Személyesen ellenőrizve: Vendégvélemény a Csehországban található Hotel Slunný dvůr *** szállodáról

Utazzunk Alexszel a Travelking csapatának egyik tagjával a Csehországban található Hotel Slunný dvůr *** szállodához. Most mindent megtudhatunk a szállásról, az ellátásról és a környékbeli kihagyhatatlan látnivalókról.
Személyesen ellenőrizve: Vendégvélemény a Csehországban található Hotel Slunný dvůr *** szállodáról

Alapinformációk az utazásról

  • Mikor jártál itt?: 2022.09.16. - 2022.09.18.
  • Hol szálltál meg?: Hotel Slunný dvůr ***
  • Hol található a szállás?: Jeseník
  • Kivel utaztál?: Egy barátommal
  • Milyen volt az ellátás?: Félpanziós ellátásban volt részünk
  • Mivel utaztál?: Autóval

Hová és hogyan utaztatok?

Az egyik barátommal úgy döntöttünk, hogy eltöltünk egy hosszú hétvégét és ehhez a Jesenik mesés környezetében található Hotel Slunný dvůr *** szállodát választottuk. Brno-ból indultunk autóval. A leggyorsabb út a navigáció szerint az autópályán Olmützön keresztül vezetett, ahonnan Mohelnice, Sumperk, majd végül Jesenik felé folytattuk utunkat. Az út nem olyan hosszú, így egyszerre is megtehető, - ez körülbelül 2 és fél óra, de mivel nekünk tetszett néhány hely az út mentén, ahol megálltunk, így hosszabb lett az út. A navigáció egyenesen a szálloda parkolójába vezetett minket, így nem tévedtünk el sehol.

Milyen volt a parkolás?

A szálloda melletti szabadtéri fizetős parkolót használtuk, amelyet kamerarendszerrel őriznek. Érkezéskor csak a rendszámot kellett leadnunk a recepción, majd a haza indulás napján kifizetni az 50 CZK/éj díjat.

Hol szálltatok meg?

Akkor érkeztünk meg a szállásunkra, amikor a nap éppen kezdett eltűnni a horizont mögött. A szálloda egy dombon fekszik, így lélegzetelállító kilátás fogadott minket a szomszédos házakra és a távolban lévő dombokra. Ezért a vacsora és a fürdő között még egy gyors sétát tettünk, bár csak 50 percünk volt rá. A szálloda mindössze 300 méterre van a híres Priessnitz-fürdőtől, ahol rengeteg ösvény található, így még egy rövid séta belefért.

A szálloda legfelső emeletén lévő 11-es szobában szálltunk meg. A szobába belépve azonnal lenyűgözött minket a kanapé feletti nagy ablak, ahonnan pompás kilátás nyílt a vidékre. A belső tér egyszerűen berendezett, természetes színekkel díszített és tágas volt. A fürdőszobában törölköző, sampon és még hajszárító is várta a vendégeket. A szobában volt egy hálószoba, nappali TV-vel, WC és meglepetésünkre 2 külön zuhanyzó, de ezeket kissé praktikátlannak találtuk. Az egyik közvetlenül a hálószobában volt, a másik pedig a folyosón. Hiányzott a törölközőtartó és valamilyen kilépőszőnyeg, amire rá lehet állni, hogy megszáradhassunk és ne vizes lábbal járkáljunk a szobában.

Mesélj az ellátásról!

Utalványunknak köszönhetően félpanziós ellátásban volt részünk, ami számunkra teljesen, elég volt, így csak egy kis harapnivalóra volt szükségünk a déli órákban. A szállodai reggelivel teljesen elégedettek voltunk - a választék igazán széles volt - rántotta zöldségekkel, kolbász, szalonna, sonka, sajt, kenhető sajt, sőt még burgonyás palacsinta is. De az édesszájúaknak is kedveztek, - sütemény, palacsinta bogyós gyümölcsökkel és pudinggal, zabkása és joghurt volt a terítéken. A második napon kicsit változott a menü, aminek nagyon örültünk, mert így több finomságot is megkóstolhattunk.

Az este folyamán háromfogásos vacsorák voltak, amit a menüből választhattunk ki, érkezéskor a recepción.

Milyen wellness lehetőségek voltak a szállodában?

A csomagban benne volt a spa használata, amit a szállodába érkezéskor kellett lefoglalni. A szobában nem találtunk fürdőköpenyt, de megkérdeztük a recepción, és örömmel szereztek nekünk egyet. A fürdőben lévő pezsgőfürdő sajnos foglalt volt, de a szaunát végig csak mi élvezhettük, ami viszont nagyon jó volt. Azonban hiányoltuk a szaunázás utáni csendes relaxációs részt, ahol el lehetett volna nyújtózni és pihenni. A wellness-részlegben egyébként gőz aromaszauna, sósvizes medence és masszázsok, valamint wellness rituálék széles választéka található.

Szerinted merre érdemes kirándulni a környéken?

  • Vincenz Priessnitz Trail - Javasoljuk a 14 forráson való sétát. Mi a Sanatorium Priessnitz megállónál kezdtük, ami egy rövid sétára van a szállodától, és a zöld túraútvonalon folytattuk. Az ösvény mentén 9 információs tábla vezet, amelyek bemutatják a természetes gyógyfürdőipar fejlődését és Vincenz Priessnitz - a világ első hidroterápiás intézetének alapítója - hihetetlenül érdekes élettörténetét. Kemény emberek is élvezni fogják a gyógyító természetes zuhanyokat, amelyekkel a séta során találkozhatnak.
  • Vincenz Priessnitz Balneopark - A Priessnitz-fürdő területén található ez a gyógyító természetkert különféle kéz- és lábfürdőkkel, akupresszúrával és padokkal, ahol leülhet és pihenhet az ember.
  • Hora Praděd - Egy másik könnyű séta a Pradědre való felsétálás, ahonnan mesés kilátás nyílik az egész Jeseník-csúcsra. Javasoljuk, hogy a Švýcárna hütte fölött tegye meg, ahol kifogástalanul főznek.
  • Vinckovo - Ha megéhezne Jeseníkben, menjen el a Vinckovo kávézó és cukrászdába. Kellemes változatosságot jelent az is, hogy szép kézműves termékeket árulnak, amelyek remekül alkalmasak ünnepi ajándéknak.
  • Karlova Studánka - Ez a gyönyörű fürdőváros teljesen elvarázsolja történelmi építészetével, a legrégebbi fürdők amelyek a 18. században épültek itt találhatók, valamint 8 ásványvízforrás is itt található.
  • Na Pomezí-barlang - A természeti szépség minden kedvelőjét elvarázsolja ez a márványbarlang egyedülálló cseppkőalakzatokkal. Ide egy túrára mehetünk, amely körülbelül 45 percet vesz igénybe.

Röviden hogyan foglalnád össze a Hotel Slunný dvůr ***-ban szerzett élményeket?

“Kiváló pihenésben volt részünk a Hotel Slunný dvůr *** szállodában. Nagyon élveztük az itt tartózkodásunkat. A szálloda gyönyörű helyen, a Jeseníki-hegység szívében van, így az ablakunkból csodálatos panoráma nyílt a környező vidékre. A szobánk tágas és tiszta volt, a kanapé és a TV nagyszerű volt az esti kikapcsolódáshoz. Minden reggel finom és bőséges reggelit kaptunk, itt kiemelném az ínycsiklandozó süteményeket. A szálloda környékén rengeteg látnivaló van és még az esős időjárás sem tántorított el minket a felfedezéstől. Különösen ajánljuk a Jeseníki gyógyforrásokhoz vezető sétát."


👍 A Hotel Slunný dvůr *** szállodát Alex a Travelking csapatának tagja személyesen ellenőrizte, és nyugodt szívvel ajánlja mindenkinek. További személyesen ellenőrzött szállásaink ide kattintva megtekinthetőek.

A cikket írta:

Frissített: 25. 4. 2024

Érdekes cikkek

Legnépszerűbb ajánlataink

Nézze meg az elmúlt hét legkelendőbb ajánlatait

Elfelejtette jelszavát?

Kérjen újat!

A közösségi oldalán keresztül is bejelentkezhet:

Facebook vagy Google fiókkal való regisztrációm kapcsán kijelentem, hogy elfogadom a Felhasználási feltételeket és elolvastam az Adatvédelmi szabályzatot..

Regisztrálni szeretnék

Szeretne Facebook vagy Google fiókkal regisztrálni?

Facebook vagy Google fiókkal való regisztrációm kapcsán kijelentem, hogy elfogadom a Felhasználási feltételeket és elolvastam az Adatvédelmi szabályzatot..

Elfelejtette jelszavát?

Ne aggódjon, csak adja meg e-mail címét, ahova küldünk egy hivatkozást, így megadhat egy újat.

Tento e-mail u nás není zaregistrovánVytvořit účet