Magyarország 5 legjobb állatkertje, ahol az egész család jól érezheti magát

Mi lehet a hétvégi családi program vagy az első randi tökéletes helyszíne? Egy az állatkertben töltött élményekkel teli napért nem kell messzire mennünk, hiszen kis hazánkban is számos lehetőségünk van erre. Íme a mi kedvenceink!
Magyarország 5 legjobb állatkertje, ahol az egész család jól érezheti magát
Sóstó Zoo

1. Nyíregyházi Állatkert

A Nyíregyházán található Sóstó Zoo-ban egy nap alatt igazi világkörüli utazásban lehet részünk. A bükk erdő területén elhelyezkedő állatkertet a kontinensek szerint osztották fel, így meglátogathatjuk a különböző földrészek honos állatfajait. Afrika, sarkvidék, vagy az ausztráliai légkör - mind egy helyen! Megközelítőleg 5 000 állat talált már itt otthonra, amelyek több mint 500 állatfajt képviselnek. Találkozhatunk zsiráfokkal, sarki farkasokkal, afrikai elefántokkal, indiai orrszarvúkkal, vagy a ritka vörös macskamedvével is.

Az Állatparkban található az ország legnagyobb vastagbőrű-és emlősgyűjteménye, itt látható a legtöbb medvefaj (jeges, európai barna, pápaszemes), valamint a legnagyobb állatkerti papagájgyűjtemény.

Jegyárak:

  • A felnőtt belépő 5 700 Ft, a gyermek és nyugdíjas belépő 3 700 Ft.

TIPP:

Ha Nyíregyháza közelében szeretne néhány felejthetetlen napot eltölteni, válassza a balmazújvárosi Hotel Kamillát!


Veszprém Zoo

2. Veszprém ZOO

A Veszprémi Állatkertben vadállatok, terráriumi lények és kihalt dinoszauruszok modelljei is megtalálhatóak. A Balatontól 15 kilométerre található létesítményben a gyerekek a szórakoztató-oktatási elemeknek köszönhetően rengeteg új dolgot tanulhatnak. Az állatkertben játszótér és kötélpark is található, de a felnőttek sem fognak unatkozni, így az egész család számára hatalmas élmény lehet az itt töltött nap.

A veszprémi állatkert leglátványosabb része a völgy peremén lévő fennsíkon, a Gulya-dombi területen kialakított Afrika szavanna. A hatalmas területű kifutón zebrák, zsiráfok és szélesszájú orrszarvúk osztoznak struccokkal és antilopokkal.

Jegyárak:

  • A felnőtt belépő 4 900 Ft, a gyermek és nyugdíjas belépő 3 650 Ft.

TIPP:

Veszprémtől egy rövid autóútnyira találhatóSzékesfehérvár, ahol érdemes több napot is eltöltenie. Akár családdal, akár a szerelmével szeretné felfedezni a környékbeli látnivalókat, tökéletes választás lehet Boutique Hotel Szárcsa


Budapest Zoo

3. Fővárosi Állat- és Növénykert / Budapest ZOO

A Fővárosi Állat- és Növénykert Magyarország elsőként megnyitott és a mai napig a legnagyobb gyűjteménnyel rendelkező állatkertje. 1067 állatfaj körülbelül tíz és félezer egyede található itt. Különleges betekintést nyerhetünk a Föld élővilágának sokféleségébe, benne valamennyi kontinens állatvilágának képviselőivel. A sok egyed miatt a gyűjtemény nemzetközi összehasonlításban is számottevő. A legnépszerűbb emlősök és madarak mellett hüllőket, kétéltűeket, különféle halakat és rengeteg gerinctelen állatot is találhatunk egy séta során.

A Fővárosi Állat- és Növénykert – amint a neve is mutatja – nemcsak állatkertként, hanem növénykertként is működik. Növénygyűjteménye mintegy 2000 különféle fajból, alfajból és változatból áll.

Jegyárak:

  • A felnőtt belépő 3 300 Ft, a gyermek belépő (18 éves korig) 2 200 Ft , a diák (18 éves kortól) és szenior belépő 2 500 Ft.

TIPP:

Töltsön el néhány csodálatos napot luxus körülmények között Budapest legzöldebb részén, a Margitszigeten. Termálmedencék, szauna és gőzfürdő várja önt az Ensana Thermál Margitsziget Hotelben. Reggelente bőséges reggelikben, esténként pedig remek vacsorákban lehet része és bónuszként a 12 évnél fiatalabb gyermekei ingyenes tarthatnak Önnel!


Pécs Zoo

4. Pécs ZOO

A Pécsi Állatkert gyönyörű erdőterületen, alig 2,5 km-re található Pécs városától. Az itt tett kirándulás különösen a gyermekek számára lehet élménydús, akik ritka állatokat láthatnak a nemrégiben felújított állatkertben. Ide tartoznak például a vízilovak és a fehér tigris. A szelídebb álllatokat egy karámban meg is lehet simogatni. Kétségtelenül a gyerekek kedvence az Akvárium, számos vízi és trópusi állatával (pl: apró medúza, algák). Tehát, ha családi élményre vágyunk irány Pécs!

Az egész állatkert akadálymentesített, kerekesszékkel, babakocsival is jól járhatók az utak. A kis térképen gondosan jelölve vannak az emelkedők és babakocsival ajánlott útvonak. A főépületben lift segíti a közlekedést.

Jegyárak:

  • A felnőtt belépő 3 500 Ft, a gyermek belépő (14 éves korig) 2 300 Ft , a diák (14 éves kortól) és nyugdíjas belépő 2 500 Ft.

TIPP:

*Ha Pécs közelében szeretne néhány felejthetetlen napot eltölteni és felfedezni az ókeresztény sírkamrákat vagy a Zsolnai-negyedet, válassza a Dráva Hotel Thermal Resortot


Xantus János Zoo

5. Győr ZOO

Győr nemcsak az építészeti különlegességek és a termálfürdők városa. A Xantus János Állatkert küldetése, a szórakoztatás mellet, hogy otthont adjon számos veszélyeztetett fajnak, ezzel segítve a fennmaradásukat. Olyan Magyarországon ritkán látott fajok kaptak itt otthont, mint a fehér oroszlán, jaguár, ormányos medve, kétpúpú teve, zebra, csimpánz, flamingó vagy éppen albínó tigrispiton. Az állatkert gyakran kultúrális és sportrendezvények helyszíne is így ideális lehet a családok számára.

Az állatok az élőhelyüknek megfelelő környezetben láthatók. Területileg és fajszámot tekintve is az afrikai állatok teszik ki a legnagyobb részt, ezt követi a dél-amerikai, illetve ázsiai gyűjtemény.

Jegyárak:

  • A felnőtt belépő 4 300 Ft, a gyermek belépő (14 éves korig) 3 000 Ft , a diák belépő (14 éves kortól) 3 100 Ft. és a nyugdíjas belépő 3 000 Ft.

TIPP:

Az Amstel Hattyú Panzió egy nagy zöld park közepén található Győrben, a Mosoni-Duna partján. Modern szobák, bőséges félpanziós ellátás és korlátlan belépés a szaunába. Indulhat a szuper családi kirándulás!


Ha tetszett a cikkünk, és máskor is olvasna hasonlókat, legyen a Travelking Family tagja, hogy elsőként értesülhessen a legújabb tippjeinkről és a legjobb ajánlatainkról!

A cikket írta:

Frissített: 16. 4. 2024

Érdekes cikkek

Kezdődhet Magyarország felfedezése a Travelking segítségével

Válasszon egyedi és népszerű ajánlatainkból

Elfelejtette jelszavát?

Kérjen újat!

A közösségi oldalán keresztül is bejelentkezhet:

Facebook vagy Google fiókkal való regisztrációm kapcsán kijelentem, hogy elfogadom a Felhasználási feltételeket és elolvastam az Adatvédelmi szabályzatot..

Regisztrálni szeretnék

Szeretne Facebook vagy Google fiókkal regisztrálni?

Facebook vagy Google fiókkal való regisztrációm kapcsán kijelentem, hogy elfogadom a Felhasználási feltételeket és elolvastam az Adatvédelmi szabályzatot..

Elfelejtette jelszavát?

Ne aggódjon, csak adja meg e-mail címét, ahova küldünk egy hivatkozást, így megadhat egy újat.

Tento e-mail u nás není zaregistrovánVytvořit účet