Személyesen ellenőrizve: Vendégvélemény az Esztergomban található Bazilika alatt Panzió ****-ról

Utazzunk Nikolával a Travelking csapatának egyik tagjával az Esztergomban található Bazilika alatt Panzió ****-hoz. Most mindent megtudhatunk a szállásról, az ellátásról és a környékbeli kihagyhatatlan látnivalókról.
Személyesen ellenőrizve: Vendégvélemény az Esztergomban található Bazilika alatt Panzió ****-ról

Alapinformációk az utazásról

  • Mikor jártál itt?: 2023.05.07. - 2023.05.09.
  • Hol szálltál meg?: Bazilika alatt Panzió ****
  • Hol található a szállás?: Esztergom
  • Kivel utaztál?: A párommal
  • Milyen volt az ellátás?: Félpanziós ellátásban volt részünk
  • Mivel utaztál?: Autóval

Hová és hogyan utaztatok?

A csehországi Klobouk u Brnából indultunk autóval Magyarországra. A fizetős utakon (szlovák autópályák) kívüli útvonalat választottuk, így 12 eurót spóroltunk a tíznapos autópályamatricára. Az utazási idő így is majdnem ugyanannyi volt - 3,5 óra. Az utazás kényelmes volt, főleg szlovák falvakon és kisebb városokon keresztül haladtunk. De végül úgy döntöttünk, hogy egy picit meghosszabbítjuk utunkat, és útközben bejárjuk a magyarországi Tatát, amely további 45 percet vett igénybe.

Milyen volt a parkolás?

Parkolni a vendégház előtti utcán lehet, de van fizetős parkolóautomata is. A vendégház a zárt udvaron - egy szomszédos, a vendégházhoz nem kapcsolódó telken - ingyenes parkolási lehetőséget biztosít. Van ingyenes parkolási lehetőség, de ha a vendégház teljesen foglalt lenne, valószínűleg nem lenne elég hely. A fából készült kapu ilyenkor éjszakára zárva van. Nem hiszem, hogy volt CCTV rendszer, és a terület egyenetlen és kövekkel felszórt és füvesített volt. Mi nem foglaltunk előre parkolóhelyet.

Hol szálltatok meg?

A Bazilika alatt Panzió **** Esztergom szívében található. A vendégház elhelyezkedése valóban kiváló. Gyalog kb. 10 perc alatt eljuthatunk a fürdőhöz is. A környéken rengeteg étterem és cukrászda is található. Kívülről nagyon feltűnő, csak a nagy kapukat és ablakokat kell keresni. Már indulás előtt próbáltam a vendégház honlapján is keresni néhány képet a külsejéről, de sehol nem találtam semmit. Mi sem láttuk első ránézésre a vendégházat, csak a szomszédban van egy másik vendégház. Csak ekkor vette észre a barátom a ház homlokzatán a táblát, rajta a Bazilika alatt Panzió **** névvel.

Ezt követően nem tudtuk, hogy hol van a bejárat. Én még a sarkon át is mentem egy kis utcába, de ott sem találtam a bejáratot, így a kilincset próbáltuk, és lám, ott volt. Lehet, hogy jó ötlet lenne még néhány táblát kitenni a kapura, hogy ez a főbejárat. Egyébként úgy éreztük, mintha valakinek a házába mennénk. De megszoktuk a vendégháznak ezt a fajta feltűnésmentességét, másrészt élveztük a magánéletet is. Közvetlenül az ajtón kívül egy üvegajtó vezet a recepcióra, vagy kisétálhat a zárt udvarra, ahol egy hangulatos ülőhely van a beültetett cserjeágyások között.

A földszinten, a folyosó végén volt a szobánk. A vendégház többféle szobát kínál, amelyek közül a foglaláskor lehet választani. Nekünk standard típusú szobánk volt pótágy nélkül (felár nélkül). A szoba elég tágas volt egy franciaággyal. Az ágyneműn és a törölközőkön a vendégház logója és neve volt hímezve, ez tetszett. A szobában légkondicionáló is volt távirányítóval, de azt nem használtuk. A felszereltséghez tartozott egy TV, egy szék, egy asztal, egy fotel, egy szekrény és éjjeliszekrények.

Volt egy elektromos vízforraló és 3 teafilter, valamint egy kapszulás kávéfőző 3 kapszulával. Volt egy minibár/hűtőszekrény 6 itallal (üdítőitalok és 1 sör), amelyet az utalvány ára tartalmazott (az újratöltés azonban feláras). Az ablakokon padlóig érő függönyök lógtak, hogy a fénytől zavartalanul tudjanak aludni a vendégek. A szobához tartozott egy zuhanyzós fürdőszoba, ahol egy panel volt a zuhanyzóban kézi zuhanyzóval, ahol választani lehet, hogy milyen erősségben folyjon a víz "esővel", vagy "vízeséssel"... A tusfürdőn és samponon kívül borotválkozó készlet, fogkefe és hajszárító is a rendelkezésünkre állt. Liftet nem találtam, de ha a földszinten van a szobája, akkor az akadálymentesítéssel nincs is gond. A vendégházban kiságyat is lehet bérelni (láttam a folyosón :D).

Mesélj az ellátásról!

Utalványunknak köszönhetően félpanziós ellátásban volt részünk. A vendégházban nincs étterem vagy külön étkező, a reggelit a földszinti folyosón reggel 7 és 10 óra között szolgálják fel. Van egy reggelizősarok és asztalok, és az udvaron is lehet kint enni. A reggeli kínálat - tojás, kolbász, zöldségek, sonka, sajt, joghurt, müzli tejjel, édes és sós sütemények, vaj, lekvárok, gyümölcslevek, kávé- és forrócsokoládéautomata, tea és gyümölcs voltak. Folyamatosan feltöltötték, így mindenből volt elég. Egyedül a croissant hiányzott nekem az étlapról. :( A büfé részen volt kávéautomata, gyümölcsléautomata és mikrohullámú sütő - amit a kisgyerekes szülők különösen fognak értékelni. Voltak gyermek etetőszékek is. Ami nagyon tetszett, hogy a nap bármely szakában kávézhattunk. :)

A vacsorát a vendégháztól egy percre található Next étteremben szolgálják fel. Bejelentkezéskor kaptunk két utalványt ebbe az étterembe, amit vacsorára használhattunk fel, csak bemutattuk az étteremben, amely után az étlapon szereplő összes étel közül választhattunk, függetlenül az árától, soha semmiért nem fizettünk felárat. Ülőhelyek bent és a fedett teraszon is vannak. A vacsorát 18 óráig szolgálják fel, de mi általában 17:00 és 17:30 között érkeztünk, és 19:00 előtt távoztunk. Szerintem ez főleg abból adódik, hogy az étterem utána megtelik más vendégekkel, így a vendégház vendégei már előtte bejelentkeznek. A menü elég változatos volt, magyar, német és angol nyelven is ki voltak írva az ételek. Ezért azt javaslom, hogy még a tartózkodás előtt nézzék meg az étterem étlapját a honlapon, ahol képek is vannak az ételekről, és a webes fordító segítségével könnyedén kiválaszthatja ami tetszik. Az étlapon békacomb és sült sajtos rizs is szerepel, ami nem biztos, hogy mindenkinek ízlik.

Nagyon ízlett a halászlé és a húsleves - a levesválaszték igazán széles. Különböző módon elkészített húsok közül is választhattunk. Ettünk csirkés tésztát és grillezett csirkemellet salátával, marhahússzeletet és marhagulyást. A vegetáriánusoknak például tofu is volt az étlapon, a gyerekeknek pedig 4 féle gyerekmenü is volt. Desszertnek a kedvenc lekváros palacsintámmal kényeztettem magam. Előételnek mindig kaptunk egy tál kenyeret és csípős paprikapasztát (Erős Pista).

Hogyan ettetek a környéken?

Meglátogattuk a Dél-amerikai éttermet, a Cilantro Tropical Bistro-t, amely a vendégházzal szemben található. Az étterem nagyon kellemes hangulatú. Mi egy quesadillát ettünk. Az étlap igaz, hogy csak magyarul volt, de a legtöbb név eredeti, ismert spanyol nevek voltak. Ráadásul a személyzet beszélt angolul, és nem okozott gondot elmagyarázni nekünk, hogy milyen húsról van szó az ételben. Alternatívaként az interneten is tanulmányozhatjuk előre az étlapot. Az étteremben kártyával is lehetett fizetni.

A délutáni desszertet a híres Szamos Cukrászdában fogyasztottuk el, ami kb. 5 percre van a vendégháztól. Ez egy sokéves hagyományokkal rendelkező cukrászda, híres a marcipán rozetták készítéséről. A helyiségek nagyon szépek, süteményt, kávét, teát rendeltünk, és útravalóul egy marcipánfigurát is vittünk magunkkal.

A vendégház környékén azonban rengeteg más étterem is van, így éhen biztosan nem fog senki sem maradni. :)

Milyen wellness lehetőségek voltak a szállodában?

A wellness-részleg minden nap 14:00 és 22:00 óra között tart nyitva, ahova előzetes foglalás nem szükséges. A fürdőköpeny és a papucs már a szobában bekészítve várt bennünket, a fürdőben lepedő is rendelkezésre állt. Volt 4 féle szauna és egy pezsgőfürdő. Minden rendben működött, csak a pezsgőfürdővel akadt egy kis gondunk, nem tudtam, hogyan kell beindítani. De ha bármi gond adódna, a nagyon kedves recepciós azonnal a segítségünkre sietett. Továbbá, ha az egyik szauna nem volt bekapcsolva, a recepciós kérésre azonnal beüzemelte. A szauna részlegben zuhanyzó és 4 nyugágy is van a pihenéshez.

Szintén kellemes sétatávolságra van a háztól az Aquasziget Termál-, Élmény- és Gyógyfürdő, amely Esztergom fürdőkomplexuma,. De azonban mi most az itt tartózkodásunk alatt ezt nem látogattuk meg.

Szerinted merre érdemes kirándulni a környéken?

  • A Bazilika - Már messziről látszik, így biztos megtalálja és nem érdemes kihagyni, azonban idén felújítják, ezért a túrák sajnos elmaradnak. Mi csak a "kincstárba" jutottunk be, ennek köszönhetően végigjárhattuk a bazilikát, de az összes berendezési tárgyat kiköltöztették a felújítás miatt. A Kincstárban liturgikus textíliák, koronázási keresztek és egyéb értékes tárgyak vannak kiállítva, melyek aranyból és drágakövekből készültek.

  • A Szentendrei Szabadtéri Néprajzi Múzeum - A történelmi szabadtéri múzeum Esztergomtól kb. 40 percre délre található. De az út mindenképpen megéri. Ez egy nagyon nagy szabadtéri múzeum, sok eredeti házzal** Magyarország különböző részeiből és korszakaiból. Az épületek legalább felét kinyitották, és be lehetett nézni a házakba. Mindent egybevéve a látogatás biztosan legalább 4 órát vesz igénybe.

  • Tata - Ha Csehországból vagy Nyugat-Szlovákiából érkezik Esztergomba, akkor oda- vagy visszafelé megállhat Tata városában, amely körülbelül 50 percre nyugatra fekszik Esztergomtól. A városban 2 tó található. Az egyik a kastélynál, a másik pedig az angol romantikus parkban. Ott van még az Esterházy-kastély, a tatai víztorony, összességében a tó körüli parkban való séta még nyári napokon is nagyon kellemes.

  • A Mária Valéria híd - Esztergom a Duna partján fekszik, melyen át egy híd vezet a szlovákiai Párkány városába. A hídon gyalog vagy autóval lehet átkelni. Gyalog kb. 10 percet vesz igénybe, de gyönyörű kilátás nyílik az Esztergomi-Bazilikára.

  • Az Esztergomi vár közvetlenül a bazilika mellett található, de mivel hétfő volt, zárva volt, így sajnos nem látogattuk meg.

Fontos megjegyzés tehát, hogy hétfőn a legtöbb műemlék Magyarországon zárva van (ide tartozik a szabadtéri múzeum is). Csak a bazilika volt nyitva. Tehát erre a napra más programot kell választani, például ilyenkor érdemes ellátogatni a gyógyfürdőbe.


Röviden hogyan foglalnád össze a Bazilika alatt Panzió ****-ban szerzett élményeket?

"Teljesen elvarázsolt az esztergomi Bazilika alatt Panzió ****. A vendégház stílusos és kényelmes szállást kínál a város szívében, valóban csak néhány lépésre a fő látnivalóktól. Az utcákon és a Duna-parton tett séták is felejthetetlen élményt nyújtanak. A szoba tágas és mindennel fel volt szerelve, amire csak szükségünk lehetett. A bőséges reggeli kellő energiával látott el bennünket, az ízletes vacsora pedig méltó lezárása volt a napnak, amely után a szaunában és a pezsgőfürdőben pihenhettünk. Ha egy romantikus kikapcsolódásra szeretné elvinni párját, akkor mindenképp ajánlom ezt a mesés vendégházat! "


👍 A Bazilika alatt Panzió ****-t Nikola a Travelking csapatának tagja személyesen ellenőrizte, és nyugodt szívvel ajánlja mindenkinek. További személyesen ellenőrzött szállásaink ide kattintva megtekinthetőek.

A cikket írta:

Frissített: 28. 4. 2024

Érdekes cikkek

Legnépszerűbb ajánlataink

Nézze meg az elmúlt hét legkelendőbb ajánlatait

Elfelejtette jelszavát?

Kérjen újat!

A közösségi oldalán keresztül is bejelentkezhet:

Facebook vagy Google fiókkal való regisztrációm kapcsán kijelentem, hogy elfogadom a Felhasználási feltételeket és elolvastam az Adatvédelmi szabályzatot..

Regisztrálni szeretnék

Szeretne Facebook vagy Google fiókkal regisztrálni?

Facebook vagy Google fiókkal való regisztrációm kapcsán kijelentem, hogy elfogadom a Felhasználási feltételeket és elolvastam az Adatvédelmi szabályzatot..

Elfelejtette jelszavát?

Ne aggódjon, csak adja meg e-mail címét, ahova küldünk egy hivatkozást, így megadhat egy újat.

Tento e-mail u nás není zaregistrovánVytvořit účet