Személyesen ellenőrizve: Vendégvélemény a Hajdúszoboszlói Hotel Barátság ***-ban töltött wellness üdülésről

Utazzunk Tomással, a Travelking csapatának egyik tagjával a Hajdúszoboszlói Hotel Barátság ***-hoz. Most mindent megtudhatunk a szállásról, az ellátásról és a környékbeli kihagyhatatlan látnivalókról!
Személyesen ellenőrizve: Vendégvélemény a Hajdúszoboszlói Hotel Barátság ***-ban töltött wellness üdülésről

Alapinformációk az utazásról

  • Mikor jártál itt?: 2022.07.01. - 2022.07.03.
  • Hol szálltál meg?: Hotel Barátság ***
  • Hol található a szállás?: Hajdúszoboszló
  • Kivel utaztál?: A bátyámmal
  • Milyen volt az ellátás?: Félpanziós ellátásban volt részünk
  • Mivel utaztál?: Autóval

Hová és hogyan utaztatok?

A szlovákiai Poprádból indultunk Hajdúszoboszlóra. Az utazás egyáltalán nem volt megerhelő, hiszen, szinte végig autópályán haladtunk. Az út összesen körülbelül 3 órát vett igénybe. A szlovák matricánk éves matrica, és rövidebb érvényességgel (10 és 30 nap) is megvásárolható. A magyar matricát online vásároltuk meg, és 10 napra körülbelül 3 820 Ft.-ba került.

Poprád - Hajdószoboszló autóút, Személyesen ellenőrizve, Hotel Barátság, Hajdúszoboszló

Milyen volt a parkolás?

A szállodánál nagyon könnyen le tudtunk parkolni, aminek örültünk, hiszen rengeteg parkolóhely volt, és bár a szálloda majdnem teljesen tele volt, szerencsére azonnal találtunk egy szabad helyet. A szálloda körüli fák hűs árnyékot is biztosítanak. Ezt nagyon hasznos volt a nagyon meleg napokon, mert az autó legalább nem forrósodott fel annyira. A parkolás ára 1200 Ft/ nap, ami a kényelem miatt nekünk teljesen megérte.

Hol szálltatok meg?

A Hotel Barátság *** közvetlenül a hajdúszoboszlói fürdőváros szívében, a Mátyás Király sétányon található. Központi elhelyezkedése ellenére a szálloda környéke békés és csendes légkört biztosít. Ottlétünk idején a sétány még felújítás alatt állt, így a forgalomkorlátozások kissé megnehezítették a szálloda megtalálását. Biztos vagyok benne, hogy ha a felújítás befejeződik, senkinek sem okoz majd gondot a GPS segítségével megtalálni a szállodát, mivel ez az egyik legmagasabb épület a sétányon.

A szállásunk egy junior lakosztályban volt, amelyben egy hálószoba és egy nappali is volt. Mindkét helyiség saját tévével és erkéllyel rendelkezett. A lakosztályhoz egy konyhasarok is tartozott, amiben hűtőszekrény, vízforraló és kávéfőző is helyet kapott. A szobába érkezéskor kellemesen meglepett minket az ásványvíz és egy gyümölcstál bekészítés, amely az étkezőasztalon várt. A fürdőszoba tiszta és átlagos, WC-vel, zuhanyzóval és hajszárítóval. Mivel a szobánk az épület szinte legfelső emeletén volt, gyönyörű kilátásban volt részünk a teraszról, különösen naplementekor.

Jelenleg a hotelben csak néhány szoba légkondicionált, de fokozatosan az összeset felszerelik légkondicionálóval. Azt kell mondanom, hogy a junior lakosztály tökéletes a gyermekes családok számára, mivel nagyon tágas, és természetesen a mi igényeinknek megfelelő volt a szoba felszereltsége.

Mesélj az ellátásról!

A szálloda étterme szerintem olyan szép, hogy akár tökéletes esküvők és családi ünnepségek megrendezésére is, mivel igazán tágas és jól berendezett helyiség. Az utalványunk részeként félpanziós ellátásban volt részünk, amelyet bőséges svédasztalos büfé formájában szolgáltak fel. A konyha kínálatában egyaránt voltak nemzetközi és magyar specialitások is. A vacsora kellemes hangulatát élőzene fokozta. A vacsorához minden alkalommal volt desszert is, és a sütemények nagyon finomak voltak. A kedvenc vacsora fogásaink a híres magyar pörkölt és a gnocci voltak.

Napközben hol ettetek?

A szálloda melletti sétányon rengeteg étterem, kávézó és cukrászda is található. Bár mindegyik nagyon bíztatónak tűnt, a szállodában lévő félpanziós ellátás annyira bőséges volt, hogy csak egy büfét próbáltunk ki, ahol kebabot ettünk, és nem csalódtunk benne. Az éttermek nyáron többnyire grillételeket szolgáltak fel, de az utcában van például egy szuper palacsintázó is. Egy napot a Hungarospa élményfürdőben is eltöltöttünk, ahol rengeteg frissítőt áruló kis stand, illetve több büfé is található, ahol például lángost, főtt kukoricát, de akár rántott húst is lehet enni.

Wellness részleg, Személyesen ellenőrizve, Hotel Barátság, Hajdúszoboszló

Milyen wellness lehetőségek voltak adottak a szállodában?

A szálloda wellness részlegében van beltéri és kültéri része is, és természetesen nem hiányzik belőlük a híres hajdúszoboszlói gyógyvizes medence sem. A beltéri részen érdemes kipróbálni a szaunát, vagy a gőzfürdőt, a pezsgőfürdőt, vagy a Kneipp-taposót. Mivel nyáron verőfényesen sütött a nap, ezért mi inkább a kültéri medencében ejtőztünk, és frissültünk fel a hőségben. A víz hőmérséklete ideális volt az úszáshoz, így nagyon élveztük a medencében töltött időt. A kertben egy bár is található, ahol a kávétól kezdve alkoholos és alkoholmentes koktélokon át a sörig mindenféle italokat lehet egyenesen a medence partjára rendelni. A gyerekeket egy nagy játszótér is várta a szálloda kertjében. Én nagyon elégedett voltam a wellness részleggel, és úgy gondolom, minden korosztály számára tökéletes.

Mit érdemes még kipróbálni a szállodában?

Egyik este ellátodattunk a szálloda U-pub bárjába, ahol béreltünk egy bowlingpályát. Szerencsére a hotel dolgozói azoknak is segítenek, akik először játszanak ilyet, de csak egy pár percig figyelve a játékosokat is megtanulható, és nagyon szórakoztató a játék. Észre sem vettük és elrepült egy óra vele. Ahogy láttam, a kisgyerekek is előszeretettel gurítottak, de egyébként billiárdban is kipróbálhattuk ügyességünket. Egy nagyon kellemes estét töltöttünk el, egy kis testvéri versengéssel.

Szerinted merre érdemes kirándulni a környéken?

A Hajdúszoboszlóra látogatóknak nem szabad kihagyni a Hungarospa Élményfürdőt, amely a legnagyobb fürdő komplexum egész Európában. Egy egész napot töltöttünk ott, és minden percét élveztük. Az egész strandterület hatalmas, és mindenki megtalálja a számára legjobb medencéket. Akár szörföt is lehet tanulni a szörfmedencében, vagy csónakázni a kis tavon. A strandon tengerpartot imitáló homokos partú hullámmedence is van, emellett rengeteg különböző élménymedence, vagy gyógyvizes medence is várja a strandolókat. A beltéri részlegben csúszdák és élménymedencék találhatóak, a gyógyvizes medencében például még televíziót is lehet nézni. A strandhoz tartozik egy csúszdapark is, ahol a gyereknek való csúszdáktól a szabadesés kamikáze csúszdáig rengeteg csúszdát ki lehet próbálni. Emellett egy nagy szaunavilág is várja a vendégeket, és még egy jól elszeparált privát nudista sziget is. Rengeteg kiszolgáló egység, öltöző és bár is van a területen, finomabbnál finomabb harapnivalókkal és a legtöbb büfében kártyával is lehet fizetni.

Személyesen ellenőrizve, Hotel Barátság, Hajdúszoboszló

Röviden hogyan foglalnád össze a Hotel Barátság ***-ban szerzett élményeket?

"Érkezésünkkor egy kedves és humoros recepciós hölgy fogadott. A légkondicionált szobánk elég nagy volt, még akár gyerekekkel is elfértünk volna. Nagyon gazdag volt a svédasztalos reggeli és vacsora kínálata, nekünk legjobban a sütemények ízlettek. A szálloda bel- és kültéri wellness részleggel is rendelkezik, amit nagyon élveztünk. Este egy családi bowling partyt tartottunk és egy egész napot töltöttünk el a Hajdúszoboszlói Hungarospa Élményfürdőben is, ami felejthetetlen élmény volt.”


👍 A Hotel Barátság ***-ot Tomas, a Travelking csapatának tagja személyesen ellenőrizte, és nyugodt szívvel ajánlja mindenkinek. További személyesen ellenőrzött szállásaink ide kattintva megtekinthetőek.

A cikket írta:

Frissített: 25. 4. 2024

Érdekes cikkek

Legnépszerűbb ajánlataink

Nézze meg az elmúlt hét legkelendőbb ajánlatait

Elfelejtette jelszavát?

Kérjen újat!

A közösségi oldalán keresztül is bejelentkezhet:

Facebook vagy Google fiókkal való regisztrációm kapcsán kijelentem, hogy elfogadom a Felhasználási feltételeket és elolvastam az Adatvédelmi szabályzatot..

Regisztrálni szeretnék

Szeretne Facebook vagy Google fiókkal regisztrálni?

Facebook vagy Google fiókkal való regisztrációm kapcsán kijelentem, hogy elfogadom a Felhasználási feltételeket és elolvastam az Adatvédelmi szabályzatot..

Elfelejtette jelszavát?

Ne aggódjon, csak adja meg e-mail címét, ahova küldünk egy hivatkozást, így megadhat egy újat.

Tento e-mail u nás není zaregistrovánVytvořit účet