Itt vannak az év legnagyobb kedvezményei! Csapjon le a TravelBombákra 30% kedvezménnyel!

Oblíbené 0

Még nincsenek kedvenc ajánlatai.

  • Bármikor visszatérhet a mentett ajánlatokhoz
  • Egy helyen megtalálhatja kedvenc ajánlatait
  • Értesítéseket kaphat az ajánlatok változásairól

Kirándulás az osztrák hegyekben - Túratippek

Nyugati szomszédunk, még is méltatlanul elhanyagoljuk. A síelők biztosan többször jártak már az osztrák Alpokban, de mi a helyzet a a hegyekben nyáron? Fedezze fel a csodás túraútvonalakat és élvezze az alpesi levegő jótékony hatását egy aktív vakáción.
Kirándulás az osztrák hegyekben - Túratippek

Az osztrák Alpokban nyáron csodás zöld rétek, tiszta tavak és fenséges csúcsok várják a kirándulókat. Merítsen inspirációt tippjeinkből, hogy hol érdemes túrázni az osztrák Alpokban.

1. Grossglockner

Bár úgy tűnhet, hogy egy kirándulás Ausztria legmagasabb hegyére csak a tapasztal túrázóknak való, ez nem így van. A Grossglockner (3798 m) megmászása során számos gyönyörű kilátópontra bukkanhat, ahol befejezheti a túrát, így ezen a kiránduláson maga az út a cél. Közvetlenül a Grossglockner és a Pasterze gleccser alatt található az Edelweissspitze csúcs is. Innen csodálatos kilátás nyílik több tucat hegyre és akár 19 gleccserre. Ehhez a csúcshoz autóval tud felkanyarogni az alpesi szerpentinen, és parkolás után több a csúcstól kiinduló útvonalon indulhat el a gerincen.

Ismerje meg szállástippjeink.


2. Similaun

A Similaun hegy (3 606 m) Tirolban, Ausztria és Olaszország határán található. Ez egyébként Ausztria egyik legmagasabb és legnépszerűbb hegye, ami annak is köszönhető, hogy megmászása nem túl nehéz. Éppen ezért minden évben számos osztrák és külföldi turista tervez ide kirándulást. De ez nem is csoda - már maga a felfelé vezető út is, nem beszélve a csúcsról nyíló fantasztikus kilátásról, balzsam a léleknek. Ráadásul az út mentén számos hütte, és kilátó található, ahol megpihenhet egy kicsit.

Kirándulása tervezéséhez nézze meg szállástippjeink.


3. Eisenhut

Az úgynevezett Gurktali Alpok legmagasabb csúcsa az Eisenhut (2441 m). Ez az Alpok főgerincétől délre fekvő hegység a hatalmas zöld dombok régiója. A tapasztalt túrázók általában a szlovákiai Alacsony-Tátrához hasonlítják. Még a hegység legmagasabb csúcsára sem nehéz feltúrázni és már útközben csodálatos kilátás nyílik a környező hegyek végtelen alpesi rétekkel borított csúcsaira. Az egész terület a Nockberg Nemzeti Parkban található, amelyet a Mur és a Gur folyók és az Ossiacher See tó határol. Egy kiadós kirándulás után azt ajánljuk, ne felejtse el meglátogatni a híres Karlbad Spa-t, ahol a mai napig követik a monarchia fürdőhagyományait.

Fedezze fel a Gurktali Alpokat velünk, nézze meg szállástippjeinket.


4. Sulzenhals

A Dachstein-hegység, amelyet a híres Dachstein-gleccser (2 995 m) ural, szintén barátságosabb méretű csúcsaival invitálja a túrázókat. Ilyen például a Sulzenhals (1824 m) is. Itt többek között egy gyönyörű túraútvonal vezet az Almsee-tó körül, és a kirándulás során csodálatos kilátás nyílik a Dachstein-hegység részét képező Gosaukamm-hegységre is. Ezt a könnyű túrát akárki is egészítheti a Rinderfeld (1760 m), a Kesselwand (1750 m) és a Hofpürglhütte (1705 m) csúcsok felé, amelyek nem kevésbé festői látványt nyújtanak. Ha viszont inkább egy kellemes sétára vágyik, akkor válassza a Dachstein Gletscherbahn felvonót. A felvonó még a nyári hónapokban is közlekedik 2700 méteres magasságba visz, és csodálatos kilátást nyújt a Dachstein-gleccser, Stájerország legmagasabb hegyének közvetlen közelében.

Nézze meg szállástippjeink, hogy igazán közel kerüljön Ausztria legszebb hegyeihez.


Ausztria - Legnépszerűbb ajánlatok


5. Grossvenediger

Ausztria negyedik legmagasabb hegye, a Großvenediger (3666 m) több túraösvényen is felfedezhető. Ezek közül némelyik ugyan hosszabb, de kevésbé meredek, míg más útvonalak rövidebbek, de meredeken emelkednek a csúcs felé. Az egyik útvonal például a Matreier Tauernhaus hütténél, kb. 1512 m tengerszint feletti magasságban indul el, majd a festői Tauernbach-völgyben halad tovább a Karlesbach-patak összefolyásáig (1735 m). Érdekesség, hogy az 1800-as évek végén még ezen a ponton volt a gleccser alja, sajnos a globális felmelegedésnek köszönhetően ez mára jóval fentebb húzódott már. Ettől a ponttól indul egy emelkedő a híres Alter Prager Hütte (2489 m) felé. A hobbi túrázóknak itt azt ajánljuk, hogy fejezzék be a túrát és egy frissítő mellett élvezzék a kilátást Ausztria egyik legmagasabb csúcsára, míg a tapasztalt hegymászók megfelelő felszereléssel egészen a Großvenediger csúcsát is megmászhatják.

Kattintson és ismerje meg szállástippjeink és járja be Ausztria legszebb hegyeit.


6. Filzenkogel

Bár a legtöbb túrista télen jelenik meg a Filzenkogelnél és a csodálatos síterepeket élvezi leginkább, ígérjük nyáron sem fog unatkozni. Egy csúcshódító kirándulás a Filzenkogelre (2227 m) például tökéletes program lehet, és a mászás jutalma a csodálatos kilátás a Stillup-tóra. Mivel a csúcs télen a síelők paradicsoma, megkönnyítheti a túrát ls a akár a felvonóval is meghódíthatja azt. Még is , azt ajánljuk bízzon bennübk és próbálja meg gyalogosan, hiszen a csúcsra vezető túraútvonalak mindig jól jelzettek, és lankásan emelkednek. Bármelyik módot is választja a feljutáshoz, erőfeszítéseit lélegzetelállító panorámával jutalmazzák majd. Ha pedig a túra után egy kis pihenésre és szórakozásra vágyik, mindenképpen látogasson el Mayrhofen városába.

Tekintse meg szállástippjeink és fedezze fel a Filzenkogel környékét.


7. Laserzwand

Az olasz határhoz közel, a Gailtali-Alpokban, az úgynevezett Lienzi Dolomitok hegységben található a Laserzwand csúcsot (2614 m). Bár magának a csúcsnak a meghódítása is csodálatos látvánnyal kápráztatja el útközben, egy kevésbé megerőltető, de nagyszerű túra-tipp a csúcs alatt található, festői szépségű Karlsbader Hütte meglátogatása is. Ez a hötte ráadásul rendkívül könnyen megközelíthető, elég Lienzből Dolomitenhütte felé autózni, és onnan csak felkapaszkodni a Karlsbader Hütte felé. Csodálatos panorámája mellett azért is népszerű a túrázók és hegymászók körében, mert kiváló kiindulópont a túrázáshoz. Ha csak egy kis harapnivaló miatt és a panoráma megcsodálásáért látogat fel ide, bónuszként a szikrázó Laserzsee-tóhoz is ellátogathat, amely a hütte mellett van.

Nézze meg szállástippjeink és látogasson el erre a festői helyre.


8. Almkögel

Gyönyörű hegyvidéki táj, tökéletes nyugalom és lélegzetelállító kilátás - ez jellemzi az osztrák Tauplitz régiót, ahol például az Almkögel-csúcs is található. A csúcsra vezető túra nem túl nehéz, így a kevésbé tapasztalt túrázók is megpróbálhatják, persze az emelkedők miatt jó, ha meg van a megfelelő kondíció. A térségben egyébként bármelyik csúcs meghódítását is választja azonban, nem fog rosszul járni. Az Almkögel megmászásához a legkönnyebben megközelíthető útvonal Tauplitz vagy Tauplitzalm faluból indul, és egy festői völgyben halad felfelé. A csúcsról természetesen gyönyörű kilátás nyílik, például a Totes Gebirge hegység egy részére, és jó idő esetén egészen a Dachstein gleccsereiig el lehet látni!

Nézze meg a szállástippjeink és járja be a Tapulitz régiót.

A cikket írta:

Frissített: 22. 10. 2024

Érdekes cikkek

Kezdődhet Ausztria felfedezése a Travelking segítségével

Válasszon egyedi és népszerű ajánlatainkból