Személyesen ellenőrizve: Vendégvélemény az Osztrák Alpokban található Hotel Alpenblick *** szállodáról

Utazzunk Anetával a Travelking csapatának egyik tagjával az Osztrák Alpokban található Hotel Alpenblick *** szállodához. Most mindent megtudhatunk a szállásról, az ellátásról és a környékbeli kihagyhatatlan látnivalókról.
Személyesen ellenőrizve: Vendégvélemény az Osztrák Alpokban található Hotel Alpenblick *** szállodáról

Alapinformációk az utazásról

  • Mikor jártál itt?: 2023.05.15. - 2023.05.17.
  • Hol szálltál meg?: Hotel Alpenblick ***
  • Hol található a szállás?: Alpok
  • Kivel utaztál?: A partneremmel
  • Milyen volt az ellátás?: Félpanziós ellátásban volt részünk
  • Mivel utaztál?: Autóval

Hová és hogyan utaztatok?

A Prágában eltöltött hosszú hónapok után már nagyon vágytunk a természetbe, így májusban az osztrák Alpokba található Bad Gastein fürdővárosba menekültünk. Prágát Budejovice irányába hagytuk el, majd tovább indultunk a Dolní Dvořiště határátkelő felé. Az ausztriai határ előtt vásároltunk egy 10 napos autópályamatricát kevesebb, mint 4 000 HUF-ért.

Ausztriában néhány kilométer után felmentünk a Linz irányába tartó autópályára, amelyen egészen Salzburgig mentünk. Ott elhagytuk az autópályát, és másfél óra múlva meg is érkeztünk Bad Gasteinbe. Elég egyszerű volt az út, és az autópályán néhány dugót leszámítva nem ütköztünk semmilyen akadályba. Az út pihenőkkel együtt összesen kb. 6,5 óra volt.

Milyen volt a parkolás?

Az autónkat a szálloda közvetlen közelében lévő parkolóban hagytuk. Nem kellett érte semmilyen díjat fizetni, és nem is kellett előre bejelenteni a parkolást sem. A szálloda félig üres volt mikor megérkeztünk, így a parkolás egyáltalán nem jelentett semmilyen problémát, mivel jóformán teljesen üres volt a parkoló. Később azonban több vendég érkezett, és a parkoló is eléggé zsúfolttá vált, de szerencsénkre mindig találtunk szabad parkolóhelyet. Ráadásul a kedves recepciós hölgy nagyon segítőkész volt a parkolással kapcsolatban, és mindig segített nekünk bármilyen bonyodalom is állt fenn.

Hol szálltatok meg?

A Hotel Alpenblick *** szállodában szálltunk meg Bad Gastein alpesi városában. Elég régóta, már 1935 óta gondoskodnak a fürdővendégekről, és nyilvánvaló, hogy teljes vendégszeretettel teszik. A szálloda tulajdonosai egyébként nővérek, akik mindvégig jelen voltak a szállodában, és részt vettek annak működtetésében. A vendégekhez és a személyzethez való szívélyes hozzáállásuk tükröződött az egész szálláshely barátságos légkörében. Nem csoda, hogy az első pillanatoktól kezdve otthon éreztük magunkat.

Egy elegáns kétágyas szobát kaptunk, amihez privát fürdőszoba tartozott, erkéllyel. A folyosón volt egy szekrény és egy komód, ahol a holminkat tárolhattuk. A tágas fürdőszobában zuhanyzó, WC, hajszárító és törölközőtartó volt. A hálószobában egy kényelmes franciaágy volt éjjeliszekrénnyel, egy asztal székekkel, valamint egy sarokfotel. A hálószobából ki lehetett menni az erkélyre, ahonnan igazán lélegzetelállító kilátás nyílt a völgyre, háttérben az Alpok csúcsaival. Bár a legmagasabb hegyek elrejtőztek előlünk a ködben, így is nagyon szép volt a kilátás az erkélyről.

A szálloda alatt egy gyönyörű kert volt, ahol nagyon kellemes sétákat lehetett tenni. Ottlétünk alatt sokszor ültünk ki a kert teraszára egy finom ital mellett, miközben élvezhettük a kilátást a hegyi virágágyásokra, valamint az egyik Gastein-vízesésre a távolban. Kellemes bónusz volt a játékszoba, ahol foci, biliárdasztal és asztalitenisz volt, ahol bármikor ingyenesen kikapcsolódhattunk.

Mesélj az ellátásról!

Utalványunknak köszönhetően félpanziós ellátásban volt részünk. Reggel 7:30-tól 10:15-ig szolgálták fel a reggelit svédasztalos formában. Olyan széles volt a kínálat, hogy nem igazán tudtuk eldönteni, hogy mit is válasszunk a sok finomság közül. A büfé bővelkedett az édes süteményekben, müzliben joghurttal vagy tejjel, friss zöldségekben és gyümölcsökben, ropogós péksüteményekben, felvágottakban, sajtokban és finom krémekben. Természetesen volt még kávé, különféle teák és gyümölcslevek is. Még az apró részletek is rendben voltak - a vendégek friss gyömbért reszelhettek a teájukba, vágódeszkán szeletelhették a süteményeket, vagy vízzel hígíthatták a 100%-os gyümölcsleveket. Nagyon kellemes volt az étteremben elfogyasztani ezeket az ételeket, ugyanis az étterem nagy ablakaiból egészen pontosan a hegyekre és a vízesésre nyílt lenyűgöző kilátás.

Este 18:30-tól 19:30, 20:00 között szolgálták fel a háromfogásos vacsorát, amit mindig előző nap rendeltünk. Minden fogásból három lehetőség közül választhattunk, amik közül az egyik opció mindig egy vegetáriánus étel volt.

Az első fogás egy előétel volt, ami általában levest vagy zöldségsalátát jelentett. Ezt követte a főétel, amely mindig nagyon finom volt és gyönyörűen volt tálalva. Nekünk nagyon ízlett például a görög moussaka. A vacsora végén volt édesség is például fagylalt, jeges kávé vagy puding tejszínhabbal. A vacsora során salátabár is rendelkezésünkre állt. Az étkezéshez italokat is rendelhettünk, de ezek nem voltak benne a félpanziós árban. Választhattunk vegyes italok, sör, bor és mindenféle üdítő közül.

Végig nagyon kedves személyzet gondoskodott rólunk, akik minden reggel és este barátságos mosollyal és néha egy-egy viccel is szórakoztattak bennünket. Teljesen nyilvánvaló volt, hogy tényleg törődtek azzal, hogy jól érezzük itt magunkat.

Milyen wellness lehetőségek voltak a szállodában?

Az árban benne volt a korlátlan termálmedence- és szaunahasználat is. A szálloda kertjében található, meleg termálvízzel ellátott szabadtéri medencét kb. 8:00 órától 20:00 óráig használhattuk. Úszás közben gyönyörködtünk a hegyekre nyíló kilátásban, és a kellemes vízhőmérséklet (34 °C) az esős idő ellenére is nagyszerű élményt nyújtott. Ajánlom, hogy még a reggeli előtt menjünk a medencéhez, és élvezzük a szálloda kertjében uralkodó egyedülálló nyugalmat. Ennél jobb napkezdést el sem tudok képzelni. A kertben egyébként egy Kneipp terápiás sétány is található.

Ottlétünk alatt a privát infraszaunát is kipróbáltuk, amelyet a személyzet kérésre bekapcsolt nekünk. Mindössze 20 percet kellett várnunk, és máris csodálatosan relaxálhattunk teljes magányban. Ezután 15:00 és 19:00 között lehetett átmenni a finn szaunába, ahol zuhanyzók és egy hűtőmedence is volt, de a mi ottlétünk alatt nem volt tele (valószínűleg a szálloda kisebb forgalma miatt). A szauna egy igazán jól megérdemelt jutalom volt számunkra a hegyekben tett fárasztó túráink után, és igazán remek módja a nap befejezésének.

A wellness részlegben még egy ivókúrát is kipróbáltunk a helyi gyógyforrásokkal, amelyek egész Bad Gasteinben feltörnek. A poharak előre ki voltak készítve számunkra, hogy igyunk belőlük, majd a tálcán hagyjuk, amikor végeztünk. Lehetőség volt masszázs vagy gyógyfürdő kezelések igénybevételére, de ezekért külön díjat kellett fizetni.

Szerinted merre érdemes kirándulni a környéken?

A környék a téli és nyári sportok népszerű központja. Számtalan kirándulási lehetőség kínálkozik, akár fitten akarja magát tartani, akár csak élvezni a gyönyörű tájat a könnyű séták során. Mi a zord időjárás miatt a második lehetőséget választottuk, és az ittlétünk inkább a pihenés jegyében telt. Ennek ellenére egyetlen túrát sem hagytunk ki. :)

A fürdővölgyet körülvevő lejtőkön több hegyi kunyhó is található. Ottlétünk második napján az egyiket, a Poserhöhe hüttét (1 485 m tengerszint feletti magasság) kerestük fel egy kijelölt túraútvonalon. Bár a köd miatt nem igazán csodálhattuk meg a kilátást, de láthattuk az ébredező tavaszi tájat, amelyet a vízesések és az olvadó hó patakjai uraltak. Az időjárás megnehezítette az utat, de sikeresen elértük a célunkat. És azt kell mondanom, hogy a szaunát és a vacsorát kétszeresen is értékeltük, amikor visszatértünk.

Nem hagyhattuk ki a festői fürdőváros Bad Gastein meglátogatását sem, ahová közvetlenül a szállodából sétáltunk el. Pár száz méter után találkoztunk az első vízeséssel, ahonnan a jelzett Wasserfallweg (vízesésösvény) ösvényen folytattuk utunkat Gastein központi vízeséséhez. Minden lépésnél gyönyörű panorámák tárultak elénk. Szezonban a számos kávézót és éttermet is felkereshetjük, amelyek sajnos ottlétünkkor még zárva voltak.

Nyáron mindenképpen érdemes felszállni a közeli drótkötélpályára a környék legcsábítóbb látványosságához, a 140 méter magas függőhídhoz és a Glocknerblick a Stubnerkogel-hegyen lévő kilátóhoz. Fedezze fel a szomszédos Bad Hofgastein városát, látogasson el a termálfürdőibe vagy a Sportgastein téli sportközpontba.

Kihasználtuk a szálloda jó elhelyezkedését, és tettünk egy hosszabb kirándulást a Zell Am See tóhoz. Ott végigsétáltunk a mentén, amit már régóta szerettem volna a saját szememmel is látni. Kb. 50 perc alatt értünk ide, és a gyönyörű kilátás végigkísérte az egész utat.


Röviden hogyan foglalnád össze a Hotel Alpenblick *** szállodában szerzett élményeket?

"Annyira lenyűgözött minket a Hotel Alpenblick ***, hogy két éjszakával meghosszabbítottuk az itt tartózkodásunkat, és ha tehetnénk, csak ide jönnénk pihenni. A barátságos személyzet mindig segítőkész volt, az ételek kiválóak voltak, és a szobánkban sem hiányoltunk semmit sem. Meglepett minket, hogy bár a szálloda első osztályú szolgáltatást nyújtott, mégis megőrizte a családias hangulatot és a barátságos hozzáállást. Nem is választhattunk volna jobb helyet, hogy elbújjunk egy kicsit a városi nyüzsgés elől. Mind a szálloda éttermében, mind pedig esténként egy pohár bor mellett az erkélyen vagy a kerti teraszon élvezhettük a kikapcsolódás pillanatait. A szállás környéke is gyönyörű volt. Bármerre is mentünk, lélegzetelállító kilátás kísért minket, amit biztos, hogy sokáig nem felejtek el. Ha lenne egy kívánságom, az az lenne, hogy valamivel jobb időben térjünk vissza Bad Gasteinbe, hogy több lehetőségünk legyen felfedezni, mit is kínál ez a gyönyörű vidék. Ha szeretne egy kicsit pihenni a természet varázslatos környezetében, akkor a Hotel Alpenblick tökéletes választás lesz."


👍 A Hotel Alpenblick *** szállodát Aneta, a Travelking csapatának tagja személyesen ellenőrizte, és nyugodt szívvel ajánlja mindenkinek. További személyesen ellenőrzött szállásaink ide kattintva megtekinthetőek.

A cikket írta:

Frissített: 29. 4. 2024

Érdekes cikkek

Legnépszerűbb ajánlataink

Nézze meg az elmúlt hét legkelendőbb ajánlatait

Elfelejtette jelszavát?

Kérjen újat!

A közösségi oldalán keresztül is bejelentkezhet:

Facebook vagy Google fiókkal való regisztrációm kapcsán kijelentem, hogy elfogadom a Felhasználási feltételeket és elolvastam az Adatvédelmi szabályzatot..

Regisztrálni szeretnék

Szeretne Facebook vagy Google fiókkal regisztrálni?

Facebook vagy Google fiókkal való regisztrációm kapcsán kijelentem, hogy elfogadom a Felhasználási feltételeket és elolvastam az Adatvédelmi szabályzatot..

Elfelejtette jelszavát?

Ne aggódjon, csak adja meg e-mail címét, ahova küldünk egy hivatkozást, így megadhat egy újat.

Tento e-mail u nás není zaregistrovánVytvořit účet