Személyesen ellenőrizve: Vendégvélemény a Szlovéniában található Hotel Terme Snovik **** szállodáról

Utazzunk Nikolával a Travelking csapatának egyik tagjával a Szlovéniában található Hotel Terme Snovik **** szállodához. Most mindent megtudhatunk a szállásról, az ellátásról és a környékbeli kihagyhatatlan látnivalókról.
Személyesen ellenőrizve: Vendégvélemény a Szlovéniában található Hotel Terme Snovik **** szállodáról

Alapinformációk az utazásról

  • Mikor jártál itt?: 2023.06.04. - 2023.06.06.
  • Hol szálltál meg?: Hotel Terme Snovik ****
  • Hol található a szállás?: Szlovénia
  • Kivel utaztál?: A párommal
  • Milyen volt az ellátás?: Félpanziós ellátásban volt részünk
  • Mivel utaztál?: Autóval

Hová és hogyan utaztatok?

A Hotel Terme Snovik **** szállodába a csehországi Klobouk u Brna felől mentünk, a szállást pedig a Horvátország felé vezető utunk során megállóként használtuk.

Az osztrák és a szlovén autópálya alig több mint öt órát vett igénybe. Az osztrák autópályamatrica tíz napra 10 euróba, míg a szlovén matrica hét napra 15 euróba került. Egyébként az osztrák és a szlovén matricát is meg lehet vásárolni online, benzinkutakon vagy határátkelőkön. Idén úgy döntöttünk, hogy júniusban megyünk nyaralni - az utazás igazán zökkenőmentes volt, szerencsére dugók nélkül.

Milyen volt a parkolás?

A szálloda területén tágas aszfaltozott parkoló található, rengeteg parkolóhellyel. Nem kell előre bejelenteni a parkolást sem, egyszerűen parkoljon az egyes házaknál, amelyek a komplexumot alkotják. A komplexumból való ki- és belépéshez chipkártya használható, amely egyébként szobakulcsként is funkcionál.

Hol szálltatok meg?

A Hotel Terme Snovik **** területe az azonos nevű Snovik kis településen található. A szálloda elhelyezkedésének köszönhetően teljesen elbújhat a hétköznapi nyüzsgés elől, ugyanis egy eldugott helyen az erdő mellett van. A településen csupán csak néhány ház van, amelyeket az erdő veszi körül - nincsenek üzletek vagy éttermek, így élvezheti a teljes nyugalmat és tiszta levegőt. Ezt a hely biztosan leveszi a lábukról a természet és túrázás szerelmeseit. De ha megunná, akkor a nyüzsgő városi élet felé is veheti az irányt, ugyanis Ljubljana központja autóval mindössze 40 percre van. Kamnik óvárosa szintén a közelben van, amely a kiváló útjelzéseknek köszönhetően könnyen megközelíthető.

A főépületben csak a recepció, az étterem, a termálmedencék és a gyógyfürdő található - így bejelentkezéskor érdemes a csomagokat a kocsiban hagyni. Miután bejelentkezett a recepción, kap egy chipkártyát, valamint a ház- és szobaszámát (a chipkártya a ki- és bejárati kapukat is kinyitja). Bejelentkezés után továbbindultunk a szállásunkra. A szállások nyolc különálló házikóban vannak elhelyezve a szálloda területén. Mindegyik bungaló háromszintes, amely saját bejárattal rendelkezik. Mivel a nyaralók szétszórva vannak a területen, számítson arra, hogy a reggelihez, vacsorához és a fürdőhöz ki kell sétálnia. Mi a 3-as számú házikóban szálltunk meg, így csak 200 métert tettünk meg enyhén lefelé a főépületig.

A szobánk egy nagy ággyal, szekrényekkel, székekkel és TV-vel, minibár nélküli hűtőszekrénnyel és légkondicionálóval volt felszerelve. A fürdőszoba zuhanyzóval, WC-vel és bidével volt felszerelve - tusfürdőt, törölközőt, fürdőköpenyt és hajszárítót is biztosítottak. A szobákban, a főépületben és a medencéknél is volt WiFi hozzáférés.

Mesélj az ellátásról!

Utalványunknak köszönhetően félpanziós ellátásban volt részünk. A reggelit svédasztalos formában szolgálják fel a főépületben reggel 7:30-tól 10:00-ig. Az étkezőben bőven van ülőhely, és etetőszék is rendelkezésre áll a gyermekekkel érkezők számára. A reggeli menü során széles választékból van lehetősége választani az édes és sós reggeli kedvelőinek. A kínálatban minden volt - rántotta, szalonna, kolbászok, grillezett zöldségek, sonkák, sajtok, friss gyümölcsök, valamint házi gyümölcslevek és szójatej is. Nekünk különösen ízlett a kolbász és a kedvencem a lekváros croissant volt. Hiányoltam a zöld teát a reggelihez, ami egyik nap sem volt elérhető, így a forró csokoládét választottam, amit a kávéautomatából választottam magamnak.

A vacsorát szintén svédasztalos formában szolgálták fel. Az én ízlésemhez képest elég későn kezdtek - 18:30-tól 21:00-ig volt vacsora. Vasárnap érkeztünk, így sajnos lemaradtunk a hagyományos szlovén vacsoráról, amit minden szombaton felszolgálnak a szállodában. Biztos nagyon jó élmény lehetett. :) A vacsora során két leves, háromféle hús (hal, csirke és sertés) és különböző köretek (saláta, tészta, gnocchi) közül lehetett választani. Desszertnek házi készítésű süteményt vagy fagylaltot kaphattunk. Minden nap más menü volt, és mindegyikből megkóstoltunk egy-egy falatot - nekem némelyik hús kicsit száraznak tűnt. A vacsorához az italokat külön és térítés ellenében lehetett rendelni.

Hogyan ettetek a környéken?

Napközben a szálloda éttermében lehet ebédelni, az ételeket pedig az étlapról lehet választani. Nekem nagyon tetszett, hogy az étterem egy különálló részéből is rendelhettünk, ami a medence területéről is megközelíthető. Így akár fürdőruhában is elfogyaszthatja az ebédet. Kicsit többet vártunk a kiszolgálásra, de az ételeket gyorsan elkészítették.

Milyen wellness lehetőségek voltak a szállodában?

A fürdőköpenyek már a szobánkban vártak bennünket, de ajánlom, hogy hozzanak papucsot othonról, ha lemennek a medencébe. Érkezéskor kaptunk egy karszalagot a termálfürdőbe való belépéshez. Az utalványunknak köszönhetően két belépő ára már benne volt a csomagban. A víz kellemes 32°C-os volt, így remekül lehetett benne úszni és pihenni. A medencében masszázsfúvókák vannak, amelyek rendszeres időközönként bekapcsolnak, a medence körül pedig rengeteg nyugágy van, amelyeken nagyon jó lehetett pihenni. A fürdőben pezsgőfürdő és egy Kneipp sétány is rendelkezésre áll.

Mivel egész nap esett az eső, szinte az egész napot a termálfürdőben töltöttük. Ebédelni a hotel éttermébe mentünk, amely a medencékhez kapcsolódik. A fürdő egyetlen hátránya, hogy a medencében hétfőnként úszásoktatást tartanak a gyerekeknek - szörnyű zaj volt az egész területen. Csak miután a gyerekek elmentek, élvezhettük újra a csendet. A medencéből ki lehet menni a napozóteraszra, és térítés ellenében (9 €) a szaunavilágba is be lehet menni. A szaunavilágba való belépést egy csomag részeként vagy külön-külön is megvásárolhatja. Van még egy kültéri medence csúszdákkal és vízicsúszdákkal, de ezek júniusban nem voltak nyitva.

Szerinted merre érdemes kirándulni a környéken?

  • Az időjárás nem kedvezett nekünk, végig esett, így nem látogattunk meg semmit a környéken. Csak egy rövid sétát tettünk a környéken. Van egy szálloda útvonal a szálloda körüli erdőben, megállókkal és kihívásokkal a test nyújtására.
  • A szállodától különböző túraútvonalakra is el lehet menni, vagy el lehet autózni a közeli városokba, pl:
    • Kamnik Ennek a bájos városkának a környezete is elbűvölő. Romantikus kilátásban lehet része a Planina-hegyről, ahol egy kis templom áll 1560 méteres magasságban. Kamnik városa továbbá szorosan kapcsolódik a Velika Platina magas hegyi karszt fennsíkhoz és a pásztorhagyományhoz is. Érdemes feflkirándulni erre a festői fennsíkra, de akár libegővel is meg tudja közelíteni.
    • Érdemes ellátogatni Szlovénia fővárosába, Ljubljana-ba is. A város fő látnivalói az óváros és a vár, valamint a Ljubljanica folyó és hídjai.
  • A legnagyobb sajnálatunkra azonban a heves esőzések miatt nem tudtuk meglátogatni a Velika Planina fennsík csúcsát. A szállodától kb. 30 perces autóútra található hegyre drótkötélpályával, vagy gyalog is fel lehet menni. Ha szerencséje van, akkor a hegycsúcson legelésző teheneket is van lehetősége megcsodálni.

Röviden hogyan foglalnád össze a Hotel Terme Snovik **** szállodában szerzett élményeket?

"A Terme Snovik szállodakomplexum a civilizáció nyüzsgésétől távol, gyönyörű, erdőkkel körülvett vidéken található. Amint kiszáll az autóból, azonnal érezni fogja a friss, tiszta levegőt. A főépületben található a recepció, az étterem és a spa. A szobákkal rendelkező bungalók szétszórtan helyezkednek el a területen, amelyek ízlésesen vannak berendezve, valamint saját erkéllyel is rendelkeznek. Az ablakokból gyönyörű kilátás nyílik a környező hegyekre. A szálloda ideális kiindulópont a túraútvonalakhoz. Esős napokon is jól érezheti magát - lustálkodhat a termálmedencénél vagy a szaunákban is feltöltődhet. A természet és a béke szerelmeseinek nagyon ajánlom ezt a szállodát. Csodálatos pihenést töltöttünk itt."


👍 A Hotel Terme Snovik **** szállodát Nikola a Travelking csapatának tagja személyesen ellenőrizte, és nyugodt szívvel ajánlja mindenkinek. További személyesen ellenőrzött szállásaink ide kattintva megtekinthetőek.

A cikket írta:

Frissített: 26. 4. 2024

Érdekes cikkek

Legnépszerűbb ajánlataink

Nézze meg az elmúlt hét legkelendőbb ajánlatait

Elfelejtette jelszavát?

Kérjen újat!

A közösségi oldalán keresztül is bejelentkezhet:

Facebook vagy Google fiókkal való regisztrációm kapcsán kijelentem, hogy elfogadom a Felhasználási feltételeket és elolvastam az Adatvédelmi szabályzatot..

Regisztrálni szeretnék

Szeretne Facebook vagy Google fiókkal regisztrálni?

Facebook vagy Google fiókkal való regisztrációm kapcsán kijelentem, hogy elfogadom a Felhasználási feltételeket és elolvastam az Adatvédelmi szabályzatot..

Elfelejtette jelszavát?

Ne aggódjon, csak adja meg e-mail címét, ahova küldünk egy hivatkozást, így megadhat egy újat.

Tento e-mail u nás není zaregistrovánVytvořit účet