Személyesen ellenőrizve: Vendégvélemény a Szlovéniában található Hotel Thermana Park Laško **** szállodáról

Utazzunk Zoltánnal a Travelking csapatának egyik tagjával a Szlovéniában található Hotel Thermana Park Laško **** szállodához. Most mindent megtudhatunk a szállásról, az ellátásról és a környékbeli kihagyhatatlan látnivalókról.
Személyesen ellenőrizve: Vendégvélemény a Szlovéniában található Hotel Thermana Park Laško **** szállodáról

Alapinformációk az utazásról

  • Mikor jártál itt?: 2023.06.26 – 2023.06.29.
  • Hol szálltál meg?: Hotel Thermana Park Laško ****
  • Hol található a szállás?: Szlovén Stájerország
  • Kivel utaztál?: A párommal
  • Milyen volt az ellátás?: Félpanziós ellátásban volt részünk
  • Mivel utaztál?: Autóval

Hová és hogyan utaztatok?

2023 nyarán úgy döntöttem, hogy idén egy rendhagyó szlovéniai kirándulást szeretnék így a párommal a jól bevált Júliai-Alpok helyett Laško fürdővárosba utaztunk. Autóval indultunk el a magyarországi Miskolcról és autópályán hagytuk el Budapestet, majd vettük az irányt a magyar-szlovén-horvát hármashatár felé, ahol a Vinarium kilátónál hosszabb pihenőt tartottunk. Érdemes itt egy megállót beiktatni az utazásba, mert jó alkalom ez kinyújtóztatni a fáradt végtagokat a csodálatos kilátás mellett. Szlovéniában is az autópályát terveztük használni, így a határon vettünk egy 7 napos matricát 16 euróért.

Milyen volt a parkolás?

Közvetlenül a szálloda mellett van egy nagy privát parkoló, amelyet ingyenesen és előzetes foglalás nélkül használhattunk. Megérkezésünkkor közvetlenül a szálloda főbejárata előtt állhattunk meg amíg kipakoltuk a csomagjainkat. Lehetőségünk lett volna a szálloda mélygarázsban is extra díj ellenében parkolni, ami hűvös időben egy szuper választás lehet.

Hol szálltatok meg?

A Hotel Thermana Park Laško ****** egyik fő előnye, hogy Szlovénia egyik legszebb részén, Laško fürdővárosban található. A település gyönyörű, zöld dombokkal teli vidék közepén fekszik. A környező erdőknek köszönhetően már az érkezéskor megérintett minket a hely nyugodt atmoszférája. A szálloda épülete közvetlenül a Savinja folyó partján található, így csupán egy hídon kellet átkelnünk és máris a gyönyörű fürdő sétányon találtuk magunkat.

A szálloda külseje és belseje egyaránt első látásra lenyűgözött, mert szeretem a nagy, nyitott tereket, ahol sok a fény, és ez szálloda bővelkedik mindebben. A hatalmas lobbyban található recepciónál zökkenőmentes tudtunk bejelentkezni, ezután pedig egy üveglift segítségével jutottunk fel a 2. emeleti szobánkhoz, ami egy Comfort Plus szoba volt. A szoba erkélyéről gyönyörű kilátás nyílt a folyóra, a kényelmünket pedig egy síkképernyős TV, egy kanapé, egy minibár, egy íróasztal székkel és természetesen egy nagy franciaágy is szolgálta. Sajnos az utazás ideje alatt hátfájásban szenvedtem, viszont pont emiatt értékeltem nagyra az ágy kiváló minőségű matracát, aminek segítségével minden éjszaka mélyen aludhattam. A fürdőszoba is minden mai elvárásnak megfelelt. A fürdőkád, a WC és mosdókagyló mellett fürdőköpenyt, papucsot, hajszárítót és kozmetikai készletet is biztosított számunkra a szálloda, ami nagyban megkönnyítette a gyógyfürdőbe való átjárást.

Mesélj az ellátásról!

A félpanziós ellátásunk büféreggelit és a vacsorát is tartalmazott. A reggeli és az esti étkezések kínálata is igazán változatos volt, és arra is ügyeltek, hogy elsősorban helyi alapanyagokból használjanak fel a fogások elkészítéséhez. A reggelinél a büféasztalok szinte roskadoztak a hideg és meleg fogások alatt. Választhattunk felvágottak és sajtok, müzlik, joghurtok, sós és édes sütemények, desszertek, friss gyümölcsök és zöldségek széles kínálatából. Ráadásul a látványkonyha részeként különböző módon elkészített tojás ételeket rendelhettünk. Nekem személy szerint az omlett mellé felszolgált friss, teljes kiőrlésű kenyér ízlett a legjobban. Ilyen finom pékárut sehol máshol nem kóstoltam még. Ezeken felül az ételallergiás vagy vegán étrendet követő vendégek számára is bőven akadt alternatíva, a szállodában tényleg mindenkire gondoltak.

Azt sem szabad kifelejtenem, hogy az italok tekintetében is bőséges választék állt rendelkezésünkre a reggelik alatt. A páromnak és nekem a friss gyümölcsből készült házi limonádék ízlettek a legjobban, amik nem tartalmaztak hozzáadott cukrot. Változatos volt a gyümölcslevek kínálata is, és a kávéautomatában pedig saját magunknak készíthettünk finom kávét.

A vacsora alkalmával pedig a hagyományos szlovén és nemzetközi konyha kiválóságait kóstolhattuk meg. A büféasztalokon a változatosan elkészített húsételek mellett a vegetáriánusok és vegánok számára húsmentes ételkülönlegességek is helyet kaptak. Minden étel tökéletesen volt elkészítve és fűszerezve, még ha akarnék se tudnék semmibe belekötni. De ami a legjobban tetszett, hogy szállodának köszönhetően megismerhettem az egzotikus ayurvédikus ételeket is. Mindenkinek ajánlom, hogy ne hagyja ki az élményt, mert ezek a fogások amellett, hogy egészségesek és könnyűek, igazán finomak is. A vacsora után jól esett, hogy a folyóra néző kilátás mellett ihattunk meg egy finom italt, és külön tetszett, hogy ebben egy egyszerűen használható, QR-kódos online italmenü volt a segítségünkre.

A szállodának van egy à la carte étterme is, ahol a nap bármely szakában rendelhetünk ételeket az étlapról, ami a hagyományos fogások mellett szintén tartalmazott ayurvédikus specialitásokat is. Mi azonban időnk nagy részét kirándulással töltöttük, így ezt a lehetőséget nem próbáltuk ki. Végezetül a szálloda termálfürdőjének első emeletén is található egy étterem, amiben leginkább pizzákat, salátákat, turmixokat és egyéb egyszerű harapnivalókat kínálnak és ami például gyerekes családok számára nagyon praktikus, hiszen könnyen megebédelhet a család anélkül, hogy el kellene hagynia a fürdő területét.

Hol ettetek a környéken?

A Bledi-tóhoz tett kirándulásunkat a híres szlovén desszert, a kremšnita, vagy más néven a bledi krémes megkóstolásával koronáztuk meg. Mi a desszertet a Park Hotel kávézójában ízleltük meg, ahol állítólag a legjobb kremšnita-t készítik, mivel itt dolgozott az a cukrászmester aki 70 évvel ezelőtt megalkotta ezt sütemény különlegességet. A legendák nem hazudnak, tényleg nem ettem még ennél finomabb bársonyos krémmel készült édességet!

Milyen wellness lehetőségek voltak a szállodában?

A szálloda legnagyobb előnye, hogy közvetlenül kapcsolódik a Thermana Laško termálfürdőhöz. A szobákból akár fürdőköpenyben is át lehet sétálni. A fürdő két részre – a beltéri és a kültéri részlegre osztható. A beltéri részben egy szabadidős medence, egy hullámmedence, egy sodrófolyó, egy Kneipp-taposó, három pezsgőfürdő (köztük egy termálvizes), több vízicsúszda és egy, a gyermekeknek szóló vízipark is található. A kültéri részlegben pedig pedig egy úszómedence, egy gyermekmedence, egy kültéri pezsgőfürdő és több csúszda is várja a kisebb és a nagyobb látogatókat. A medencék közül a legnagyobb a 32°C-os termálmedence, amely átnyúlik a szabadtéri és a fedett részbe is. Azért erre a szállodára esett a választásunk, mert úgy éreztük, hogy itt tökéletesen kipihenhetjük majd a mindennapok fáradalmait. Éppen ezért az időnk nagy részét a kényelmes, kültéri pezsgőfürdőben töltöttük, amit zöld környezet vesz körül gyönyörű kilátással a folyóra. Ha kedveli a szaunázást, semmiképpen se hagyja ki a szaunavilágot, ami 7 különböző típusú szaunával várja.

Különlegesség, hogy a fürdő belső részét fedő kupola különböző módon forogni és nyílni-záródni is képes, annak érdekében hogy folyamatosan áramolhasson be a friss levegő. A termálfürdő nemcsak a szálloda vendégei, hanem a nagyközönség számára is nyitva áll. A mérete és a szolgáltatások bősége azonban garantálta, hogy sorban állás és a zsúfoltság bosszantó érzése nélkül élvezhessük a pihenést. Köszönhetően a hatalmas kültéri és beltéri medence térnek, a fürdő bármelyik évszakban tökéletes választás.

Milyen egyéb szolgáltatások voltak a szállodában?

A nyaralás során is szerettem volna formában maradni, így pozitív meglepésként ért, hogy a szállodában egy remek fitneszterem is található. A súlyokkal és gépekkel is jól felszerelt edzőterem kardio és izomépítő edzések számára is kiváló lehetőségeket nyújt. Már csak azért is örültem, hogy a sportolásra is könnyen tudtam időt szakítani, mert így mérsékelt bűntudat mellett élvezhettem a félpanziós ellátás bőséges ételkínálatát :-)

Szerinted merre érdemes kirándulni a környéken?

  • Az első kirándulást még szállodába vezető autó úton ejtettük meg mikor megálltunk magyar-szlovén határ melletti Vinarium kilátónál. A közel 55 méter magas torony különlegessége, hogy csodálatos panoráma nyílik 4 ország: Magyarország, Szlovénia, Horvátország és Ausztria területére. A kilátóba 240 lépcsőfokot megmászva vagy lifttel lehet feljutni. A felnőtt jegy ára 7 euró.

  • A szállodától a legkönnyebben elérhető kirándulóhely a középkori Celje vára. Autóval csupán 20 perc alatt elérhető, de akár gyalogosan is megközelíthető, egy közel 10 km-es túraútvonalon. A vár belső tereit vezetett túra keretében tekintheti meg. A tárlatvezetés után pedig élvezheti a kilátást a vár alatt elterülő városra és az azt keresztező folyóra.

  • A történelmi látnivalók kedvelőinek ajánlom az egy órányi autóútra lévő Ptuj városának meglátogatását, amit a legrégebbi és legszebb városnak tartanak egész Szlovéniában. Ezt én is csak megerősíteni tudom. Ez a város valóban gyönyörű, kihagyhatatlan bármilyen szlovéniai kirándulás alkalmával.

  • Szlovénia fővárosa, Ljubljana is mindössze 1 órányi autózással elérhető, így oda is érdemes elkanyarodni. Ott ugyanis számos látnivaló található, mint például a ljubljanai vár, a Szent Miklós-székesegyház és a Hármas híd, és még nem említettük a hangulatos belvárost sem. Ráadásul Ljubljanában mindig pezsgő kulturális élet várja a turistákat. Utazásunk idején például egy nagyszerű ételfesztivál került megrendezésre.

  • A Bledi-tó lehet, hogy már egy picit messzebb, 1,5 órányi autózásra fekszik a szállodától, de ezzel együtt is kihagyhatatlan élmény! Nagyon vártam már, hogy a saját szememmel láthassam ezt a híres helyet, amelynek fotója nem hiányozhat egyetlen Szlovéniáról szóló utazási katalógusból sem. És nem túlzok amikor azt állítom, hogy a tó a valóságban még lélegzetelállítóbb, mint a képeken! Úgy döntöttünk, hogy kár lenne elpazarolni a szép időt, és 30 euróért 1,5 órára kibéreltünk egy csónakot, amivel elhajóztunk az ikonikus kis szigetre. Érdemes még egy kisebb sétát tenni a tó partján álló, impozáns Bledi kastély felé is.

  • És ha már Bledben jártunk, nem hagyhattuk ki a Vintgar-szurdokot sem. Ez az 1,6 km hosszú, a Radovna folyó körüli gyönyörű vidéken átvezető ösvény Szlovénia egyik legvarázslatosabb túracélpontja. Nyári szezonban ajánlott a jegyeket előzetesen online lefoglalni. A programra felnőttenként 10 eurót kell majd szánnunk és a belépésen kívül egy több nyelven - köztük magyarul is - rendelkezésre álló túratérkép is az ár részét képezi.


Röviden hogyan foglalnád össze a Gotthard Therme Hotel **** szállodában szerzett élményeket?

Ha egyszóval kellene leírnom a szállodában eltöltött időnket akkor a fantasztikus lenne a legmegfelelőbb. Lenyűgözött a szálloda modern eleganciája, és a szobánk is kényelmes és tágas volt. A minőségi matracnak köszönhetően minden éjszaka csodásan telt. A környéken rengeteg fantasztikus kirándulási célpont van, de a hatalmas aquapark és gyógyfürdő tette igazán élvezetessé itt töltött napokat. A szálloda ideális mind az aktív, mind a kicsit lustább nyaraláshoz. Sikerült igazán felöltődni energiával köszönhetően a szaunáknak, a pezsgőfürdőknek valamint a gyönyörű természetnek. Ráadásul a kiváló félpanziós ellátás is messze felülmúlta az elvárásaimat.


👍 A Hotel Thermana Park Laško **** tartózkodását Zoltán, a Travelking csapatának tagja személyesen ellenőrizte, és nyugodt szívvel ajánlja mindenkinek. További személyesen ellenőrzött szállásaink ide kattintva megtekinthetőek.

A cikket írta:

Frissített: 28. 4. 2024

Érdekes cikkek

Legnépszerűbb ajánlataink

Nézze meg az elmúlt hét legkelendőbb ajánlatait

Elfelejtette jelszavát?

Kérjen újat!

A közösségi oldalán keresztül is bejelentkezhet:

Facebook vagy Google fiókkal való regisztrációm kapcsán kijelentem, hogy elfogadom a Felhasználási feltételeket és elolvastam az Adatvédelmi szabályzatot..

Regisztrálni szeretnék

Szeretne Facebook vagy Google fiókkal regisztrálni?

Facebook vagy Google fiókkal való regisztrációm kapcsán kijelentem, hogy elfogadom a Felhasználási feltételeket és elolvastam az Adatvédelmi szabályzatot..

Elfelejtette jelszavát?

Ne aggódjon, csak adja meg e-mail címét, ahova küldünk egy hivatkozást, így megadhat egy újat.

Tento e-mail u nás není zaregistrovánVytvořit účet