Személyesen ellenőrizve: Vendégvélemény a Lengyelországban található Qubus Hotel Kraków **** szállodáról

Utazzunk Anetával a Travelking csapatának egyik tagjával a Lengyelországban található Qubus Hotel Kraków **** szállodához. Most mindent megtudhatunk a szállásról, az ellátásról és a környékbeli kihagyhatatlan látnivalókról.
Személyesen ellenőrizve: Vendégvélemény a Lengyelországban található Qubus Hotel Kraków **** szállodáról

Alapinformációk az utazásról

  • Mikor jártál itt?: 2022.07.18. - 2022.07.20.
  • Hol szálltál meg?: Qubus Hotel Kraków ****
  • Hol található a szállás?: Krakkó
  • Kivel utaztál?: A párommal és a fiammal
  • Milyen volt az ellátás?: Reggeli
  • Mivel utaztál?: Autóval

Hová és hogyan utaztatok?

Egy rövid 3 napos pihenésre indultunk a lengyelországi Krakkóba a párommal és a fiammal. Trinecben lakunk, így az út nem volt túl hosszú, kb. 2 órát vett igénybe, amit autópályán tettünk meg. Lengyelországban az egyes útszakaszokért fizetni kell az autópályán, így nekünk a teljes autópályadíj (2 fizetős szakasz) 26 PLN volt egy irányba.

Milyen volt a parkolás?

A szálloda mélygarázsában parkoltunk, ami egy fizetős parkoló és éjszakánként 60 PLN-be került, de ha autóval érkezik ebbe a szállodába, szerintem a fizetős parkolás a szálloda garázsában mindenképpen megéri. Biztos helyet kap egy lezárt parkolóban, és nem kell aggódnia semmi miatt. Vannak egyéb parkolóhelyek is közvetlenül a szállodával szemben is, de az sem sokkal olcsóbb. Ráadásul a nyilvános parkolásnál figyelnie kell az időt, és nem biztos, hogy talál szabad helyet, miután hazaért a kirándulásról.

Hol szálltatok meg?

A Qubus Hotel Kraków **** szállodát könnyen megtaláltuk - mivel a navigáció egyenesen az épület ajtajához vitt bennünket. Bár a szálloda Krakkó központjában van, mégis egy csendesebb utcában, a Visztula folyó partján, így nem túl forgalmas. Közvetlenül a szálloda bejáratánál van egy parkoló, ahol megálltunk egy kicsit, majd bementünk és bejelentkeztünk a recepción. Ezután mentünk a garázsba, hogy leparkoljuk az autót, ahonnan a csomagjainkkal együtt lifttel mentünk fel az emeletre, ahol a szobánk volt.

Egy sarokszobát kaptunk a folyosó végén, ami valamivel nagyobb volt, mint a legtöbb szoba az emeleten. Tetszett, hogy modern és ízlésesen volt berendezve. Az egyik fal teljesen üvegből volt, így az ablakokból és az erkélyről gyönyörűen ráláthattunk a nyílt folyóra és az egész városra. A fürdőszoba tiszta volt, és mindent megtaláltunk, amire szükségünk volt: törölközőket, alapvető kozmetikumokat, hajszárítót és elektromos csatlakozókat a borotva csatlakoztatásához. A fürdőszobában volt egy kád, amelyhez egy paraván is tartozott a zuhanyzáshoz. Ez a megoldás nagyszerű, mert még a kádban való zuhanyzáskor sem állt fenn a veszélye annak, hogy az egész szoba tiszta víz lesz. A különlegessége az volt ennek a szobának, legalábbis számomra újdonság, hogy a fürdőszobának volt egy ablaka. Azt hiszem, ilyennel még nem találkoztam szállodában. :-)

Mesélj az ellátásról!

A foglalásunkkor reggelis ellátást választottunk, ami teljesen megfelelő volt. Régóta nem tapasztaltam ilyen széles választékot a reggeli során, ahol tényleg mindenféle ételből lehetett választani. Bőséges meleg büfé, valamint jó minőségű sajtok, felvágottak, halak, rengeteg zöldség és gyümölcs volt a kínálatban. A speciális étrendet követőkre is gondolt a szálloda, nekik, például laktózmentes és növényi tejek álltak rendelkezésre. Természetesen sütemények és italok széles választéka is volt a felhozatalban. Szerintem minden volt, ami csak eszünkbe juthat a reggelinél. Az étterem nagyon tágas volt, körülbelül 100 fő befogadására alkalmas volt a helyiség. Ez ideális volt, mivel a szálloda elég nagy, és a mi tartózkodásunk alatt is elég zsúfolt volt. Bár a reggelinél időnként tömeg volt, nem okozott gondot asztalt találni. A nagy létszám ellenére sem volt soha hiány a svédasztalos ételekből. A felszolgálók a reggeliztetés végéig folyamatosan töltötték fel az ételeket.

Másnap este a szálloda éttermében vacsoráztunk, ami szintén kiváló volt. Az étlapról választottuk ki az ételt és az előételtől a főételen át a desszertig tényleg minden tökéletes volt. Előételként panko zsemlemorzsában sült avokádót rendeltünk paradicsomkrémmel. Főételnek a pisztáciás sertésbélszínt választottuk, majd a tökéletes desszert a mangótorta volt. A fiamnak húslevest választottunk házi tésztával és egy gyerekkori klasszikust - spagettit házi pestóval. Ha legközelebb ezt szállodát választjuk, biztosan a félpanziós ellátást fogjuk választani. A kitűnő ételekethez csak további plusz volt a remek kiszolgálás és a kellemes hangulat. A vacsorához csak este 9-kor mentünk, a késői visszaérés miatt, de még így is kifogástalan volt minden.

Mit ettetek a környéken?

A wieliczkai sóbányában tett látogatásunk részeként meglátogattunk egy helyi földalatti éttermet. Abszolút pozitívan értékeljük mind a környezetet, mind az ételeket. Megkóstoltuk a hagyományos lengyel kovászos levest, a zsureket, ami nagyon finom volt, aztán egy másik hagyományos lengyel étel következett, a burgonyás-kapros szelet.

Milyen wellness lehetőségek voltak a szállodában?

A szálloda egy csodálatos wellness-részleggel rendelkezik, amely az épület 6. emeletén található, különlegessége, hogy üveggel van körülvéve, így csodálatos kilátás nyílik Krakkó városára. A wellness-részleg meghatározó eleme a medence, de van pezsgőfürdő, finn szauna és gőzfürdő is, ami a vendégek korlátlanul használhattak. A helység elég kicsi, de minden tiszta és rendezett volt. Azonban szerencsénk volt, mert nem volt túl sok vendég, amikor ott jártunk, így mégjobban élvezhettük a pihenést. Van egy kis fitness terem is az aktív vendégek számára.

Milyen szolgáltatások voltak a gyermekek számára?

Én személy szerint teljesen elégedett voltam a szállással és a gyermekeknek nyújtott szolgáltatásokkal. A szálloda nem rendelkezik nagy számú pótágyazható szobával, ezért nem kínálja azokat. Ezért azt a lehetőséget választottuk, hogy a fiunk velünk aludt egy ágyban. Ő még belefért abba a korosztályba, ahol a szálloda megengedi, hogy a gyerek pótágy nélküli szobában aludjon, és számít arra, hogy a gyerek a szülőkkel együtt alszik az ágyon. A reggeli svédasztalos volt, olyan széles választékkal, hogy tényleg mindenki azt választhatott, amit szeretett volna, így a fiunk is, aki ezt kifejezetten élvezte. A második este is a szálloda éttermében vacsoráztunk. Külön menüjük van a fiatalabb vendégek számára, kisebb adagokkal és a legtöbb gyerek kedvencével, mint például a spagetti.

Szerinted merre érdemes kirándulni a környéken?

  • Csak 2 éjszakát töltöttünk Krakkóban, és szerettük volna megnézni a felújítások nagy részét. Ezért választottuk a városnézés gyorsított változatát, ami egy Melex elektromos autóval és egy remek idegenvezetővel történt, aki 1 óra alatt végigvezetett minket a leghíresebb helyeken. Megnéztük a Régi zsidó gettót és régi zsidó várost 4 zsinagógával. Kaziměř történelmi zsidó negyedében láttuk a régi zsinagógát, és sikerült megnéznünk a Corpus Christi-bazilika-t is. Elhajtottunk a Schindler gyár mellett a főtérre, ahol a híres Posztócsarnok található. Ezután az idegenvezető és a sofőr egyben felvitt minket a Wawel-hegyre. Itt található a gyönyörű és híres Királyi Wawel-kastély a szintén híres Wawel-sárkánnyal, amely a gyerekek számára a legnagyobb látványosság. A sárkány ugyanis 10 percenként tüzet lehel, emlékeztetve mindenkit a híres legendára, amely szerint ez a sárkány sok évvel ezelőtt fenyegette Krakkó lakóit, és egy bátor cipész ravaszságának köszönhetően legyőzte azt. Ezután múzeumok, színházak és egyéb látnivalók mellett haladtunk át. A sofőr mindeközben érdekes történeteket adott nekünk mindenről, ami mellett elhaladtunk. Nagy előnye, hogy a lengyelül nem beszélő vendégek számára 21 nyelven rögzítették a magyarázatokat, így nincs nyelvi akadály. Ez az út 300 PLN-be került 2 felnőttnek, a fiunknak nem kellett fizetnünk semmit. Ha érdekli ez a fajta városnézés, akkor közvetlenül a recepción foglalhatja le a Melex kirándulást, majd az idegenvezető a szálloda főbejáratánál veszi fel a vendégeket.

  • A Wawel királyi palotában nem hagyhattuk ki a híres Sigmund nevű harang megtekintését. Meglátogattuk a sárkánybarlangot is a vár földalatti termében, amelyen keresztül a Visztula partjára lehet kisétálni, ahol pedig egy sárkányszobor várja a vendégeket. Ez egy rövid, vezetés nélküli, gyerekeknek is alkalmas túra. Csak a lépcsőket kell megmászni Sigmundig, de a krakkói kilátás tényleg megéri.

  • A várból egy hosszabb sétát tettünk a Visztula partján, amihez az időjárás is hozzájárult, így nagyon kellemes volt. A gyalogúttól van egy elválasztott kerékpárút is, ahol kétkeréken is be lehet járni a folyó partját. A Visztulán sok hajó és gőzhajó úszik, és ha valakit érdekel, bérelhet kajakot is. Mi ezen az ösvényen jutottunk el a Visztula felett átívelő gyaloghídhoz és gyalog mentünk vissza a szállodába.

  • Sikerült meglátogatnunk a Wieliczka sóbányát is, amely kb. 15 km-re van a szállodától. Bizonyos időpontokban idegen nyelvű túrák is elérhetőek. Javaslom, hogy előzetesen nézzék meg az interneten, hogy mikor kezdődik a preferált nyelven történő túra. Mi végül egy lengyel nyelvű túrán vettünk részt, és nem mi voltunk az egyetlen csehek a csoportunkban. A lengyel nyelvű túra előnye az volt, hogy egy kicsit olcsóbb volt. A jegy egy felnőttnek 89 PLN-be kerül, de a 3 órás látogatáshoz ez az ár nagyszerű. A föld alatt a legnagyobb látványosság a Kinga királyné sókápolna volt, amelynek csillárjai is sóból készültek, és igazán egyedi látványt nyújt. Egyszóval felejthetetlen élmény lesz kicsiknek és nagyoknak egyaránt.

  • Egy másik egyedülálló attrakció a csónakázás volt a szálloda mólójáról. Előzetes időpont egyeztetés szükséges a recepción egy adott hajózási időpontra, és a hajóskapitány ezután felveszi Önt a szállodánál. Ezután egy 30 perces hajókázást élvezhet a szállodától a Wawel-kastélyig és vissza. Ez egy teljesen más szemszögből mutatja majd meg Krakkót.

  • Végső tipp: Krakkó önmagában is egy elbűvölő régi város, rengeteg régi, szűk utcával, ahol el lehet tölteni az időt a bolyongással.


Röviden hogyan foglalnád össze a Qubus Hotel Kraków ****-ban szerzett élményeket?

"Nagyon jól éreztük magunkat Qubus Hotel Kraków **** szállodában. A szálloda gyönyörű volt, a szobánk modern és tiszta, a személyzet barátságos és segítőkész. Nagyon lenyűgözött minket a bőséges reggeli és a finom vacsora. A wellness igaz kisebb, mint amiket eddig tapasztaltunk, de fantasztikus volt, gyönyörű kilátással a városra. A szálloda a Visztula folyó mellett található Krakkó egy csendesebb részén, így éjszaka is teljesen nyugodt volt. Nagyon közel van a városközponthoz, és könnyen át lehet sétálni a hídon. Biztosan visszatérünk még ide, csak legközelebb a félpanziós ellátást választjuk. :)."


👍 A Qubus Hotel Kraków **** szállodát Aneta a Travelking csapatának tagja személyesen ellenőrizte, és nyugodt szívvel ajánlja mindenkinek. További személyesen ellenőrzött szállásaink ide kattintva megtekinthetőek.

A cikket írta:

Frissített: 27. 4. 2024

Érdekes cikkek

Legnépszerűbb ajánlataink

Nézze meg az elmúlt hét legkelendőbb ajánlatait

Elfelejtette jelszavát?

Kérjen újat!

A közösségi oldalán keresztül is bejelentkezhet:

Facebook vagy Google fiókkal való regisztrációm kapcsán kijelentem, hogy elfogadom a Felhasználási feltételeket és elolvastam az Adatvédelmi szabályzatot..

Regisztrálni szeretnék

Szeretne Facebook vagy Google fiókkal regisztrálni?

Facebook vagy Google fiókkal való regisztrációm kapcsán kijelentem, hogy elfogadom a Felhasználási feltételeket és elolvastam az Adatvédelmi szabályzatot..

Elfelejtette jelszavát?

Ne aggódjon, csak adja meg e-mail címét, ahova küldünk egy hivatkozást, így megadhat egy újat.

Tento e-mail u nás není zaregistrovánVytvořit účet