Toldja meg a nyarat velünk. Válasszon kedvezménye ajánlatainkból még ma!

Oblíbené 0

Még nincsenek kedvenc ajánlatai.

  • Bármikor visszatérhet a mentett ajánlatokhoz
  • Egy helyen megtalálhatja kedvenc ajánlatait
  • Értesítéseket kaphat az ajánlatok változásairól

Személyesen ellenőrizve: Vendégvélemény a Toszkánában található Hotel Colombaio *** szállodáról

Utazzunk Vladimírral a Travelking csapatának egyik tagjával a Toszkánában található Hotel Colombaio *** szállodához. Most mindent megtudhatunk a szállásról, az ellátásról és a környékbeli kihagyhatatlan látnivalókról.
Személyesen ellenőrizve: Vendégvélemény a Toszkánában található Hotel Colombaio *** szállodáról

Alapinformációk az utazásról

  • Mikor jártál itt?: 2022.07.25. - 2022.07.27.
  • Hol szálltál meg?: Hotel Il Colombaio ***
  • Hol található a szállás?: Toszkána
  • Kivel utaztál?: A feleségemmel és gyermekeinkkel
  • Milyen volt az ellátás?: Reggeli
  • Mivel utaztál?: Autóval

Hová és hogyan utaztatok?

A nyári szünetben a családdal úgy döntöttünk, hogy elmegyünk egy pár napra Olaszországba. A tetőig megrakott családi furgonunkkal indultunk otthonunkból, a cseh kisvárosból, Uherské Hradiště-ból. Először Breclav felé vettük az irányt, majd a Reintal határátkelőn átlépve a legrövidebb úton, azaz az A5 és A2 autópályákon mentünk Bécsbe. Az osztrák autópálya-matrica egyáltalán nem volt drága, ami 10 napra 10 euróba került. Körülbelül 200 kilométer után Bécs külterületén meg is tartottuk az első kávészünetet. Az Olaszország felé vezető úton Ausztriában számos ASFINAG pihenőhely található. Ezek éjjel-nappal működnek és ingyenesek, beleértve a WiFi kapcsolatot, a parkolást és az ivóvizet. Ezeken a pihenőhelyeken térítés ellenében le lehet zuhanyozni, és az automatáknál fel lehet frissülni. Mi az oda- és a visszaúton is használtuk ezeket a pihenőhelyeket, és teljesen elégedettek voltunk velük.

Az Arnoldstein átkelőn keresztül léptük át a határt Olaszországba, amelynek nevét a híres osztrák származású színész, Arnold Schrwarzenegger-nek köszönhetően jól megjegyeztem :)), majd továbbmentünk az olasz Tarvisio városába. Egészen Toszkánáig olyan nagyvárosokon keresztül autóztunk, mint Udine, Velence, Ferrara, Bologna és Firenze. Az olasz autópályák használatáért fizetendő autópályadíjat a fizetőkapukon keresztül szedik be minden egyes megtett szakaszon, amit kártyával vagy készpénzzel is ki lehet fizetni. Kártyával történő fizetésnél javaslom, hogy figyeljék a limitet. Hazafelé menet túlléptük a kártyánkon lévő limitet, és emiatt a fizetőkapu nem engedett át minket. Végül azonban megoldottuk a dolgot, a kapu beengedett minket, de 2 héten belül banki átutalással kellett kifizetnünk az útdíjat. Uhh... :-) Az odaúthoz szükséges útdíj kb. 10 ezer forintba került, míg a visszaútért kb. 11 ezer forintot kellett fizetnünk.

Maga a vezetés elég pihentető volt az olasz autópályákon, ahol rengeteg alagút volt. Kellemes meglepetés volt, hogy a legtöbb olasz, a cseh sofőrökkel ellentétben, nem lépi túl a sebességhatárt. Pedig azt mondják, hogy az olaszok vadak az utakon. :-) Az úticélunk a kicsi, de nagyon szép Castellina in Chianti falu volt, amely tele volt kanyarokkal, és sok szép szőlőültetvény, valamint toszkán villa szegélyezte.

Milyen volt a parkolás?

A szállodánál volt lehetőség leparkolni az autót, de ez egy nem őrzött és nem aszfaltozott parkoló volt, amely azonban a szálloda vendégei számára ingyenesen állt rendelkezésre.

Hol szálltatok meg?

A Hotel Il Colombaio *** szálloda a festői toszkán falu, Castellina in Chianti szélén található. Mivel egy dombtetőn helyezkedik el, így csodálatos kilátást nyújt a gyönyörű vidékre, ami tele van szőlőültetvényekkel és olajfaligetekkel. A szálloda közvetlenül az út mellett található, de a hagyományos tábla helyett a neve kőbe van vésve közvetlenül a parkolóban. A Google Maps azonban jól ismeri a szállodát, így a navigáció gond nélkül meg fogja találni. :)

A szobák egyszerűek és a klasszikus dél-európai stílus jellemzi őket. Mi a két 8 és 10 éves gyermekünkkel együtt szálltunk meg az apartmanban. A két szobás apartmanért felárat fizettünk. Az eredeti terv az volt, hogy a kisebbik lányunk a nagyobbik szobában alszik velünk egy pótágyon, a nagyobbik fiunk pedig a másik szobát egy klasszikus ággyal kapja meg magának. Végül azonban a fiam engem "száműzött" a szomszéd szobába, de így legalább volt egy kis magánéletem és nyugalmam. :-) A gyerekek a feleségemmel aludtak a másik szobában. A szobában volt egy kis hűtőszekrény (épp csak annyi, hogy a bor és a Coca Cola hideg legyen estére), egy TV, egy telefon és egy tágas fürdőszoba, rengeteg törölközővel és fürdőlepedővel. Sajnos hiányoltuk a hajszárítót. Nem én, :-), de a hosszú hajú feleségemnek nagyon hiányzott. Ez volt azonban nagyjából az egyetlen apró hiányosság.

Mesélj az ellátásról!

Utalványunknak köszönhetően a reggeli benne volt az árban. A rántottát felejtse el, azt otthon bármikor ehet az ember. Itt az igazi olasz ételek vártak bennünket - olasz bagett, sajt, sonka, házi lekvár, Nutella, valamint az italok közül eszpresszó, cappuccino és tea volt a kínálatban. Mindenképpen ajánlom, hogy igyon egy hagyományos citromos szódát - ami nagyszerű, és nálunk Csehországban nincs ilyen!

Mit ettetek a környéken?

Az olaszországi éttermekben drágábbak az ételek, de azt gondolom, hogy mindenképpen megéri, mert felejthetetlen gasztronómiai élményben lesz részük. Két étteremben is megfordultunk közvetlenül a faluban, és mindkettő fantasztikus volt. Az olasz pincérek szó szerint szinte repkedtek körülöttünk! Örültünk annak is, hogy fáradhatatlanul igyekeztek kommunikálni velünk, mivel egyikünk sem beszél olaszul. Számítson arra, hogy egy jó étteremben körülbelül 80-90 eurót kell fizetnie 4 főételért és az italokért. Én személy szerint ajánlom, hogy a húsételek helyett próbálják ki a finom házi tésztákat. Számomra a kedvenc a Peperoncino Pico volt.

Ellátogattunk egy sienai étterembe is, ahol az ételek már olcsóbbak voltak, a főétel kb. 10-12 euro volt fejenként, ami egyébként nagyon finom is volt.

A falu, ahol a Hotel II Colombaio található, a híres borvidék központja, ahol főleg a toszkán vörösbor, a Chianti készül. Ez a finom bor itt számos borszaküzletben megvásárolható, palackonként 10 EUR-tól. Nekünk nagyon ízlett ez a bor, így két kartonnyit hoztunk haza a nyaralásunkból. :-)

Milyen wellness lehetőségek voltak a szállodában?

A szálloda szabadtéri részéhez tartozik egy nagyszerű, kb. 10 x 4 méteres medence. A mélység a medence közepéig 1,2 méter, majd fokozatosan mélyül 2,2 méterig. Szerencsénkre a medence nagyjából csak a miénk volt. A legtöbb látogató csak csendben olvasott vagy kávézott mellette, így mi naponta több órán keresztül lubickolhattunk benne . A medence körül ernyők, napozóágyak és egy zuhanyzó is volt. A gyerekeknek vízi játékokat hoztunk otthonról. Szerencsére a medence körül csúszásmentes burkolat van, így nem kellett attól tartonunk, hogy megsérülnek a gyerekeink.

Milyen lehetőségek voltak a szállodában a gyerekek számára?

A szállodában nemigazán volt semmi különlegesség a kis vendégek számára, talán csak a kis játszótér amit megtudnék említeni, ami meg inkább a kisebb gyerekeknek szólt. A mi gyerekeink számára a fő attrakciót a hotel teknősei jelentették, akiknek a hotel medencéjének kapuja mellett volt a karámjuk.

Szerinted merre érdemes kirándulni a környéken?

  • Mindenképpen ajánlom, hogy fedezzék fel Castellina in Chianti központját, ahol számos klasszikus olasz kávézó található, kiváló olasz kávéval. Természetesen nem hagyhatók ki még az éttermek, borozók, a gyönyörű kőtemplom és a kis vár romjai sem.

  • Meglátogattuk a számomra eddig ismeretlen Siena városát is, amely mindössze 30 perc autóútra van a szállodától. Fedezze fel a középkori központot, ami autóval is megközelíthető. Parkolni a mélygarázsban lehet, napi 10 EUR díj ellenében. Érdemes valahogy a parkoló helyét megjegyezni, mivel mi visszafelé egy kicsit eltévedtünk. A város felfedezése legalább egy egész napos kirándulás, és még így sem tud mindent megnézni az ember. A város történelmi központja tényleg nagyon nagy és tele van gyönyörű épületekkel, katedrálisokkal, templomokkal és hosszú utcákkal, ahol sok remek fagylaltozót és kávézót talál az ember, viszont elég nehéz 4 fős asztalt találni egy étteremben vagy kávézóban, amely számunkra minden alkalommal egy kis munka volt.

  • Hazafelé meglátogattuk Firenzét, amely Toszkána kulturális központja. A város valóban gyönyörű. A Santa Maria del Fiore székesegyház egyszerűen lélegzetelállító, olyan hatalmas, hogy az egész még egy családi fotó objektívjébe sem fért bele. :-) Firenzében kb. tíz látnivalót néztünk meg, köztük a Ponte Vecchio-t (Aranyhíd). Ez az a híd, ahol szinte mindent meg lehet venni, ami aranyból készült, hacsak nem költötted már el az összes pénzed az olasz éttermekben. Sajnos a híres Dávid-szobrot nem tudtuk megnézni amely a La Galleria dell'Academia múzeumban található. Mint szinte minden múzeumba és galériába, ide is online kell előre jegyet venni, különben százméteres sorokban kell állni. És vigyázni kell a csalókkal - Firenze tele van velük. Hagyjuk, hogy a gyerekek is megnézzenek egy YouTube-videót: A prágai bábok: Hogyan működnek a csalások és trükkök a turistákon Olaszországban, és tényleg érdemes megnézni, mert az olaszok tényleg mesterek ebben.

  • Hazafelé (a szállodától kb. 140 km-re) Pisa városa felé vettük az irányt, hogy megnézzük a híres ferde tornyot. Bár mindannyian pontosan tudtuk, hogy mit fogunk látni, még személyesen is megbabonázott minket ez a lenyűgöző építmény! A franciaországi Eiffel-torony mellett ez a torony lett a következő kedvenc nevezetességünk. A belépőjegy körülbelül 20 EUR személyenként, és ismét azt kell mondanom, hogy érdemes online megvásárolni a jegyeket. Egyébként ezenkívül nem igazán talál az ember sok érdekességet Pisában. Érdemes minél közelebb parkolni a központhoz (mi kb. 25 perc sétára hagytuk az autónkat a központtól). Pisa mindhárom fő nevezetessége, a ferde torony mellett a lenyűgöző Keresztelőkápolna és a román stílusú Duomo di Pisa is a Csodák terén található. Lehetőség van egyébként kedvezményes belépőjegyet vásárolni mind a 3 nevezetességre, személyenként 30 EUR áron. Továbbá a város strandjait is kipróbáltuk, amelyek kb. 15 km-re vannak a várostól. :-)

Röviden hogyan foglalnád össze a Hotel Colombaio *** szállodában szerzett élményeket?

"Mindannyian el voltunk ragadtatva Toszkánától, és biztosan visszatérünk még erre a mesés helyre. Mindenképp ajánlom az olasz konyha szerelmeseinek ezt a térséget, ahol nagyon finom ételeket és kitűnő borokat kóstolhattunk. A Hotel Il Colombaio szálloda klasszikus toszkán stílusú szobái igazán elragadók, valamint a hab a tortán a szabadtéri medence volt, ahol a gyerekeinkkel nagyon jól szórakozhattunk. Igaz, hogy a mi gyerekeink számára nem volt különösebb attrakció, csak egy kis játszótér a kisebbek számára, de számukra az abszolút kedvenc a szálloda teknősei voltak. A szállás a romantikus Castellina in Chianti faluban található, amelyet mesés szőlőültetvények vesznek körül, és tele van fantasztikus éttermekkel és kávézókkal. Ráadásul nem messze elérhetők olyan csodálatos városok is mint Siena és Firenze is. Viva l'Italia!"


👍 A Hotel Colombaio *** szállodát Vladimír a Travelking csapatának tagja személyesen ellenőrizte, és nyugodt szívvel ajánlja mindenkinek. További személyesen ellenőrzött szállásaink ide kattintva megtekinthetőek.

A cikket írta:

Frissített: 8. 9. 2024

Érdekes cikkek

Legnépszerűbb ajánlataink

Nézze meg az elmúlt hét legkelendőbb ajánlatait