Őszi szünet: 5 családi programötlet

A gyerkőcöket lekötni nem egyszerű dolog. Az őszi szünet izgalmassá tétele a legtöbb szülőnek pedig igazi kihívás. Pontosan ezért hoztunk most 5 olyan programötletet, amelyek igazi élményt adhatnak az egész családnak.
Őszi szünet: 5 családi programötlet

1. Irány a természet!

Magyarország dúskál a csodálatos hegyvidékekben. Gakorlatilag elmondhatjuk, hogy az ország bármely pontján éljünk is, biztosan találunk a közelben olyan természeti csodát, amelyet ősszel a legérdemesebb felfedezni. Ha mégsem találnánk hegyvidéket a közvetlen közelben, ugyanilyen hangulatos lehet egy horgásztónál, tengerszemnél vagy kilátóhóz tett séta. A lényeg, hogy mozduljunk ki egy kis aktív kikapcsolódásra a gyerkőcökkel.

  • 👧👦 A gyerekeknek: játékos levél és termésgyűjtés a szabadban
  • 👩🧔 A felnőtteknek: stresszoldó séta és elmerülés a természet szépségeiben

2. Halloween party

Bár hazánkban nem ünnepeljük tradicionálisan a halloween ünnepét, néhány ötletet érdemes elcsennünk a külföldiektől e téren. Nincs olyan kisgyermek, aki ne élvezné, ha jelmezbe bújhat, édességet ehet, és játszhat a barátaival. A recept pontosan ennyire egyszerű. Hívjuk át gyerkőcök néhány barátját és rendezzünk egy kis őszi jelmezes partit nekik. Az biztos, hogy ez a nap emlékezetes marad majd!

  • 👧👦 A gyerekeknek: jelmezek, sütemények, játékok
  • 👩🧔 A felnőtteknek: kellemes beszélgetések egy pohár forralt bor mellett

3. Állatkerti túra

Ha állatkertről van szó, abban biztosan egyetérthetünk, hogy bármelyiket is válasszuk a rengeteg hazai hely közül, az minden évszakban hatalmas siker lesz a kicsiknél. De ha igazán őszinték akarunk lenni magunkkal, fenőttként is nagy élmény egy állatkerti séta. Korábban egy egész cikket szenteltünk hazánk legjobb állatkertjeinek, így csak említés képpen, íme néhány ötlet: Debreceni Állat- és Növénykert, Pécsi Állatkert, Sóstó ZOO, Veszprémi Állatkert, Fővárosi Állat- és Növénykert.

  • 👧👦 A gyerekeknek: különleges állatok megcsodálása, etetése, simogatása
  • 👩🧔 A felnőtteknek: élményteli beszélgetések, hatalmas mosoly a gyerekek arcán

4. Tökfaragás

Íme a tökéletes program, ha odakint igazán borongós az idő: családi tökfaragás! Hogy ez a program is felhőtlen lehessen ajánlott néhány tippet megfogadnunk. Például, hogy érdemes előre kiválasztani, milyen mintát szeretnénk a tökbe faragni, így a megfelelő tök kiválasztása is sokkal egyszerűbb lesz, vagy, hogy nem csak felülről de alulról is meg lehet skalpolni a tököt egy vékony pengéjű, éles késsel dolgozva,...stb. Lényeg a lényeg, olvassunk kicsit azért utána, mielőtt ebbe a programba belevágnánk.

  • 👧👦 A gyerekeknek: kreatív program, ami hosszasan leköti őket
  • 👩🧔 A felnőtteknek: szintén kreatív alkotói program lehet

5. Mesebeli kastélyok és titokzatos várak

Ha kastélyokról és várakról van szó, szintén nem mondhatjuk, hogy hiányban szenvednénk a lehetőségek terén. Ősszel egészen különleges hangulatot árasztanak ezek az épületek, ami nem csak a gyerekeket de az egész családot elvarázsolja majd. A legszebb hazai kastélyokról és várakról szintén írtunk már egy korábbi cikkünkben, de ahogy az állatkertek esetében is álljon itt néhány tipp. Várak: Boldogkő vára, Vajdahunyad vára, Bory vár, Egri vár, Visegrádi vár, Tatai vár. Kastélyok: Festetics-kastély, Edelényi-kastélysziget, Esterházy-kastély.

  • 👧👦 A gyerekeknek: képrázatos mesebeli élmény vagy igazi lovagi felfedezőtúra
  • 👩🧔 A felnőtteknek: kulturális, építészeti és történelmi élmény egyaránt

Reméljük a tippjeinkkel az egész család számára órási élmény lesz ez az idei őszi szünet! Ha tetszett a cikkünk, és máskor is olvasna hasonlókat, legyen a Travelking Family tagja, hogy elsőként értesülhessen a legújabb tippjeinkről és a legjobb ajánlatainkról!

A cikket írta:

Frissített: 15. 4. 2024

Érdekes cikkek

Kezdődhet Magyarország felfedezése a Travelking segítségével

Válasszon egyedi és népszerű ajánlatainkból

Elfelejtette jelszavát?

Kérjen újat!

A közösségi oldalán keresztül is bejelentkezhet:

Facebook vagy Google fiókkal való regisztrációm kapcsán kijelentem, hogy elfogadom a Felhasználási feltételeket és elolvastam az Adatvédelmi szabályzatot..

Regisztrálni szeretnék

Szeretne Facebook vagy Google fiókkal regisztrálni?

Facebook vagy Google fiókkal való regisztrációm kapcsán kijelentem, hogy elfogadom a Felhasználási feltételeket és elolvastam az Adatvédelmi szabályzatot..

Elfelejtette jelszavát?

Ne aggódjon, csak adja meg e-mail címét, ahova küldünk egy hivatkozást, így megadhat egy újat.

Tento e-mail u nás není zaregistrovánVytvořit účet