Személyesen ellenőrizve: Vendégvélemény a csodálatos Karlovy Vary fürdővárosában, a Park Spa Hotel Sirius****-ban töltött nyári wellnesspihenésről

Utazzunk Fannival, a Travelking csapatának egyik tagjával a csehországi Karlovy Vary városában található Park Spa Hotel Sirius ****-hoz. Most mindent megtudhatunk a szállásról, az ellátásról és a környékbeli kihagyhatatlan látnivalókról!
Személyesen ellenőrizve: Vendégvélemény a csodálatos Karlovy Vary fürdővárosában, a Park Spa Hotel Sirius****-ban töltött nyári wellnesspihenésről

Alapinformációk az utazásról

  • Mikor jártál itt?: 2022.06.26. - 2022.06.28.
  • Hol szálltál meg?: Park Spa Hotel Sirius****
  • Hol található a szállás?: Csehország, Karlovy Vary
  • Kivel utaztál?: Az apukámmal
  • Milyen volt az ellátás?: Félpanziós ellátásban volt részünk
  • Mivel utaztál?: Autóval

Hová és hogyan utaztatok?

Mindig is el szerettem volna jutni Karlovy Varryba, ezért nagyon örültem, hogy meg tudtam lepni édesapámat ezzel a közös utazással a névnapjára. Miskolcról indultunk, és mivel innen a híres fürdőváros 860 km távolságra van, így úgy döntöttünk, útközben megállunk egy éjszakára Konopiště városában. Itt meglátogattuk a kastélyparkot, melyben gyönyörű pávák szaladgáltak, a kastély vízesárkában medve is volt, valamint megkerültük a mellette lévő tavat is. Egyébként ajánlom még a rózsakertet is. A következő napot Prágában töltöttük, ahol utoljára kislányként jártam, és még szebb volt, mint ahogy emlékeztem rá. Ez után érkeztünk meg Karlovy Varyba. Az utat odafelé Szlovákián keresztül tettük meg, amely csodaszép útvonal, várakkal tűzdelt hegyekkel, de az autópálya szakasz itt igencsak rövid, ezért visszafelé Győr irányába jöttünk, ez sokkal haladósabb útvonalnak bizonyult. Összesen 3 autópálya matricát kellett vásárolnunk, amelyek mindegyike kb. 10EUR volt.

Milyen volt a parkolás?

A szálloda közvetlen közelében nem lehet parkolni, mivel a belvárosban található. A recepciós hölgy ajánlott egy ingyenes nagy parkolót a vonatpályaudvar mellett, ami kb 15 perc sétára található a hoteltől. Ha a központban szeretne parkolni, fizetős parkolók állnak rendelkezésre, körülbelül 100 CZK/nap áron, vagy parkolóházak, például a Hotel Thermalnál 500 CZK/nap áron.

Személyesen ellenőrizve: Park SPA Hotel Sirius, Karlovy Vary

Hol szálltatok meg?

A Park Spa Hotel Sirius****-t elég könnyű volt megtalálni, mivel a GPS egyenesen odavezetett minket. A hotel a csodaszép Park Colonnade-tól kb. 50 m-re található. Itt érkezésünkkor egy kis bár volt felállítva a parkban, ahol finom borokat, söröket vagy koktélokat lehetett vásárolni és emellett a parkban asztalokat és nyugágyakat is elhelyeztek, ahol élvezhettük a hűvös esti levegőt és egy ital mellett gyönyörködhettünk a kivilágított Park Colonnád látványában. Itt ülve édesapám meg is jegyezte, milyen szerencsések a cseh emberek, hogy mindenhol ilyen finom sört ihatnak.

A szálloda csak egy karnyújtásnyira található a belvárostól és a Tepla folyó mellett elhaladó festői sétánytól. Ennek ellenére éjszaka csendes volt, nem szűrődött be a forgalom vagy éjszakai élet zaja.

A hotelbe lépésünkkor a recepciós rendkívül barátságosan fogadott, és jól beszélt angolul. Kicsit későn érkeztünk a vacsorához, mivel sok időt töltöttünk Prága felfedezésével, és nem tudtuk, hogy csak 17:30-19:00 között szolgálják fel. Ennek ellenére az éttermi dolgozók rendkívül segítőkészek voltak és néhány hidegtálat szervíroztak nekünk (hasonlóan a reggelihez). Ezt követően a recepciós hölgy bemutatta egy térképen a fontosabb látnivalókat, parkolási tippet adott és tájékoztatott a másnapi SPA kezelésekkel kapcsolatban.

A szálloda külső és belső kialakítása a monarchiás időket idézi, a berendezés és a liftje is nagyon elegáns. A mi szobánk a 2. emeleten, az épület sarkán helyezkedett el, így 4 hatalmas ablakból áradt be a fény, csodásan megkomponált függönyökkel keretezve. Duplaágyas szobánkban olyan nagy fürdőszobánk volt, hogy akár táncolni is lehetett volna benne. A komódon egy finom gyümölcstál és tea bekészítés is várt minket. A szobában volt továbbá egy síkképernyős televízió, egy hatalmas szekrény akasztókkal és széffel, egy komód, éjjeliszekrények két hatalmas tükör és két rendkívül kényelmes ágy hatalmas matracokkal. Mivel egy SPA szállodában szálltunk meg, ezért két fürdőköpeny várt minket az ágyakon. A fürdőszobában volt egy nagyítós kozmetikai tükör, számos polc a csap felett és mellett a kozmetikumoknak, egy hajszárító, valamint egy WC és egy nagy fürdőkád. Nagyon praktikusnak találtam, hogy a fürdőszobában kihúzható ruhakötelet és rengeteg akasztót is elhelyeztek a fürdőköpenyek, fürdőruhák és törölközők szárítására, és a szellőzést is be lehetett kapcsolni.

Személyesen ellenőrizve: Park SPA Hotel Sirius, Karlovy Vary

Mesélj az ellátásról!

Az utalványnak köszönhetően félpanziós ellátásban volt részünk. Az étteremben minden szobának külön kijelölt asztala volt, mi az utcafrontra néző télikertben kaptunk asztalt, ahonnan figyelhettük az elhaladó lovashintókat is, és nagyon hangulatos volt.A reggeli nagyon bőséges volt. Különböző felvágottak, pástétomok, sajtok, zöldségek és gyümölcsök közül lehetett választani. Szomjunkat háromféle gyümölcslével, teával és különböző kávékkal olthattuk. Édes és sós péksütemények széles választéka, valamint meleg reggeli ételek, mint például zabkása, rántotta, tükörtojás, kolbász és virsli, valamint különféle műzlik, lekvárok és mézek is rendelkezésre álltak.A félpanzió részeként ebéd és vacsora közül választhattunk meleg étkezésként. Az ebédre 2 leves és 5 főétel közül lehetett választani, vacsorára pedig 5 főétel közül. Mi a vacsorát választottuk, és a menüválasztékban volt vegetáriánus opció is, apukám nagy örömére. A vacsora egyszerű volt, a menü mellett salátabárból, péksüteményekből és limonádéból lehetett választani. Kicsit furcsának találtam, hogy a hús mellé nem volt köret, de ettől eltekintve az ételek ízletesek voltak, ha nem is túlságosan bőségesek.

Személyesen ellenőrizve: Park SPA Hotel Sirius, Karlovy Vary

Napközben hol ettetek?

Napközben a szálloda menüjéből is lehet választani felár ellenében, de mi inkább meglátogattuk a 'Ristorante Pizzeria Venezia' nevű pizzériát, ami közvetlenül a szálloda utcájában van, kb. 100m-re a hoteltől. Az étteremben hagyományos olasz stílusú pizzát készítenek, kicsit vastagabb tésztával, és mennyei finom sugóval. A Cafe Azylban, finom kávét lehet kapni, és kiváló kilátás nyílik belőle a Malom Colonnádra. Ennek az oszlopcsarnoknak a terét mindenképpen ajánlom, hogy látogassa meg szürkületkor, mivel a teret szegélyező hoteleket kivilágítják, és érdemes egy finom bor vagy egy könnyű étel mellett gyönyörködni benne. Amikor a Diana kilátótoronyban jártunk, a Diana étteremben elfogyaszottunk egy pohár bort és egy sört (fejenként csak egyfélét :D). Itt egyébként árulnak egy különleges sültkrumpli sörkorcsolyát is.

Személyesen ellenőrizve: Park SPA Hotel Sirius, Karlovy Vary

Milyen wellness lehetőségek voltak adottak a szállodában?

A szálloda földszintjén található egy SPA klinika, ahol számos balneo- és fizioterápiás kezelésben lehet része, a szakértő személyzetnek hála. Az utalványunkhoz személyenként két SPA kezelés járt. Eredetileg mindkettőnknek egy aroma-hidroterápiás és egy vákuum-vibrációs kezelést írtak elő, de édesapám nem szerette volna a meleg vizes kezelést. Szerencsére a SPA személyzet nagyon kedves és segítőkész volt, így a fürdőkezelést egy frissítő masszázsra tudták cserélni számára. Elsősorban németül próbáltak velünk kommunikálni, egy olyan nyelven, amit sajnos nem beszélek. Nem sokat értettek angolul vagy franciául, de a recepciós segítőkész volt és tolmácsolt, amikor kellett, és legalább felfrissítettem azt a néhány német szót, amit tudok. :)

A hidroterápiás fürdő fantasztikus volt, de kicsit meglepett, hogy meztelenül kellett benne ülnöm. Szerencsére az eukaliptuszos fürdőolaj gyorsan nagy és illatos habot csinált, ráadásul a kezelőallomások jól elvoltak egymástól szeparálva, így el tudtam lazítani. A vákuumos kezelés (endo-vaco) nagyon érdekes volt. Négy nagy tappancsot tettek a hátunkra és a derekunkra, amelyek enyhe vákuumot képezve kicsit beszívták a bőrt, majd elkezdték vibrálni az izmokat. Eleinte kicsit szokatlan érzés volt, de hamar ellazult benne. Apukám képes volt elaludni mind a vákuumos kezelés és a masszázs alatt is, annyira ellazult :) Nagy szükségünk volt ezekre a kezelésekre az előző napi kemény prágai városnézés és a hosszú autóút után, nagyon jól esett ez a kényeztetés, és szinte újjászülettünk.

Személyesen ellenőrizve: Park SPA Hotel Sirius, Karlovy Vary

Szerinted merre érdemes kirándulni a környéken?

  • Természetesen Karlovy Vary legnagyobb nevezetességei a forróviz ásványvízforrásokat rejtő Colonnádok, ahol megkóstolhatjuk a magas vastartalmú Karlovy Vary vizet. Egyedi szuvenírként és a víz autentikus megkóstolásához vásároltunk porcelánból készült csőrös ivópoharakat, melyek különlegessége, hogy a fülükön kell inni belőlük. Nagyon fontos, hogy kóstolás előtt leellenőrizzük, a forrás mellett lévő kis táblácskán a feltörő víz hőmérsékletét, mert könnyen lehet, hogy véletlenül egy 62°C-os forrás vizét kóstoljuk meg.
  • Elsétáltunk a csodaszép oszlopcsarkokok (Malom-Collonád, Park-Colonnád, Piac-Colonnád, Szabadság-forrás és Forró tavasz-Collonád) és a festői Tepla folyó mellett.
  • A célunk a Diana kilátótorony volt, amely a város felett található, és festői panoráma nyílik belőle a Tepla völgyére. A természet és a túrázás kedvelői, gyalogosan egy meredek ösvényen is feljuthatnak ide, de aki kényelmesebben szeretne utazni, annak ott a Diana siklóvasút, ami közvetlenül a Grand Hotel Pupp mellől indul.
  • A siklóvasút klimatizált, és van egy középállomás is, ahonnan a Szarvasugrás kilátópontra lehet kisétálni (kb. 15 perc séta), ahonnan egy közelebbi rálátása lehet Karlovy Varyra. Mi a csúcsra mentünk fel, a Diana kilátótoronyhoz, ahol választhattunk, hogy a torony megmászásához a 150 lépcsőfokos csigalépcsőt, vagy a liftet használjuk. A kilátás fantasztikus, és varázslatos volt megtapasztalni a természet és az erdő egy kis szeletét ilyen közel a városhoz.
  • A felső állomáson a Diana pillangóházba is el lehet látogatni. Körülbelül 20 perc sétára van egy vadaspark az erdőben, ahol vaddisznók és szarvasok is vannak. Felsétáltunk az Imperial Hotelhez is, amelynek gyönyörű rózsakertje van, és ahová akár egy másik siklóvasúttal is fel lehet jutni.
  • Hazafelé menet megnéztük a Szent Péter és Pál ortodox templomot is, ami a szállodától egy rövid autóútra található. Ez egy elég gazdagon díszített orosz ortodox templom, arany kupolákkal.
  • Természetesen a szuvenír vásárlás sem maradt el. Az ivópipa mellett gyönyörű porcelán- és üvegművészeti tárgyakat is lehet vásárolni. Mi azonban egészen másra kaptunk rendelést, az egész családunk oda van a híres Karlovy Vary-i ostyáért, amely számtalan ízben és kiszerelésben megtalálható, és a legtöbb üzletben kapható. Megkóstolását mindenképpen ajánlom!

Röviden hogyan foglalnád össze a Park Spa Hotel Sirius ****-ban szerzett élményeket?

"Egy csodás történelmi várost fedezhettünk fel egy csodás történelmi hotelből. Az elhelyezkedését illetően nem is kívánhattunk volna jobbat! A természet közelsége az egész várost átjárja. A Park Spa Hotel Sirius **** személyzete nagyon segítőkész és rugalmas volt, a berendezés az apró részetekig figyel a SPA vendégek igényeire, a szobánk tiszta és rendezett volt. Az általunk kipróbált kezeléseknek köszönhetően új erőre kaptunk a városnézéshez. A belváros csak néhány lépés a hoteltől, így volt lehetőségünk gyönyörködni az éjszakai fényekben is, vagy élvezni a hoteltől pár méterre található csodaszép Park Colonnade hőforrásnál egy finom italt.”


👍 A Park Spa Hotel Sirius ****-t Fanni, a Travelking csapatának tagja személyesen ellenőrizte, és nyugodt szívvel ajánlja mindenkinek. További személyesen ellenőrzött szállásaink ide kattintva megtekinthetőek.

A cikket írta:

Fanni SoósFanni Soós
Frissített: 29. 3. 2024

Érdekes cikkek

Legnépszerűbb ajánlataink

Nézze meg az elmúlt hét legkelendőbb ajánlatait

Elfelejtette jelszavát?

Kérjen újat!

A közösségi oldalán keresztül is bejelentkezhet:

Facebook vagy Google fiókkal való regisztrációm kapcsán kijelentem, hogy elfogadom a Felhasználási feltételeket és elolvastam az Adatvédelmi szabályzatot..

Regisztrálni szeretnék

Szeretne Facebook vagy Google fiókkal regisztrálni?

Facebook vagy Google fiókkal való regisztrációm kapcsán kijelentem, hogy elfogadom a Felhasználási feltételeket és elolvastam az Adatvédelmi szabályzatot..

Elfelejtette jelszavát?

Ne aggódjon, csak adja meg e-mail címét, ahova küldünk egy hivatkozást, így megadhat egy újat.

Tento e-mail u nás není zaregistrovánVytvořit účet