Oblíbené 0

Még nincsenek kedvenc ajánlatai.

 • Bármikor visszatérhet a mentett ajánlatokhoz
 • Egy helyen megtalálhatja kedvenc ajánlatait
 • Értesítéseket kaphat az ajánlatok változásairól

Prága: Kirándulási tippek és érdekes helyek

Prága, Európa szívének gyöngyszeme, sok ranglista szerint a világ egyik legszebb városa. A száztornyú Prága történelmi központja az UNESCO világörökségnek a része. A legismertebb látnivalók közé tartozik az Óvárosi tér az Orlojjal (asztronómiai óra), a Vencel tér, Károly híd, a prágai vár Szent Vitus székesegyházzal, Vyšehrad, vagy a Táncoló ház. A kultúra megismeréséhez ellátogathat a prágai Nemzeti Színházba, Nemzeti Múzeumba, Rudolfinumba és egyéb galériákba, kiállítási termekbe, illetve múzeumokba. A központhoz közeli szállások előnye, hogy a legtöbb emlékhely gyalogosan is bejárható.

Aquapalace Praha Legkedveltebb utazás

Szeretne egy kicsit megpihenni Prága felfedezése után és hagyni, hogy gyermekei kicsit kiélhessék magukat? Akkor az Aquapalace Praha élményfürdő kiváló választás, mivel tökéletes kikapcsolódást és szórakozást ígér az egész napra. Gyermekek a csúszdákon és a hullám medencében szórakozhatnak, miközben Ön a wellness központ szaunáiban és kezelésein helyezheti magát kényelembe.

További információ

Prága Legkedveltebb utazás

A gazdag történelmű cseh főváros a Moldva partján terül el és számtalan kulturális emlékkel büszkélkedhet. Ennek köszönhetően Európa egyik legkáprázatosabb városa 1992-ben fel is került az UNESCO világörökség listájára. Nem is csoda, hiszen évente több millió turista is megfordul itt a világ minden tájáról.

Mely látnivalókat kell mindenképp meglátogatnia:

 • Prágai vár
 • Károly híd
 • Óváros tér az orlojjal (csillagászati óra)

További híres látnivalóként tartják számon még Josefov zsidó negyedet, Petřín hegyet kilátójával, vagy Vyšehrad városrészt. Kultúrálódását a Nemzeti színház biztosítja, gyermekei biztosan élvezni fogják a prágai állatkertet és a Troja nevezetű kerület botanikus kertjét, illetve az Aquapalace Praha élményfürdő vízi attrakcióit. Télen pedig javasoljuk, hogy látogassa meg a híres prágai karácsonyi vásárt, amelynek egyedülálló hangulata biztosan elbűvöli majd.

És egy tipp a végére: a száztornyú Prága felfedezésére legalább egy hétvége szükséges, hiszen annyi csodás látnivalót rejteget.

További információ

Térkép utazási tippekhez 50 utazási tipp

Prága: Kirándulási ötletek

Ajánlataink a környéken

További ajánlatok

Érdekes cikkek

Tömegközlekedéssel külföldre? Miért és hova!

Tömegközlekedéssel külföldre? Miért és hova!

 • TIPPEK AZ ÜNNEPEKRE
 • 12. 4. 2024

A legtöbben autóval vagy repülővel vágnak neki a külföldi utazásnak. A repülőt nehéz mással helyettesíteni, de amellett számos érv szól, hogy miért válassza inkább a vonatot vagy a buszt az autó helyett. Következzen 7+1 érv a tömegközlekedés mellett!

5 csodás karácsonyi vásár a szomszédunkban

5 csodás karácsonyi vásár a szomszédunkban

 • TIPPEK AZ ÜNNEPEKRE
 • 23. 11. 2022

Egyedi ajándékokat keres a szeretteinek? Részese szeretne lenni egy igazi karácsonyi hangulatú forgatagnak? Akkor várják Önt is a Közép-Európa legszebb és legkülönlegesebb karácsonyi vásárai. Következzen most 5 csodás karácsonyi vásár!

A legjobb szállások karácsonyra és szilveszterre

A legjobb szállások karácsonyra és szilveszterre

 • TIPPEK AZ ÜNNEPEKRE
 • 30. 10. 2021

Valami egészen izgalmas dologgal szeretné meglepni családját idén az ünnepekre? Van egy ötletünk! Utazzon az egész család együtt egy hófödte tájra vagy egy gyönyörű városba! Válogasson a legjobb karácsonyi és szilveszteri ajánlataink között.

TOP 7 legromantikusabb őszi hely Közép-Európában

TOP 7 legromantikusabb őszi hely Közép-Európában

 • TOP LÁTNIVALÓK
 • 11. 10. 2021

Közép-Európában számos olyan hely van, amelyet érdemes meglátogatni, ha egy kis romantikázásra vágyunk idén ősszel. Csodaszép városok, tavak és gyönyörű természet. Bármelyik után vágyódna, a válogatásunkban mindenre találhat jó ötletet!