Személyesen ellenőrizve: Vendégvélemény a Magas-Tauernben található Hotel Wasserfallban *** töltött tavaszi kikapcsolódásról

Utazzunk Kristyvel, a Travelking csapatának egyik tagjával az ausztriai Magas-Tauern Nemzeti Parkba található Hotel Wasserfallhoz ***. Most mindent megtudhatunk a szállásról, az ellátásról és a környékbeli kihagyhatatlan látnivalókról!
Személyesen ellenőrizve: Vendégvélemény a Magas-Tauernben található Hotel Wasserfallban *** töltött tavaszi kikapcsolódásról

Alapinformációk az utazásról

  • Mikor jártál itt?: 2022.05.06. - 2022.05.08.
  • Hol szálltál meg?: Hotel Wasserfall ***
  • Hol található a szállás?: Ausztria
  • Kivel utaztál?: A partneremmel
  • Milyen volt az ellátás?: Félpanziós ellátásban volt részünk
  • Mivel utaztál?: Autóval

Hová és hogyan utaztatok?

A Hotel Wasserfall *** Zeller-Fusch faluban található, az ausztriai Magas-Tauern Nemzeti Park szívében. Nagyön örültem neki, hogy bár a hegyekben található, mégis nagyon könnyen megközelíthető volt. A barátommal Brnoból indultunk, és az út nagy részét autópályán tettük meg. Kicsit több mint 5 órát utaztunk autóval összesen. Ha hozzánk hasonlóan Salzburgon keresztül utazik, ajánlom, hogy útközben álljon meg egy rövid időre a gyönyörű kis Mondsee-tónál. A tó körül gyönyörű park és egy sétány is található, így tökéletes alkalom arra, hogy kinyújtóztassa a lábát, és gyönyörködjön a kilátásban az út mentén. :)

Milyen volt a parkolás?

Közvetlenül a szálloda mellett parkoltunk le. A szabadtéri parkolás benne volt a szállás árában. Bőségesen volt hely a parkolóban, így úgy gondolom, nem szükséges előre foglalni.

Hol szálltatok meg?

A szálloda környezete gyönyörű volt. A Hotel Wasserfall *** egy az Alpok hegyei közötti völgyben található, mindössze egy rövid sétára Ausztria legmagasabb csócsától, a Grossglocknertől. Sajnos nem élvezhettük a csúcsról a panorámát, mivel szinte végig esett az eső, és a hegyek ködbe borultak. De amikor időnként kitisztult az idő, megérte. A helyszín tökéletes túrázáshoz - a szállásról számtalan kerékpár és túraút indul. A szálloda a nevét a gyönyörű vízesésekről kapta, amelyek csak egy rövid sétára vannak a hoteltől, és amelyekhez csodaszép sétákat tehet.

Egy standard kétágyas szobát kaptunk, amely tiszta és rendezett volt. A szoba berendezése alapszintű, de kényelmes volt. Az ágy pihepuha volt, emellett a szobánkban volt még íróasztal, fotel, egy nagy szekrény és egy TV is. A fürdőszoba felújított, modern és csillogóan tiszta volt. Egy kedves kis figyelmesség, ami különösen a barátomnak tetszett a hosszú vezetés után, az a két mini Milka csokoládé volt, ami az éjjeliszekrényen várt ránk, amikor megérkeztünk.

Mesélj az ellátásról!

Ottlétünk alatt félpanziós ellátást kaptunk, azaz svédasztalos reggelit és háromfogásos vacsorát salátabárral. Be kell vallanom, hogy eléggé jóllakottan tértünk haza. Az ételek annyira finomak voltak, hogy kár lett volna nem megkóstolni mindenből egy kicsit. A svédasztalos reggeli klasszikusokat tartalmazott, de különböző apró finom különlegességeket is felszolgáltak. Az édes ételeket például különböző diófélékkel és magvakkal lehetett feldobni, míg a sós ételek között finom házi készítésű pástétomok is szerepeltek. A pékáru friss, ropogós és nagyon finom volt, ahogy minden más is. A házi készítésű meggyes rétes is csodafinom volt. Enyhe koffeinfüggőként nagyra értékeltük, hogy volt egy automata kávéfőző, ahol mindenki a saját ízlése szerint készíthetett kávét (még a mennyiséget tekintve is :)).

A vacsora alatt az étlapról választottunk három fogást, így nem volt könnyű dolgunk, az összes fogás elfogyasztásával. Hihetetlen mennyiségű volt egy-egy fogás, így általában a salátán és a desszerten ketten osztoztunk. A barátom kipróbálta a bécsi szeletet, és az oldalast és mindkettő finom volt (és hatalmas). Én a tésztát ettem gombakrémes mártással és a szarvaspörköltet. Mindennek nagyon finom íze volt, viszont a pürkültben lévő hús nekem egy kicsit talán rágós volt. Egyébként, a menüről bármit érdemes kiválasztani, nem lehet csalódni. A desszert adagok is hasonlóan óriásiak voltak. Vicces volt, amikor a pincér megkérdezte tőlünk (miután már jóllaktunk), hogy kérünk-e egy "pitét". Azt válaszoltuk, hogy egy süteményt még elbírunk, mire kihoztak nekünk egy hatalmas szelet tejszínes-citromos tortát! De nem bántuk meg, hiszen nagyon finom volt! Az étterem hangulata egyébként nagyon kellemes volt, az alpesi stílusú berendezés autentikus volt, a kitömött mormotákat pedig cukinak találtuk.

Napközben hol ettetek?

A félpanziós ellátás annyira bőséges volt, hogy nem ettünk a szállodán kívül.

Szerinted merre érdemes kirándulni a környéken?

Az időjárás miatt sajnos nem tudtunk hosszú túrákat tenni, de a környéken így is bőven volt mit csinálni. Ebben nagy segítségünkre volt a SommerCard kedvezménykártya, amely a csomagunkban volt, és amellyel sok mindent ingyen vagy kedvezményesen kaptunk. Tehát a látottak alapján mindenképpen ajánljuk a látogatást:

Grossglockner Alpesi út - a SommerCard kártyával ingyenes a belépés, így sokat spórolhat. A környező hegyekre, köztük a Grossglocknerre nyíló lélegzetelállító kilátás még azok számára is élvezhető, akik nem szeretnek gyalogolni. Az út a megállókkal együtt akár két órát is igénybe vehet, ezért érdemes több időt szánni rá. Talán a legjobban az varázsolt el minket, hogy élő mormotákat láthattunk odafent! ❤️

Krimmel-vízesés - gyönyörű hatalmas vízesések körülbelül egy órányi autóútra Fusch-tól. A felső vízeséshez hosszabb túrát is lehet tenni, de mivel esett az eső, mi csak az alsó vízesést néztük meg. A SommerCarddal ide is ingyenes volt a belépés.

A krimmli vízi központ - közvetlenül a vízesések mellett található, és a SommerCard kártyával ide is ingyenes a belépés. A központnak van egy beltéri és egy kültéri része, a beltéri rész olyan, mint egy interaktív múzeum, a kültéri pedig egyfajta vízi "játszótér", ahol különböző trükköket és játékokat lehet kipróbálni a vízzel. Gyerekeknek és felnőtteknek egyaránt kitűnő szórakozási lehetőséget kínál - mi minden esetre nagyon jól éreztük magunkat az eső ellenére is! :)

A Sigmund Thun Klamm-szurdok és a Klammsee-tó - Kaprun mellett egy gyönyörű tó és szurdok, amely mindenképpen megér egy sétát. A tó fölött pedig egy tökéletes kilátópont található, ahonnan remek fotókat lehet készíteni.

Kaprun vára - egy gyönyörű, de elhanyagolt vár Kaprun városa felett.

Zell am See-tó - híres turisztikai célpont. Az előszezonban nem sok mindent lehet itt csinálni, így mi saját tapasztalat alapján csak a tó körüli sétát tudjuk ajánlani.

Gerlos Alpenstrasse - egy másik hegyi út, amely a Krimmel-vízesésnél kezdődik. Sajnos itt nem volt szerencsénk a kilátással, mert esett az eső és köd volt, de szerintünk még így is megérte.


Röviden hogyan foglalnád össze a Hotel Wasserfall ***-ban szerzett élményeket?

"Nagyon jól éreztük magunkat a rossz idő ellenére is. A szálloda személyzete nagyon kedves volt, és jól beszéltek angolul. Mindent bemutattak, amit az utalvány tartalmazott. A szoba kényelmes és tiszta volt és nagyon tetszett, hogy van erkély is. A tartózkodásunk fénypontjai az étkezések voltak - minden nagyon ízlett, és akkora volt a választék, hogy alig győztük. A legpraktikusabb dolog, amit a csomagból kihasználtunk, a SommerCard kedvezménykártya volt, amivel számos helyet ingyen tudtunk meglátogatni. A legnagyobb élmény pedig mindenképpen a Grossglockner alpesi panorámaút volt! :)”


👍 A Hotel Wasserfall ***-t Kristyna, a Travelking csapatának tagja személyesen ellenőrizte, és nyugodt szívvel ajánlja mindenkinek. További személyesen ellenőrzött szállásaink ide kattintva megtekinthetőek.

A cikket írta:

Frissített: 25. 4. 2024

Érdekes cikkek

Legnépszerűbb ajánlataink

Nézze meg az elmúlt hét legkelendőbb ajánlatait

Elfelejtette jelszavát?

Kérjen újat!

A közösségi oldalán keresztül is bejelentkezhet:

Facebook vagy Google fiókkal való regisztrációm kapcsán kijelentem, hogy elfogadom a Felhasználási feltételeket és elolvastam az Adatvédelmi szabályzatot..

Regisztrálni szeretnék

Szeretne Facebook vagy Google fiókkal regisztrálni?

Facebook vagy Google fiókkal való regisztrációm kapcsán kijelentem, hogy elfogadom a Felhasználási feltételeket és elolvastam az Adatvédelmi szabályzatot..

Elfelejtette jelszavát?

Ne aggódjon, csak adja meg e-mail címét, ahova küldünk egy hivatkozást, így megadhat egy újat.

Tento e-mail u nás není zaregistrovánVytvořit účet