Személyesen ellenőrizve: Vendégvélemény a balmazújvárosi Hotel Kamilla **** szállodáról

Utazzunk Szabival, a Travelking csapatának egyik tagjával a Balmazújvárosban található Hotel Kamilla **** szállodához. Most mindent megtudhatunk a szállásról, az ellátásról és a környékbeli kihagyhatatlan látnivalókról.
Személyesen ellenőrizve: Vendégvélemény a balmazújvárosi Hotel Kamilla **** szállodáról

Alapinformációk az utazásról

  • Mikor jártál itt?: 2022.09.24. - 2022.09.26.
  • Hol szálltál meg?: Hotel Kamilla ****
  • Hol található a szállás?: Magyarország
  • Kivel utaztál?: A párommal
  • Milyen volt az ellátás?: Félpanziós ellátásban volt részünk
  • Mivel utaztál?: Autóval

Videó az itt tartózkodásról

Hová és hogyan utaztatok?

A Budapesthez közeli Szigetszentmiklósról kezdtük meg utunkat, a célunk pedig Balmazújváros volt, amely egy viszonylag hosszú, 240 kilométeres út volt és több mint két órát vett igénybe. A leggyorsabb út az autópályán vezet, így mi is emellett döntöttünk, ehhez pedig vennünk kellett egy magyar autópálya-matricát. Mivel útba esett, mindenképp a híres Hortobágyi Nemzeti Parkon keresztül szerettünk volna autózni, amit nem mondanék a leggyorsabb megoldásnak, de mindenképpen megérte. Mivel ősz volt, az évnek ebben az időszakában repülnek be a parkba a darvak, amelyek a park jelképei. Ezen időszak legvonzóbb természeti eseménye a daruvonulás, így nagyon örültünk neki, hogy nem hagytuk ki ezt az élményt. Ezután tovább folytattuk utunkat mintegy 25 km-en át, egészen a szálloda felé. A szállásunkat egyáltalán nem volt nehéz megtalálni, mivel Balmazújváros központjában van.

Személyesen ellenőrizve: Hotel Kamilla ****, Magyarország

Milyen volt a parkolás?

A szállodának van egy saját parkolója, közvetlenül az épület mellett, amely igaz, hogy nem őrzött, de teljesen biztonságosnak tűnt, így mi ott parkoltunk le. Egyébként a parkolóhelyért nem kell fizetni és nem szükséges előre foglalni sem.

Hol szálltatok meg?

A Hotel Kamila **** már első látásra levett minket a lábunkról, hiszen külsőre egy nagyon modern szálloda, de amikor beléptünk teljesen lenyűgözött bennünket a szálloda modern belső tere is. Egy nagyon kedves, mosolygós recepciós fogadott bennünket, ez az élmény csak tovább fokozta a jó benyomást. Miután megkaptuk a kulcsot, a recepciós hölgy nagyon részletesen tájékoztatott minket a szálloda szolgáltatásairól, valamint a csomag pontos tartalmáról is. Brosúrák és térképek segítségével tippeket adott a helyi látnivalókról, ajánlotta a kerékpárok ingyenes használatát, valamint a városban és környékén található kerékpárutakról is tájékoztatott bennünket.

A szálloda összesen 53 szobát kínál három emeleten. Bár az épületben van lift, mi mindig gyalog mentünk a második emeleti szobánkba. Az első emelet nagyon tágas, ahonnan a szálloda medencéjét és a gyógyfürdőt is láthatjuk. A szobánkhoz egy tágas, zuhanyzós fürdőszoba tartozott és mindenféle kényelmi felszereléssel el volt látva - volt kozmetikai tükör, hajszárító, piperecikkek, szóval minden amire csak szükségünkk lehetett, ráaadásul volt egy praktikus szárítóállvány is, amely így megkönnyítette nekünk a fürdőruhák és a törölközők szárítását. A szálloda gyógyfürdő jellegének köszönhetően két kényelmes fürdőköpeny várt minket bekészítve az extrém kényelmes franciaágyon. A szobában volt egy síkképernyős TV, egy nagy szekrény akasztókkal és egy széf (ami kicsit furcsa volt, hogy a recepción kellett kérni a kulcsot). Egyéb felszerelések közé tartoztak az éjjeliszekrények és két nagy tükör. Régebben már jártam ebben a szállodában egy üzleti megbeszélés keretében és már akkor tudtam, hogy vissza akarok térni majd ide vendégként. Ezért nagyon boldog voltam, hogy sikerült meglepnem a feleségemet és eltudtam hozni ide, így kettesben tölthettünk egy kis időt a gyerekeink nélkül.

A szálloda közelében található egy vasútállomás és egy piac, amely különböző élelmiszer-, ital- és ruházati vásárlási lehetőségeket kínál. Annak ellenére, hogy a vonatmegálló a szálloda közvetlen közelében van, szerencsére az éjszakák nagyon csendesek voltak és a környék nyüzsgését sem vettük észre.

Mesélj az ellátásról!

A csomagunk félpanziós ellátást tartalmazott a szálloda éttermében, ahol minden nap egy nagyon barátságos és figyelmes személyzet fogadott minket. A kifejezetten hangulatos étteremben minden reggel egy tipikus magyar stílusú svédasztalos reggelivel vártak minket. A hideg ételek kínálata különböző szalámik, sajtok, zöldségek és gyümölcsök választékát tartalmazta. A meleg ételek közül választhattunk például rántottát vagy tükörtojást, kolbászt vagy virslit is. Szomjunkat háromféle gyümölcslével, teával és kávéval oltottuk. Az édesszájúaknak különböző péksütemények, lekvárok és méz álltak rendelkezésre.

A félpanziós ellátásnak köszönhetően vacsorával is vártak, ahol kétféle leves, öt főétel és öt köret közül lehetett választani. Az étlapon hal és vegetáriánus ételek is sorakoztak, valamint a vacsora során salátabár is rendelkezésre állt. Az étterem specialitásai a magyar konyha remekei, de napi kínálatukban mindig szerepelnek nemzetközi ételspecialitások, valamint igazi ételkülönlegességek is. Az ételek számunkra kifejezetten ízletesek és változatosak voltak.

Napközben hol ettetek?

Napközben a szálloda à la carte menüjéből is lehetőségünk lehetett volna rendelni, de mi inkább a szomszédos spa-ban ettünk. A szálloda környékén egyébként számos bár, büfé és étterem is található.

Milyen wellness lehetőségek voltak adottak a szállodában?

A recepciós ajánlására mindketten igénybe vettünk egy húszperces hátmasszázst, (amiért fizetni kellett). A szálloda harmadik emeletén található egy szoba, amely az ilyen szolgáltatások helyszínéül szolgál. A szálloda medencéje a nap 24 órájában használható. Nagyon jó volt, mert ott tartózkodásunk alatt az idő nagy részében egyedül voltunk. A víz hőmérséklete egyébként nagyon kellemes, 36-38°C között mozog.

A szálloda közvetlenül az egyetlen magyarországi ökológiai gyógyfürdő, a Kamilla Gyógyfürdő mellett található, ahol termálvizes beltéri és kültéri medencékkel, gyermek élménymedencékkel, szaunafaluval és orvosi részleggel várják a vendégeket. Egyedisége a természettel való szoros kapcsolatban és a gyógyvíz emberi szervezetre gyakorolt jótékony hatásában rejlik. A komplexumban található Magyarország legnagyobb szaunája, amely akár száz látogatót is képes befogadni. Az épület érdekessége, hogy több száz éves finn fenyőfából építették. A szaunázás elején kicsit bizonytalanok voltunk a feleségemmel, ahogy megláttuk az emelkedő hőmérsékletet, de aztán ráhangolódtunk és nagyon élveztük végig az egész szaunázást.

Szerinted merre érdemes kirándulni a környéken?

  • Nagyon kellemes kis esti sétákat lehet tenni a szálloda melletti kis parkban vagy a városháza előtti emlékművekkel teli parkban is, amely mindössze néhány száz méterre található a szállodától.
  • A Semsey kastély közvetlenül a fürdő mellett található. A klasszicista stílusjegyeket hordozó épület Balmazújváros szívében, a fő téren található. Funkcióját tekintve ma már múzeumként szolgál, így a történelem kedvelőinek mindenképp megér egy látogatást.
  • Felfedezheti Balmazújvárost, amely az úgynevezett turisztikai háromszög része Debrecen (15 perc) és Hajdúszoboszló (20 perc) mellett. A város nevezetességei a Helytörténeti Múzeum, Veres Péter Emlékkiállítás, vagy ha természetközeli élményre vágyik, akkor látogasson el a Nagyháti parkba, amely Hajdú-Bihar megye védett természeti értéke.
  • A Hortobágyi Nemzeti Park kb. egy 10 perces autóútra található a szállodától, amely Európa egyik legszebb érintetlen helye, ami megőrizte ősi természetét. A terület számos egyedülálló növény- és állatvilág élőhelye, két megye területét foglalja magában, valamint Magyarország első nemzeti parkjaként az UNESCO Világörökség része.
  • Közeli kirándulási célpont lehet Hajdúszoboszló városa is, amely kb. 20 perces autóútra található a szállodától, valamint híres gyógyfürdője, amely a "reumások Mekkája" becenevet viseli.
  • Ha egy kis vízi kikapcsolódásra vágyna, látogasson el a hajdúszoboszlói Aqua-Palace-ba, amely Európa legnagyobb wellness-komplexuma és mindössze egy 20 perces autóútra található a szállodától, de ezt az utat egyébként kerékpárral is meg lehet tenni. A fürdőkomplexum szabadtéri medencékkel, termálfürdőkkel, valamint vízicsúszdákkal és gyermekmedencékkel várja vendégeit.

Személyesen ellenőrizve: Hotel Kamilla ****, Magyarország

Röviden hogyan foglalnád össze a Hotel Patria ****-ban szerzett élményeket?

„A béke és a pihenés oázisát fedeztük fel ebben a 4*-os környezetben. Ki kell emelnem a személyzet kedvességét és vendégszeretetét, a tiszta és tágas szobákat, valamint a 24 órában elérhető termálmedencét. Csodálatos volt felfedezni a Hortobágy Nemzeti Parkot, nem beszélve a daru és a szarvasmarha megfigyeléséről - hiszen itt olyan dolgokat láttunk, amelyeket nem minden nap tapasztal meg az ember. Csak ajánlani tudom a Kamilla Hotelben**** való pihenést és remélem, hogy hamarosan visszatérhetek ide az egész családdal. ”


👍 A Hotel Kamilla **** szállodát Szabi, a Travelking csapatának tagja személyesen ellenőrizte, és nyugodt szívvel ajánlja mindenkinek. További személyesen ellenőrzött szállásaink ide kattintva megtekinthetőek.

A cikket írta:

Szabolcs LazaSzabolcs Laza
Frissített: 28. 3. 2024

Érdekes cikkek

Legnépszerűbb ajánlataink

Nézze meg az elmúlt hét legkelendőbb ajánlatait

Elfelejtette jelszavát?

Kérjen újat!

A közösségi oldalán keresztül is bejelentkezhet:

Facebook vagy Google fiókkal való regisztrációm kapcsán kijelentem, hogy elfogadom a Felhasználási feltételeket és elolvastam az Adatvédelmi szabályzatot..

Regisztrálni szeretnék

Szeretne Facebook vagy Google fiókkal regisztrálni?

Facebook vagy Google fiókkal való regisztrációm kapcsán kijelentem, hogy elfogadom a Felhasználási feltételeket és elolvastam az Adatvédelmi szabályzatot..

Elfelejtette jelszavát?

Ne aggódjon, csak adja meg e-mail címét, ahova küldünk egy hivatkozást, így megadhat egy újat.

Tento e-mail u nás není zaregistrovánVytvořit účet