Itt vannak az év legnagyobb kedvezményei! Csapjon le a TravelBombákra 30% kedvezménnyel!

Oblíbené 0

Még nincsenek kedvenc ajánlatai.

  • Bármikor visszatérhet a mentett ajánlatokhoz
  • Egy helyen megtalálhatja kedvenc ajánlatait
  • Értesítéseket kaphat az ajánlatok változásairól

Sielés az Alpokban? A legjobb síparadicsomok listája

Az Alpok vonulata minden évben több millió síelőt vonz a csodásan gondozott pályákra. Melyiket válasszuk? Olvassa el listánkat és ismerje meg a legjobb helyeket családosoknak, kezdőknek, haladóknak és adrenalin függőknek. Irány Ausztria sípályái!
Sielés az Alpokban? A legjobb síparadicsomok listája

Tudta, hogy az egyik legnagyobb sípályákat és hóállást nyilvántartó oldala Bergfex szerint Ausztriában csaknem 400 síközpont várja a lesiklani vágyókat? Szám szerint egészen pontosan 394 sípálya rendszer, ez több ezer kilóméternyi lesiklást ígér, agy hát nem csoda hogy nehéz választani. Mely síközpontot érdemes gyerekkel, kezdőként, vagy haladóként választani? Mutatjuk!

A hozzánk legközelebbi osztrák pálya - Semmering

A Semmering egy Magyarországhoz közeli síterep Ausztria keleti oldalán. Egészen pontosan a Keleti-Alpok legmagasabb csúcsánál, az 1782 méter magas Stuhleck lábainál járunk. A Semmering sípályán elsősorban könnyű útvonalak találhatók. Egy közepesen kicsi sícentrumról van szó, hiszen 26 kilométer az összes pályahossz, s ennek 90%-a kék, vagyis könnyű útvonal. 4 ülős és 7 húzós felvonóval rendelkezik a pálya. A magyarok körében nagyon népszerű a Semmeringi sípálya, hiszen Magyarországhoz közel fekszik és többségében kezdő pályákból áll. Ha itt eltöltenénk pár napot és felkeresnénk a környék látnivalóit, Bécs, Grác, Szombathely és Sopron nagyjából azonos távolságra esnek.

Ismerje meg a legjobb szállástippjeink és fedezze fel a Semmering régió pályáit


Síelés és termálfürdők egy helyen - Gastein régió

Szeretne napközben frissen ápolt hegyi lejtőkön síelni, esténként pedig a termálvízben pihenni? Akkor a Gastein síterep mindezt egy helyen találja meg. Összesen 200 km lejtő 4 külön sícsntrumban, melyeket a felvonórendszer összeköt. Ráadásul a sípályák egy része egészen május végéig tartja a havat. A Stubnerkogel-hegység inkább a haladó sízőknek való, hiszen számos piros és fekete pályát rejt. Egy ragyogó sí nap után nincs is jobb befejezés, mint egy séta, vagy csobbanás a csodaszép Bad Gasteinben fürdővárosában, ahol a termálfürdő mellett a helyi fogásokat is kipróbálhatja.

Igazi pályaszállás várja a Chalet MONDI Bellevue Alm *** szállodában.


Családi síelés Murauban

Évente több millió ember szeretné élvezni a síelést az Alpokban, és emiatt különösen február első heteiben, amikor az Osztrák iskolákban is télis szünet van, tömegek alakulnak ki a felvonóknál. Különösen kezdőként érdemes olyan sípályát választani, ahol élvezheti a széles pályákat különösebb nagy tömegek nélkül. A Murau-Kreischberg síterep 67 km hóbiztos pályával várja, ami a családok és snowboardosok számára is abszolút álom. A magyarok körében nagyon népszerű ez a síterep közelsége miatt is, így számos szállásadó és hütte alkalmazott is beszél magyarul. A széles sípályák mellett tubingpálya, és tematikus síparkok is várják a kicsiket-nagyokat egyaránt.


Kezdő pályák: SA kiWelt Wilder Kaiser Brixental

Ha elsőként öltik magukra a gyermekei a síbakancsot, mutatjuk Ausztria leggyerekbarátabb üdülőhelyét. A SkiWelt Wilder Kaiser Brixental már régóta a szülők kedvence, és nem csak a családoknak nyújtott számtalan szolgáltatása miatt. A modern ülőlifteknek és felvonóknak, valamint a széles, lankás pályáknak köszönhetően kiváló hely a síelés megtanulására. A 290 km hosszú sípályák mellett a „Kinder-SkiWelt ” gyerek hópark is várja őket. Ha teljesen kezdőként vágnak bele ebbe a sportba, bízza magát, vagy gyermekeit a 22 helyi síiskola egyikében dolgozó síoktatókra. A felnőtteknek pedig azt ajánljuk, hogy a sínap lezárásaként látogassanak el a Hochbrixenben található ALPENIGLU Dorf faluban, ahol a jégbárban élvezhetik a délutánt.


Ausztria - Legnépszerűbb ajánlatok


Kronplatz hegység - kezdők figyelmébe

Az egyik legjobb alpesi síterep a dél-tiroli Kronplatz-hegységben található. Ezen a terepen a számos felvonónak és sípályának köszönhetően a pályák egyáltalán nem zsúfoltak, így tömegek nélkül élvezheti a felejthetetlen síélményt. Az üdülőhely a számos a kék pályáknak köszönhetően ideális a gyermekek számára, de a tapasztaltabb síelők is élvezik a lesiklást a piros pályákon. Az igazán profik és az adrenalin szerelmesei pedig ellátogathatnak a Sylvester és Hernegg nevű fekete pályákra is. Mindkettő közel 5 kilométeres hossúságű lejtőt kínál, a Piculin pálya pedig a 72%-os lejtőjével kínál adrenalin élményeket.

Tipp az utazáshoz

A Kronplatz hegy tetején, 2275 m magasságban található az egyedülálló MMM Corones - Messner hegyi Muzeum. Ennek a sziklába épített futurisztikus épületnek a tervezése mögött a világhírű építész Zaha Hadid áll. A múzeumban a Reinhold Messner hegymászó által gyűjtött egyedülálló hegymászó emléktárgyakat tekinthet meg, valamint gyönyörködhet a Zillertali-Alpokra és a Dolomitokra nyíló látványos panorámában is.


Gleccsersízés nem csak freeridereknek - Tauplitz és a Dachstein-gleccser

A Tauplitz területet az osztrák Alpok legszebb helyeként és Stájerország egyik legrégebbi síközpontjaként is ismerik. A 42 km összhosszú sípálya rendszeren 16 modern felvonó működik. A legtöbb pálya a déli lejtőkön található, ezért ne felejtse otthon a naptejet és a síszemüveget sem. Ez a pályarendszer a pályán kívüli szűzhó sízés, vagyis a freeride szerelmeseit is vonzza - kedvező fekvésének köszönhetően Tauplitz rengeteg természetes és hóval rendelkezik, amely alkalmassá teszi a pályán kívüli sízésre is mély hó esetén.

Ideális szállás a közelben: Sporthotel Dachstein West

A cikket írta:

Frissített: 21. 10. 2024

Érdekes cikkek

Kezdődhet Ausztria felfedezése a Travelking segítségével

Válasszon egyedi és népszerű ajánlatainkból