Prága: Kirándulási tippek és érdekes helyek

Prága, Európa szívének gyöngyszeme, sok ranglista szerint a világ egyik legszebb városa. A száztornyú Prága történelmi központja az UNESCO világörökségnek a része. A legismertebb látnivalók közé tartozik az Óvárosi tér az Orlojjal (asztronómiai óra), a Vencel tér, Károly híd, a prágai vár Szent Vitus székesegyházzal, Vyšehrad, vagy a Táncoló ház. A kultúra megismeréséhez ellátogathat a prágai Nemzeti Színházba, Nemzeti Múzeumba, Rudolfinumba és egyéb galériákba, kiállítási termekbe, illetve múzeumokba. A központhoz közeli szállások előnye, hogy a legtöbb emlékhely gyalogosan is bejárható.

Aquapalace Praha Legkedveltebb utazás

Szeretne egy kicsit megpihenni Prága felfedezése után és hagyni, hogy gyermekei kicsit kiélhessék magukat? Akkor az Aquapalace Praha élményfürdő kiváló választás, mivel tökéletes kikapcsolódást és szórakozást ígér az egész napra. Gyermekek a csúszdákon és a hullám medencében szórakozhatnak, miközben Ön a wellness központ szaunáiban és kezelésein helyezheti magát kényelembe.

További információ

Prága Legkedveltebb utazás

A gazdag történelmű cseh főváros a Moldva partján terül el és számtalan kulturális emlékkel büszkélkedhet. Ennek köszönhetően Európa egyik legkáprázatosabb városa 1992-ben fel is került az UNESCO világörökség listájára. Nem is csoda, hiszen évente több millió turista is megfordul itt a világ minden tájáról.

Mely látnivalókat kell mindenképp meglátogatnia:

  • Prágai vár
  • Károly híd
  • Óváros tér az orlojjal (csillagászati óra)

További híres látnivalóként tartják számon még Josefovot, Petřínt, vagy Vyšehradot. Kultúrálódását a Nemzeti színház biztosítja, gyermekei biztosan élvezni fogják a prágai állatkertet és a Troja nevezetű kerület botanikus kertjét, illetve az Aquapalace Praha élményfürdő vízi attrakcióit. Télen pedig javasoljuk meglátogatni a híres prágai karácsonyi vásárt, amely hangulata biztosan elbűvöli majd.

És egy tipp a végére: Prága felfedezésére legalább egy hétvége szükséges. Így is fárasztó lesz, de megéri!

További információ

Térkép utazási tippekhez 43 utazási tipp

Prága: Kirándulási ötletek

Érdekes cikkek

Íme a 8 legjobb FIRST MINUTE karácsonyi és szilveszteri ajánlat

Íme a 8 legjobb FIRST MINUTE karácsonyi és szilveszteri ajánlat

  • CSEHORSZÁG, SZLOVÁKIA, FEDEZZÜK FEL AUSZTRIÁT
  • 30. 10. 2021

Valami egészen izgalmas dologgal szeretné meglepni családját idén az ünnepekre? Van egy ötletünk! Utazzon az egész család együtt egy hófödte tájra vagy egy gyönyörű városba! A legjobb FIRST MINUTE ajánlataink közt minden igényre gondoltunk.

Közép-Európa legromantikusabb őszi helyei

Közép-Európa legromantikusabb őszi helyei

  • CSEHORSZÁG, SZLOVÁKIA, FEDEZZÜK FEL AUSZTRIÁT
  • 11. 10. 2021

Közép-Európában számos olyan hely van, amelyet érdemes meglátogatni, ha egy kis romantikázásra vágyunk idén ősszel. Csodaszép városok, tavak és gyönyörű természet. Bármelyik után vágyódna, a válogatásunkban mindenre találhat jó ötletet!

Elfelejtette jelszavát?

Kérjen újat!

A közösségi oldalán keresztül is bejelentkezhet:

Facebook vagy Google fiókkal való regisztrációm kapcsán kijelentem, hogy elfogadom a Felhasználási feltételeket és elolvastam az Adatvédelmi szabályzatot..

Regisztrálni szeretnék

Szeretne Facebook vagy Google fiókkal regisztrálni?

Facebook vagy Google fiókkal való regisztrációm kapcsán kijelentem, hogy elfogadom a Felhasználási feltételeket és elolvastam az Adatvédelmi szabályzatot..

Elfelejtette jelszavát?

Ne aggódjon, csak adja meg e-mail címét, ahova küldünk egy hivatkozást, így megadhat egy újat.

Tento e-mail u nás není zaregistrovánVytvořit účet