Őszi bakancslista tele felejthetetlen élménnyel

Ősszel mindenki vágyik egy kis bekuckózásra, egy pihe puha takaróval egy jó könyvel és egy bögre forró csokival. De mit tegyünk akkor, ha már nincs új sorozat a Netflixen és a lustálkodásból is elegünk van? Íme az őszi bakancslistás tippjeink!
Őszi bakancslista tele felejthetetlen élménnyel
Őszi TOP 10 bakancslista

1. Túrázás a színesedő lombkoronák alatt

Egészen magától értetődő ősszel túrázni indulni, hiszen az erdők ilyenkor egészen különleges színkavalkádban tárulhatnak elénk és azért az sem mellékes, hogy az időjárás is ideális egy rövidebb vagy hosszabb sétához a természetben.

A mindennapok rohanása miatt a tökéletes túra néha csak terv szintjén marad és nem valósul meg. Ezért kerüljön fel a bakancslistájára idén egy jó kis családi kirándulás az erdőben. A Bükki Nemzeti Park, tökéletes választás egy kellemes sétára. Érdemes fellátogatni a nemrég megnyílt Zsófia kilátóba, ahonnan csodálatos kilátás nyílik a Hámori tóra. Lillafüreden sétálva betérhet a palotaszállóba egy finom forró csokira, vagy megcsodálhatja a vízesést is. Gyerekekkel érdemes a Lillafüredi kivonatra is felszállnia.

SZÁLLÁS TIPP:

Szálljon meg a Miskolctapolcán található Tapolca Fogadóba, amely a híres Barlangfürdő közelében várja a vendégeket. Élvezze a félpanziós ellátást és a Bükki Nemzeti Park közelségét!


Őszi TOP 10 bakancslista

2. Társasjáték est

Néha nem könnyű egybe tartani a baráti társaságot vagy a családot. Mindenkinek meg van a saját életritmusa, elkötelezettségei és szinte lehetetlen spontán találkozni. Épp ezért szervezzen egy tematikus társasjáték estet amit mindenki jó előre beír majd a naptárba. Tökéletes alkalom ez a házi süti felszolgálására és a legújabb társasjátékok kipróbálására. Mindnyájan ismerünk valakit, aki elkezdi majd a játékszabályokat bújni, egy másik barátunk az italfelelős szerepét veszi magára, míg mások azon tanakodnak, ki elég jó matekból, hogy vezesse a pontokat. Végül persze a gyakorlatban derülnek ki a játékszabályok igazán, és még egészen meglepő dolgokat megtudhatunk egymásról, vagy magunkról is játék közben.

TIPP:

Ha kedvet kapott ehhez a programhoz és csak az az ezer éves Gazdálkodj okosan lapul a fiiókjában, annak szeretettel ajánljuk a következő játékok egyikét: Azul, Fedőnevek, Kaméleon, Imagine, Igen, Sushi GO!, Catan és persze az elmaradhatatlan Activity.


Őszi TOP 10 bakancslista

3. Vidéki wellness pihenés

Fedezzen fel egy kisebb wellness szállodát és vigye el kedvesét egy kis őszi egymásra hangolódós hétvégére. Pihenjenek együtt egy pezsgőfürdőben, gyögyörködve a színesedő levelekben, vagy a csípősebb estéken lazítsanak a szauna melegében. Válasszon félpanziós ajánlataink közül, így nem kell aggódnia semmin, csak végre pihenni egy kicsit és élvezni az édes semmit tevést kettesben.

SZÁLLÁS TIPP:

A legjobb ajánlatainkat privát wellnessel ITT találja.


Őszi TOP 10 bakancslista

4. Őszi hangulatú lakás dekorálás

A hidegebb idő érkeztével természetes módon vágyunk otthonosabbá, "kuckózósabbá" tenni a lakást. Na most senki ne kezdjen teljes felújításba, hiszen itt nem erről és főleg nem egy vagyon elköltéséről van szó!

Néhány illatgyertya, egy szárított növényekből álló kedves kis koszorú az ajtóra vagy asztaldísz formájában az étekzőbe, egy-két kockás pléd vagy párna, pár tök formájú kis dekor és már kész is az őszi hangulat!

TIPP:

A gyerekeket bevonva érdemes gesztenye bábokat készíteni, vagy színes krepp papírból leveleket kivágni és az ablakra ragasztani.


Őszi TOP 10 bakancslista

5. Szüreti mulatság és borkóstoló

Mindig is ki akarta próbálni milyen szüretelni, vagy csak alkalmat keres, hogy elutazzon Magyarország csodaszép borvidékeinek egyikére? Itt az idő, hogy az álomból valóság legyen. Akár munkahelyi csapatépítés, akár közös program a barátokkal, a közös szüret mindig tele van felejthetetlen élményekkel.

Ha pedig inkább csak a szüreti munkák gyümölcsét élvezni, látogasson el egy borkóstolóra, ahol egy sommelier beavatja a borkóstolás titkaiba, hogy szinte borszakértőként térjen haza.

SZÁLLÁS TIPP:

Szálljon meg az egri Szépasszony-völgyben található Bacchus panzióba és pihenjen a híres egri bikavér hazájában! Ne felejtse el megkóstolni a híres vörösbor fehér párját, az egri csillagot sem. Ráadásul utalványunkhoz az egri törökfürdőbe szóló belépő is jár, ahol kipróbálhatja akár a hammam masszázst is!


Őszi TOP 10 bakancslista

6. Közös sütés

A melegben senkinek nincs kedve a sütő mellett izzadni, de ahogy a hőmérő higanyszála csökken, úgy jön meg az ember kedve egy finom házi süteményhez is. Egy finom fahéjas kávé, forró csoki, vagy egy különleges tea mellé jól esik egy szelet saját készítésű sütemény. Kapjon kötényt magára és készítse el a csodás almás-fahéjas pitét, aranygaluskát és sós karamellás sajttortát!

TIPP:

Hívja át anyukáját, testvérét vagy barátnőit egy közös sütésre és már is nevetéssel telik meg a konyha. Ráadásul a közös munka gyümölcse jobban ízlik együtt egy finom forró ital mellett.


Őszi TOP 10 bakancslista

7. Könyvklub a barátokkal

Újévkor a listára kerül, legalább 5 könyvet elolvasok idén, majd az ősz beköszöntével még egy sincs megkezdve? Ismerős az érzés? Nem mindenki falja a könyveket, de abban egyetérthetünk, hogy elkezdeni a legnehezebb.

Éppen ezért szuper ötlet egy könyvklub szervezése a barátokkal. Havonta kiválasztanak egy könyvet, amit aztán egy közös este alatt megbeszélnek. És hogy a távolabbi barátok se maradjanak ki, a klubhoz online is lehet csatlakozni.

TIPP:

A képernyő kék fénye csökkenti a melatonin termelésünket így zavarja az alvást. Éppen ezért érdemes inkább könyvet olvasni lefekvés előtt.


Őszi TOP 10 bakancslista

8. Feltöltődés egy termál fürdőbe

Akár csak pár órára, akár egy hosszú hétvégére is, de mindenképp látogasson el egy termál fürdőbe. Nincs is annál jobb érzés, mint a kinti hűvös levegőt beszívni, miközben csak az ember feje látszik ki a gőzölgő termál vízből.

Hazánk híres a fürdőiről. Akár a főváros egyik csodaszép történelmi fürdőjébe látogat el, vagy vidéken töltődik fel és használja ki a gyógyhatású vizek regenerációs erejét, nem fog csalódni!

TIPP:

Válasszon a gyógyfürdők mellett található szállásainkból, így akár egy messzebb található fürdőt is meg tud látogatni.


Őszi TOP 10 bakancslista

9. Fotós túra

A természet ebben az évszakban az egyik legcsodásabb. Porolja le a szekrényben álló fényképezőgépet, vagy egyszerűen tegye zsebre telefonját és engedje, hogy dolgozzon egy kicsit a jobb agyfélteke.

Akár a természetben való sétát választja, akár a városban tesz egy sétát, próbálja szabadjára engedni képzelőerejét. Bármennyire is ismerősek az utcák és az épületek, képzelje magát egy profi fotós helyébe, aki most először fedezi fel őket.

TIPP:

Vonja be az egész családot a kirándulásba, és kapjon mindenki lehetőséget egy pár képet kattintani. Otthon aztán együtt megnézhetik a túra eredményét és kiválaszthatják a legjobbakat. Még az is lehet, hogy a családi fotóalbumba is kerül belőle pár!


Őszi TOP 10 bakancslista

10. Építsen párnakuckót a gyerekekkel

Mindannyian építettünk bunkit és párnakuckót, amibe gyerekként elbújtunk a szüleink vagy egymás elől. Szakítsa ki a gyerekeit egy kicsit az online tér fogságából és mutasson nekik pár új fogást. Nem kell más, csak pár takaró, a karácsonyi égők és anya féltett díszpárnái.

TIPP:

Ha a kanapét teszik meg főhadiszállásnak, akkor pár kényelmes pihe-puha takaró és párna közül még egy közös mozizás is belefér egy nagy tál popcornnal és forró csokival.


Ha tetszett a cikkünk, és máskor is olvasna hasonlóakat, legyen a Travelking Family tagja, hogy elsőként értesülhessen a legújabb tippjeinkről és a legjobb ajánlatainkról!

A cikket írta:

Frissített: 2. 5. 2024

Érdekes cikkek

Legnépszerűbb ajánlataink

Nézze meg az elmúlt hét legkelendőbb ajánlatait

Elfelejtette jelszavát?

Kérjen újat!

A közösségi oldalán keresztül is bejelentkezhet:

Facebook vagy Google fiókkal való regisztrációm kapcsán kijelentem, hogy elfogadom a Felhasználási feltételeket és elolvastam az Adatvédelmi szabályzatot..

Regisztrálni szeretnék

Szeretne Facebook vagy Google fiókkal regisztrálni?

Facebook vagy Google fiókkal való regisztrációm kapcsán kijelentem, hogy elfogadom a Felhasználási feltételeket és elolvastam az Adatvédelmi szabályzatot..

Elfelejtette jelszavát?

Ne aggódjon, csak adja meg e-mail címét, ahova küldünk egy hivatkozást, így megadhat egy újat.

Tento e-mail u nás není zaregistrovánVytvořit účet