Személyesen ellenőrizve: Vendégvélemény a budapesti Hotel Stáció **** szállodában töltött városnézős napokról

Fedezzük fel Budapestet Martinnal, a Travelking csapat egyik tagjával! Részletes beszámoló következik az díjnyertes Hotel Stáció **** -ban töltött pihenésről. Most mindent megtudhatunk a szállásról, ellátásról és a kihagyhatatlan látnivalókról!
Személyesen ellenőrizve: Vendégvélemény a budapesti Hotel Stáció **** szállodában töltött városnézős napokról

Alapinformációk az utazásról

  • Mikor jártál itt?: 2022.03.04. - 2022.03.06.
  • Hol szálltál meg?: Hotel Stáció ****
  • Hol található a szállás?: Budapest, Magyarország
  • Kivel utaztál?: Egyedül
  • Milyen ellátást kaptál?: Félpanzió
  • Mivel utaztál?: Autóval

Hová és hogyan utaztál?

Egy pihentető hétvégére úgy döntöttem, hogy a magyar fővárosba, Budapestre utazok. A legrövidebb és legkényelmesebb autóval megtenni az utat, Brnoból Budapestre körülbelül 3,5 órát vezettem autópályán.

Milyen volt a parkolás?

A szállodába érkezésemkor egy őrzött, sorompóval ellátott szabadtéri parkolóban kaptam helyet. A parkolás díja 990 Ft/éj.

Hol szálltál meg?

A Hotel Stáció **** könnyen megközelíthető helyen, az autópálya lehajtó közelében található, így legalább nem kellett, hogy bekavarodjak autóval Budapest belvárosának forgalmába. Szerintem a szálloda elhelyezkedése azért is előnyös, mert a környéke, csendes, nincs nagy forgalom inkább egy családi házas övezetben van. A hotelből egyébként kb. 15-20 perc alatt be tudtam jutni busszal, vonattal vagy autóval is a városközpontba.

Belépve a recepciós hölgy mosolyogva fogadott, jól beszélt angolul és mindent részletesen elmagyarázott. Az ajtó kinyitásához csak be kellett dugnom a chipkártyámat. A szoba bár kicsit kisebb méretű, de mindezt kárpótolta a meghittségével és a nagyszerű felszereltségével. Minden bútorzata és eszköze újnak tűnt és az egész szoba ragyogott a tisztaságtól, illetve az egyik falon egy nagy egész alakos tükör foglalt helyet, amit a hölgy vendégek biztosan különösen értékelnek. Az ágyakat is ki kell, hogy emeljem, mert a matrac annyira kényelmes volt és annyira mélyen aludtam, hogy a reggeli felébredés komoly gondot okozott. :-) A televízióban a magyar csatornák mellett számos nemzetközi műsorból tudtam este válogatni és a fürdőszoba felszereltségével is elégedett voltam, a zuhanyzó mellett itt is szép tükör foglalt helyet.

Mesélj az ellátásról!

A csomag tartalma félpanziós ellátás volt, így a reggeli és a vacsora is svédasztalos volt. A reggelinél zöldségek, gyümölcsök, kávé, gyümölcslevek széles választékával készültek, és persze mindennel amihez az ember a szállodákban hozzászokott. A nagyobb foglaltság ellenére sem fordult elő, hogy bármiből is kifogytak volna, hiszen magas létszámú személyzet segített az étkezéseknél, így mindent időben feltöltöttek és általában nagyon segítőkészek voltak.

Közvetlenül a recepció mellett van egy lobby bár is, amibe minden este beültem és többek között egy csapolt Pilsner sörrel vagy egy pohár proseccóval kényeztettem magam.

Napközben hol ettetek?

A szállodán kívül ettem a belvárosban, de most nem találtam olyan éttermet, amit kifejezetten ajánlani tudnék, mert elsősorban az utcai magyar különlegességeket áruló standokat látogattam és a lángost vagy sült kolbászokat kóstoltam meg.

Milyen wellness lehetőségeket biztosított a szálloda?

A szállodának két szintes wellness-részlege van, amiben egy nagy medence is található masszázsfúvókákkal, ebben minden esete szívesen ejtőztem a belvárosban tett hosszú séták után. Van még egy pezsgőfürdő is (4-6 fős), ez azonban minden este nagyon népszerű volt, így várni kellett rá. Van egy kisebb szaunavilág is: a finn szauna, infraszauna és török gőzkabin mellett tepidárium is volt, ami azoknak előnyös, akik nehezen bírják a szaunát. Természetesen hűtőmedence is volt, illetve egy Kneipp-taposó is.

Kicsit sajnáltam, hogy a wellness-részleg már este 9-kor bezárt, mert még tudtam volna egy kicsit fürdőzni vagy szaunázni. A másik dolog, amit furcsának találtam, az volt, hogy voltak vendégek akik fürdőruhában mentek be a szaunába, de lehet ez csak egy kulturális különbség.

Szerinted merre érdemes kirándulni a környéken?

Szerintem vonattal legkönnyebb a városközpontba utazni, hiszen a Vecsési vasútállomás kb 3 kilométer a szállodától és a parkolójában az autót is le lehet tenni. A vonat kb. 15 perc alatt vitt be a városközpontba, kényelmesebbnek találtam mint a belvárosban parkolót keresni.


Röviden hogyan foglalnád össze a Hotel Stáció ****-ban szerzett élményeket?

"Nagyon jól éreztem magam a Hotel Stáció ****-ban töltött idő alatt, és nyugodt szívvel ajánlom mindenkinek, aki Budapestre szeretne látogatni. Itt garantált a minőség, ráadásul remek áron. Budapest gyönyörű szép. Láttam a belvárost, a Parlament épületét, a Halászbástyát, és sétáltam a Duna-parton is. De rengeteg látnivaló van még, úgyhogy mindenképpen vissza szeretnék majd egyszer jönni.”


👍 A Hotel Stáció ****-t Martin, a Travelking csapatának tagja személyesen ellenőrizte, és nyugodt szívvel ajánlja mindenkinek. További személyesen ellenőrzött szállásaink ide kattintva megtekinthetőek.

A cikket írta:

Martin DittertMartin Dittert
Frissített: 28. 3. 2024

Érdekes cikkek

Legnépszerűbb ajánlataink

Nézze meg az elmúlt hét legkelendőbb ajánlatait

Elfelejtette jelszavát?

Kérjen újat!

A közösségi oldalán keresztül is bejelentkezhet:

Facebook vagy Google fiókkal való regisztrációm kapcsán kijelentem, hogy elfogadom a Felhasználási feltételeket és elolvastam az Adatvédelmi szabályzatot..

Regisztrálni szeretnék

Szeretne Facebook vagy Google fiókkal regisztrálni?

Facebook vagy Google fiókkal való regisztrációm kapcsán kijelentem, hogy elfogadom a Felhasználási feltételeket és elolvastam az Adatvédelmi szabályzatot..

Elfelejtette jelszavát?

Ne aggódjon, csak adja meg e-mail címét, ahova küldünk egy hivatkozást, így megadhat egy újat.

Tento e-mail u nás není zaregistrovánVytvořit účet