Magyarország legjobbjai: 7+1 hazai kerékpárút a szuper őszi kiránduláshoz

Ki ne szeretne ősszel a természetben időzni egy kicsit? Akár a családdal, akár kettesben vagy egyedül szeretnénk kirándulni egyet Magyarország kerékpárutai közül bőven válogathatunk. Lássuk most a mi kedvenceinket!
Magyarország legjobbjai: 7+1 hazai kerékpárút a szuper őszi kiránduláshoz

1. Pálháza - Bózsva Kerékpárút

Észak-Magyarországon található az alpesi tájakat idéző Pálháza - Bózsva Kerékpárút. Az útvonalon a forgalomtól elválasztva haladhatunk, a természet szépségeinek megcsodálása közben. A EuroVelo 11 részeként a teljes szakasz 1,2 km-en vezet, így egy könnyed délutáni kocogáshoz vagy sétához is tökéletes választás. Pálházán e-bike kölcsönzési lehetőség is adott. Ha kellően csendesen tekerünk akár az errefelé honos muflonokkal vagy őzekkel is találkozhatunk.

TIPP:

A Zempléni-hegység szépségeit semmiképpen nem érdemes kihagyni, ha Pálháza környékén kirándulunk. A teljesség igénye nélkül néhány tipp tőlünk a legizgalmasabb látnivalókból: Zemplén Kalandpark, Pálházi Kisvasút, Hollóházi Porcelán Múzeum, Füzéri vár, Füzérradvány Károlyi-Kastély.


2. Szilas-menti Kerékpárút

A Szilas Patak és környéke Budapest egyik kevésbé ismert de annál varázslatosabb kirándulóhelye. A patak Rákospalotai határút és M3 autópálya közötti szakaszának mindkét partján lehet sétálni vagy kerékpározni. Az itt vezető kerékpárút jellegzetessége, hogy bár a város területén található teljesen zavartalanul bringázhatunk, sétálhatunk itt. Az útvonalon található Naplás-tónál érdemes beiktatni egy pihenőt, és akár egy kellemes őszi pikniket is.

SZÁLLÁS TIPP:

Budapestet turistaként is látnia kell mindenkinek legalább egyszer. Szálljon meg a nevezetességek és a tömegközlekedési megállók közelében. Ráadásként egy csendes, békés környéken, a városligetnél található Hotel Benczúr szállodában. A szállodában kényelmes szobákban aludhat, finom reggelit kaphat, gyermeke pedig 12 éves korig ingyenesen tarthat Önnel.


3. Bene-Patak-menti Kerékpárút

A vadregényes, erdős tájon vezető Bene-Patak-Menti Kerékpárút egy 1,2 km-es útszakasz a Sárhegy lábánál. Az utat igazán csendes környezetben tehetjük meg, hiszen az autóforgalomtól teljesen el van zárva. A családosok számára külön jó hír lehet, hogy pihenőparkkal és játszótérrel is találkozhatunk a szakaszon.

TIPP:

Legyen csodás kikapcsolódásban része a környéken található, Sástó Hotelben, ahol félpanziós ellátás és korlátlan wellness használat (úszómedence, pezsgőfürdő és 4 féle szauna), valamint számtalan programlehetőség várja.


4. Poroszló-Tiszafüred

A Tisza-tó fölött vezető 4 híd kétségtelenül az ország leglátványosabb kerékpáros útja. A 6,5 km-en vezető úton teljes biztonságban, az autóforgalomtól elzárva gurulhatunk akár az egész családdal. Ez a szakasz teszi teljessé a Tisza-tó körül vezető kerékpár úthálózatot. Külön izgalmas pont a Tiszafüredi kerékpáros kilátó, amelyről csodás kilátás nyílik a környékre.

TIPP:

Töltődjön fel a Tisza-tó mellett, a Tiszazőlösön található Szőlőszem Farmon. Félpanziós ellátás és korlátlan wellness használat (medencék, szaunák, pezsgőfürdő) várja, a gyerekeket egy mini állatkert és egy nagy játszótér is.


5. Oroszlány - Tatabánya Kerékpárút

Az Oroszlány - Tatabánya között húzódó aszfaltozott kerékpárútvonal 13 km hosszával azok számára is tökéletes választás, akik egy hosszabb túrára vágynak. Az út Környénél kapcsolódik az Által-ér medréhez és található benne egy erdei szakasz is, amelyről letérve meglátogathatjuk Majkpusztán a kamalduli remeteséget.

TIPP:

Fedezze fel a környéken található Komárom városát, mely a szlovákiai Révkomárommal szomszédos és az előnyös elhelyezkedésének köszönhetően közkedvelt helynek számít a turisták körében.


6. Római-part - Szentendre Kerékpárút

2020-ban adták át a Budapest - Szentendre között fekvő aszfaltozott kerékpárutat. Sok társával egyetemben ez az útvonal is az EuroVelo 6 nemzetközi kerékpárút-hálózat része. A 10 km-es szakasz nem véletlenül az ország egyik legnépszerűbbike. Budapest, a Lupa-tó, az ártéri erdő és természetesen Szentendre közelsége mindenképpen segítenek ebben. Az út hangulata egészen különleges, kicsit úgy érezhetjük magunkat, mint ha külföldön kerekeznénk.

TIPP:

Mit szólna egy nem mindennapi kikapcsolódáshoz Budapesten? Próbálja ki a Grand Jules Boat Hotel-t, amely a Duna kikötőjében, a főváros központjában található. Szállása egy elegáns kabinban lesz, reggelente pedig és svédasztalos reggeli is várja.


7. Tómalom-Fertőrákos Kerékpárút

Az ország nyugati vidékein kalauzol minket a Tómalom és Fertőrákos között húzódó kerékpárút. A murvával borított úton 3,8 km-en gurulhatunk végig a csodaszép tölgyerdők között. Mesebeli élmény lehet minden itt töltött perc akár romantikus kirándulásra akár családi programra készülünk. Az út csatlakozik a Fertő-tó körüli kerékpárutakhoz így akár hosszabb túrákat is tervezhetünk ide. Emellett érdemes meglátogatni a Fertőrákosi kastélyt és a különleges Mithras-szentélyt.

TIPP:

Ha szeretné egy wellness élménnyel egybekötni a környéken való bringázást mi a Bükön található Patrícia Panziót ajánljuk. Az ide szóló utalványunk csomagváltozattól függően tartalmazza az egész napos belépést a fürdőbe, a bőséges félpanziós ellátást és a pezsgőfürdőt. Egy játszótér is található a panzió területén a gyermekek számára.


+1 Balatoni Bringakörút

Bár nem egy kerékpár útról van szó, hanem egy egész hálózatról, mégis fontosnak tartottuk megemlíteni a Balaton körül vezető panorámás bringatúrát. Az egész tavat kerékpárút veszi körül, amelynek hossza 230 km. Megijedjni azonban nem kell a hosszú úttól, hiszen rövidebb szakaszokat is ugyanannyira érdemes itt megtenni. A jellemzően sík területen fekvő, környező falvak mentén haladó útvonalon rengeteg pihenőhely, üzlet és vasútállomás is található.

TIPP:

Sok olyan vonat közlekedik a Balaton környékén, amelyekre biciklis jegyet is lehet váltani. Érdemes a túra tervezésekor ennek utánajárni. Ha nem szeretné egy nap alatt teljesíteni a kört, a balatoni szállásajánlatainkat ITT találja.


Ha tetszett a cikkünk, és máskor is olvasna hasonlókat, legyen a Travelking Family tagja, hogy elsőként értesülhessen a legújabb tippjeinkről és a legjobb ajánlatainkról!

A cikket írta:

Frissített: 26. 4. 2024

Érdekes cikkek

Kezdődhet Magyarország felfedezése a Travelking segítségével

Válasszon egyedi és népszerű ajánlatainkból

Elfelejtette jelszavát?

Kérjen újat!

A közösségi oldalán keresztül is bejelentkezhet:

Facebook vagy Google fiókkal való regisztrációm kapcsán kijelentem, hogy elfogadom a Felhasználási feltételeket és elolvastam az Adatvédelmi szabályzatot..

Regisztrálni szeretnék

Szeretne Facebook vagy Google fiókkal regisztrálni?

Facebook vagy Google fiókkal való regisztrációm kapcsán kijelentem, hogy elfogadom a Felhasználási feltételeket és elolvastam az Adatvédelmi szabályzatot..

Elfelejtette jelszavát?

Ne aggódjon, csak adja meg e-mail címét, ahova küldünk egy hivatkozást, így megadhat egy újat.

Tento e-mail u nás není zaregistrovánVytvořit účet