Szlovénia legjobbjai: 9 leglenyűgözőbb kilátás, amelytől elakad a lélegzete

Szlovénia csodálatos tájakkal fűszerezett országát számos varázslatos panorámával gyönyörködtet. Élvezze a kilátást madártávlatból és fedezze fel Szlovénia legjobb kilátásait velünk.
Szlovénia legjobbjai: 9 leglenyűgözőbb kilátás, amelytől elakad a lélegzete

Modern kilátótornyok, égigérő hegycsúcsok vagy kastélyok és templomok tornyai - a szlovén tájat panorámájában számos módon gyönyörködhet. Nézze meg a Bledi tavat madártávlatból, gyönyörködjön a Solčava környéki természetbe, és hagyja hogy a mediterrán Piran elvarázsolja.

1. Solčava panorámaút - lélegzetelállító kilátás minden lépésnél

Dúsan hullámzó rétek, alpesi csúcsok és a hegyek árnyékában meghúzódó kis tanyák - ez a panoráma kísérik Önt a Solčava Panorámaút útvonalán. Akár gyalogosan, kerékpáron, vagy autóval is halad végig, csodás látványban lesz része.

A káprázatos kilátásáról híres Solčava panorámaút az osztrák határhoz közeli Logar-völgy feletti lejtőkön kanyarog37 kilométer hosszan, és a Savinja Alpok legszebb látnivalói között vezet.

Válasszon a Savinja Alpokban található szállásaink közül és élvezze a felejthetetlen kilátást.

2. Mala Osojnica - varázslatos panoráma a Bledi tóra

Akárhonnan is nézzük az ikonikus Bledi-tóhoz, nincs hasonló szépségű hegyvidéki tavacska. A legszebb rálátáshoz a tőra érdemes felkirándulnia a Malá Osojnica tetejére, ahonnan lenyűgöző kilátás nyílik a tóra a mellette álló várra, és a környező hegycsúcsokra is.

A Malá Osojnica a tó délnyugati partján 685 méteres magasságban emelkedik. A partról induló 20 perces úton fém lépcsőkön, vagy a Velika Osojnica útvonalon keresztül jmászhat fel. Az erdei ösvény meglehetősen meredek, de minden percet megér, hiszen a Mala Osojnicáról nyíló kilátás mindenképpen megéri.

Válasszon a Bled és környéki szállásajánlataink közül, és élvezze a felejthetetlen kilátást.

3. Vogar-hegy - túra a Bohinj-tó felett

A Triglav Nemzeti Park szívében, a [Vogar hegyre felmászva lélegzetelállító kilátás nyílik a Bohinj-tóra. A Vogarra vezető jelzett ösvény Stara Fužina faluból indul, ahonnan körülbelül 75 perc alatt érhet fel.

A csúcson a rendkívüli kilátáson kívül a Kosijev dom na Vogarju hegyi étterem is várja, ahol hagyományos finomságokkal és helyi sörrel ünnepelheti a sikeres csúcshódítást. Ha kellőképpen felfrissült, üljön le az egyik padra, és csodálja meg a csodálatos panorámát.

Válasszon a Trigalva Nemzeti Parkban lévő szállásaink közül és élvezze a felejthetetlen kilátást.

4. Vinarium Lendava kilátótorony - négy ország egy toronyból

A termálfürdőiről híres Lendva közelében található a különleges Vinarium Lendava kilátótorony. A dizájnos torony egy elegáns serlegre hasonlít. Nemcsak maga a torony rendkívüli, hanem az onnan nyíló kilátás is. Hiszen erről a pontról egyszerre négy országra láthat rá! A 42 méter magas galériáról egyszerre láthatja Szlovéniát, Horvátországot, Olaszországot és Magyarországot is.

A Vinarium Lendava 240 lépcsőfokot megmászva vagy az benne futó üveglifttel érhető el. Ha kigyönyörködte magát a tájban, érdemes megállni egy finom falatra is a kilátó alatti étteremben.

Szlovénia - Legnépszerűbb ajánlatok

5. Mesečeva Višta kilátó - különleges rálátás a Hold-öbölre

A tengerparti Strunjanban található a Strunjan természetvédelmi terület, amely egy meredek sziklás területen helyezkedik el. Ha szeretné megcsodálni a türkizkék tengert, a masszív sziklákat és a napsütötte strandokat, látogasson el a Mesečeva Višta kilátóponthoz. Innen nyílik a legjobb kilátás a Hold-öböl strandra, amely fölött az Adria legmagasabb sziklája 80 méteres magasságban tornyosul.

A Mescevo Višta-szikláról egészen az olaszországi Triesztig el lehet látni, sőt, jó időben még a távoli Júliai-Alpok csúcsai is feltűnnek. Hasonló panorámában gyönyörködhetünk a közeli Strunjanski Kriz csúcsról is.

6. Peč-hegy - hármashatár alpesi csúcsokkal

A Szlovénia, Olaszország és Ausztria hármashatárán fekvő, 1508 méter magasan emelkedő Peč vagy Tromeja hegycsúcsról élvezheti az alpesi panoráma látványát. A csúcson található egy béke emlékmű, ahol a három nemzet képviselői minden évben találkoznak egy szimbolikus rendezvényen.

ILegkönnyebben a Rateč faluból tud feljutni, egy 7 km hosszú tanösvényen, amely mentén mindent megtudhat informácuós táblék mutatják be a vidéket. A csúcsról a Júliai-Alpok, a Magas- és Alacsony-Turen-hegység és a Nyugati-Karavánok csúcsait is láthatja. Pihenjen egy kicsit a hatalmas csúcsok között és hagyja maga mögött a mindennapo nyüzsgését.

Válasszon szlovéniai szállásaink közül és élvezze a felejthetetlen kilátást.

7. Ljubljana vára - romantikus panoráma a vártoronyból

Szeretné felülről megcsodálni a szlovén fővárost? Látogason el a Lubljanai várba! A várhegyről madártávlatból figyelheti meg a nyüzsgő főváros életét. A legszebb panoráma a vártoronyból nyílik, ahol a városnak az alpesi csúcsok adnak csodás hátteret.

A várban emellett egy helytörténeti kiállítás is megtekinthető, valamint a kávézójában is érdemes egy kicsit megpihenni.

8. Gonjače kilátótorony - csodás kilátás a szülőkre

A Goriška Brda nevű borvidék Szlovénia tengerparti részén, az olasz határ közelében található. A régió elsősorban a Toszkánához hasonló, dombos, szőlőültetvényekkel tarkított festői táj miatt vonzza a túristákat. A terület romantikus jellegét középkori városok teszik teljessé, ahol megkóstolhatja a helyben készített borokat is.

A Gonjače falu fölé magasodó torony felejthetetlen élményt ígér. A 23 méter magas kilátótoronyból csodálatos panoráma nyílik a Goriška Brda régióra, a Júliai-Alpokra, a Dolomitokra és a Vipava-völgyre is.

9. Piran - mediterrán kilátás az ikonikus harangtoronyból

Szeretne Velencei hangulatot a turisták tömegei nélkül? Látogasson el a szlovéniai kikötővárosba, Piranba, amely egy kis félszigeten fekszik az Adriai-tengeren. A szlovén tengerpart egyik legfestőibb pontja, az autentikus hangulat, a mediterrán ízek és a romantikus utcácskák miatt.

Ha szeretné madártávlatból is gyönyörködni ebbe a kis ékszerdobozba, akkor mássza meg a Szent György-templom 146 lépcsőfokát a harangtoronyba, ahonnan csodás kilátása lesz a város főterére, a kikötőre és a környerő városfalakra is.

Válasszon szlovéniai szállásaink közül és fedezze fel az ország legszebb látnivalóit.

A cikket írta:

Frissített: 28. 4. 2024

Érdekes cikkek

Legnépszerűbb ajánlataink

Nézze meg az elmúlt hét legkelendőbb ajánlatait

Elfelejtette jelszavát?

Kérjen újat!

A közösségi oldalán keresztül is bejelentkezhet:

Facebook vagy Google fiókkal való regisztrációm kapcsán kijelentem, hogy elfogadom a Felhasználási feltételeket és elolvastam az Adatvédelmi szabályzatot..

Regisztrálni szeretnék

Szeretne Facebook vagy Google fiókkal regisztrálni?

Facebook vagy Google fiókkal való regisztrációm kapcsán kijelentem, hogy elfogadom a Felhasználási feltételeket és elolvastam az Adatvédelmi szabályzatot..

Elfelejtette jelszavát?

Ne aggódjon, csak adja meg e-mail címét, ahova küldünk egy hivatkozást, így megadhat egy újat.

Tento e-mail u nás není zaregistrovánVytvořit účet