Magyarország legjobbjai: 12 szuper fürdő, ahol ősszel is hatalmas élmények várnak mindenkire

Sokszor a nyári időszakot azonosítjuk a fürdőzéssel, pedig számtalan kiváló fürdőben lazíthatunk az őszi hónapokban is, hiszen a testnek és léleknek ilyenkor is szüksége van a feltöltődésre. Hogy vajon melyek ezek? Érdemes tovább olvasni és kiderül!
Magyarország legjobbjai: 12 szuper fürdő, ahol ősszel is hatalmas élmények várnak mindenkire
Sárvár

1. Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdő - ahol mindenki szabadon töltődhet fel

A Sárvári Gógy- és Wellnessfürdőben töltött idő minden korosztálynak hatalmas élményt adhat, hiszen gyógyfürdő, családi élményfürdő és szabadtéri fürdőrészleggel is rendelkezik. A gyógyfürdő szárny elkülönül a családi szárnytól így egyikben-másikban zavartalan lehet a kikapcsolódás, de az átjárás is megoldott, egy tágas folyosón keresztül. Az itt található 43 °C-os alkáli-hidrogénkarbonát tartalmú gyógyvíz kiváló gyógyír a mozgásszervi betegségekre, sportsérülésekre, neurológiai, légzőszervi valamint nőgyógyászati panaszokra.

A fürdő Wellness Centrumában wellness és thai masszázsok, ayurveda kezelések, keleti terápiák, kádfürdők, pakolások és páros kezelések is elérhetőek.

Jegyárak:

  • A felnőtt napi belépő 4 990 - 5 990 Ft, a gyermek napi belépő 2 700 - 3 200 Ft (14 éves korig), diák napi belépő 2 990 -3 600 Ft.

Nyitvatartás:

  • (H-V): 9:00 - 21:00

TIPP:

Töltsön el néhány napot Sárváron és válassza a Park Inn By Radisson Sárvár-ba szóló utalványunkat all inclusive ellátással és korlátlan belépéssel a Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdőbe.


Hajdúszoboszló

2. Hungarospa Hajdúszoboszló - a gyógykezelések paradicsoma

A Hungarospa Hajdúszoboszló Európa legnagyobb fürdőkomplexuma, amely gyógyfürdőt, strandot, uszodát és élményfürdőt is rejt ezzel lefedve minden korosztály igényeit. Az élményfürdőben különböző korokat és helyszíneket megidéző exkluzív élménymedencék, szaunavilág, baba- és családi medencék, szörf és sok-sok wellness-, fitness szolgáltatás várja látogatókat. A gyógyfürdő egész évben nyitva tart 3 fedett gyógymedencéjével és 4 nyitott látványmedencéjével. A minősített gyógyvízre alapozva több mint 40 féle kezelést lehet igénybe venni itt.

A fürdőben több, mint 40 féle kezelés vehető igénybe, pl: iszapkezelés, súlyfürdő, gyógytorna, magnethoterápia, inhaláció.

Jegyárak (gyógyfürdő):

  • A felnőtt napi belépő 3 600 - 3 400 Ft, a gyermek, diák, nyugdíjas napi belépő 3 100 - 2 900 Ft.

Nyitvatartás (gyógyfürdő):

  • (H-V): 7:00 - 19:00

TIPP:

Töltsön el néhány napot Hajdúszoboszlón és válassza a Hotel Pávai-ba szóló utalványunkat félpanziós ellátással és egész napos belépőjegy a Hungarospa Hajdúszoboszló Fürdő a strand- és gyógyfürdő részlegében.


Hévíz

3. Hévízi Tófürdő - egyedülálló szabadtéri fürdőzés

Hévíz sokak fejében a gyógyulás, az egészség hazájaként él, nem véletlenül! Az itt található lehetőségek mind az egészség megőrzésében és helyreállításában segítenek. Mindenki kedvence egyértelműen a termáltóban való fürdőzés, amely minden évszakban egyedülálló élményt ad az ide látogatóknak. Ősszel és télen a víz hőmérséklete alacsonyabb, kb 24-26 °C körül mozog. A víz gyógyhatással bír többek között reumás panaszok, gyulladásos ízületi és gerincbetegségek és krónikus nőgyógyászi betegségek esetén. A tó nemcsak a fürdőzés élményét adja, hanem az itt igénybevehető tradicionális gyógykúrák és egészségmegőrző wellness kúrák alapjaként is szolgál.

Ellentétben a többi melegvizes tóval, melyek általában vulkanikus eredetű helyeken, agyag- vagy sziklatalajban vannak, a Hévízi-tó tőzegmedrű forrástó, amelyet a 38 méter mély Hévízi-forrásbarlangból feltörő, percenként 30–40 ezer liter vízhozammal 38 °C-os víz táplál.

Jegyárak:

  • A felnőtt egész napos belépő 6 500 Ft., a diák és nyugdíjas egész napos belépő 6 000 Ft.

TIPP:

Ha szeretné a Hévízi-tavat meglátogatni, akkor tekintse meg a Főnix Club & Wellness Hévíz apartmanjaiba szóló utalványunkat, amely a büféreggeli mellett wellness élményeket is tartalmaz.


Bükfürdő

4. Bükfürdő Thermal & Spa - élmény az egész családnak

A Bükön található Bükfürdő Thermal & Spa Magyarország második legnagyobb gyógyfürdője. A fedett és szabadtéri gyógymedencék ősszel is igazi felüdülésként hatnak az ember lelkének. A fedett élményfürdő pedig minden korosztály számára tökéletes lehet a sodrófolyosóval, pezsgőágyakkal, nyakzuhannyal felszerelt élmény-, és pezsgőmedencéivel. A legkisebbek vidáman pancsolhatnak a gyermekmedencében, valamint megismerkedhetnek a tenger alatti vízivilággal az interaktív elemekkel felszerelt Cápabarlangban. Az igazán merészekre pedig beltéri élménycsúszdák várnak, melyekben fény- és színeffektek teszik még különlegesebbé és vidámabbá a száguldást.

A fürdő Medical Wellness szolgáltatásai között osteoporosis program, spa kezelések, tradicionális gyógykezelések és gyógykúrák is találhatóak.

Jegyárak:

  • A felnőtt napi belépő 5 200 - 5 600 Ft, a diák napi belépő 2 900 - 3 300 Ft. gyermek napi belépő 2 300 - 2 500 Ft. (6-14 éves korig)

TIPP:

A Hotel Piroska Bük városának szívében található és hagyomány őrző hangulata mindenkit elvarázsol. Az utalvány tartalmazza az egész napos belépést a fürdőbe, a bőséges félpanziós ellátást és a korlátlan belépés a szálloda wellness-részlegébe.


5. Török Fürdő - történelmi fürdőélmény Egerben

Az Egerben található Török Fürdő évszázados múlttal rendelkezik, olyannyira, hogy a fürdő legrégebbi része 1610 és 1617 között épült, a török hódoltság idején. Az itt töltött idő nem csak a fürdőzés miatt élmény, hanem a minket körbevevő környezet atmoszférája miatt is. Egészen különleges érzés például a több mint 200 000 db aranyozott mozaikkal borított kupola alatt ejtőzni. A 6 medence közül háromban található radonos gyógyvíz, amely a fürdő alatt húzódó forrásból tör fel.

A fürdőben nem csak az eredeti török stílusú medencék (ilidzsa) találhatóak meg, hanem az autentikus török fürdőzést idéző hamam (masszázs, gőz, leöntő fürdő) is.

Jegyárak:

  • A felnőtt belépő 2 700 Ft, a gyermek (16 éves korig) belépő 1 900 Ft.

Nyitvatartás:

  • (H-K): 16:30 - 21:00
  • (SZ-CS): 15:00 - 21:00
  • (P): 13:00 - 21:00
  • (SZ-V): 9:00 - 21:00

TIPP:

Eger egy igazi kis meseváros, ahol a fürdőn túl számtalan látnivaló található, aminek a felfedezésére biztosan nem lesz elegendő egy nap. Töltsön el néhány napot a Park Hotel Minaretben, a török hódoltságból maradt híres egri minaret tövében a belvárosban, félpanziós ellátással.


Pápa

6. Várkertfürdő Pápai Gyógy- és Termálfürdő - nyugodt fürdőzés egy csodaszép városban

Pápán egy remek termálfürdő is található a város nevezetességein túl. A fürdőben fedett és kültéri fürdőhely (ún. Termálkert), fedett medence, nyári medence, wellness-részleg és szaunavilág is található. A látogatók összesen 18 különböző medencében lazíthatnak. A mozgásszervi- és reumatikus panaszokkal érkezők számára a nátrium-hidrogénkarbonátos- kloridos típusú, pápai gyógyvíz és a modern orvosi terápiák együttes alkalmazása nyújt gyógyulást. De az itt töltött idő alatt a gyerekek sem fognak unatkozni, hiszen csúszdák, és vízi élményelemek is várják őket.

A fürdőzésen túl olyan gyógykezeléseken is részt lehet venni, mint a vízi torna, gyógytorna, súlyfürdő, elektroterápia, különböző pakolások és masszázsok.

Jegyárak:

  • A felnőtt napi belépő 3 900 Ft, a gyermek napi belépő 2 250 Ft, diák/nyugdíjas napi belépő 2 750 Ft.

Nyitvatartás:

  • (H-V): 9:00 - 20:00

TIPP:

Tudta, hogy a Pápán található Várkertfürdőbe néhány kattintással nálunk is vásárolhat jegyet?


Miskolctapolca Barlangfürdő

7. Miskolctapolca Barlangfürdő - a természet csodája

Borsod-Abaúj-Zemplén megye legkülönlegesebb fürdője kétség kívül a Miskolctapolcán található Barlangfürdő. A fürdő egyedisége a több százezer éves, természet alkotta barlangjáratokban rejlik, amelyekben 30°C-os gyógyhatású víz taláható. A barlangon kívül, a 3,6 hektáros parkosított strandterületen összesen hat, élményelemekben gazdag medence és szauna park is található. A szaunaparkban két 10, egy 4 fős és egy 30 férőhelyes lávaköves finn szauna, 14 személyes gőzkabin továbbá három infraszauna, valamint 16-18°C-os merülő medence várja a szaunázókat. Az őszi-téli időszakban szervezett szaunaszeánszokon is részt lehet venni.

A Miskolctapolcai Barlangfürdő Európa egyetlen természetes módon kialakult barlangfürdője, amely nem kevésbé különleges környezetben található, hiszen ha körbenézünk mindenfelől a Bükk gyönyörű hegyvonulatai és erdői veszik körül a létesítményt.

Jegyárak:

  • A felnőtt napi belépő 3 100 Ft, a gyermek/diák/nyugdíjas napi belépő 2 500 Ft.

Nyitvatartás (termálfürdő):

  • (H-V): 9:00 - 20:00

TIPP:

Szálljon meg a Hotel Kitty szállodában a barlangfürdőtől csupán néhány lépésre és élvezze a Miskolc melletti üdülőövezet Miskolctapolca különleges légkörét. A szállodában élvezheti a félpanziós ellátást, a csodás wellness részleget és az utalvány részeként belépőt kap a Barlangfürdőbe is.


8. Tiszaújvárosi Gyógy- és Strandfürdő - egy kevésbé ismert gyöngyszem

Bár a Tiszaújvárosi Gyógy- és Strandfürdő hazánk kevésbé ismert fürdői közé tartozik, mégis érdemes lehet meglátogatni. A fürdő 1200 méter mélyről jövő, 65 °C-os, viszonylag magas sókoncentrációjú -nátriumklorid és hidrokarbonát tartalmú- termális ásványvizet hasznosít, amely izületi, idült nőgyógyászati és urológiai betegségek esetén is pozitív hatással bír. A gyógyfürdő egész évben nyitva tart, beltéri és kültéri gyógyvizes medencéi mellett bébimedence és wellness részleg (finn-, bio- és infraszauna, gőzkabin, szolárium, masszázs és pedikűr) is várja a pihenni vágyókat. A nyáron üzemelő Strandfürdő 7 hektáros területén 5 élménnyel teli strandmedence és egy kültéri gyógyvizes medence szogálja minden korosztály kikapcsolódását. A hullámmedencétől kezdve a sodrófolyosón keresztül a kalandos csúszdákig minden megtalálható itt, még olyan kiegészítő szolgáltatások is mint: éttermek, sportpályák, játszótér.

A fürdővel szerves egységet képző Fiziko- és Balneoterápiás részlegen szinte az összes OEP által támogatt kezelés igénybe vehető: többek között találunk itt kádfürdőket, fényterápiát, gyógyiszapos kezelést, elektroterápiás kezeléseket és gyógytornát is.

Jegyárak:

  • A felnőtt napi belépő 3 500 Ft, a gyermek/diák/nyugdíjas napi belépő 3 000 Ft.

TIPP:

Ha több napot is eltöltene Tiszaújvárosban, válassza a Tisia Hotel & Spa superior-ba szóló utalványunkat, kellemes szobákkal és félpanziós ellátással. A csomagunk korlátlan hozzáférést is biztosít a gyógyfürdőhöz és a wellness részleghez is (gyógyvizes medencék, bébimedence, gyerekjátszó, szauna, gőzkabin), amelyhez a szálloda közvetlenül kapcsolódik.


9. Saliris Resort Gyógy- és Termálfürdő - a sódombok mentén

2007-től fogadja gyönyörű környezetben vendégeit a Saliris Resort Gyógy- és Termálfürdő. A fürdő a különleges teraszos mészkőképződmény lábánál épült, melyet a domboldalról lefolyó gyógyvíz alakított ki. A 17 kültéri és beltéri medence egész évben várja a családokat, párokat és baráti társaságokat egyaránt. A medencék között található gyógyvizes ülőmedence, pezsgőfürdő, élménymedence, gyerekmedence és csúszda is. A szalóki kéntartalmú víz degeneratív és gyulladásos mozgásszervi problémák, nőgyógyászati betegségek, pikkelysömör és ekcéma esetén is jótékony hatással bír.

A fürdő a fényűző Saliris Resort - Spa & Konferencia Hotel **** része, így ha több napot is szeretne Egerszalókon eltölteni nem is kérdés melyik szállást érdemes választania.

Jegyárak:

  • A felnőtt napi belépő 5 800 Ft, a gyermek napi belépő 4 300 Ft (14 éves korig), a senior napi belépő 4 800 Ft (65 éves kor felett).

Nyitvatartás:

  • (V-CS): 10:00 - 20:00
  • (P-SZ): 10:00 - 21:00

TIPP:

Ha Eger környékén jár szálljon meg az egri Hotel Unicornis szállodában, a belvárosban. Az utalvány ára tartalmazza a félpanziós ellátást és a korlátlan wellness használatot, illetve egy rövid autóőtra van a csodás sódomboktól és a Saliris fürdőtől is.


Aquaworld

10. Aquaworld - Budapest trópusi fürdője

A Budapesten található trópusi hangulatú Aquaworld egy Angkor-romtemplomot idéz, és 17 bel- és kültéri élmény- , valamint úszómedencét, szörfözési és búvárkodási lehetőséget, vízen járó labdát, és 11 különleges csúszdát fogalal magába, amellyel garantálja a szórakozást minden korosztálynak. A 17 medence közül 15 egész évben üzemel, így nem kérdéses, hogy a hideg idő beálltával is megéri ellátogatni ide. Akik inkább a wellness élményeket kedvelik, azok sem fognak csalódni, hiszen a főváros egyik legnagyobb szaunakomplexuma is itt taláható.

Az Aquaworld kupolája 72 méter átmérőjű, és egészen öt emelet magasságig nyújtózik. A különleges anyagot, melyből a kupola készült az űrkutatásban fejlesztettek ki. Teljesen átlátszó, több rétegű fóliarendszer borítja, amely véd az UV-sugárzás ellen.

Jegyárak:

  • A felnőtt napi belépő 7 900 Ft, a gyermek napi belépő 4 000 Ft (10 éves korig), diák napi belépő 6 300 Ft.

Nyitvatartás:

  • (H-V): 7:00 - 21:00

TIPP:

A fürdőzésen túl fedezze fel a főváros látnivalóit is! A Budapesti szállásajánlatainkból ide kattintva válogathat.


11. Aquaticum - A mediterrán élvezet

A Debrecenben épült, egész évben nyitva tartó Aquaticum nem véletlenül Magyarország egyik kedvenc fürdője. A létesítmény Termál-, és élményfürdőből áll. Az élményfürdőben hullám- és élménymedence, csúszdák, mászófal, vízicsopper, waterball, pezsgőfürdők, barlangfürdők, sodrófolyó, gejzír, dögönyözők, gomba- és nyakzuhanyok is találhatóak. A csúszdák között találunk kamikaze, hydro, családi és bébicsúzdát is. A vizi élményeken túl játszóház is várja a kicsiket, míg a szülők a pezsgőfürdőben lazíthatnak. A termálfürdőben 65 ˚C-os alkáli-kloridos, hidrogénkarbonátos, jódos, brómos gyógyvíz található, ami különösen alkalmas ízületi, bőr- és nőgyógyászati, mozgásszervi betegségek kezelésére.

A trópusi növényekkel ellátott fürdő egy különleges 66 m átmérőjű kupolacsarnokban található, ezzel igazi mediterrán hangulatot teremtve.

Jegyárak:

  • A felnőtt napi belépő 4 400 Ft, a gyermek/diák/nyugdíjas napi belépő 3 600 Ft.

Nyitvatartás:

  • (H-CS): 11:00 - 20:00
  • (P-V): 10:00 - 21:00

Cascade Élményfürdő

12. Cascade Barlang- és Élményfürdő - Elvarázsolt világ Demjén szívében

A Demjénben található Cascade Barlang- és Élményfürdő egy igazi elvarázsolt birodalom hangulatát kelti. Az itt található kénes gyógyvíz 600 méter mélyről tör fel, és jótékony hatású reuma, köszvény, csontsérülések és csontritkulás esetén is. A fürdő különlegességei között szerepel a csúszdatorony, tündérbarlang élménymedence, kálmos bolond barlangja, mesesziget, termál-öböl, a titkok barlangja, lassú folyó, sóbarlang, szaunabarlang, amelyek mind felejthetetlen élményekkel kecsegtetnek.

A fürdőben az év minden napján éjszakai fürdőzésre is lehetőség van ami a színes fényárban játszó medencékben különösen nagy élményt ad.

Jegyárak:

  • A felnőtt napi belépő 7 690 Ft, a gyermek napi belépő 7 090 Ft (8 éves korig), diák napi belépő 6 480 Ft (18 éves korig).

Nyitvatartás:

  • (H-CS): 10:00 - 21:00
  • (P): 10:00 - 22:00
  • (SZ): 9:00 - 22:00
  • (V): 9:00 - 21:00

TIPP:

Demjén környékén számos látnivalót találunk, amit érdemes felfedezni. Ha több napot is eltöltene a környéken válassza Egert szállásának helyszínéül és válogasson a legjobb ajánlatainkból ide kattintva.


Ha tetszett a cikkünk, és máskor is olvasna hasonlókat, legyen a Travelking Family tagja, hogy elsőként értesülhessen a legújabb tippjeinkről és a legjobb ajánlatainkról!

A cikket írta:

Frissített: 26. 4. 2024

Érdekes cikkek

Kezdődhet Magyarország felfedezése a Travelking segítségével

Válasszon egyedi és népszerű ajánlatainkból

Elfelejtette jelszavát?

Kérjen újat!

A közösségi oldalán keresztül is bejelentkezhet:

Facebook vagy Google fiókkal való regisztrációm kapcsán kijelentem, hogy elfogadom a Felhasználási feltételeket és elolvastam az Adatvédelmi szabályzatot..

Regisztrálni szeretnék

Szeretne Facebook vagy Google fiókkal regisztrálni?

Facebook vagy Google fiókkal való regisztrációm kapcsán kijelentem, hogy elfogadom a Felhasználási feltételeket és elolvastam az Adatvédelmi szabályzatot..

Elfelejtette jelszavát?

Ne aggódjon, csak adja meg e-mail címét, ahova küldünk egy hivatkozást, így megadhat egy újat.

Tento e-mail u nás není zaregistrovánVytvořit účet