Személyesen ellenőrizve: Vendégvélemény a Mesteriben található Termál Hotel Mesteri *** superior szállodáról

Utazzunk Anetával, a Travelking csapatának egyik tagjával a Mesteriben található Termál Hotel Mesteri *** superior szállodához. Most mindent megtudhatunk a szállásról, az ellátásról és a környékbeli kihagyhatatlan látnivalókról.
Személyesen ellenőrizve: Vendégvélemény a Mesteriben található Termál Hotel Mesteri *** superior szállodáról

Alapinformációk az utazásról

  • Mikor jártál itt?: 2022.09.09. - 2022.09.11.
  • Hol szálltál meg?: Termál Hotel Mesteri ***
  • Hol található a szállás?: Magyarország
  • Kivel utaztál?: A párommal
  • Milyen volt az ellátás?: Félpanziós ellátásban volt részünk
  • Mivel utaztál?: Autóval

Videó az itt tartózkodásról

Hová és hogyan utaztatok?

A csehországi Alamóc városából kezdtük meg utunkat, a célunk pedig a magyarországi Mesteri község volt, ami egy elég hosszó autóút volt. Csehországban végig autópályán mentünk, mivel már korábban megvásároltuk az éves matricát. Aztán Szlovákián és Ausztrián keresztül mentünk tovább egészen Magyarországig. Úgy gondoltuk, hogy egy hétvége miatt teljesen felesleges több matricát venni, így az autópályán kívüli utakat válaszottuk, de így az út is sokkal több ideig tartott, összesen kb. 5 órát vett igénybe. Így legközelebb már másképpen döntenénk és biztosan vennénk legalább egy szlovák matricát, ami 10 euróba kerül. Magyarországon egyébként olyan utakon mentünk végig, hogy oda nem érdemes autópályamatricát vásárolni.

Személyesen ellenőrizve: Vendégvélemény a Mesteriben található Termál Hotel Mesteri *** szállodáról

Milyen volt a parkolás?

A szálloda mellett volt egy szabadtéri, őrizetlen parkoló, ahol rengeteg hely volt, így nem kellett azon aggódnunk, hogy nem tudunk hol parkolni. Egyébként a parkolást nem kell előre lefoglalni és nem is kell külön fizetni érte.

Személyesen ellenőrizve: Vendégvélemény a Mesteriben található Termál Hotel Mesteri *** szállodáról

Hol szálltatok meg?

A Termál Hotel Mesteri *** szálloda a magyarországi Sárvár közelében, Mesteri csendes zöldövezetében található. A szállodát a navigációnak köszönhetően gond nélkül elértük. Azonban anélkül is könnyen megtalálható, ugyanis útközben számos tábla jelzi a szállodához vezető útvonalat.

Miután megérkeztünk és megkaptuk a kulcsunkat, végre elfoglalhattuk a szobánkat is, amivel nagyon elégedettek voltunk, mivel egy igazán nagy szobát kaptunk. Ahogy beléptünk a szobába, a folyosón volt egy tükör és egy nagy szekrény, ahova bőven tudtunk pakolni. Az előszobából közvetlenül a pompás hálószobába vagy a gyönyörű márvány fürdőszobába lehetett menni, ami egy zuhanyzós fürdőszoba volt, felszerelve mindennel amire csak szükségünk lehetett, mint például mosdó, hajszárító, törölközőszárító, törölközőtartó és természetesen WC is. A hálószobát a sarokban megbújó franciaágy uralta, valamint 2 fotellel és egy kis kanapéval is rendelkezett. Az ággyal szemben egy nagy iróasztal volt, az asztal mellett egy mini hűtőszekrény, valamint felette egy televízió. A szobában volt légkondicionáló és ventilátor is. A szoba igaz, hogy nem rendelkezett erkéllyel, de ez minket nem zavart, mivel volt 2 nagy ablak. A szoba barna és kék színekben pompázott, a modern berendezés és a dekoráció is teljesen levett bennünket a lábunkról.

Személyesen ellenőrizve: Vendégvélemény a Mesteriben található Termál Hotel Mesteri *** szállodáról

Mesélj az ellátásról!

Utalványunknak köszönhetően félpanziós ellátásban volt részünk, ami egy bőséges büféreggeliből és egy ízletes svédasztalos vacsorából állt. Az étterem belső tere nagyon modern volt, ahol a sárga és a szürke szín dominált. A hely teljesen lenyűgözött minket és nagyon jó volt ilyen környezetben elfogyasztani ezeket az ételeket. A reggeli kínálatában mindent megtaláltunk, amire csak vágytunk - pékáruk széles választéka, valamint tojás, kolbászok, sonkák, sajtok, különféle vajkrémek, zöldségek és gyümölcsök széles kínálatából lehetett választani. Az édesszájúaknak gofri, különféle müzlik, lekvár stb. állt rendelkezésre. Italnak 3 féle gyümölcslé, kávé és tea volt terítéken.

Vacsorára leves és három féle főétel, legalább 2 féle körettel közül lehetett választani. Ott tartózkodásunk alatt a választék rántott karfiol, különféle húsok, barackkal töltött sajtos csirkemell, magyaros hagymás máj, sült sertésszelet, sült gomba és köretnek amerikai steak burgonya, párolt burgonya és rizs volt. A vacsora végén desszertek kínálatából lehetett választani, ahol házi és csokoládés süteményeket kóstolhattunk. Az ételek mindig bőségesek voltak és nagyon finoman voltak elkészítve, így mi teljesen elégedettek voltunk és csak jót mondhatunk az ellátásról.

Napközben hol ettetek?

Szombaton közvetlenül a fürdő területén ebédeltünk, ahol egy étterem és egy gyorséttermi büfé is volt. Mivel minél több időt szerettünk volna a termálfürdőben tölteni, ezért nem szerettünk volna nagyon messzire menni tőle, ezért a fürdő környékén kivüli éttermeket most nem fedeztük fel. Így inkább a büfé felé vettük az irányt, ahol lángost, hamburgert és hozzá helyi csapolt sört fogyasztottunk. Később még egy fagyit is ettünk séta közben, amit a fürdőkomplexum kültéri részén vásároltunk.

Milyen wellness lehetőségek voltak adottak a szállodában?

A szálloda nagy előnye, hogy közvetlenül a Mesteri termálfürdőhöz kapcsolódik, amelynek saját forrása 72 °C-os. Az itteni termálvíz segít a reuma, a keringési zavarok, az izomgörcsök és sok más egészségügyi probléma kezelésében. A fürdő egy fedett és egy szabadtéri részre oszlik. A gyógyfürdőben gyermek pancsoló, fedett medence és három szabadtéri medence is található, amelyekben a víz hőmérséklete körülbelül 35 °C-os. Mivel a fedett rész közvetlenül a szálloda épületéhez kapcsolódik, belülről egészen egyszerű a belépés. A fedett részen egy kerek medence volt, középen egy szigettel. A második medence hatalmas volt, ami 2 részre volt osztva. Az egyikben a víz hőmérséklete 32-34°C, a másik felében a víz még melegebb, egészen 38°C volt. Ez a medence középen részben fedett volt, ami jól jött, amikor napközben néhány csepp eső esett. Szemben volt egy másik medence a kisgyerekeknek, de azt ott tartózkodásunk alatt, ennek a vízét leengedték. A legutolsó felnőtt medence a szállodától a legtávolabb helyezkedett el, ami sajnos ott létünk alatt szintén üres volt. Egyébként a külső területet gyönyörű zöldövezet vette körül, rengeteg paddal és bérelhető napozóágyakkal. Volt egy szauna és egy beltéri masszázsrészleg is, amelyet felár ellenében lehetett igénybe venni.

Szerinted merre érdemes kirándulni a környéken?

  • Érdemes ellátogatni a szállodától kb. 6,5 km-re található Kemenes Vulkán Parkba. A kiállításnak otthont adó épület már első látásra is nagy benyomást tesz a látogatókra szokatlan építészeti megoldásaival. Belépés után öt emeletnyi kiállítás várja, ahol felfedezheti a vulkánok titkait. A klasszikus infografikákból és modern interaktív elemekből érdekes új információkat szerezhet, amelyek egyaránt szórakoztatóak és érthetőek a gyerekek és a felnőttek számára is.

  • Hazafelé megnéztük az Esterházy-kastélyt Pápán, amely a Fő téren, a Nagytemplom mögött terül el. A Pápa központjában található Esterházy-kastély megújulása óta a település legnagyobb vonzereje. A barokk kastély és az egykori erődítményrendszer fontos szerepet töltött be a város történelmében, fejlődésében. Megújulva ismételten kiemelt idegenforgalmi vonzerőt ad a városnak.

  • Ellátogathat a híres Sárvár városába, amely autóval csupán 20 percre található a szállodától. A városban számos látnivaló várja, amelyek egy rövidebb sétával is elérhetőek. Ha további gyógyfürdői látogatásokat tenne, elmehet a Sárvári Gyógyfürdőbe, ahol kétféle gyógyvíz is található. Vagy ha történelmi felfedezésekre vágyna, látogasson el a Nádasdy kastélyba, ahol megcsodálhatja a kastély egyedi mennyezeti csataképsorozatát, amely a hazai barokk művészet legnagyobb szabású monumentális történeti falképsorozata. Megnézheti a Sárvári Arborétumot is, ahol több mint 300 fafaj és cserje található. Ha 400 éves tölgyeket vagy ritka magnóliákat szeretne látni, akkor az egész évben nyitva tartó arborétum lesz a megfelelő hely egy délutáni sétára.


Személyesen ellenőrizve: Vendégvélemény a Mesteriben található Termál Hotel Mesteri *** szállodáról

Röviden hogyan foglalnád össze a Termál Hotel Mesteri *** superior szállodában szerzett élményeket?

"A szálloda már első pillantásra levett minket a lábunkról. Lenyűgözött minket a tágas, modern szoba, amely mindennel fel volt szerelve, amire csak szükségünk volt. Teljesen kikapcsolódhattunk a gyógyfürdőben, ahol a legtöbb időt a gyógyvízzel ellátott medencében töltöttük. Nagyon finom ételeket kóstolhattunk és a szálloda személyzete is rendkívül kedves volt. Számunkra az egyetlen hátrány az volt, hogy a recepción csak magyarul és németül beszéltek. Tehát senki nem beszélt angolul, de végül is valahogy boldogultunk. :) Mindenki számára ajánlom a Termál Hotel Mesteri szállodát. Családosoknak, idősebb korsztálynak egyaránt. A gyógyvíz pedig ideális mozgásszervi megbetegedésekre, de ha csak szeretne felmelegedni a kellemesen meleg vízben egy hűvösebb napon ezt is megteheti itt."


👍 A Termál Hotel Mesteri *** superior szállodát Aneta, a Travelking csapatának tagja személyesen ellenőrizte, és nyugodt szívvel ajánlja mindenkinek. További személyesen ellenőrzött szállásaink ide kattintva megtekinthetőek.

A cikket írta:

Frissített: 25. 4. 2024

Érdekes cikkek

Legnépszerűbb ajánlataink

Nézze meg az elmúlt hét legkelendőbb ajánlatait

Elfelejtette jelszavát?

Kérjen újat!

A közösségi oldalán keresztül is bejelentkezhet:

Facebook vagy Google fiókkal való regisztrációm kapcsán kijelentem, hogy elfogadom a Felhasználási feltételeket és elolvastam az Adatvédelmi szabályzatot..

Regisztrálni szeretnék

Szeretne Facebook vagy Google fiókkal regisztrálni?

Facebook vagy Google fiókkal való regisztrációm kapcsán kijelentem, hogy elfogadom a Felhasználási feltételeket és elolvastam az Adatvédelmi szabályzatot..

Elfelejtette jelszavát?

Ne aggódjon, csak adja meg e-mail címét, ahova küldünk egy hivatkozást, így megadhat egy újat.

Tento e-mail u nás není zaregistrovánVytvořit účet