Itt vannak az év legnagyobb kedvezményei! Csapjon le a TravelBombákra 30% kedvezménnyel!

Oblíbené 0

Még nincsenek kedvenc ajánlatai.

  • Bármikor visszatérhet a mentett ajánlatokhoz
  • Egy helyen megtalálhatja kedvenc ajánlatait
  • Értesítéseket kaphat az ajánlatok változásairól

Boroszló legjobbjai: éttermek, látnivalók és kirándulóhelyek

Az északi Velence vagy a törpék városa? Bárhogy is nevezi, Boroszlóba biztosan egyből beleszeret. Az izgalmas metropolisz rengeteg csodás látnivalónak és étteremnek ad otthont. Ha tovább olvas megtudhatja merre induljon, hogy semmiről se maradjon le.
Boroszló legjobbjai: éttermek, látnivalók és kirándulóhelyek

Ha Boroszló (vagy lengyelül: Wroclaw) felé veszi az irányt, készüljön fel, hogy szigetek, hatalmas parkok és varázslatos történelmi épületek fogadják majd. A várost ráadásul az Odera folyó és négy mellékága szeli át, így kölcsönözve Velencei hangulatot az Alsó-Sziléziai fővárosának.

Mik a kihagyhatatlan látnivalók?

  • A Tumski sziget: A város legrégebbi része ad otthont a Lengyelország legrégebbi templomainak. Itt magasodnak a Keresztelő Szent János székesegyház és a Szent István-templom tornyai is. Itt található az Érseki Múzeum is, amely több mint egy évszázada gyűjti a nagy történelmi és művészeti értékű szakrális emlékeket.

  • A Rynek: A színes Piac tér és szecessziós, gótikus, illetve modernista házai mindenkit egyből lenyűgöznek.

  • A névtelen átkelők emlékműve: A járda szintről felbukkanó majd újra aláereszkedő emberek szoborcsoportja az 1981-es lengyelországi hadiállapot idején a föld alá menekülő boroszlói lakosoknak állít emléket.

  • A Japán kert: A kert a híres Szczytnicki Park részét képezi, ami a legrégebbi és legszebb park Boroszlóban.

  • A Multimédia szökőkút: A szökőkút minden órában gyönyörű műsorral szórakoztatja a nézelődőket.

  • Kortárs Művészeti Múzeum (Muzeum Współczesne Wrocław): A múzeum egy hatalmas, kör alakú bunkerben található, ami még a háború alatt épült. Ez a bunker volt a legnagyobb a városban, később gyengélkedőként szolgált. 2011-ben felújították, a múzeum kiállításai azóta tekinthetőek meg az épületben.

  • A Centennial Hall: Az épület 1912-1913-ban épült. A lipcsei csatában Napóleon felett aratott győzelem századik évfordulójának emlékére készítették. 2006-ban a csarnok felkerült az UNESCO Világörökségi Listájára is.

Lengyelország - Legnépszerűbb ajánlatok

Mit kóstoljon meg mindenképpen?

  • A Zurek: Ha szereti a savanyú ízvilágot, mindenképpen próbálja ki a lengyel zureket. Ez a kiadós, savanyú leves rozskovászból, kolbászból és burgonyából készül. Tálalás előtt főtt tojással díszítik.

  • A Pierogi: Nem lehet nem imádni a hagyományos lengyel pierogit. A pici főtt tészta batyukat tulajdonképpen bármivel meg lehet tölteni. A legnépszerűbb változat azonban az, amiben hús, savanyú káposzta és gomba található.

  • Sör sziruppal: Egyszerűen öntsön fél tucat málna- vagy gyömbérszirupot a sörbe. Egészségére!

{zöld} Tejbárok: Ha kedvező áron fedezné fel a lengyel konyha legjavát, látogassa meg a tejbárokat. A nagy hagyományokkal rendelkező húsmentes étkezdék nagyrésze az 1900-as években nyitott meg, de fellendülésük az 1950-es években következett be. Bár egy kis időre válságba kerültek, kedvező áraiknak köszönhetően túllendültek a nehézségeken és ma már a diákok és a turisták kedvenceinek számítanak. {/zöld}

Gyermeki is Önnel tartanak? Ezeken a helyeken garantált a szórakozás!

  • Az Állatkert: Lengyelország legrégebbi és leglátogatottabb állatkertje a turisták körében is nagy népszerűségnek örvend. A látnivalók közül kiemelkedik az Afrikarium, ahol cápák, ráják és több százféle hal úszik át a látogatók feje felett.

  • A Törpék: Boroszlóban több mint 600, egyedi bronz törpe szobor található városszerte. Vajon sikerül majd mindegyiket megtalálni?

  • A Hydropolis: A különleges természettudományi múzeumban a látogatók megismerkedhetnek a víz fizikai tulajdonságaival, tisztítási módszerével, valamint kulturális jelentőségével. A túra során az óceán zúgását is hallgathatják majd, és érdekes halszobrokat is megfigyelhetnek.


Ebben az összeállításban felfedezhette Boroszló (Wrocław) legjobbjait, ahol a gasztronómiai élmények, lenyűgöző látnivalók és gyönyörű kirándulóhelyek várják. Az óváros hangulatos utcáin sétálva elmerülhet a város történelmében, míg a kiváló éttermek ínycsiklandó fogásai garantáltan lenyűgözik ízlelőbimbóit. Ha egy kis nyugalomra vágyik, látogasson el a közeli természetvédelmi területekre, ahol csodálatos kilátás és friss levegő várja. Boroszló sokszínűsége és varázsa biztosan felejthetetlen élményekkel gazdagítja utazását!

A cikket írta:

Frissített: 21. 10. 2024

Érdekes cikkek

Kezdődhet Lengyelország felfedezése a Travelking segítségével

Válasszon egyedi és népszerű ajánlatainkból