Fedezze fel Horvátország legjobbjait, és inspirációdjon a következő adriai nyaralásához!

Oblíbené 0

Még nincsenek kedvenc ajánlatai.

  • Bármikor visszatérhet a mentett ajánlatokhoz
  • Egy helyen megtalálhatja kedvenc ajánlatait
  • Értesítéseket kaphat az ajánlatok változásairól

Személyesen ellenőrizve: Vendégvélemény a Karlovy Varyban lévő Spa Resort Sanssouci ****-ról

Utazzunk Nikollal, a Travelking csapatának egyik tagjával a Karlovy Varyban található Spa Resort Sanssouci ****-hoz. Most mindent megtudhatunk a szállásról, az ellátásról és a környékbeli kihagyhatatlan látnivalókról!
Személyesen ellenőrizve: Vendégvélemény a Karlovy Varyban lévő Spa Resort Sanssouci ****-ról

Alapinformációk az utazásról

  • Mikor jártál itt?: 2022.03.06. - 2022.03.08.
  • Hol szálltál meg?: Spa Resort Sanssouci ****
  • Hol található a szállás?: Karlovy Vary
  • Kivel utaztál?: A párommal
  • Milyen volt az ellátás?: Félpanziós ellátásban volt részünk
  • Mivel utaztál?: Autóval

Hová és hogyan utaztatok?

Karlovy Varyba mentünk egy is aktív kikapcsolódásra. Pontosabban a Spa Resort Sanssouci ****-ba, amely Karlovy Vary történelmi központjának közelében található. A legkényelmesebb és leggyorsabb, számunkra az autós utazás volt. Kicsit több mint 3 óra alatt értünk otthonról Karlovy Varyba (Budapestről egyébként 650 km és kb 7-8 óra ez az út, így egy napot érdemes ászánni).

Milyen volt a parkolás?

Spa Resort Sanssouci **** 3 épületből áll - a Blue Houseból, a Green Houseból és Villa Mercedesből. Ezek közül a Blue House és a Green House felár ellenében parkolóhelyet is kínál - szabadtéri, illetve fedett garázsban is. Mi a Blue House részlegben szálltunk meg, azonban az ottani parkoló tele volt, így a Green House előtti parkolóban kaptunk helyet. Érkezéskor először érdemes elmenni a recepcióra, ahol előbb be kell jelentkezni, majd ott adnak parkolókártyát, amit ki kell tölteni, és az autó szélvédője mögé tenni. Ha nagyon szerencsés az utcán is találhat parkolóhelyet, de ez felér egy kisebb csodával.

Hol szálltatok meg?

Mi a Spa Resort Sanssouci **** szállodában szálltunk meg, amely 3 épületből áll. Nekünk a Blue House épületében volt szobánk, ahol a legtöbb szoba is található. Az épületnek van egy recepciója, egy étterme, egy kávézója, egy külön wellness recepciója és néhány kezelője, ahol a SPA kezelések egy része zajlik(masszázs, fizioterápia stb.). A hotel másik épületében, a Villa Mercedesben van egy wellness központ és SPA kezelők, a harmadik épületben, a Green House-ban pedig további szobák, kezelők és egy étterem is. A szállodák nem közvetlenül egymás mellett, hanem inkább egymás alatt (a domborzatnak köszönhetően) helyezkednek el. Szerencsére az összes épületet egy földalatti folyosó köti össze, így könnyedén lehet átjárni közöttük, és a vendégek akár fürdőköpenyben is átmehetnek egy másik épület gyógyfürdőjébe vagy a kezelésekre.

A szobánk nagyon tágas volt, és a zöld, fehér és piros színek domináltak a berendezésen és a drapériákban. A franciaágyon egy nagyon kényelmes matrac volt, amit reggel nehéz volt otthagyni. Az íróasztal kényelmes volt, és a ruháinkat több szekrénybe is eltehettük. A szobában volt még egy TV, egy minibár (az árlistája nem papír alapú volt, hanem ha bekapcsolja a TV-t az 1-es csatornára, a szállodával kapcsolatos információk érhetőek el, beleértve a minibár árlistáját). A szobában volt még egy kávé- és teáskészlet, melynek apró negatívuma az volt, hogy a készlethez nem járt egyetlen kapszula vagy teafilter sem, ezeket a kávézóban lehetett megvásárolni 10 CZK/db ellenében. Nagyon elégedettek voltunk azonban a szoba erkélyével, amelyről gyönyörű kilátás nyílt a Hotel Imperial **** lenyűgöző épületére és a városra.

Mesélj az ellátásról!

Az utalványunknak köszönhetően félpanziós ellátásban volt részünk, amelyet a Blue House 1. emeletén található Charleston étteremben szolgáltak fel. Az én szememben nagy előny volt, hogy a reggelit 10:30-ig szolgálták fel, mert későn kelőként is friss reggelit kaptam. Édes, sós, meleg és hideg fogások - különféle péksütemények, sajtok, kolbászok, különböző módon elkészített tojás, palacsinta, müzlik és gyümölcsök közül lehetett választani. Emellett automatából gyümölcsleveket, illetve kávét is lehetett magunknak csapolni. A vacsoránál mindig többféle húsételből (csirke, sertés, marha, hal) lehetett választani, valamint mindig volt egy vegetáriánus opció is (tofu, rántott karfiol). A főétel mellé többféle köretből lehetett választani, valamint volt hideg büfé is, sajtállal, zöldségekkel, salátával és desszertekkel. Ez utóbbiakban kicsit csalódtam, bár nagyon szépek voltak a sütemények, de az ízük nem volt kiemelkedő. Emellett a szállodában sok gyerek volt, akik rohangáltak az asztalok között és kiabáltak, és a szüleik, vagy a hotel dolgozói nem foglalkoztak ezzel.

A szálloda földszintjén van egy Blues Café is, ahová beültünk többször is kávézni. Az italválaszték nagyszerű volt, az árak pedig elfogadhatóak. A desszertek választéka is jó volt, de sajnos az allergén anyagokban nem tudott a pincér segíteni. Az üdvözlő italt is a kávézóban fogyaszthatja el, a bejelentkezéskor a recepción kap egy üdvözlőital-utalványt, amelyet a Blues Caféban válthat be. Az üdvözlőital szinte minden nap más, mi egy pohár finom pezsgőt kaptunk.

Napközben hol ettetek?

Karlovy Varyban megkóstoltuk a helyi gyógyvíz források vizét, és a híres töltött ostyát is. Az út során a cseh-német határon, a Na Celnici nevű standnál is ettünk egy kicsit, de nem volt túl nagy a kínálat, inkább tipikus gyorséttermi fogásokat kínáltak. A pilseni kirándulásunk során megálltunk egy Pancho's nevű mexikói étteremben, ahol enchiladas-t és churros-t ettünk, amik nagyon finomak voltak, és mindenképpen ajánlom a helyet.

Milyen wellness lehetőségek voltak adottak a szállodában?

A wellnessközpont a Villa Mercedesben található, amely a többi épületből is megközelíthető egy földalatti folyosón keresztül. A szoba belépőkártyáját a wellness recepción le kellett adnunk, amelyért cserébe kaptunk egy törölközőt, egy szauna lepedőt és egy kulcsot a ruhatárhoz. A fürdőhöz tartozik egy nagy élménymedence, egy pezsgőfürdő, egy Kneipp taposó és két szauna. Hétköznapokon a medencében edzést tartanak a reggeli órákban, ilyenkor nem lehet belépni. Ez minket egyáltalán nem zavart, mert inkább vacsoraidőben látogattuk meg a fürdőt, amikor a legkevésbé volt zsúfolt.

Két kezelés is volt a csomagunkban - egy ásványfürdő és egy részleges masszázs. Bejelentkezéskor kaptunk egy tájékoztatót a kezelésekről, illetve megadták azok időpontját, így ha szeretné az időpontját előre leegyeztetni, akkor érdemes legalább egy héttel az utazás előtt felvenni a kapcsolatot a recepcióval. A fürdő személyzete nagyon kedves és barátságos volt, és mindkét kezelés fantasztikus volt. Legközelebb mindenképpen több kezelést is kipróbálnék, a csomagon felül.

Szerinted merre érdemes kirándulni a környéken?

Természetesen mindenképpen érdemes egy szép sétát tenni Karlovy Vary történelmi központjában. Ha nem szeretne besétálni, közvetlenül a szálloda mellett található egy buszmegálló, amely félóránként közlekedik, és 5 percen belül a központba visz. Mindenképpen nézze meg a Vřídlo Colonnade Piac-Colonnade Malom-Colonnade Kastély-Collonade Emellett Plzeň is csak egy órányira van Karlovy Varytól, így mindenképpen érdemes meglátogatni a helyi sörfőzdét. A Rolava ónbányát sem érdemes kihagyni, ahová mi sajnos nem jutottunk el, mert rossz irányba kanyarodtunk, és Németországban kötöttünk ki. :)

Személyesen ellenőrizve: Vendégvélemény a Karlovy Varyban lévő Spa Resort Sanssouci ****-ról

Röviden hogyan foglalnád össze a Spa Resort Sanssouci ****-ban szerzett élményeket?

"Most először jártunk Karlovy Varyban, és élveztünk minden itt töltött percet. A szálloda a városközpont közelében, szép környéken található. A legnagyobb hatást a wellness gyakorolta rám - a fürdő és a masszázs, a medencében és a pezsgőfürdőben való lazítás és a kávézóban való üldögélés is kellemes volt. A szoba igazán tágas, a kényelmes ágyak és az erkély pedig felülmúlta a várakozásainkat. A belváros, az oszlopcsarnokok és a közeli Pilsen sörfőzde mindenképpen megér egy kirándulást.”


👍 A Spa Resort Sanssouci ****-t Nikol, a Travelking csapatának tagja személyesen ellenőrizte, és nyugodt szívvel ajánlja mindenkinek. További személyesen ellenőrzött szállásaink ide kattintva megtekinthetőek.

A cikket írta:

Frissített: 26. 7. 2024

Érdekes cikkek

Legnépszerűbb ajánlataink

Nézze meg az elmúlt hét legkelendőbb ajánlatait