Személyesen ellenőrizve: Vendégvélemény a Szlovéniában található Bohinj Eco Hotel ****superior szállodáról

Utazzunk Frantisekkel a Travelking csapatának egyik tagjával a Szlovéniában található Bohinj Eco Hotel ****superior szállodához. Most mindent megtudhatunk a szállásról, az ellátásról és a környékbeli kihagyhatatlan látnivalókról.
Személyesen ellenőrizve: Vendégvélemény a Szlovéniában található Bohinj Eco Hotel ****superior szállodáról

Alapinformációk az utazásról

  • Mikor jártál itt?: 2023.06.04. - 2023.06.06.
  • Hol szálltál meg?: Hotel Bohinj Eco****superior
  • Hol található a szállás?: Szlovénia
  • Kivel utaztál?: A párommal és a lányommal
  • Milyen volt az ellátás?: Félpanziós ellátásban volt részünk
  • Mivel utaztál?: Autóval

Hová és hogyan utaztatok?

Mielőtt a Hotel Bohinj Eco****superior szállodába mentünk volna, nyaralásunk első két éjszakáját a Hotel Švicarija szállodában töltöttük.

Ettől a szállodától a Bohinj Eco szállodáig két óra volt az út autóval. Útközben megálltunk Ljubljanában - parkolót nem volt nehéz találni. A központtól nem messze parkoltunk le, amit aztán gyalogosan jártunk be. Ezután a Bledi-tónál tettük még élvezetesebbé az utunkat, ahol 5 eurót fizettünk két óra parkolásért. Tettünk egy kellemes sétát is ezen az ikonikus hely örül a Júliai-Alpok csúcsai között. A Bledből a Bohnij Eco szálloda felé vezető út nem csak az evezősök és a vízi sportok szerelmesei számára lehet érdekes, az út ugyanis a Sava Bohnijka folyó völgyén keresztül vezet, amely közvetlenül a Bohnij-tóból ered.

Milyen volt a parkolás?

Érkezésünkkor zuhogott az eső, ezért nagyra értékeltük a fedett parkolót, amíg a cuccainkat kiszedtük az autóból, így kényelmesebben tudtuk a csomagjainkat bevinni. Ezután leparkoltam az autót a szálloda mögötti szomszédos aszfaltozott parkolóban. Onnan már csak pár méter volt a szálloda hátsó bejáratáig. Senki sem ellenőrizte a szálloda parkolóját, és senki sem mondta meg, hogy hol és hogyan parkoljunk. A parkoló tágas volt rengeteg szabad parkolófelülettel az egész szezonban.

Hol szálltatok meg?

A Hotel Bohinj Eco ****superior szálloda Bohinjska Bistrica településen található, amely a hely szinte kihagyhatatlan nevezetessége. Már Bled felől érkezve is láthatjuk - egy nagy tábla a tetején félreérthetetlenül ide vezetett minket. Az utazás igazán kellemes volt. A falu gyönyörű és határozottan sok mindent talál benne az ember, legyen szó boltokról, kerékpárkölcsönzőkről vagy éttermekről és egyéb üzletekről. A szállodától nem messze, kb. 15 perc autóútra található a környék legnagyobb látványossága, a Bohinji-tó. Elérheti kerékpárral is a kerékpárúton. Az aktívabbak az odavezető túrát is megtehetik a kb. 2000 méteres tengerszint feletti magasságban. De ne felejtse - ez messzebb van, és ez egy sokkal nehezebb útvonal. 😊

A szobánk egy kis előszobára, egy fürdőszobára WC-vel és a hálórészre volt osztva. Tartozott hozzá egy erkély is kinti ülőhellyel A szobánk legnagyobb büszkesége a Bohinji-tónál lévő Keresztelő Szent János templomra nyíló kilátás bolt, mögötte a Júliai-Alpok csúcsaival.

Az ágy széles volt és még így is, hogy hárman aludtunk rajta kényelmesen elfértünk és igazán jól aludtunk. Bekészítve várt minket a gyümölcs és víz is a szobában, ami igazán jól jött érkezéskor. Éjszaka, miután minden lámpát lekapcsoltunk, a fürdőszobában a kis kék lámpák égve maradtak, hogy eligazítsanak minket, ha éjszakai WC-látogatásra volt szükség. Ez egy éjjel felébredő gyerekkeljól jön, hiszen nem kellett a telefonunkkal világítani.

Mesélj az ellátásról!

Félpanziós ellátásunk volt, amely során kiváló ételeket kóstolhattunk. Mind a reggeli, mind a vacsora svédasztalos formában került terítésre.

A reggeli igazán bőséges volt. A péksütemények még vasárnap is frissek voltak, ami nem mindenhol szokás. A kínálatban a sós és édes ételek széles választékából lehetett fogyasztani. Annyit ettünk, hogy már csak a szemünk kívánta. Az édes ételek választéka nagyon változatos volt - a croissant-tól kezdve a cupcake-en, muffinokon át a crème brűlée-ig tényleg minden volt. Az italok a reggelinél benne voltak a csomagunkban, de a vacsoránál felár ellenében lehetett italokat rendelni.

A kiszolgálás kedves ésbarátságos volt, külön tetszett, hogy figyelembe vették a babával kapcsolatos különleges kéréseinket.

Hogyan ettetek a környéken?

A nap folyamán a Bohinj-tóhoz mentünk. A híd és a templom közelében több étterem is van. Mi egy magas hegymászó sziklánál, a Pod Skalco - Ribčev Laz lévő éttermet látogattunk meg. Az étterem közelében a hegymászók meghódíthaják a sziklafalat, a gyerekek pedig a játszótéren vagy egy kis állatfuttatóban vezethetik le fölösleges energiájukat. Ribčev Lazban vannak más éttermek is, ahol helyi és nemzetközi ételeketet kóstolhatja meg.

Milyen wellness lehetőségek voltak a szállodában?

A szálloda a wellness szolgáltatások és kezelések széles választékát kínálja. A fürdőbe való belépéshez azonban előzetes foglalás szükséges, amely egyébként 18 éves kortól látogatható. A medencén kívül finn szauna, gőzfürdő és relaxációs részleg is található benne. Mivel a spa a tetőn található, csodálatos hegyi kilátásban is gyönyörködhet közben. A spa így ideális mindazok számára, akiknek nincsenek gyermekeik, és nyugalomra és csendre vágynak.

A nyugalom eme oázisához képest az aquapark inkább a vadonhoz hasonlít, számos attrakcióval, ahol csobbanómedence, vízicsúszdák, mászófal, pezsgőfürdők és egy vad folyó várja a vízi kikapcsolódásra vágyókat.

Utazás gyerekekkel

Mivel kisgyermekkel érkeztünk, kaptunk egy utazóágyat a szobába a lányunk számára. Nagyon szerette, mivel az ágy oldalt cipzárral nyitható volt, így egyedül is kényelmesen be és ki tudott szállni az ágyból. Az ember nem is gondolná, hogy milyen apróság is boldoggá tud tenni egy gyereket. 😊 Az étteremben is kétféle etetőszék közül lehetett választani - így a lányom is nyugodtan élvezhette az étkezést a saját székéből.

Bár a kiságy is nagyon szórakoztató volt a lányunknak, a fénypont abszolút a szomszédos szállodai vízipark volt. Az épületek kívülről különállóak, de a föld alatt egy alagút köti össze őket. Amikor az időjárás nem volt valami jó, akkor az alagutat használtuk, hogy száraz lábbal feljussunk a medence öltözőibe. Így senkit sem fenyegetett egy esetleges nátha veszélye. Akkor is nagyra értékeltük az alagutat, amikor elfelejtettük a játékainkat, és vizes fejjel vissza tudtunk szaladni a szobánkba, hogy felvegyük a cuccainkat.

Szerinted merre érdemes kirándulni a környéken?

  • A szálloda közelében gyönyörű tavak találhatók:
    • A Bohinj-tó a legnagyobb tó Szlovéniában, a gyönyörű Triglav Nemzeti Park közepén;
    • A Bledi-tó, amely körül egy kellemes, 6 km hosszú, túrázásra és kerékpározásra alkalmas körút vezet.
  • Nem messze a Bohinj-tótól található néhány a legszebb vízesések közül, mint például a Száva vízesés, amely 78 méter magasból zuhan le a Triglav Nemzeti Park szívébe, a Bohinj-tó közelében. A vízeséshez egy nagyon kellemes út vezet az erdőn keresztül, ahol az út részben lépcsőkön vezet, így egyáltalán nem nehéz
  • A környező hegyekben túrázni és kerékpározni is lehet - rengeteg ösvény van. A vízi sportok szerelmesei is találnak maguknak elfoglaltságot: kipróbálhatják például a paddleboardozást, a raftingot vagy a kenuzást a Sava Bohinjska folyón.

Röviden hogyan foglalnád össze a Bohinj Eco Hotel **** superior szállodában szerzett élményeket?

"Akár a szállodában, akár a környéken tölti az idejét, garantált, hogy mindig nagyszerű élményekben lesz része. A hatalmas wellnessnek és a szomszédos aquaparknak köszönhetően még az esős napokon is jól érezheti magát. Ha az időjárás jó, akkor kiránduljon egyet a hegyekbe, kerékpározzon, vagy próbája ki a különböző vízi sportokat Szlovénia legszebb tavaiban. Az ételekkel és a barátságos személyzettel is maximálisan elégedettek voltunk. A legnagyobb élményt a kristálytiszta Bohinji-tavon való evezés jelentette, valamint az utazás a Sava Bohinjska folyón".


👍 A Bohinj Eco Hotel **** superior szállodát Frantisek a Travelking csapatának tagja személyesen ellenőrizte, és nyugodt szívvel ajánlja mindenkinek. További személyesen ellenőrzött szállásaink ide kattintva megtekinthetőek.

A cikket írta:

Frissített: 28. 4. 2024

Érdekes cikkek

Legnépszerűbb ajánlataink

Nézze meg az elmúlt hét legkelendőbb ajánlatait

Elfelejtette jelszavát?

Kérjen újat!

A közösségi oldalán keresztül is bejelentkezhet:

Facebook vagy Google fiókkal való regisztrációm kapcsán kijelentem, hogy elfogadom a Felhasználási feltételeket és elolvastam az Adatvédelmi szabályzatot..

Regisztrálni szeretnék

Szeretne Facebook vagy Google fiókkal regisztrálni?

Facebook vagy Google fiókkal való regisztrációm kapcsán kijelentem, hogy elfogadom a Felhasználási feltételeket és elolvastam az Adatvédelmi szabályzatot..

Elfelejtette jelszavát?

Ne aggódjon, csak adja meg e-mail címét, ahova küldünk egy hivatkozást, így megadhat egy újat.

Tento e-mail u nás není zaregistrovánVytvořit účet