Személyesen ellenőrizve: Vendégvélemény a Magas-Tátrában lévő Hotel Patria **** szállodáról

Utazzunk Lukášsal, a Travelking csapatának egyik tagjával a Magas-Tátrában található Wellness Hotel Patria ****-hoz. Most mindent megtudhatunk a szállásról, az ellátásról és a környékbeli kihagyhatatlan látnivalókról.
Személyesen ellenőrizve: Vendégvélemény a Magas-Tátrában lévő Hotel Patria **** szállodáról

Alapinformációk az utazásról

  • Mikor jártál itt?: 2022.11.16. - 2022.11.18.
  • Hol szálltál meg?: Wellness Hotel Patria ****
  • Hol található a szállás?: Magas Tátra
  • Kivel utaztál?: A párommal
  • Milyen volt az ellátás?: Félpanziós ellátásban volt részünk
  • Mivel utaztál?: Autóval

Hová és hogyan utaztatok?

A csehországi Brnoból indultunk a szlovák Trencsén irányába, majd Zsolna és Liptovská Mara (Szentmáriai-víztározó) környékére. A végső úti cél a hegyvidéki Csorbató üdülőfalu volt, ahol a Wellness Hotel Patria ****-ban szálltunk meg, a mesés hegyekkel körbeölelt Csorba-tó partján áll. Az út valamivel kicsit több mint 4 órát vett igénybe.

Milyen volt a parkolás?

A szálloda bejárat előtt található a hotel privát parkolója, amelybe utalványunknak köszönhetően ingyenesen kaptunk helyet. Csupán annyi teendőnk volt, hogy érkezéskor a gépkocsi rendszámát be kellett jelentenünk a recepción. Volt egy sorompó a parkolóban, ami mindig nyitva volt a szezonon kívüli tartózkodásunk alatt. Úgy gondolom, hogy a főszezonban a szálloda zárva tartja a sorompót, hogy csak azok parkolhassanak oda, akik a hotel vendégei, mivel a Csorba-tó környékén a parkolás néha kihívást jelent, ha csak kirándulni szeretne az ember.

Személyesen ellenőrizve: Vendégvélemény a Magas-Tátrában lévő Hotel Patria ****-ról

Hol szálltatok meg?

Wellness Hotel Patria **** egy nagyon népszerű turisztikai célpontnál, közvetlenül a Csorba-tó partján található. Elhelyezkedésének és szokatlan alakjának köszönhetően a Csorbató üdülőfalu kihagyhatatlan nevezetessége, amely a Magas-Tátráról készült számos képeslapon is megjelenik. Ki merem jelenteni, hogy ez a környék egyik legikonikusabb szállodája. Könnyen megközelíthető autóval, vagy akár felvonóval a Csorbató (Štrbské Pleso) állomástól, ahonnan gyalog kb. 15 percre található.

A szállodába belépve egy kellemes előtérbe érkeztünk, melynek stílusa kissé régimódi volt, de látszott, hogy a felújítást már elkezdték. Amikor ott voltunk épp a recepciót újították, de ennek ellenére természetesen figyeltek a vendégekre, így ez minket semmilyen módon nem zavart. A hotelben kétféle szobatípus elérhető, a standard szobában a berendezés kissé régimódi, míg a felár ellenében foglalható lux szobák stílusa és bútorzata már modernebb. A mi szállásunk egy Standard szobában volt, amely tiszta és tökéletesen megfelelő volt egy hétvégi tartózkodásra. Az ágyak keményebb matracokkal rendelkeztek és nagyon jó volt rajtuk aludni. A szobánkhoz egy privát zuhanyzós fürdőszoba (piperecikkekkel és hajszárítóval) is tartozott. Rengeteg fény áradt be a szobánkba, viszont sajnos az ablakunk a parkolóra nézett. Foglalható azonban tóra néző lux szoba is felár ellenében, melyből mesebeli kilátás nyílik a tóra.

Személyesen ellenőrizve: Vendégvélemény a Magas-Tátrában lévő Hotel Patria ****-ról

Mesélj az ellátásról!

A legjobb része a tartózkodásunknak a félpanziós ellátás volt. Mind a reggelit, mind a vacsorát svédasztalos formában szolgálták fel, és meg kell dicsérnem az ételek minőségét és változatosságát. Minden nap nagyon vártuk az ételeket. A reggeli során különböző módon elkészített (még kenyér formájában is) tojást, sült szalonnát, zöldséget és gyümölcsöt fogyaszthattunk. Természetesen voltak minőségi felvágottak, különböző sajtok és házi készítésű zsemlék is. A páromnak egy kicsit hiányoztak az olyan édes ételek, mint a palacsinta, de én teljesen elégedett voltam a sós ételekkel is.

A vacsora során többféle húsból, különböző köretekből és szószokból választhattunk. Egyik este megjelent az étlapon a kedvenc ételünk a rántott sajt. Mind a reggelinél, mind a vacsoránál hűtött italokat és kávét is fogyaszthattunk az automatából, vagy rendelhettünk sört, valamint bort is. Teljesen lenyűgözött a Sunny Restaurant személyzetének gyorsasága és segítőkész hozzáállása. Az ételeket folyamatosan ellenőrizték és feltöltötték, mindenki mosolygott, kedvesek és nagyon segítőkészek voltak.

Személyesen ellenőrizve: Vendégvélemény a Magas-Tátrában lévő Hotel Patria ****-ról

Napközben hol ettetek?

A szálloda Lobby bárjában kiváló italokat, pontosabban söröket és koktélokat is kipróbáltunk, illetve a wellness részlegen is felfrissültünk az ott kínált italok után. Utunk során megálltunk a Szoliszkó menedékházban (Chata pod Soliskom), ahol megkóstolhattuk a hagyományos bablevest, ami nagyon ízletes volt, és kifejezetten ajánlom.

Személyesen ellenőrizve: Vendégvélemény a Magas-Tátrában lévő Hotel Patria ****-ról

Milyen wellness lehetőségek voltak adottak a szállodában?

A szálloda másik gyöngyszeme a hatalmas wellness részleg, amely minden nap 15:00 és 21:00 óra között tart nyitva. A wellness foglalás nélkül korlátlanul használható a nyitvatartási időben, a fürdőköpeny és a papucs már előkészítve várt bennünket a szobánkban. A szaunába való törölközőt és lepedőt pedig közvetlenül a wellness recepcióján adják. A wellness részleg elején található egy 27°C körüli hőmérsékletű nagyméretű medence, majd egy tágas, 20-30 fő befogadására alkalmas pezsgőfürdő, amelyet egy kisebb, intimebb pezsgőfürdő egészít ki kellemesen meleg vízzel. Ebben a helységben található a szaunavilág is, amely körülbelül 7 különböző szaunát kínál - gőzkabin, finnszauna, tepidárium, stb. A második emeleten egy másik kis pezsgőrfürdő rejtőzik, ahonnan csodálatos panoráma nyílik a vidékre. Hasznos tipp: Ez a pezsgőfürdő gyakran teljesen üres volt, mert a vendégek azt hitték, hogy nem működik. A bejáratnál azonban 2 gomb van, amelyek bekapcsolják ezt a pezsgőfürdőt, így akár teljesen egyedül is élvezheti azt.

Továbbá, van egy külső wellness terület is szaunával és pezsgőfürdővel, ahol a szabadtéri kikapcsolódás rendkívüli élmény, különösen ősszel vagy télen, amikor a hőmérséklet fagypont alatt van. Csodás élmény volt a friss levegőn a meleg vízben ülni és a természetben gyönyörködni.

Személyesen ellenőrizve: Vendégvélemény a Magas-Tátrában lévő Hotel Patria ****-ról

Szerinted merre érdemes kirándulni a környéken?

  • Kihagyhatatlan programnak gondolom a Csorba-tó körüli kellemes sétát, ami évszaktól függetlenül elbűvölő látképekkel ajándékoz meg.
  • A Tátra egyetlen olyan csúcsára is eljutottunk, amely a túraszezonon kívül is megközelíthető - ez az Elülső-Szoliszkó-kúp (2 117 m tengerszint feletti magasságban) volt. Habár a legtöbb túraútvonal novemberben zárva van, tavasszal illetve nyáron rengeteg lehetőség van arra, hogy más csúcsokat is meghódíthassunk, mivel Csorba-tó a fő kiindulásipontja számos más túraútvonalnak.
  • Télen érdemes ellátogatni a Csorba-tavi síközpontba, amely 750 m-re található a hoteltől és összesen 9 km hosszú, könnyű és közepes nehézségű sípályával rendelkezik, amely a kezdő, haladó és a családos síelőknek is egyaránt megfelel. Készüljön fel egy felejthetetlen téli élményre, hiszen a Csorba-tó kiváló síelési lehetőségekkel büszkélkedhet. Pályái szlalomozásra, ereszkedésre és sífutásra is alkalmasak, amelyeknek összhossza 32,5 km.
  • Kihagyhatatlan programnak gondolom az Álmok tornya kilátó meglátogatását is, amely Európa egyik legmagasabb kilátója és ami 53 méter magas, ráadásul egy 61 méteres csúszda is található benne. A Csorba-tó fölé magasodó kilátó a magyar határtól 2-3 órányi autóútra helyezkedik el.

Személyesen ellenőrizve: Vendégvélemény a Magas-Tátrában lévő Hotel Patria ****-ról

Röviden hogyan foglalnád össze a Hotel Patria ****-ban szerzett élményeket?

"Nagyon jól éreztük magunkat az ikonikus Hotel Patria **** szállodában, ahol kiváló félpanziós ellátásban részesültünk a Sunny étteremben. Kiemelném a nagyon barátságos és segítőkész személyzetet is. Teljesen ellazulhattunk a wellness-részlegben, ahol rengeteg lehetőség van a pihenni vágyóknak, például egy kemény túrázós nap után. Felejthetetlen élmény volt számomra a szállás egyedülálló elhelyezkedése, amely közvetlenül a Csorba-tó mellett található, így ez a hely ideális kiindulópont lehet a túrázók és a síelők számára."


👍 A Hotel Patria ****-t Lukáš, a Travelking csapatának tagja személyesen ellenőrizte, és nyugodt szívvel ajánlja mindenkinek. További személyesen ellenőrzött szállásaink ide kattintva megtekinthetőek.

A cikket írta:

Frissített: 19. 4. 2024

Érdekes cikkek

Legnépszerűbb ajánlataink

Nézze meg az elmúlt hét legkelendőbb ajánlatait

Elfelejtette jelszavát?

Kérjen újat!

A közösségi oldalán keresztül is bejelentkezhet:

Facebook vagy Google fiókkal való regisztrációm kapcsán kijelentem, hogy elfogadom a Felhasználási feltételeket és elolvastam az Adatvédelmi szabályzatot..

Regisztrálni szeretnék

Szeretne Facebook vagy Google fiókkal regisztrálni?

Facebook vagy Google fiókkal való regisztrációm kapcsán kijelentem, hogy elfogadom a Felhasználási feltételeket és elolvastam az Adatvédelmi szabályzatot..

Elfelejtette jelszavát?

Ne aggódjon, csak adja meg e-mail címét, ahova küldünk egy hivatkozást, így megadhat egy újat.

Tento e-mail u nás není zaregistrovánVytvořit účet