Személyesen ellenőrizve: Vendégvélemény a Tápiószecsőn található Termál Hotel Vesta szállodáról

Utazzunk Zuzanával a Travelking csapatának egyik tagjával a Tápiószecsőn található Termál Hotel Vesta szállodához. Most mindent megtudhatunk a szállásról, az ellátásról és a környékbeli kihagyhatatlan látnivalókról.
Személyesen ellenőrizve: Vendégvélemény a Tápiószecsőn található Termál Hotel Vesta szállodáról

Alapinformációk az utazásról

  • Mikor jártál itt?: 2022.08.26. - 2022.08.28.
  • Hol szálltál meg?: Termál Hotel Vesta
  • Hol található a szállás?: Magyarország
  • Kivel utaztál?: A családommal
  • Milyen volt az ellátás?: Félpanziós ellátásban volt részünk
  • Mivel utaztál?: Autóval

Hová és hogyan utaztatok?

Brnóból indultunk olyan 12:30 körül és úgy számoltuk, hogy még a kávészünetekkel együtt is körülbelül 5 óra lesz autóval az út. Brnóból Pozsony felé vettük az irányt, majd Győr, Tatabánya, Budapest következett. Ezután Gyömrő és Mendén keresztül folytattuk utunkat. Sülysápon áthaladva, jobbra az erdőben megpillantottuk a Hotel Vestát. Kb. 100-200 méter után egy jobbra mutató útjelző tábla következett, amelyen haladva az út egyenesen a szállodához vezetett. A magyar autópályákon történt balesetek utáni dugók miatt az út kicsit tovább tartott a tervezettnél. Augusztus utolsó hétvégéjén pedig hazafelé a változatosság kedvéért a Dél-Európából Ausztriába és Németországba tartó nagy forgalmat fogtunk ki.

Milyen volt a parkolás?

A kapu mögötti szállodai területen parkoltunk le a fák árnyékában, ahol bőven volt hely mindenkinek. A parkolás ingyenes, és nem szükséges előre foglalni.

Hol szálltatok meg?

A Termal Hotel Vesta szálloda Sülysáp és Tápiószecső települések közötti mezőn helyezkedik el. A környék festői, csendes, kellemes, távol a város és főutak nyüzsgésétől. A szállodát gyönyörűen karbantartott zöld pázsit veszi körül, ami tökéletes lehet egy cipő nélküli sétához. Van egy kis tavacska is, ahol a vízfelület körül elhelyezett padokon le lehet ülni, pihenni és beszélgetni.

Mi egy nagyméretű családi apartmanban laktunk, amely két hálószobából állt. A nagyobbik hálószobában franciaágy, hűtőszekrény, TV, fotel, nagy szekrény és asztal volt. A kisebbik hálószobában csak egy franciaágy és egy asztal volt TV-vel. Természetesen voltak éjjeli lámpák és éjjeliszekrények is. A szobáknak egy közös nagy erkélyük volt, ahonnan a medencékre, a játszótérre és a tóra nyílt kilátás. Volt még két napozóágy, ruhaszárító (törölköző és fürdőköpeny) és egy asztal is 4 székkel. Az erkélyen egy kültéri lámpát lehetett meggyújtani az esti ücsörgéshez. A fürdőszoba tágas volt, nagy mosdóval és zuhanyzóval. Szappanok, tusfürdők, fürdőköpenyek és fehér törölközők is bekészítve vártak minket.

Mesélj az ellátásról!

Utalványunknak köszönhetően félpanziós ellátásban volt részünk, amelyet a szálloda tiszta és modern éttermében szolgáltak fel, ahonnan a kültéri teraszra is ki lehetett menni, ahol a friss levegőn is el lehetett fogyasztani a reggelit vagy a vacsorát.

Elég korán, már 7:00 órától le lehetett menni reggelizni, de mi csak 8:30 körül mentünk. Viszont még ilyenkor is bőven volt miből válogatni. A büféasztalokon különféle péksütemények (fehérlisztes és teljes kiőrlésű, sötét kenyerek), rántotta, kolbászok, sokféle zöldség, felvágottak és sajtok, és legalább kétféle szendvicskrém volt. Az édesszájúaknak joghurtok, különféle lekvárok és müzlik álltak rendelkezésre. Volt kakaós zabkása és palacsinta is, amivel nem csak a kicsiknek kedveztek. :-) A szomjoltáshoz sima víz, gyümölcslevek (narancs, alma), különböző teák, többféle kávé (eszpresszó tejjel és tej nélkül, cappuccino) és kakaó állt rendelkezésre.

A vacsora során két levesből és legalább 3 féle főételből (pl. marhahús mártással, gulyás, steak) és köretekből (rizs, sült burgonya, krokett stb.), valamint savanyúságból (cékla és csalamádé) volt lehetőségünk választani. Az édesség kedvelőit legalább 3 féle desszert várta. Italok nem voltak benne az árban, de rendelésre természetesen elérhető volt minden, mint például csapolt sör, üdítő stb. Ha a gyerekek vacsora után még éhesek voltak, akkor a személyzetnek egyáltalán nem okozott gondot, hogy a büféből tálcán vigyék a szobába az uzsonnát.

Mindannyian nagyon megvoltunk elégedve az elfogyasztott ételekkel!

Napközben hol ettetek?

Két napig maradtunk, és a félpanziós ellátásnak köszönhetően a bőséges reggeli kitartott a vacsoráig, így ebédet nem fogyasztottunk. De ha valaki a szállodában szeretne ebédelni, akkor van lehetőség a teljes ellátásra is. Ez a lehetőség ideális lehet gyermekes családoknak, akiknek így nem kell elhagyniuk a szálloda területét, és megebédelhetnek a szálloda éttermében, majd folytathatják is a vízi mókát.

Milyen szolgáltatások voltak a gyerekek számára?

A lányom inkább tinédzser, mint gyerek, 14 éves. Azonban észrevettem, hogy a szálloda családbarát. A recepción lehet kiságyat bérelni, és néhány szobában van konyhasarok, ahol bármikor lehet bébiételt melegíteni vagy nagyobb ételeket készíteni. A szálloda második emeletén van egy nagyszerű játszószoba. Rengeteg baba és játék volt a kicsik szórakoztatására, gyermekkonyha, nagy TV, biliárdasztal, valamint egy kanapé és székek a felnőttek számára, akik csak a kicsikre vigyáztak. A fő attrakció a gyerekek számára természetesen a kültéri medence nagy várral, csúszdával és vízicsúszdával. A kisebb gyerekek számára van egy kisebb csúszda. A medencéktől néhány lépésre található egy új játszótér körhintával, hintákkal, mászókákkal és egy menő alagúttal. A reggelinél és a vacsoránál a kis vendéek számára sosem volt hiány finomságokból.

Milyen wellness lehetőségek voltak a szállodában?

A szálloda saját wellness-részleggel rendelkezik, így nem ritka, hogy a vendégeket fürdőköpenyben látják a tartózkodásuk alatt. Ezeket és a törölközőket a szobában biztosítják, így nem kell magával hoznia. A wellness-részleg fedett részében egy termálmedence (35-36 °C), sókabin, gőzkabin és finn szauna található. Van még egy csúszdás kis medence a legkisebbek számára, néhány nyugágy, valamint asztalok és székek a pihenéshez. Érdemes ellátogatni a sókabinba, amely kellemes hőmérsékletű, nem túl magas a páratartalom, így akár 20 percig is üldögélhet ott, és élvezheti a sós levegőt, ami igazán jót tesz a légzőszerveknek.

A szabadtéri wellness-részlegben két másik termálvizes medence is található. A szállodához közelebbi kisebb, ahol vízi sakkozhat is. A másik egy kicsit távolabb van a pázsiton túl. A másik medence nagyobb, sokáig lehet benne pihenni, és élvezni a környező erdő friss levegőjét. Az úszás szerelmeseinek volt egy mélyebb medence is. Szombat este mind a szabadtéri, mind a fedett medencék körülbelül éjfélig voltak nyitva. Nagyon kellemes volt vacsora után egy rövid sétát tenni, majd úszni és pihenni a medence meleg vizében a csillagos ég alatt.

Milyen kezelések voltak a szállodában?

A kezelések lehetőségét is igénybe vettem, konkrétan a teljes testmasszázst választottam. Kiválaszthattam, hogy krémet vagy olajat szeretnék, valamint az illatot is. Az 50 perces masszázs alatt teljesen ellazultam és kikapcsolódtam, nagyon ajánlom mindenkinek. :-)

Szerinted merre érdemes kirándulni a környéken?

  • A szálloda közelében számos érdekes látnivaló található:
    • Gödöllői Királyi Kastély, amely Sissi császárnőhöz kötődik. A kastély kb. fél óra autóútra van a szállodától, amely igazán lélegzetelállító. A közelben van egy gondozott park, ahol díj ellenében kocsikázni is lehet.
    • Az Andrássy Kastély Tóalmáson található, amely kb. 13 perc alatt elérhető autóval. A festői szépségű kastély az impozáns magyar építészet példája, amely Magyarország egyik legszebb nemesi kúriája.
  • Elmehet Budapestre is, amely körülbelül 50 perces autóútra van. Ha gyerekekkel száll meg, ajánlom, hogy látogassa meg a Tropicarium vízi világot a Campona bevásárlóközpontban. Ebben a nagy akváriumban különböző édes- és sósvízi halfajok, krokodilok, cápák és ráják úszkálnak. A túrához egy szabadtéri medence is tartozik, ahol lehetőség van a ráják simogatására. Természetesen van egy ajándékbolt is.

Röviden hogyan foglalnád össze a Termál Hotel Vesta szállodában szerzett élményeket?

"Nagyszerű családi hétvégét töltöttünk a Termál Hotel Vestában. Egy gyönyörű családi apartmanban szálltunk meg, amely egy nagy erkéllyel rendelkezett, kilátással a medencékre és a tóra. A svédasztalos reggeli és vacsora igazán bőséges és nagyon finom volt. Igazán kikapcsolódhattunk a termálmedencékkel és többféle szaunával felszerelt wellness-részlegben. Mindenképp ajánlom az egész testmasszázst, ami nem csak a testet, hanem az illatos olajoknak köszönhetően az elmét is teljesen ellazítja. Csodálatos élmény volt az esti fürdőzés a termálmedencében a csillagos ég alatt. A szálloda abszolút ideális gyermekes családok számára is. Csendes, és rengeteg látnivaló várja a gyerekeket egész nap. A lányom azt kérdezte, amikor eljöttünk, hogy mikor jövünk vissza újra. :-) "


👍 A Termál Hotel Vesta szállodát Zuzana, a Travelking csapatának tagja személyesen ellenőrizte, és nyugodt szívvel ajánlja mindenkinek. További személyesen ellenőrzött szállásaink ide kattintva megtekinthetőek.

A cikket írta:

Frissített: 28. 4. 2024

Érdekes cikkek

Legnépszerűbb ajánlataink

Nézze meg az elmúlt hét legkelendőbb ajánlatait

Elfelejtette jelszavát?

Kérjen újat!

A közösségi oldalán keresztül is bejelentkezhet:

Facebook vagy Google fiókkal való regisztrációm kapcsán kijelentem, hogy elfogadom a Felhasználási feltételeket és elolvastam az Adatvédelmi szabályzatot..

Regisztrálni szeretnék

Szeretne Facebook vagy Google fiókkal regisztrálni?

Facebook vagy Google fiókkal való regisztrációm kapcsán kijelentem, hogy elfogadom a Felhasználási feltételeket és elolvastam az Adatvédelmi szabályzatot..

Elfelejtette jelszavát?

Ne aggódjon, csak adja meg e-mail címét, ahova küldünk egy hivatkozást, így megadhat egy újat.

Tento e-mail u nás není zaregistrovánVytvořit účet