Fedezze fel Horvátország legjobbjait, és inspirációdjon a következő adriai nyaralásához!

Oblíbené 0

Még nincsenek kedvenc ajánlatai.

  • Bármikor visszatérhet a mentett ajánlatokhoz
  • Egy helyen megtalálhatja kedvenc ajánlatait
  • Értesítéseket kaphat az ajánlatok változásairól

Személyesen ellenőrizve: Vendégvélemény a Hotel NH Collection Prague **** szállodáról

Utazzunk Cindyvel a Travelking csapatának egyik tagjával a cseh fővárosban található Hotel NH Collection Prague **** szállodához. Most mindent megtudhatunk a szállásról, az ellátásról és a környékbeli kihagyhatatlan látnivalókról.
Személyesen ellenőrizve: Vendégvélemény a Hotel NH Collection Prague **** szállodáról

Alapinformációk az utazásról

  • Mikor jártál itt?: 2023.07.01. – 2023.07.03.
  • Hol szálltál meg?: Hotel NH Collection Prague ****
  • Hol található a szállás?: Prága
  • Kivel utaztál?: A párommal
  • Milyen volt az ellátás?: Reggeli
  • Mivel utaztál?: Autóval

Hová és hogyan utaztatok?

Brnoból utaztunk a cseh fővárosba, Prágába és a Hotel NH Collection Prague **** szállodába szálltunk meg. Az egész utat a D1-es autópályán tettük meg, a forgalom szerencsére nyugodt volt. Mivel éves matricánk van, így nem kellett váaárolnunk. Egyébként ha Magyarországról érkezik három matricára lesz szüksége, egy magyar, szlovák és cseh pályamatricára, melyekből a 10 napos darabára kb. 12 € egységesen.

Milyen volt a parkolás?

A szállodának van egy mélygarázsa, azonban ez a parkoló nyilvános, így nem lehet sajnos előre parkolóhelyet foglalni. Nekünk szerencsénk volt és az érkezéskor több szabad helyet is találtunk. A oparkolás a mélygarázsban djköteles,

Hol szálltatok meg?

Beírtuk a szálloda címét a navigációba és az utazás nagyon egyszerű volt. A Hotel NH Prague City partnerhotel garázsában parkoltunk, amelynek földszintje mellől indul a siklóvasút, amely a Hotel NH Collection Prague **** szállodához közlekedik. A két szálloda között húzódik a Mrázovkapark, így ha nem szeretne a siklóvonaton utazni, akkor kihagyhatja, és helyette egy kellemes sétát tehet a zöldövezetben. A gyermekes családoknak jó hír, hogy van egy játszótér is a parkban.

Az Andel bevásárlóközpont egy rövid sétával elérhető, valamint egy villamosmegálló és egy metróállomás is. Mi a villamost választottuk a belvárosig, ahonnan gyalog fedeztük fel a látnivalókat.

A szobánk a negyedik emeleten volt (a szállodában van lift), aminek köszönhetően csodás kilátásunk volt a parkra. A nagy és modern szoba kényelmes ággyal, egy fotel, egy asztal két székkel és egy TV-vel volt felszerelve. Volt továbbá kávé- és teakészlet is. A legnagyobb benyomást a tágas fürdőszoba tette ránk. A fürdőszobában volt hajszárító és egy nagyítós világító tükör, ami sokat segített a reggeli szépíthezésben. Az egyetlen dolog, amit picit hiányoltunk a fürdőszobában, az a szellőztető volt.

Mesélj az ellátásról!

Az utalványunk büféreggelit tartalmazott. A reggelit hétköznapokon 7:00 és 10:30 között, szombatonként 7:00 és 11:00 között szolgálják fel, vasárnap pedig egészen 12:00 óráig elérhető.. Többféle édes és sós péksütemény, sonkák, szalámik és sajtok vártak az étkezőben. Az egészséges reggeli kedvelői is megtalálják a kedvükre valót - volt választék gabonafélékből, diófélékből és magvakból is.

A meleg ételek között kolbászok, rántotta és sült szalonna szerepelt. Az étkezőben szakács is volt, aki kérésre friss omlettet készített. Mivel gluténallergiás vagyok - a gluténmentes sarok nagy öröm volt. Emellett növényi tejből is volt választék, ami például a a laktózérzékenyeknek jó hír.

Hol ettetek a környéken?

Prágában elsősorban olyan éttermeket kerestünk, amelyek gazdag gluténmentes (cöliákiás) étlapot kínálnak. Első este a Las Adelitas Mexikói étterembe látogattunk el, ahol a barátom egy burritót rendelt, én pedig sült kukoricás tortillákat élveztem aprított marhahússal. Ha szeretik a mexikói konyhát, ajánlom, hogy látogassanak el ide.

Ottlétünk második napján a Restaurant Pizza Scuolabamentünk, ahol klasszikus és gluténmentes pizzákat is készítenek. Meg kell mondanom, ez volt az első alkalom, hogy gluténmentes pizzát ettem egy étteremben, de nem csalódtam!

Milyen wellness lehetőségek voltak a hotelban?

A szálloda wellnessrészlegében egy finn szauna várja a vendégeket, valamint a NH City Prague partnerhotelben egy fitneszközpont is várja a pihenni vágyókat. Sajnos, mi nem próbáltuk ki a szálloda wellness szolgáltatásait a tartózkodásunk alatt.

Szerinted merre érdemes kirándulni a környéken?

  • Waldstein-kert: a prágai vár alatti kertek egyike. Azt kell mondanom, hogy ez a hely tényleg gyönyörű és érdemes meglátogatni.
  • Prágai állatkart: Végre sikerült meglátogatnunk a prágai állatkertet, ami tényleg nagyon szép. Ideális esetben egy egész napot kell szánni a látogatásra, mivel a kert hatalmas.
  • Karlstejn vára: A következő szálláshelyünkre vezető úton meglátogattuk ezt az ikonikus várat. Az alsó nyilvános parkolótól szinte a várkapuig lovaskocsival mentünk - nagyon szép élmény volt! A várban csak egy alaptúrát tennünk, de így is nagyon élveztük. Nem csak a fotókon néz ki gyönyörűen és a története is nagyon magával ragadó.
  • Cseh Grand Canyon: vagyis a 'Lom Velká Amerika' A kastélytól mindössze néhány percnyi autóútra található ez a fotogén kőfejtő, ahol egy szép sétát tettünk.

Röviden hogyan foglalnád össze a Hotel NH Collection Prague **** szállodában szerzett élményeket?

“Nagyon elégedettek voltunk a szállásunkkal az NH Collection Prague **** szállodában. A szálloda csendes helyen, a tömegközlekedési megállók közelében található, így könnyen el tudtunk jutni bárhová, ahová csak akartunk. A személyzet mindig barátságos, segítőkész és mosolygós volt. A szoba tágas, és ami a legnagyobb benyomást tette ránk, az a gyönyörű zuhanyzós fürdőszoba volt. A reggeli gazdag választéka is jól eső energiával töltött el a látnivalók felfedezéséhez. A szálloda ritkasága és büszkesége a siklóvasút, amely az alsó partnerhotelből a szállodába visz. Szívesen visszatérnénk!”


👍 A Hotel NH Collection Prague **** szállodát Cindy, a Travelking csapatának tagja személyesen ellenőrizte, és nyugodt szívvel ajánlja mindenkinek. További személyesen ellenőrzött szállásaink ide kattintva megtekinthetőek.

A cikket írta:

Frissített: 5. 7. 2024

Érdekes cikkek

Legnépszerűbb ajánlataink

Nézze meg az elmúlt hét legkelendőbb ajánlatait