Személyesen ellenőrizve: Vendégvélemény az Osztrák Alpokban található Hotel Alpen Arnika *** szállodáról

Utazzunk Péterrel a Travelking csapatának egyik tagjával az Osztrák Alpokban található Hotel Alpen Arnika *** szállodához. Most mindent megtudhatunk a szállásról, az ellátásról és a környékbeli kihagyhatatlan látnivalókról.
Személyesen ellenőrizve: Vendégvélemény az Osztrák Alpokban található Hotel Alpen Arnika *** szállodáról

Alapinformációk az utazásról

  • Mikor jártál itt?: 2022.09.23. - 2022.09.25.
  • Hol szálltál meg?: Hotel Alpen Arnika ***
  • Hol található a szállás?: Alpok
  • Kivel utaztál?: A kutyámmal
  • Milyen volt az ellátás?: Félpanziós ellátásban volt részem
  • Mivel utaztál?: Autóval

Hová és hogyan utaztatok?

Úgy döntöttem, hogy megszökök egy kicsit a város nyüzsgése elől és ehhez Ausztriát választottam, igy elmentem egy hétvégére az osztrák Hotel Alpen Arnika *** szállodába. Brnóból indultam és autóval az út körülbelül 4,5 órát vett igénybe. A navigációnak köszönhetően gond nélkül eljutottam a szállodához. Az útvonal nagy része osztrák autópályákon vezet, amelyekhez szükséges a 10 napos autópályamatrica megvétele, ami 10 euróba került. A matricát a cseh-szlovák határ közelében meglehetett vásárolni a hagyományos, felragasztható változatban, vagy elektronikus formában is. A digitális változathoz azonban legalább 18 nappal korábban szükséges megvásárolni az autópályamatricákat. A szálloda a Tauplitzalm alpesi régióban található, amely Európa legnagyobb tófennsíkja. A magas hegyi terep miatt az út utolsó szakasza nagyobb kihívást jelentett. Először a hegyi útról egy magánútra hajtottam ki egy sorompón keresztül, amely a 13 eurós autónkénti útdíj megfizetése után nyílt fel (készpénzzel vagy kártyával is lehetett fizetni), majd ezután a szálloda közelében egy másik sorompó következett, amely a szálloda által előre megadott kód segítségével engedett tovább. Szeptember végén voltam,így már az őszi időszakban helyenként akár 30 cm hó is volt a szálloda környékén. Bár az utak tökéletesen karban voltak tartva, ha ősztől tavaszig tervezi az ember, hogy ide ellátogat, akkor nagyon ajánlom, hogy a biztonság kedvéért legyen téli hólánc az autóban.

Milyen volt a parkolás?

A szállodánál minden vendég autójának volt hely a szabadtéri parkolóban. A parkolást egyébként nem kellett előre lefoglalni, ami éjszakánként 5 €-ba került.

Hol szálltatok meg?

A Hotel Alpen Arnika *** egy hagyományos alpesi stílusú hegyi szálloda. Maga az épület régebbi, de véleményem szerint ez egyáltalán nem számít, ellenkezőleg - természetesen kellemes és barátságos volt itt a légkör. Minden szoba jól karbantartott és tiszta volt. Én egy tágas kétágyas szobában laktam, privát fürdőszobával és erkéllyel, ahonnan igazán szép kilátás nyílt a vidékre. A felszereltség egyszerűbb, de a teljes kényelemhez tökéletesen megfelelő volt. A kényelmes ágyon kívül, amelyen nagyon pihentető volt az alvás, volt még a szobában TV, asztal ülőgarnitúrával és szekrények is.

Számomra a szálloda nagy előnye volt, hogy a szálloda cseh vezetőséggel rendelkezik és a személyzet nagy része is cseh vagy szlovák volt, így nem okozott gondot a kommunikáció. A vendégek is többnyire csehországi turisták voltak.

Milyen volt a tartózkodás a kutyával?

A szálloda ideális választás azoknak, akik szeretik mindenhova magukkal vinni házi kedvenceiket. A szálloda tulajdonosa egy nagyon kedves cseh férfi, aki szintén kutyabolond, a szó jó értelmében, egy dalmata kutyája van, így szívesen fogadnak négylábú vendégeket is a szállodában. A szálloda környéke tele van kevéssé járt túraútvonalakkal, így kellemes sétákban lehetett részem az itt tartózkodásom alatt.

Mesélj az ellátásról!

A megvásárolt utalványomnak köszönhetően félpanziós ellátásban volt részem. A reggeli svédasztalos volt, ami igazán bőséges volt. A választékban volt sós és édes reggeli, beleértve a friss süteményeket és a palacsintát is, valamint házi túró, finom rántotta és sok gyümölcs és zöldség is a vendégek rendelkezésére állt. A reggelit a fedett teraszon szolgálták fel, így a sok finom étel mellett a reggeli remek kilátást is volt lehetőségem megcsodálni.

A háromfogásos vacsorák során is nagyszerűen ételeket fogyaszthattam. Ezek levesből, főételből és desszertből álltak. A főétel során mindig két opció közül lehetett választani. A személyzet mindig jól gondoskodott rólam a vacsora alatt, és bármire is volt szükségem, a rendelkezésemre álltak. Mindig volt salátabár, és külön örültem, hogy rendelhettem egy finom Pilsnert is.

Hogyan ettél a környéken?

Nekem a félpanziós ellátás bőven elég volt a szállodában, így nem ettem máshol amíg itt voltam. A szálloda konyhája tényleg fantasztikus, és ott lehetett ebédelni is. Legközelebb tehát ha napközben megéhezem, akkor mindenképpen a szálloda éttermét fogom igénybe venni.

Szerinted merre érdemes kirándulni a környéken?

  • A szálloda 1650 méteres magasságban található, amit 6 alpesi tó vesz körül. A tavak körül könnyű túraútvonalak vezetnek, amely közvetlenül a szálloda mellett érhető el. A túraútvonal összesen 12 km hosszú, amin az alacsony tengerszint feletti magasságnak köszönhetően még a gyerekek is végig tudnak menni.

  • A fittebb vendégek számára ajánlom a Traweng-hegy csúcsára vezető ferrátát. A mérsékelt 300 méteres ösvényt zöld rétek, mesébe illő kék tavak és csipkézett sziklák veszik körül, így az egész túra igazi élvezetet nyújt.

  • A szállodából autóval fél órán belül elérhető a gyönyörű Hallstatt városa. Az azonos nevű tónál fekvő festői városka kanyargós utcáival és ikonikus fehér templomtornyával mindenképpen megér egy látogatást. Különösen a nyári szezonban azonban javaslom, hogy az utat kora reggel tegye meg, mivel Hallstatt népszerű turistacélpont, és a látogatók számára a parkolóhelyek nagyon korlátozottak.

  • Felejthetetlen panorámáért menjen a híres Ötujjas kilátóhoz, amely a Hallstattban található tó déli oldalán, a Krippenstein-hegyen található. Én felmentem a felvonóval a csúcsra, és sikerült meglátogatnom a Nagy Jégbarlangot is a közbenső állomáson.

  • Télen biztos a sí szerelmesei értékelni fogják, hogy a hotel közvetlenül a 17 felvonóval és sífelvonóval rendelkező síterep lejtőin található. A területen összesen több mint 40 km sípálya található. A legközelebbi felvonó mindössze 50 méterre van a szállodától a lejtőn, így télen csak fel kell vennie a síléceit, és máris a sípályákon van. A gyermekes családoknak jó hír, hogy a síiskola egy felvonóval a közvetlen szomszédságban található.


Röviden hogyan foglalnád össze a Hotel Alpen Arnika *** szállodában szerzett élményeket?

“Teljesen meg voltam elégedve az itt töltött pihenésemmel, melyet különösen a szálloda csodálatos légkörének köszönhetek. A személyzet tökéletesen gondoskodott rólam, segített a kirándulások megtervezésében és még túrafelszerelést is felajánlottak nekem. Kiváló félpanziós ellátásban volt részem. Egy plusz pont, hogy a szálloda állatbarát, így tökéletes hely a kutyával való pihenéshez is. Ráadásul közvetlenül a lejtőkön fekszik, a környék tele van vonzó túracélpontokkal, köztük Hallstatt, valamint az Öt-ujj kilátó is.”


👍 A Hotel Alpen Arnika *** szállodát Péter a Travelking csapatának tagja személyesen ellenőrizte, és nyugodt szívvel ajánlja mindenkinek. További személyesen ellenőrzött szállásaink ide kattintva megtekinthetőek.

A cikket írta:

Frissített: 28. 4. 2024

Érdekes cikkek

Legnépszerűbb ajánlataink

Nézze meg az elmúlt hét legkelendőbb ajánlatait

Elfelejtette jelszavát?

Kérjen újat!

A közösségi oldalán keresztül is bejelentkezhet:

Facebook vagy Google fiókkal való regisztrációm kapcsán kijelentem, hogy elfogadom a Felhasználási feltételeket és elolvastam az Adatvédelmi szabályzatot..

Regisztrálni szeretnék

Szeretne Facebook vagy Google fiókkal regisztrálni?

Facebook vagy Google fiókkal való regisztrációm kapcsán kijelentem, hogy elfogadom a Felhasználási feltételeket és elolvastam az Adatvédelmi szabályzatot..

Elfelejtette jelszavát?

Ne aggódjon, csak adja meg e-mail címét, ahova küldünk egy hivatkozást, így megadhat egy újat.

Tento e-mail u nás není zaregistrovánVytvořit účet