Itt vannak az év legnagyobb kedvezményei! Csapjon le a TravelBombákra 30% kedvezménnyel!

Oblíbené 0

Még nincsenek kedvenc ajánlatai.

  • Bármikor visszatérhet a mentett ajánlatokhoz
  • Egy helyen megtalálhatja kedvenc ajánlatait
  • Értesítéseket kaphat az ajánlatok változásairól

Személyesen ellenőrizve: Vendégvélemény a szlovéniai Thermal Resort Lendava *** szállodáról

Utazzunk Anetával a Travelking csapatának egyik tagjával a Szlovéniában található Thermal Resort Lendava *** szállodához. Most mindent megtudhatunk a szállásról, az ellátásról és a környékbeli kihagyhatatlan látnivalókról.
Személyesen ellenőrizve: Vendégvélemény a szlovéniai Thermal Resort Lendava *** szállodáról

Információk a tartózkodásról pontokban

  • Mikor jártál itt?: 2024.09.01. – 2024.09.03.
  • Hol szálltál meg?: Thermal Resort Lendava ***
  • Hol található a szállás? : Szlovéniában
  • Kivel utaztál?: A párommal
  • Milyen volt az ellátás?: Félpanziós ellátás
  • Mivel utaztál?: Autóval

Hova és hogyan utaztatok?

Úgy terveztük, hogy a Thermal Resort Lendava *** szállodában szállunk majd meg az egyhetes szlovéniai nyaralásunk végén. Ez idő alatt keresztül-kasul bejártuk ezt a gyönyörű országot, és utolsó úti célunkként a Lendava gyógyfürdőt vettük célba. Mariborból érkeztünk ide, ahonnan az út körülbelül 50 percet vett igénybe.

Ha Budapest felől utaztunk volna, akkor az M7-es pályán kényelmesen lecsoroghattunk volna, Lendava egyébként a magyar határtól csupán 10 kilóméterre fekszik, de a horvát határhoz is nagyon közel van.

Milyen volt a parkolás?

A parkolással nem volt gondunk. Közvetlenül a szálloda előtt egy hatalmas nyitott parkoló várja a vendégeket. A parkolás ingyenes volt, és nem volt szükség előzetes helyfoglalásra sem.

Hol szálltatok meg?

Pihenésképpen Lendava fürdővárosába szálltunk meg, ahol a Thermal Resort Lendava *** szállodában szállunkmeg. A szálloda egybe van építve a helyi termálfürdővel így kényelmesen pihenhet és akár fürdőköpenyben is átsétálhat. A fürdő és a szálloda méretétől őszintén elállt a lélegzetem, illetve a csodálatos parktól is, amely körbe veszi.

A párommal egy franciaágyas szobában szálltunk meg, amihez egy tágas zuhanyzós privát fürdőszoba is tartozott. Az erkélyünk sajnos a parkolóra nézett így nem tudtuk annyira élvezni a kilátást, de a szobában minden tiszta és modern volt, így az első pillanattól kezdve jól éreztük magunkat. Bár nem ez a legnagyobb elérhető szobatípus, szerintem praktikusan volt berendezve; a kényelmes franciaágy mellett fotel, íróasztal és hűtőszekrény is várt. Nagy előnynek találtuk a klímaberendezést is, ami a forró napokon kellemesebbé tette a pihenést. Természetesen volt egy nagyméretű tévé, melyen külön program volt a szállodáról, a wellnessről és a környékről minden fontos információval.

Örültem, hogy már érkezésünkkor az ágyra készítve várt minket az illatosított fürdőköpeny és wellness törölköző. Ráadásul amikor másnapra nem száradtak meg az egész délutáni wellnessezés után, a szobaszervíz készséggel újra cserélte nekünk.

Mesélj az ellátásról!

Ebben a szállodában biztos hogy nem fog éhezni, nekem elhiheti! A napunk egy bőséges büféreggelivel kezdődött, sok finomsággal. Személy szerint beleszerettem a hotel tojáskrémjébe, még a receptjét is megpróbáltam kiszedni a szakácsból. A párom a szokásos tojás, kolbász és bacon részleg felé vette az irányt, és egy teljes angol reggelivel kényeztette magát. Egyébként a büféasztalokon a friss gyümölcslevekből, zöldségekből, sajtokból, felvágottakból vagy joghurtokból sem volt hiány.

A reggelit reggel 7 órától 9.30-ig szolgálták fel. Mivel nem vagyunk korán kelők, örültünk, hogy reggel 9:00 körül még bőségesen volt miből válogatni! Egyedül azt sajnáltuk, hogy a személyzet valamiért nem engedte, hogy a teraszon kávézzunk.

A fürdőzéssel töltött nap után jól esett, hogy nem kell éttermet keresni, hanem a hotelben svédasztalos vacsorával várnak.Minden nap legalább két féle leves és 5-6 féle főétel közül tudtunk választani. Emellett természetesen sajátabár, gyümölcsök és desszertek is vártak. A legjobb meglepetés pedig az volt, amikor a barátom megtalálta a fagylaltot. Őszintén nincs is jobb napzáró mint két gombóc csoki fagyi.

A vacsorát 18 és 20:30 között szolgálták fel, és olyan hagyományos ételek közül lehetett választani, mint a grillezett csirkemell, sült halfilé vagy marhapörkölt. Mindig volt legalább egy vegetáriánus opció is. Az italfogyasztás nem része a félpanziónak, de ez nem állított meg abban, hogy megkóstoljunk pár finom szlovén bort. A szobaszámlához iratva kényelmesen elég volt a kijelentkezéskor fizetni.

Hol ettetek a környéken?

A félpanziós ellátás őszintén annyira bőséges volt, hogy nem nagyon csellengtünk a városban éttermet keresve. Egyik nap, amikor a fürdőzés közben megéheztünk, a fürdő épületben található gyorsétteremben ettünk egy kicsit.

Az utolsó napunkon megálltunk Lendaván, ahol a Bella Venezia olasz étteremben ebédeltünk, ami egy szuper döntés volt! Az ételek nagyon finomak, a kiszolgálás nagyon barátságos, a pazar belső tér pedig kellemes mediterrán hangulatot teremtett az ebédhez.

Milyen volt a szálloda wellness központja?

Ottlétünk nagy részét a szálloda wellness részlegében, jobban mondva termálfürdőjében töltöttük. A hotel ugyanis közvetlenül kapcsolódik egy nagy termálfürdőhöz. Szuper kényelmes volt, hogy a szobából fürdőköpenyben tudtunk átsétálni a fürdőbe és nem kellett nagy táskákat cipelni, vagy a kabinoknál öltözködni.

A termálfürdő összesen 7 medencével várja a vendégeket:

  • 2 kültéri medence, paraffinos vízzel,
  • 2 beltéri medence, az egyik a kültérivel összekötve,
  • 1 kültéri relaxációs medence,
  • 2 gyermekmedence (beltéri és kültéri)
  • egy kültéri csúszdás medence

Több medencében élvezhettünk olyan wellnesselemeket, mint a derékmasszírozó vízsugár, a dögönyöző, a sodófolyó, vagy a pezsgőfürdős ülés. A legnagyobb attrakció azonban az egyedülálló termálvíz volt, amelynek nincs párja a világon. Ez a víz a magas paraffintartalma miatt jellegzetesen zöld színű. Meglepett, hogy milyen pihentető volt ebben a vízben fürdeni.

Emellett a szálloda egy **nagyszerű szaunavilággal is rendelkezik, két finn és egy infraszaunával, valamint egy gőzkabinnal. Bár meglehetősen jó időnk volt szeptember elején, mindegyiket kipróbáltuk, szerintem hidegebb időben még jobb lehet.

A medencék reggel 8-tól este 8-ig voltak nyitva, bár sajnos a paraffinos medencéket már egy órával korábban elkezdtek leengedni. A szaunákat délután 2-ig használhattuk, és mivel kint meleg volt, teljesen egyedül voltunk benne. Aminek a legjobban örültünk, az az volt, hogy a kijelentkezés után is használhattuk egész nap a fürdőt.

Milyen gyerekbarát szolgáltatásai vannak a hotelnek?

Ez a szálloda a gyerekekre is gondol! A legkisebbek a beltéri és kültéri pancsolómedencét élvezhetik, míg a nagyobbak a nyári szezonban a csúszdás medencében szórakozhatnak. A hotelben egyébként egy kültéri játszótér és egy benti gyereksarok is található rengeteg játékkal.

Szerinted merre érdemes kirándulni a környéken?

A szálloda Lendava fürdővárosában található, nem messze a horvát, a magyar és az osztrák határtól. A dombos, szőlőskertekkel szegélyezett táj egy kicsit emlékeztet az olaszországi Toszkánára. Bár Lendava messze van a szlovén hegyektől, azért így is akad emelkedő, így ha sétálni indul jobb felkészülni egy palack vízzel legalább.

  • Vinarium kilátó Lendava - Ebből a modern, dizájnos kilátótoronyból, egyszerre 4 országra nyílik kilátás. A szállodától a hegyre tett séta a 33 fokban elég izzasztó volt, de megérte! Miután megcsodáltuk a gyönyörű kilátást a szőlőhegyekre, a kilátó alatt megkóstoltunk egy pohár regionális bort.
  • Lendava - ez a kisváros tele van cukrászdákkal, éttermekkel és egy kis vára is van.
  • Szent Troice templomának dombja - varázslatos hely, Lendava mellett, a városképet is utalja és egy kellemes sétával elérhető a szőlőültetvények között.
  • Maribor - Lendavától nem messze található a híres borváros, Maribor, amely egyben a világ legöregebb szőlőtőkéjének otthona is. A városközpont lenyűgözött minket, számtalan üzlet hívogat egy kis szuvenír vásárlásra, a folyóparti sétányon pedig koncerteket tartottak.

TIP: Hazafelé megálltunk Győrben, ahol még az éjszakát megszálltunk. Itt is kipróbáltuk a helyi gyógyfürdőt és sétáltunk egyet a romantikus belvárosban is.

Röviden hogyan foglalnád össze a Thermal Resort Lendava *** szállodában szerzett élményeket?

A termálfürdőhöz közvetlenül kapcsolódó Thermal Resort Lendava *** a tökéletes pihenés helyszíne. Kellemesen éreztük magunkat a modern belső terekben a fürdő és a félpanziós ellátás pedig első osztályú volt. Az egyedülálló paraffinos vízben való egész napos kikapcsolódás teljesen feltöltött, így kipihenve térhettünk haza.


👍 A Thermal Resort Lendava *** szállodát Gábor, a Travelking csapat tagja személyesen ellenőrizte, és nyugodt szívvel ajánlja nektek a látogatást. További személyesen ellenőrzött szállodáinkat itt tekintheti meg.

A cikket írta:

Frissített: 18. 10. 2024

Érdekes cikkek

Legnépszerűbb ajánlataink

Nézze meg az elmúlt hét legkelendőbb ajánlatait