Őszi bakancslista 10 pontban

A nyár végéhez érve titkon mindenki vágyik az ősz pompás színeire, a kuckózós pulóverekre, a régóta halogatott könyv elkezdésére, a túrázás élményére, a fahéjas-almás sütemények ízére. Így íme az én szubjektív bakancslistám tele egyetemes igazságokkal.
Őszi bakancslista 10 pontban

1. Túrázás a Bükkben

Egészen magától értetődő ősszel túrázni indulni, hiszen az erdők ilyenkor egészen különleges színkavalkádban tárulhatnak elénk és azért az sem mellékes, hogy az időjárás is ideális egy rövidebb vagy hosszabb sétához a természetben. Az én esetemben valahogy mégis mindig az a helyzet, hogy a tökéletes túra csak terv szintjén marad és nem valósul meg. Ezért került fel a bakancslistámra idén egy specifikusabb úticéllal, ami nem más mint a Bükki Nemzeti Park, aminél nincs is tökéletesebb hely egy kellemes sétára.


2. Egy csodafinom kávé és beszélgetés A HÁZ-ban

És íme még egy olyan program, ami valahogy mindig csak az elképzelések szintjén marad. De idén ez esetben is másképpen lesz! A titok talán abban rejlik, hogy - ahogyan az előző esetben is - nem csak egy ötletet fogalmazunk meg, hanem konkrét helyet is adunk a programnak. Így miskolci lévén a város egyik eldugott kis szálláshelyét, A HÁZ-at választottam, amely nem csak szállást és amellett egyedi élményt kínál, hanem helyben sütött házi süteményeket és frissen pörkölt kávékülönlegességeket is, ami nekem kávéimádónak különösen imponál. :-) Minőségi környezetben, családias hangulatban tölthetünk el egy pár órát párunkkal, vagy barátnőinkkel.


3. Őszi hangulatú lakás dekorálás

A hidegebb idő érkeztével természetes módon vágyunk otthonosabbá, "kuckózósabbá" tenni a lakást. Na most senki ne kezdjen teljes felújításba - én sem fogok - hiszen itt nem erről és főleg nem egy vagyon elköltéséről van szó! Néhány gyertya, egy szárított növényekből álló kedves kis koszorú az ajtóra vagy asztaldísz formájában az étkezőbe, egy-két kockás pléd vagy párna, pár tök formájú kis dekor és már kész is az őszi hangulat.


4. Hosszú hétvége a stílusos Treehouses Kapolcs Szikla faházában

Alapvetően a többség esetében a nyár a pihenéssel teli hónapok ideje, ám nálunk bizony ezek is a legdolgosabb hónapok. Így ez a tervezett hétvége egyáltalán nem véletlenül került fel az őszi bakancslistámra. De én azt gondolom, hogy akár a nyár akár az év bármely másik időszaka a legdolgosabb, mindenki megérdemel néhány nap igazi kikapcsolódást! A stílusos Treehouses Kapolcs Szikla faház tökéletes egy hétvégi elvonulásra. Már alig várom, hogy a pezsgőfürdőben ülve csodálhassam az őszi színekbe boruló tájat.


5. Sütés, sütés, sütés

A sütés kétségtelenül a kedvenc hobbijaim közé tartozik, amivel azt hiszem nem vagyok egyedül. Mégis a hagyományos őszi sütemények közül igencsak keveset készítettem eddig el, és azokat sem feltétlenül az őszi hónapokban. Úgyhogy nincs mese, itt az ideje kötényt kapni magamra, bevásárolni és elkészíteni azt a csodás almás-fahéjas pitét, aranygaluskát és sós karamellás sajttortát!


6. Családi társasjáték est

A családdal töltött idő számomra minden hónapban és évszakban prioritás. A terveim szerint nem lesz ez másképpen az őszi hónapokban sem. Az együtt töltött estékbe azonban érdemes néha belevinni egy kis csavart, ami egy tematikus társasjáték est szervezésében tökéletesen megynilvánulhat. Ehhez szuper jól jön majd valamelyik az előző pontban említett és elkészített sütemény, egy-egy csésze meleg tea, néhány csomag snack és persze a kedvenc társasjátékaink. Mi igazi társasjáték gyűjtők vagyunk a családdal, de aki kedvet kapott ehhez a programhoz és csak az az ezer éves Gazdálkodj okosan lapul a fiiókjában, annak szeretettel ajánlom a következő játékok egyikét: Azul, Fedőnevek, Kaméleon, Imagine, Igen, Sushi GO!, Twin it!.


7. Egy nap a Nyíregyházi Állatkertben

Az állatkert szerintem minden életkorban egy szuper program. Az én bakancslistámra most a Sóstó ZOO, másnéven Nyíregyházi Állatkert került fel, mert a hely közelsége ellenére egészen kis korom óta nem jártam itt, de valahogy mindig is foglalkoztatott, hogy milyen lehet felnőttként átélni az élményt, hiszen kisgyermekként az egyik legemlékezetesebb családi programunkként emlékszem vissza rá. Azt hiszem ezúttal sem fogok csalódni.


8. Olvasás a borongós időben

Vannak emberek akik ipari mennyiségben fogyasztják a könyveket és képesek egy szuszra elolvasni egy több száz oldalas regényt is. Nos én nem tartozom ezen emberek közé, és azt hiszem ezzel nem vagyok egyedül. Olvasni viszont kétségtelenül jó dolog, és az igazi klasszikusokért és azért a néhány könyvért ami már régóta az elolvasandók listáján szerepel, érdemes bekuckózni a hideg időben és végre elővenni őket. Az én listámon egy könyv idén ősszel mindenképpen szerepel, ami nem más mint A Viskó című regény elolvasása, ami évekkel ezelőtt, mikor olvastam óriási hatással volt rám. Nem kétlem, hogy ez most is így lesz.


9. Fotózás a csodaszép természetben

Mit is mondhatnék... Mikor ha nem most? Ezeken a fotókon megörökíthetjük a természetnek ezt a lenyűgöző állapotát, vagy akár mi is részesei lehetünk és elmehetünk egy családi, páros, vagy barátnős fotózásra is, ami után az elkészült fényképekkel dekorálhatjuk is az őszi pompában tündöklő kis otthonunkat.


10. Kuckózós, filmezős csajos este

Elő a nosztalgikus romantikus fimekkel, pop cornnal, forró csokival, meleg plédekkel, hangulatvilágítással és pizsamákkal! Mi más kellhet egy tökéletes barátnős filmezős estéhez?


Ha tetszett a cikkünk, és máskor is olvasna hasonlóakat, legyen a Travelking Family tagja, hogy elsőként értesülhessen a legújabb tippjeinkről és a legjobb ajánlatainkról!

A cikket írta:

Kollár JúliaKollár Júlia
Frissített: 28. 3. 2024

Érdekes cikkek

Kezdődhet Magyarország felfedezése a Travelking segítségével

Válasszon egyedi és népszerű ajánlatainkból

Elfelejtette jelszavát?

Kérjen újat!

A közösségi oldalán keresztül is bejelentkezhet:

Facebook vagy Google fiókkal való regisztrációm kapcsán kijelentem, hogy elfogadom a Felhasználási feltételeket és elolvastam az Adatvédelmi szabályzatot..

Regisztrálni szeretnék

Szeretne Facebook vagy Google fiókkal regisztrálni?

Facebook vagy Google fiókkal való regisztrációm kapcsán kijelentem, hogy elfogadom a Felhasználási feltételeket és elolvastam az Adatvédelmi szabályzatot..

Elfelejtette jelszavát?

Ne aggódjon, csak adja meg e-mail címét, ahova küldünk egy hivatkozást, így megadhat egy újat.

Tento e-mail u nás není zaregistrovánVytvořit účet