Személyesen ellenőrizve: Vendégvélemény a csehországi Jeseníkben található Hotel Villa Regenhart **** szállodáról

Utazzunk Matějjal, a Travelking csapatának egyik tagjával a Jeseníkben található Hotel Villa Regenhart **** szállodához. Most mindent megtudhatunk a szállásról, az ellátásról és a környékbeli kihagyhatatlan látnivalókról.
Személyesen ellenőrizve: Vendégvélemény a csehországi Jeseníkben található Hotel Villa Regenhart **** szállodáról

Alapinformációk az utazásról

  • Mikor jártál itt?: 2023.02.06. - 2023.02.08.
  • Hol szálltál meg?: Wellness & Spa Hotel Villa Regenhart ****
  • Hol található a szállás?: Jeseník
  • Kivel utaztál?: A partneremmel
  • Milyen volt az ellátás?: Félpanziós ellátásban volt részünk
  • Mivel utaztál?: Autóval
Személyesen ellenőrizve: Vendégvélemény a Wellness & Spa Hotel Villa Regenhart **** szállodáról

Hová és hogyan utaztatok?

A barátnőmmel úgy döntöttünk, hogy elmegyünk egy pár napos wellness pihenésre. Utunkat a csehországi Tišnovból kezdtük (ami 20 km-re északra van Brnótól), a cél pedig az észak-morvaországi Jeseník városa volt. Az útvonal megtervezésekor két lehetőség közül választhattunk: az egyik, hogy az autópályán megyünk Alamóc felé, vagy a Moravská Třebová és Šumperk településeken keresztül vezető körutat választjuk. Mivel mi a barátnőmmel szeretjük utazás közben megcsodálni a környéket, ezért a második lehetőséget választottuk. Így igaz, hogy egy kicsit hosszabb utat tettünk meg, de így élvezhettük a hegyek szívében található természeti gazdagsággal teli tájat. Mindent összevetve a mintegy 160 km-es út körülbelül 2 óra 15 percet vett igénybe és autópályamatricára sem volt szükségünk. A navigációs rendszerbe csak beírtuk a szálloda címét, és az egészen a szálloda ajtajáig vitt minket.

Milyen volt a parkolás?

Az autót a szálloda területén található elkerített, szabadtéri parkolóban hagytuk, amely egy CCTV kamerarendszerrel volt felszerelve, így egyáltalán nem kellett aggódnunk az autó miatt. Nem kellett előre lefoglalni a parkolóhelyeket sem, mivel a parkolóhelyek száma arányos a szálloda befogadóképességével, így mindig volt elég hely a szálloda vendégei számára.

Személyesen ellenőrizve: Vendégvélemény a Wellness & Spa Hotel Villa Regenhart **** szállodáról

Hol szálltatok meg?

A Wellness & Spa Hotel Villa Regenhart **** szálloda Jeseník városának csendes, erdős részén található, amelynek környezete valóban csodálatos. A szálloda egy hatalmas kert közepén helyezkedik el, amelyet egy kastélyhoz tudnék leginkább hasonlítani, közvetlenül mellette pedig a Smetana gyümölcsösök találhatók. Ezen a bájos parkon keresztül könnyen feljuthatunk a Kereszthegyre, ahonnan igazán fantasztikus kilátás nyílik a városra. Ha hozzám hasonlóan természetbarát, akkor ez a hely teljesen leveszi majd a lábáról.

A több mint 120 éves villában modern szobák várják, ahol a felújítás során figyeltek arra, hogy megőrizzék a hely egyedi történelmi hangulatát. Mi egy földszinti, tágas, akadálymentesített szobában szálltunk meg. A berendezés korhű, de felújított volt, ami nekünk nagyon tetszett. A franciaágy nagyon kényelmes volt, és remekül tudtunk rajta aludni. A szobánkból gyönyörű kilátásunk volt a kertre. A szoba felszereltségéhez tartozott még egy LCD TV, egy asztal fotelekkel, valamint egy minibár is tele hideg italokkal és különböző édes és sós finomságokkal. Nagyon jól éreztük magunkat a szobában, igazán egy panaszunk sem lehetett rá.

Személyesen ellenőrizve: Vendégvélemény a Wellness & Spa Hotel Villa Regenhart **** szállodáról

Mesélj az ellátásról!

Én nem igazán vagyok nagyétkű, de mégis azt kell, hogy mondjam, hogy tökéletes félpanziós ellátásban volt részünk! Bár én gyakran kihagyom a reggelit, a tartózkodásunk alatt szinte alig vártam, hogy a szálloda pazarul felszerelt Lotte Éttermébe menjünk reggelizni. A svédasztal, amelyből teljesen a saját preferenciáink szerint választhattunk, tényleg mindent tartalmazott, amire szükségünk volt ahhoz, hogy tökéletesen kezdjük a napot. Négyféle ropogós, friss kenyér közül választhattunk, amihez különféle sajtokat, felvágottakat, különböző módon elkészített tojást, kolbászt, szalonnát és persze különféle krémeket is kaptunk. Az édesszájúaknak croissant, müzli, joghurt, lekvár és különböző diófélék álltak rendelkezésre. Friss gyümölcsökből és zöldségekből is volt bőven. Szomjunkat kétféle gyümölcslével (narancs és alma) vagy citromos vízzel olthattuk. A reggeli alatt volt egy kávéfőző, amely a klasszikus eszpresszó mellett különleges kávékat, például cappuccinót és lattét is készített.

Személyesen ellenőrizve: Vendégvélemény a Wellness & Spa Hotel Villa Regenhart **** szállodáról

A vacsora során, amelyet szintén a Lotte étterem egyedülálló környezetében fogyaszthattunk el, 3 fogásos menüt szolgáltak fel, amely levesből, főételből és desszertből állt. A párom és én is nagyon meg voltunk elégedve a paprikalevessel, bár nem igazán vagyunk levesesek, de ez a változat, nagyon elnyerte a tetszésünket. Főételnek én a szalonnás, cukkinis gnocchit választottam - és őszintén szólva, soha életemben nem ettem még ennél finomabb gnocchit. A párom marhapofát rendelt burgonyapürével, és hozzám hasonlóan ő is el volt ájulva az ételtől. A gyümölcsös csokoládéhab tökéletes édes befejezése volt a vacsorának. Az adagok elég nagyok voltak, így szinte alig tudtam megenni őket, de ezt semmiképpen sem negatívumként említeném meg. Összességében az ételek első osztályúak voltak, és a vendégek igazán különleges gasztronómiai élményre számíthatnak.

Napközben hol ettetek?

Az érkezés napján a Křížový vrch étteremben ebédeltünk, ahol a finom ételek mellett az egyedi környezetet, a jellegzetes korhű hangulatot, és mindenekelőtt Jeseník városára nyíló lélegzetelállító kilátást is megcsodálhattuk.

Milyen wellness lehetőségek voltak a szállodában?

A szálloda két wellness-részleggel rendelkezik, egy minden vendég számára elérhető és egy előre foglalható privát wellness-részleggel. Érkezéskor papucs és fürdőköpeny várt minket a szobában. A privát wellness-részleg felár ellenében foglalható, amit mi már az első nap igénybe is vettünk. Meg kell azonban említenem, hogy jó előre lefoglaltuk, így egy órán keresztül csak a miénk volt a modern wellness-részleg pezsgőfürdővel és szaunával, ahol teljesen kikapcsolódhattunk.

Tartózkodásunk második napján kipróbáltuk a szálloda saját wellness-részlegét is, amely foglalás és felár nélkül minden vendég számára elérhető. A medence vize kellemes 27 fokos volt, ahonnan csodás kilátás nyílt a gondozott kertre. Ezután kellemesen felmelegedtünk a szaunavilágban, ahol kipróbálhattuk a gőz-, a finn- és sós szaunákat. Ott tartózkodásunk alatt senki nem volt velünk, így örömmel próbáltuk ki mindhárom szaunát. Ezután elmentünk a relaxációs szobába, ahol teljesen feltöltődhettünk, miközben halkan szólt a lágy, nyugtató zene.

Összességében el voltunk ragadtatva a wellness-részleg fényűző környezetétől, ahol remekül éreztük magunkat. A szálloda tökéletes egy kettesben töltött romantikus wellness pihenéshez. Tehát ha a párjával érkezik ide, akkor ajánlom, hogy előre foglalja le a privát wellness-részleget és élvezze a zavartalan pihenés pillanatait kedvesével. Azonban a szálloda saját wellness-részlege sem fog csalódást okozni. A további szolgáltatások közé tartozik a szabadtéri pezsgőfürdő, a masszázsok és a különböző relaxációs kezelések és kényeztető pakolások.

Szerinted merre érdemes kirándulni a környéken?

  • A Jeseníky-hegység gyönyörű természetében egy mesterséges gyöngyszem is található. Ez a Dlouhé Stráně vízerőmű, ahol a névadó szivattyúerőmű található. A világ harmadik legnagyobb szivattyús erőművét és Csehország legnagyobb vízerőművét egy kirándulás során lehet megtekinteni, amit én, mint a műszaki műemlékek nagy rajongója, nagyon élveztem.
  • Hogy egy kis adrenalinfröccsöt kapjunk, az erőműtúráról hazafelé megálltunk a Vrbno pod Pradědem-i bobpályánál, ahol a 840 méter hosszú pályán való utazás közben megcsodálhattuk a gyönyörű természetet és a völgy panorámáját.
  • A Jeseníky-hegység legrégibb kilátótornya a Biskupská kupa kilátótorony szintén nagyszerű panorámát nyújt. A több mint 120 éves múltra visszatekintő tégla kilátótorony közvetlenül a cseh-lengyel határon áll, és igazán nagyszerű kilátást nyújt. Érdekesség, hogy a kilátótoronyban egy posta is található, így innen akár egy képeslapot is küldhet, vagy egy igazán különleges bélyeget is kaphat.
  • A helyek között, amelyeket szerettem volna megnézni, a listán volt még a 721-es függőhíd is. A világ leghosszabb függőhídját csak tavaly nyitották meg, ezért tettünk egy kirándulást a Slamnik és a Chlum hegygerinceket összekötő hídra. Az élmény leírhatatlan volt, és bár ez a kirándulóhely 50 km-re van a szállodától, mindenképpen ajánlom.

Személyesen ellenőrizve: Vendégvélemény a Wellness & Spa Hotel Villa Regenhart **** szállodáról

Röviden hogyan foglalnád össze a Hotel Villa Regenhart **** szállodában szerzett élményeket?

"Nagyon izgatottan vártam a Wellness & Spa Hotel Villa Regenhartban való tartózkodásomat ****. A gyönyörű kertben elhelyezkedő luxusvilla egyszerre nyújt modern kényelmet és történelmi hangulatot. Ennek köszönhetően a villát joggal tartják az egyik legszebbnek egész Jeseníkben. A felújított, 19. századi jellegzetességekkel rendelkező belső teret ízlésesen kombinálták a modern wellness részleggel, ahol úszómedence, szaunavilág és a kerti panorámás pihenőhelyiség található. A szállodában egy privát wellness-részleg is található, ami ugyan extra szolgáltatás, de pároknak egy romantikus kiruccanás alkalmával mindenképpen ajánlom. A változatos svédasztalos reggeli során remekül indult minden napunk, és még jobb zárása volt a finom vacsora, ahol igazán különleges gasztronómiai élményben lehetett részünk. Mindenkinek ajánlom ezt a szállodát, aki szeretné gyönyörű környezetben tölteni a pihenését a legmagasabb színvonalú kiszolgálás mellett."


👍 A Wellness & Spa Hotel Villa Regenhart **** szállodát , Matěj, a Travelking csapatának tagja személyesen ellenőrizte, és nyugodt szívvel ajánlja mindenkinek. További személyesen ellenőrzött szállásaink ide kattintva megtekinthetőek.

A cikket írta:

Matěj KytnerMatěj Kytner
Frissített: 28. 3. 2024

Érdekes cikkek

Legnépszerűbb ajánlataink

Nézze meg az elmúlt hét legkelendőbb ajánlatait

Elfelejtette jelszavát?

Kérjen újat!

A közösségi oldalán keresztül is bejelentkezhet:

Facebook vagy Google fiókkal való regisztrációm kapcsán kijelentem, hogy elfogadom a Felhasználási feltételeket és elolvastam az Adatvédelmi szabályzatot..

Regisztrálni szeretnék

Szeretne Facebook vagy Google fiókkal regisztrálni?

Facebook vagy Google fiókkal való regisztrációm kapcsán kijelentem, hogy elfogadom a Felhasználási feltételeket és elolvastam az Adatvédelmi szabályzatot..

Elfelejtette jelszavát?

Ne aggódjon, csak adja meg e-mail címét, ahova küldünk egy hivatkozást, így megadhat egy újat.

Tento e-mail u nás není zaregistrovánVytvořit účet