Adatvédelmi szabályzatot..

Elfelejtette jelszavát?

Ne aggódjon, csak adja meg e-mail címét, ahova küldünk egy hivatkozást, így megadhat egy újat.

Tento e-mail u nás není zaregistrovánVytvořit účet