Személyesen ellenőrizve: Vendégvélemény az osztrák Alpokban a Hotel Margarethenbad ****-ban töltött síelős üdülésről

Fedezzük fel az osztrák Alpokat Peterrel, a Travelking egyik alapító tagjával! Részletes beszámoló következik a Hotel Margarethenbad ****-ban töltött pihenésről. Most mindent megtudhatunk a szállásról, ellátásról és a kihagyhatatlan látnivalókról!
Személyesen ellenőrizve: Vendégvélemény az osztrák Alpokban a Hotel Margarethenbad ****-ban töltött síelős üdülésről

Alapinformációk az utazásról

  • Mikor jártál itt?: 2022.03.04. - 2022.03.06.
  • Hol szálltál meg?: Hotel Margarethenbad ****
  • Hol található a szállás?: Osztrák alpok
  • Kivel utaztál?: A párommal és a kutyusunkkal
  • Milyen ellátást kaptál?: Félpanzió
  • Mivel utaztál?: Autóval

Hová és hogyan utaztatok?

A téli szezon végén egy kis síelésre az osztrák Alpokba mentünk, Lainach településen volt a szállásunk, ahol a Hotel Margarethenbad **** található. Autóval utaztunk, és az utazás körülbelül 6 és fél órát vett igénybe (Brnótól 519 kilométert utaztunk).

Milyen volt a parkolás?

Egy tágas bekerített területen található mind a szálloda, a tulajdonos háza és a parkoló is. A parkolás benne volt az árban és előre foglalnunk sem kellett, mert rengeteg fedett és szabadtéri parkolóhely is volt a szálloda körül.

Hol szálltatok meg?

A Hotel Margarethenbad **** szállodában szálltunk meg, amely Lainach falujában található. Út közben a település jól ki volt táblázva így könnyen odataláltunk és az utunk problémamentes volt. A szálloda csodás helyen található, a hegyek és az Alpok szerelmesei nem csak a téli szezonban élvezhetik a közeli sípályák lankáit, hiszen nyáron túrázásra vagy kerékpározásra is kiválóan alkalmas. Lainach egy csendes kis hegyi falu, amin egy kis patak folyik keresztül és meseszép hegyek veszik körül.

A Hotel Margarethenbad **** két épületből áll, amelyeket egy fedett híd köt össze, ami azért nagyszerű, mert a szobából akár fürdőköpenyben is át lehet menni a másik épületbe anélkül, hogy ki kellene lépni a szabadba. Egy tágas szobákban laktunk, nagy erkéllyel, kényelmes ággyal, ülősarokkal és saját fürdőszobával.

A hotel nagy előnye, hogy családi fenntartású és a tulajdonosok az épület szomszédságában laknak. A szálloda területén van egy úszómedence, teniszpálya és egy sítároló is, ami megkönnyítette a mindennapjainkat. Még a sílécek alapvető javítására és beállítására is volt lehetőség egy kis szervizpulton.

Mesélj a kisállatok elhelyezéséről?

Nem is tudok elképzelni olyan utazást ahová nem tartana velünk a kutyánk, Amos is. A szállodának a foglaláskor jeleztük, hogy a kutyánk is velünk tart, amire egy kis felár ellenében volt lehetőség nagy örömünkre. Mivel a szobák nagyon tágasak, így nem jelentett gondot egy nagyobb testű kutya elhelyezése sem. A tartózkodásunk alatt kb. 5 másik kutyagazdival is találkoztunk, és a szálloda tulajdonosok is nagyon örültek a négylábú vendégeknek.

Mesélj az ellátásról!

A félpanziós ellátás része volt az utalványnak és nagyon elégedettek voltunk vele. A reggelit 7:30-tól 9:30-ig svédasztalos formában szolgálták fel. A választék nagyon gazdag volt, és rendszeresen utántöltöttek mindent. Felszolgáltak meleg italokat, például kávét és teát is. A reggeli során a vacsorát is előre ki lehet választani 2 fogás közül, de vacsorához a menüben megrendelt főétel mellett egy korlátlan salátabüfé is tartozott. A szálloda étkezője tágas volt és minden szobának saját kijelölt asztala volt, így nem fordulhatott elő, hogy nem tudtunk leülni.

Napközben hol ettetek?

Mi az egész tartózkodásunk alatt csak a szálloda éttermében étkeztünk, de a közelben van egy InterSpar szupermarket, ahol egy pár rágcsálnivalót is be tudtunk vásárolni.

Milyen wellness lehetőségeket biztosított a szálloda?

A szállodának van egy nagy wellness-részlege amelynek használatát tartalmazta az utalványunk. A hotel két épületből áll, a wellness részlegbe egy fedett folyosón tudtunk átmenni a másik épületből, akár papucsban és fürdőköpenyben. A wellness-részlegben pezsgőfürdő, 3-4 szauna és egy relaxációs szoba is található. A síelésben elfáradt izmainkat szívesen pihentettük a pezsgőfürdőben. Kezdetben aggódtunk, hogy zsúfolt lesz, de kellemesen csalódtunk, mert csak néhány ember használta. Kipróbáltuk a finn szaunát és a gőzfürdőt is, illetve lehetőség volt masszázst is foglalni, de azt most személyesen nem próbáltunk ki.

Szerinted merre érdemes kirándulni a környéken?

Az utazásunk fő célja a síelés volt, így a hétvége során 2 síterepet is kipróbáltunk, és mind kettővel nagyon elégedettek voltunk. Emellett a környéket is besétáltuk a kutyánkkal, leginkább a kerékpárutak nyomán.

  • A Mölltal síterep és gleccser kb. 25 percre van a szállodától, ahol a gleccsernek köszönhetően még a szezon legvégén is kiválóak a hóviszonyok a síeléshez. Nagyon örültünk neki, hogy cseh, szlovák és magyar nyelvű tájékoztatókat is találtunk a síterepről, és nem volt meglepő, hogy sok síelővel találkoztunk, aki Csehországból érkezett. Egyébként viszonylag kevesen síeltek a pályán, így nem kellett hosszú ideig várakozni a felvonóknál és könnyű volt a parkolás is.
  • A Grossglockner/Heiligenblut Síterep szintén kb. 25 perces autóútra található a szállodától. A pályarendszer nagysága miatt sehol nem volt zsúfoltság, nem kellett hosszú ideig várakozni a felvonóknál sem, a fantasztikus hosszú pályákról pedig csodálatos kilátás nyílt a Grossglockner hegyeire. Kedvezményes síbérletek vásárlására is volt lehetőség. Az egyetlen dolog, ami kicsit negatívum volt, az az, hogy az út szélén kellett parkolni.

Röviden hogyan foglalnád össze a Hotel Margarethenbad ****-ban szerzett élményeket?

"A szálloda messzebb van, mint más szállások az Alpokban, ahová általában járunk, de a plusz egy óra út abszolút megérte. A hotel családias hangulatú volt. Én személy szerint szeretem a nagy, erkélyes szobákat, amilyet itt is kaptunk. Ráadásul a szállásunk egy csendes kis faluban volt, így ebben a nyugalomban rendkívül jól aludtunk éjszaka. Az erkélyről reggelente a gyönyörű napsütötte hegyek látványa fogadott. Az ételek is nagyszerűek voltak. Kutyával érkeztünk, így örültünk a közeli erdőnek és folyónak. Nagyon jól éreztük magunkat."


👍 A Hotel Margarethenbad **** szállodát Peter, a Travelking csapatának tagja személyesen ellenőrizte, és nyugodt szívvel ajánlja mindenkinek. További személyesen ellenőrzött szállásaink ide kattintva megtekinthetőek.

A cikket írta:

Frissített: 26. 4. 2024

Érdekes cikkek

Legnépszerűbb ajánlataink

Nézze meg az elmúlt hét legkelendőbb ajánlatait

Elfelejtette jelszavát?

Kérjen újat!

A közösségi oldalán keresztül is bejelentkezhet:

Facebook vagy Google fiókkal való regisztrációm kapcsán kijelentem, hogy elfogadom a Felhasználási feltételeket és elolvastam az Adatvédelmi szabályzatot..

Regisztrálni szeretnék

Szeretne Facebook vagy Google fiókkal regisztrálni?

Facebook vagy Google fiókkal való regisztrációm kapcsán kijelentem, hogy elfogadom a Felhasználási feltételeket és elolvastam az Adatvédelmi szabályzatot..

Elfelejtette jelszavát?

Ne aggódjon, csak adja meg e-mail címét, ahova küldünk egy hivatkozást, így megadhat egy újat.

Tento e-mail u nás není zaregistrovánVytvořit účet