Személyesen ellenőrizve: Vendégvélemény a Szlovéniában található Hotel Grajski dvor *** szállodáról

Utazzunk Tamással, a Travelking csapatának egyik tagjával a szlovéniai Radovljica-ban található Hotel Grajski dvor *** szállodához. Most mindent megtudhatunk a szállásról, az ellátásról és a környékbeli kihagyhatatlan látnivalókról.
Személyesen ellenőrizve: Vendégvélemény a Szlovéniában található Hotel Grajski dvor *** szállodáról

Alapinformációk az utazásról

  • Mikor jártál itt?: 2022.09.06. - 2022.09.08.
  • Hol szálltál meg?: Hotel Grajski dvor ***
  • Hol található a szállás?: Szlovénia
  • Kivel utaztál?: Egyedül
  • Milyen volt az ellátás?: Félpanziós ellátásban volt részem
  • Mivel utaztál?: Autóval

Videó a tartózkodásról

Hová és hogyan utaztatok?

Egy kétnapos pihenésre indultam a Szlovéniában található híres Bledi-tóhoz. Utamat a nyugat-magyarországi Körmendről kezdtem, egészen a szlovéniai Radovljicáig. Szinte egész Szlovéniát átszeltem, keletről nyugatra az autópályákon keresztül. Az egész út nagyjából 3,5 órát vett igénybe. Előre, kényelmesen az interneten megvásároltam a szlovén autópályamatricát, így ezzel már nem kellett útközben foglalkozni. Egyébként az egy hetes matrica 15 euróba került.

Személyesen ellenőrizve: Hotel Grajski dvor ***, Szlovénia

Milyen volt a parkolás?

A parkolás közvetlenül a szálloda előtti parkolóban ingyenes, azonban reggel 8:00 és délután 17:00 óra közötti időszakban csak három órán keresztül lehet parkolni - a parkolás után egy táblát helyeznek ki az autóra az érkezési idővel. Ezt követően 17:00 és 8:00 óra között már nincs ilyen 3 órás időkorlát, így ebben az időszakban az autót bármeddig a parkolóban lehet hagyni. Ez számomra nem igazán jelentett problémát, mivel napközben mindig úton voltam az autóval. Szerintem a szálloda parkolókapacitása elegendő, de pár méterre van egy másik parkoló is, így biztosan mindenki talál magának helyet.

Személyesen ellenőrizve: Hotel Grajski dvor ***, Szlovénia

Hol szálltatok meg?

A Hotel Grajski dvor *** szálloda a szlovéniai város, Radovljica központjában található. Közvetlenül a szálloda előtt egy kellemes park található. A szálloda egyik nagy előnye, hogy a gyönyörű középkori város központ csupán kb. 200 méterre van, így a város szó szerint néhány perc alatt elérhető.

Megérkezésemkor a recepción egy nagyon kedves és barátságos recepciós hölgy fogadott, aki minden fontos és praktikus információval ellátott, majd utána át is adta a szobakártyámat. Itt megjegyezném, hogy a recepció csak délután 16 órától érhető el, de a személyzetet bármikor, bármivel meglehet keresni.

Utána megkerestem a szobám, ami egy elég nagy és kényelmes, klasszikus stílusban berendezett szoba volt, mindennel felszerelve amire csak szükségem lehetett. A szobámhoz egy erkély is tartozott, ahonnan gyönyörű kilátás nyílt a Júliai-Alpokra. A világos szobát a nagy, kétszemélyes ágy uralta, valamint volt egy asztal is egy székkel. A zuhanyzós fürdőszoba tiszta és tágas volt. A szobában igaz, csak egy kis TV volt, de ezt semmiképpen sem hátrányként említeném meg, mivel általában egy ilyen gyönyörű és érdekes turisztikai célpontokkal teli helyre nem azért megy az ember, hogy tévét nézzen! :) Eltekintve attól, hogy a zuhanyzóban a víz kicsit lassan melegedett fel, teljesen elégedett voltam a szállással.

Személyesen ellenőrizve: Hotel Grajski dvor ***, Szlovénia

Mesélj az ellátásról!

A reggeli étkezés nagyon fontos és ezt a szálloda is jól tudta, így a svédasztalos reggeli kínálatában minden megtalálható volt, ami a nap tökéletes indításához szükséges lehetett: különböző módon elkészített tojások, felvágottak, kolbászok, sajtok, friss kenyér, többféle pékáru termékek, gabonapehely, joghurt, gyümölcs és zöldség.... Volt friss gyümölcslé, limonádé és természetesen kávé is. A szálloda a szomszédos hotellel osztozik a reggeliző éttermen, így az étkezés után le kell takarítaniuk az asztalt, de ez engem egyáltalán nem zavart.

Az utalványomnak köszönhetően félpanziós ellátásban volt részem, amely így tartalmazta a vacsorát is a közeli Augustin étteremben. A vacsora mindig 3 fogásból állt (leves, főétel és desszert), a főételt mindig az étlapról lehetett választani. Az ételekkel nagyon meg voltam elégedve. A vacsora tökéletes lezárása volt minden itt töltött napnak. A finom ételek mellett megkóstolhattam a helyi, ízletes borokat is, miközben gyönyörködhettem a lenyűgöző hegyi kilátásban.

Napközben hol ettetek?

Az ízletes ételek és az Augustin étterem teraszáról nyíló lélegzetelállító kilátás kombinációja engem annyira magával ragadott, hogy folyton visszajöttem ide ebédelni. Kifejezetten ajánlom a finom halakat, a tenger gyümölcseit, illetve a tatár beefsteak helyi változatát is. Mielőtt haza utaztam volna, szerettem volna egy pizzát enni, így elmentem a Baffi House of Pizza-ba, ami kb. 200 méterre van a szállodától. És azt kell mondanom, hogy egyáltalán nem bántam meg, kifejezetten jó döntés volt! Az étterem a finom ételek mellett a nagyon hangulatos, kicsit pub stílusú berendezéseivel csalogatja ide a vendégeket. A pizza, amely friss alapanyagokból készült, nagyon finom volt és tényleg olyan volt, mintha Olaszországban ettem volna.

Milyen wellness lehetőségek voltak adottak a szállodában?

A szállodában egy vadiúj Spa részleg található, ahol kipróbáltam a pezsgőfürdőt, ami az utalványomnak köszönhetően ingyenes volt. Nagyon élveztem, hogy pihenés közben megcsodálhattam a lenyűgöző Karavankák hegyvonulatait. Továbbá van egy finn szauna is, ami azonban feláras. A fürdő igaz, hogy kisebb, de a kirándulások utáni kikapcsolódásra mindenképpen elegendő, így én teljesen meg voltam vele elégedve.

Szerinted merre érdemes kirándulni a környéken?

  • A Triglav Nemzeti Park területén kötelező megálló a gyönyörű Bledi és Bohinji tavak. A Bledi-tó partja a szállodától mindössze egy kb. 7 perces autóúttal, illetve egy hosszabb sétával is elérhető. A tó egyértelműen Szlovénia egyik legikonikusabb helye. A kristálytiszta vízen és a környező panorámás hegyeken túl a Bledi-tó azért is egyedülálló, mert közepén egy festői kis sziget található, ahol 1698-ban épült egy barokk templom, ahol a mai napig tartanak esküvőket, keresztelőket. Az északnyugati termálforrásoknak köszönhetően a víz hőmérséklete kellemes 26 °C, így ez az Alpok legmelegebb tava. A tó környékén számos strand is várja Önt egy felejthetetlen fürdőzésre. A Bledi-tó körül egy kellemes, 6 km hosszú útvonal található, amely alkalmas túrázásra és kerékpározásra. Könnyen járható ösvények vezetnek a környező dombokra is, ahonnan a tóra láthat mégjobban rá. A legjobb kilátás a Bledi-tóra a Mala Osojnica tetejéről nyílik.

  • A tó fölött egy sziklán emelkedik az impozáns Bledi vár, ahonnan csodálatos panorámás kilátás nyílik a tóra és a Triglav Nemzeti Park környező csúcsaira. Ez a középkori erőd Szlovénia egyik leglátogatottabb nevezetessége. A vár gazdag történelmét a vármúzeumban ismerhetjük meg, amely a település fejlődését is bemutatja. A vár területén található még a nyomda, a borospince, illetve étterem és kávézó is.

  • A Bledi-tótól mintegy 4 km-re található Szlovénia egyik legnagyobb természeti gyöngyszeme - a Vintgar-szurdok. A Radovna folyó kanyonjában egy 1600 m hosszú, fából készült sétány fut végig, amelyen még a gyerekek is könnyen végigjárhatják az útvonalat. A szurdok végén látható a 16 m magas Šum vízesés. A Radovna folyó 13 méter hosszú vízesését Szlovénia legnagyobb vízesésének tekintik, amely a fahídról és a vízesés alatti fapadlóról tekinthető meg. Különösen a nyári szezonban ajánlom, hogy a szurdokba szóló jegyeket előzetesen, online vásárolja meg, mivel a kapacitás korlátozott, így előfordulhat, hogy a forgalmasabb napokon nem tud bejutni előre megvásárolt jegyek nélkül. Én 10 eurót fizettem az online vásárolt jegyért.

  • A Bohinji-tó egy körülbelül 30 perces autóútra található a szállodától. Ez Szlovénia legnagyobb tava. A turisták szépségéért és csodás elhelyezkedéséért keresik fel, hiszen a gyönyörű Triglav Nemzeti Park közepén található. A Bohinji-tó és környéke tisztán hegyvidéki, számos túrázó innen indul a magashegyi túrákra, vízesésekhez és más természeti szépségekhez a völgyben. A tó a Júliai-Alpok impozáns csúcsai által körülölelt gleccservölgyben fekszik. A nyári hónapokban akár meg is mártózhat a Bohinji-tóban, hiszen a víz hőmérséklete nyáron akár 22°C-ra is emelkedhet. A tóban szinte bárhol találhat fürdőhelyet, illetve lehetőség van különböző vízi sportok gyakorlására is.

  • A Bohinji-tótól nem messze, az erdőben található a Száva vízesés. A 3 eurós belépődíj megfizetése után a festői szépségű folyó mentén végig vezet egy turistaösvény, melynek nagy része lépcsős, így gyerekekkel is nyugodtan látogatható. A mintegy 4 km hosszú útvonal a 78 m magas, lenyűgöző magasságú vízesésnél ér véget, ahol lélegzetelállító látvány tárul elénk, ahogy a szikláról zúduló víz a türkizkék vízbe zuhan.

  • Radovljica város központjában a festői történelmi központ és a gyönyörű tér mellett a Gyógyszerészeti és Alkímiai Múzeumot is megtekintheti, ahol bepillantást nyerhet a gyógyszerészet e különleges ágának kétezer éves történetének titkaiba. Az édesség kedvelőinek ajánlom a Radolška Cokolada meglátogatását, ahol a finom kézzel készített csokoládé és egyéb édességeken túl a csokoládébolt átfogó csokoládéélményt kínál. Az innovatív ízesített töltelékek, az eredeti receptek, a legjobb minőségű helyi alapanyagok és a kellemes környezet révén a látogatók egész évben megtapasztalhatják az igazán édes csokoládéélményt.


Személyesen ellenőrizve: Hotel Grajski dvor ***, Szlovénia

Röviden hogyan foglalnád össze a Hotel Grajski dvor *** szállodában szerzett élményeket?

“Nagyon élveztem a Hotel Grajski Dvorban töltött időt. Az óvároshoz közeli elhelyezkedésének köszönhetően Radovljica városkájának minden látnivalója és üzlete könnyen elérhető. A személyzet nagyon segítőkész volt, a svédasztalos reggeli bőséges, a közeli étteremben elfogyasztott háromfogásos vacsora pedig tökéletes befejezése volt minden napnak. A megújúlt SPA talán kisebb, de egy túrázással töltött nap után jó volt megpihenni itt. A szobám is nagyon tágas volt és mindent megtaláltam benne, ami kell egy igazi pihenéshez. A régió tele van olyan természeti csodákkal, mint a Bledi-tó, a Bohinji-tó, a Vintgar-szurdok és a Száva-vízesés. Ha legközelebb látogatok, is itt szállok majd meg."


👍 A Hotel Grajski dvor *** szállodát Tamás, a Travelking csapatának tagja személyesen ellenőrizte és nyugodt szívvel ajánlja mindenkinek. További személyesen ellenőrzött szállásaink ide kattintva megtekinthetőek.

A cikket írta:

Frissített: 19. 4. 2024

Érdekes cikkek

Legnépszerűbb ajánlataink

Nézze meg az elmúlt hét legkelendőbb ajánlatait

Elfelejtette jelszavát?

Kérjen újat!

A közösségi oldalán keresztül is bejelentkezhet:

Facebook vagy Google fiókkal való regisztrációm kapcsán kijelentem, hogy elfogadom a Felhasználási feltételeket és elolvastam az Adatvédelmi szabályzatot..

Regisztrálni szeretnék

Szeretne Facebook vagy Google fiókkal regisztrálni?

Facebook vagy Google fiókkal való regisztrációm kapcsán kijelentem, hogy elfogadom a Felhasználási feltételeket és elolvastam az Adatvédelmi szabályzatot..

Elfelejtette jelszavát?

Ne aggódjon, csak adja meg e-mail címét, ahova küldünk egy hivatkozást, így megadhat egy újat.

Tento e-mail u nás není zaregistrovánVytvořit účet