Személyesen ellenőrizve: Vendégvélemény a celldömöki JUFA Vulkan Thermen Resort ****-ban töltött tavaszi gyógyfürdőzésről

Utazzunk Cindyvel, a Travelking csapatának egyik tagjával a Celdömökön található JUFA Vulkan Thermen Resort ****-hoz. Most mindent megtudhatunk a szállásról, az ellátásról és a környékbeli kihagyhatatlan látnivalókról!
Személyesen ellenőrizve: Vendégvélemény a celldömöki JUFA Vulkan Thermen Resort ****-ban töltött tavaszi gyógyfürdőzésről

Alapinformációk az utazásról

  • Mikor jártál itt?: 2022.05.18. - 2022.05.20.
  • Hol szálltál meg?: JUFA Vulkan Thermen Resort****
  • Hol található a szállás?: Magyarország
  • Kivel utaztál?: A partneremmel
  • Milyen volt az ellátás?: Félpanziós ellátásban volt részünk
  • Mivel utaztál?: Autóval

Hová és hogyan utaztatok?

Egy öt napos nyaralásra mentünk a párommal, amit Brnoból kezdtünk, első úti célunk a Hotel Payerbacherhof *** volt Ausztriában, ahol az első két éjszakát töltöttük. Ezután az osztrák Payerbach kisvárosából a magyarországi Celldömölk felé vettük az irányt, a második úti célunkhoz, a JUFA Vulkan Thermen Resort****-hoz Az útvonal kb. 165 km hosszú, így 2 órán belül oda is értünk. Mindkét országban autópályán közlekedtünk, amihez vásároltunk egy osztrák autópálya matricát 10 napra 10 €-ért, és egy magyar matricát 3 820 Ft-ért.

Milyen volt a parkolás?

A szálloda közvetlenül kapcsolódik a mellette lévő termálfürdőhöz ami miatt rendkívül népszerű a turisták körében. Emellett a szálloda illetve a fürdő előtt, egy nagyon nagy ingyenes parkoló is található. Felfedeztük, hogy nem csak itt, hanem a szálloda mögött is lehet parkolni, amit mi biztonságosabbnak és kényelmesebbnek találtunk. A parkolóhelyek nagy száma miatt szerintem nem szükséges előre foglalni.

Hol szálltatok meg?

A JUFA Vulkan Thermen Resort**** Celldömölk városában található, mindössze 20 km-re Sárvártól. Maga a város nem nyűgözött le különösebben, ami azonban megragadta a figyelmemet a környéken, az a Ság-hegy volt, amely egy kialudt vulkánt rejt. Bár a hegy megmászásához jó erőnlét kell, tetején számos kilátópont található, ahonnan gyönyörű kilátás nyílik a környékre. A szálloda közelében található egy vulkánokkal foglalkozó oktatási központ, a Kemenes Vulkánpark is. Itt a gyerekek és a felnőttek szórakoztató és interaktív módon ismerkedhetnek meg a világ vulkánjaival.

A szállodát könnyen megtaláltuk, közvetlenül a főutcán található, amely az egész várost átszeli. Érkezésünkkor egy nagyon kedves recepciós hölgy fogadott minket, aki minden fontos információt elmondott, és karszalagot adott nekünk, hogy beléphessünk a fürdőbe. Egy erkély nélküli szobát kaptunk az első emeleten, ami nem zavart minket, mivel annyira sűrű programot állítottunk össze, hogy nem tartózkodtunk túl sokat a szobában. Egyébként a szálloda szinte minden szobája erkélyes.

Meglepett, hogy a szobánk pontosan ugyanúgy nézett ki, mint a fotókon, pont olyan szép és rendezett volt. Az ágyon törölközők és fürdőköpenyek vártak ránk, a szoba mérete átlagos volt és mindent megtaláltunk benne, amire csak szükségünk volt. Egy nagy gardrób szekrénybe tudtunk elhelyezni a ruháinkat, volt emellett egy íróasztal székkel, egy beépített pótágy, egy komód, ruhafogasok és egy nagy TV is. Ami a nagy melegben nagyon jól jött, az, az ablakra leengedhető elektromos redőnyök és a légkondicionáló voltak. A fürdőszoba fel volt szerelve zuhanyzóvel, egy tükrös mosdókagylóvel, WC-vel és hajszárítóval is,

Mesélj az ellátásról!

Félpanziós ellátást kaptunk a tartózkodásunk alatt. A reggelit és a vacsorát svédasztalos formában szolgálták fel. Reggelire rántottát, kolbászt, szalonnát, felvágottakat, zöldségeket és sokféle péksüteményt fogyaszthattunk, ízlésünk szerint. Természetesen gyümölcslevek, kávé, tea és kakaó is volt. A vacsora választéka is bőséges volt - többféle húsos és húsmentes étel és különféle köretek közül lehetett választani. Voltak még levesek, zöldségek, desszertek és egyéb finomságok is. Összességében az ételek nagyon ízlettek. A szálloda étterme bár nem volt túl nagy, de nem fordult elő, hogy ne lett volna helyünk.

Személyesen ellenőrizve: Hutel JUFA Vulkán

Napközben hol ettetek?

Útban a szállodába megálltunk Sárváron, ahol a Brick Bistroban ebédeltünk. Az étteremnek egy csodaszép kertje is van és az étlap rengeteg ínycsiklandó opciója közül lehetett választani, elérhető árakon.

A fürdőben is kipróbáltuk az ételeket, az ottani étteremben olyan tipikus 'strandos ételekből' lehetett választani, mint a hot dog, a hamburger, a pizza stb. Gluténérzékenyként nagyon örültem neki, hogy gluténmentes pizzát is kínálnak, ami egyébként még finom is volt!

Milyen wellness lehetőségek voltak adottak a szállodában?

A szálloda közvetlenül kapcsolódik a termálfürdőhöz, így abban a luxusban volt részünk, hogy a szobában magunkra öltöttük a fürdőköpenyt és csupán 3 perc múlva, már az egyik medencében tudtunk pihenni. Maga a fürdő területe először kissé kaotikus volt számomra, de idővel el tudtam benne igazodni. Több beltéri és kültéri medence is található itt, a legmelegebb medencék vízhőmérséklete elérte a 36 °C-ot.

A látogatásunk hétköznapra esett, így nagyon kevés ember volt a fürdőben, és olyan is előfordult, hogy egy egész medence csak a miénk volt. A fürdő területén nagyon sok napozó ágyat is kihelyeztek, így nem kellett azokat ‘vadászni’, mindig volt helyünk a relaxációra.

Sajnos az ittlétünk alatt még nem nyitották meg a kültéri medencéket, de kipróbáltuk helyette, a DU. 3-tól megnyitó szaunavilágot, ahol többféle szauna és egy kinti hűsítő medence is található. A szállodában egyénként igen kedvező áron többféle masszázst is ki lehet próbálni.

Szerinted merre érdemes kirándulni a környéken?

  • Sárvár - A gyönyörű fürdőváros kevesebb, mint félórányira van a szállodától.
  • Kemenes Vulkánpark - A világ vulkánjairól szóló, felnőttek és idősebb gyerekek számára is érdekes oktatóközpont.
  • Ság hegy - Egy kialudt vulkán, csodás kilátással és lélegzetelállító tájjal körülötte.
  • Sümegi vár - Ez a csodaszép vár, kb. fél óra autóútra található a szállodától.
  • Ha az idő engedi, mindenképpen ajánlom a Balaton meglátogatását is. Mindössze egy órányi autóútra található Keszthely festői városa, gyönyörű kikötőjével és strandjaival. Mi, itt befizettünk egy egyórás balatoni hajókörútra is, ami csodaszép volt.
  • És ha már a Balatonnál jártunk, nem hagyhattuk ki Hévíz városának és a híres Hévízi Tófürdőnek a meglátogatását sem.

Személyesen ellenőrizve: Hutel JUFA Vulkán

Röviden hogyan foglalnád össze a JUFA Vulkan Thermen Resort ****-ban szerzett élményeket?

"A szálloda személyzete nagyon előzékeny volt, és kedvesen informált minden fontos tudnivalóról. A szoba kényelmes és modern volt, de a legnagyobb benyomást a kültéri elektromos redőnyök tették ránk, amelyeket a nyári hónapokban lehet igazán értékelni. Meg voltunk elégedve a félpanziós ellátással is. A reggeli és a vacsora során ínyencségek széles választékát kóstoltuk meg. A gyógyfürdőt is nagyon élveztük, ahol a viszonylag kevés látogató miatt, a medence szinte csak a miénk volt. Sikerült egy kicsit felfedezni a környéket is. A legjobban a Balatonhoz tett kirándulást élveztük. Élményekkel telve és felfrissülten távoztunk.”


👍 A JUFA Vulkan Thermen Resort ****-ot Cindy, a Travelking csapatának tagja személyesen ellenőrizte, és nyugodt szívvel ajánlja mindenkinek. További személyesen ellenőrzött szállásaink ide kattintva megtekinthetőek.

A cikket írta:

Frissített: 18. 4. 2024

Érdekes cikkek

Legnépszerűbb ajánlataink

Nézze meg az elmúlt hét legkelendőbb ajánlatait

Elfelejtette jelszavát?

Kérjen újat!

A közösségi oldalán keresztül is bejelentkezhet:

Facebook vagy Google fiókkal való regisztrációm kapcsán kijelentem, hogy elfogadom a Felhasználási feltételeket és elolvastam az Adatvédelmi szabályzatot..

Regisztrálni szeretnék

Szeretne Facebook vagy Google fiókkal regisztrálni?

Facebook vagy Google fiókkal való regisztrációm kapcsán kijelentem, hogy elfogadom a Felhasználási feltételeket és elolvastam az Adatvédelmi szabályzatot..

Elfelejtette jelszavát?

Ne aggódjon, csak adja meg e-mail címét, ahova küldünk egy hivatkozást, így megadhat egy újat.

Tento e-mail u nás není zaregistrovánVytvořit účet