Személyesen ellenőrizve: Vendégvélemény a Lengyel-Beszkidekben töltött kikapcsolódásról a Hotel Kotarz Spa & Wellness *** szállodában

Fedezzük fel a Lengyel-Beszkideket Anetával, a Travelking csapat egyik tagjával! Íme részletes beszámolója a Hotel Kotarz Spa & Wellness *** szállodában töltött időről. Most mindent megtudhatunk a szállásról, ellátásról és a kihagyhatatlan látnivalókról!
Személyesen ellenőrizve: Vendégvélemény a Lengyel-Beszkidekben töltött kikapcsolódásról a Hotel Kotarz Spa & Wellness *** szállodában

Alapinformációk az utazásról

Hová és hogyan utaztatok?

Egy túrázós hétvégére utaztunk el a kisfiammal a Lengyel-Beszkidek hegységbe, a csodaszép Brenna városába. Mivel Csehország morva-sziléziai régiójában lakunk, így autóval csak 35 perc volt az út.

Milyen volt a parkolás?

A parkolást könnyen megoldottuk, a szálloda előtt van egy sorompóval elválasztott tágas szabadtéri parkoló. A parkolás fizetős (16 zł/nap), de nem szükséges előre foglalni, mert a szállóvendégek mindig találnak helyet. A szálloda elsősorban azért tette fizetőssé a parkolást, mert túl sok városnéző parkolt le itt és a szállóvendégeknek sokszor nem maradt hely.

Hol szálltatok meg?

A Hotel Kotarz Spa & Wellness *** a Lengyel-Beszkidek hegységben, Brenna városában található, a főúthoz közel, a városközpontban, így nagyon könnyű volt megtalálni. A szállodával szemközt áll a városháza, illetve van egy gyógyszertár és egy kis bevásárlóközpont élelmiszerbolttal, pékséggel, virágüzlettel és egy Pepco-val. A város nagyon népszerű a turisták körében, mert minden korosztály tud találni magának programlehetőséget az év bármely napján. A téli sportok szerelmeseinek a sípálya 150 m-re található a szállodától és a korcsolyapálya sincs messze. A túra- és kerékpárútvonalak különböző nehézségi szinteken egész évben várják az aktív sportolni vágyókat. A szállodától nem messze egy játszótér is van a gyerekeknek. Nyáron a városban különböző kulturális rendezvényeket tartanak, ahol a látogatók belekóstolhatnak a hagyományos gasztronómiába, és kézműves termékeket árusító standokkal is találkozhatnak. A szállodát lélegzetelállító panoráma veszi körül, hiszen körbeölelik a hegyek.

Egy Standard szobában szálltunk meg, amely egyszerűen, de ízlésesen volt berendezve, és mindent megtaláltunk benne, amire szükségünk volt. A fürdőszoba zuhanyzós volt és egy szép nagy polcon tudtam elhelyezni a kozmetikumokat. Az is tetszett, hogy sok törülközőt adtak: minden vendégnek volt egy kis törülköző, egy fürdőlepedő és a wellness-részlegbe is külön törülközőt adtak. A szobában volt még egy szép nagy íróasztal, egy tágas szekrény, egy cipőtartó állvány és még cipőkanál is. Az erkélyről gyönyörű kilátás nyílt a Brennica folyóra, az erdőre és a távolban lévő hegyekre is. Éjszaka élveztük a friss hegyi levegőt a csendet és a folyó halk hangját. Az előtérben egyébként egy tágas lift segített a bőröndök felhordásában, így nem kellett sokat cipekedni. :-)

Mesélj az ellátásról!

A csomagunk tartalmazta a félpanziós ellátást, az italokat is beleértve így választhattunk a reggelihez gyümölcslevet, teát és kávét. Ezen felül más italok vásárlására is volt lehetőség, de nekünk elegendő volt ez a kínálat. Az ételválaszték is bőséges volt, mindenki megtalálhatta az ízlésének megfelelő: voltak húsos, vegetáriánus és diétás fogások is. A friss gyümölcsök, zöldségek mellett péksüteményekből, sajtokból és felvágottakból, valamint 4 féle meleg reggeli fogásból lehetett választani. Meglepett minket, hogy még mézes kalácsot is lehetett enni. Vacsorára a leves mellé 5 féle főételből lehetett választhattunk: a hal, baromfi, sertés és marhahús mellett mindig volt vegetáriánus opció és ezeket 3 féle körettel lehetett kombinálni.

Napközben hol ettetek?

Sajnos nem látogattunk el a környékbeli éttermekbe, mert a fiam megbetegedett. Azonban rengeteg szép étterem volt a környéken. A tervünk az volt, hogy a barátaink ajánlására meglátogatjuk az Owce i Róża éttermet, ami kb. 5 km-re van a szállodától. Csupán egy rövid sétára található a hoteltől a nagyszerű Bajka cukrászda is, amely kiváló házi süteményeket kínál, például a Sernik (sajttorta) és Makowiec (mákos tekercs) lengyel specialitásokat is meg lehet náluk kóstolni.

Milyen wellness lehetőségeket biztosított a szálloda?

Az utalvány része volt a wellness-részleg használata, amely tágas volt és tiszta. Ami a legjobban tetszett, az a fedett medence volt, és bár nem volt hatalmas, de hét közben szinte üres volt, így gyakran teljesen egyedül voltunk. A medencén kívül a pezsgőfürdőt és egy beltéri szaunavilágot is kipróbáltuk, amiben só szauna, aroma szauna, finn szauna és gőzfűrdő is volt. Volt még egy csendes relaxációs szoba is ahol jól lehetett pihenni, illetve a sószobát is kipróbáltam. A szabadtéri részen van egy kültéri pezsgőfürdő is és egy hordó alakú kültéri szauna, de azokat most nem próbáltuk ki.

A wellness-részlegbe külön törülközőt adnak, amit érkezéskor bekészítenek a szobába és naponta kérhető a cseréje. A fürdőköpeny nem jár a szobához, de a recepciónál 20 zł/nap áron lehetett kölcsönözni, amit mi ki is használtunk.

Milyen gyerekbarát szolgáltatásai voltak a szállodának?

A Standard kétágyas szobában egy kényelmes pótágyat helyeztek el a fiam számára. Ha gyermekkel együtt szállnak meg, az ár tartalmazza az ellátást is, ugyanúgy, mint a felnőttek esetében, tehát a félpanziós ellátást, valamint a wellness-részlegbe való belépést is. Az étterem mellett van egy kis játszószoba is de ez elsősorban kisebb gyerekeknek való. A nagyobbak leginkább a medencét élvezték. A szállodától egy rövid sétára (kb. 5 perc) található egy szuper játszótér is, ahol a kicsik és a nagyok is tudnak játszani, valamint a felnőttek számára egy kültéri edzőparkot is létrehoztak.

Szerinted merre érdemes kirándulni a környéken?

A környéken rengeteg kirándulási lehetőség van. Mi különösen élveztük a folyó körüli sétát, ami még koratavasszal is gyönyörű volt, a hófoltokkal fedett éledő természetben. A legtöbb kirándulót a környező hegyek vonzzák, amiket keresztül-kasul behálóznak a túraútvonalak. A Stary Groń vagy a Tři Kopce Wiślańskie például megér egy túrát. Közvetlenül Brennában található egy Kecskefarm és egy Turisztikai park is. A közelben található a Chlebova Chatav, amit mindenképpen ajánlok meglátogatni. A kunyhóba látogatók saját kenyérsüteményt (podpłomyki) is süthetnek és meg is kóstolhatják a helyi finomságokat, de a program látogatásához előzetes foglalás szükséges.


Röviden hogyan foglalnád össze a Hotel Kotarz Spa & Wellness ***-ben szerzett élményeket?

"Minden itt töltött napot nagyon élveztünk. Az időjárás kellemes volt, így kirándulni is tudtunk a környéken. Ha az idő rosszra fordult volna, akkor sem lettünk volna gondban, hiszen a wellnessben tudunk volna lazítani. Az ételek egyszerűen fantasztikusak voltak. Ottlétünk alatt a szálloda szinte tele volt, mégsem hiányzott az asztalokról semmi sem. A fürdőzést is nagyon élveztük. A személyzetre sem lehet panasz, igazán segítőkészek voltak mindenben. Már alig várjuk, hogy újra ellátogassunk ide!”


👍 A Hotel Kotarz Spa & Wellness ***-t Aneta, a Travelking csapatának tagja személyesen ellenőrizte, és nyugodt szívvel ajánlja mindenkinek. További személyesen ellenőrzött szállásaink ide kattintva megtekinthetőek.

A cikket írta:

Frissített: 25. 4. 2024

Érdekes cikkek

Legnépszerűbb ajánlataink

Nézze meg az elmúlt hét legkelendőbb ajánlatait

Elfelejtette jelszavát?

Kérjen újat!

A közösségi oldalán keresztül is bejelentkezhet:

Facebook vagy Google fiókkal való regisztrációm kapcsán kijelentem, hogy elfogadom a Felhasználási feltételeket és elolvastam az Adatvédelmi szabályzatot..

Regisztrálni szeretnék

Szeretne Facebook vagy Google fiókkal regisztrálni?

Facebook vagy Google fiókkal való regisztrációm kapcsán kijelentem, hogy elfogadom a Felhasználási feltételeket és elolvastam az Adatvédelmi szabályzatot..

Elfelejtette jelszavát?

Ne aggódjon, csak adja meg e-mail címét, ahova küldünk egy hivatkozást, így megadhat egy újat.

Tento e-mail u nás není zaregistrovánVytvořit účet